![]() |
![]() |
|
Programi za mobilne telefone Operativni sistemi i programi za mobilne telefone |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Nepotvrđena registracija
Član od: 22.9.2007.
Zahvalnice: 22
Zahvaljeno 22 puta na 17 poruka
|
![]()
Imam Nokiu 5130,hocu da ubacim novi softver update ali ne znam kako,ako neko zna nek kaze??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 6.7.2009.
Zahvalnice: 730
Zahvaljeno 595 puta na 466 poruka
|
![]()
Instalras sa onog lepog malog diska sto si dobio uz telefon potreban software i drajvere. Onda updatujes taj software na najnoviju verziju.
Na telefonu uradish backup svega sto ti treba na karticu i izvadis je. Prikacis telefon preko PC suite. Ukljucish Nokia Software updater. Klikces next>next>next kolko vec treba puta. Novi Firmare se skida sa interneta, sacekas da zavrsi. Kad se skine, ponovo NEXT. Nemoj da gasish ili diskonektujes telefon dok traje instalacija!!! Kad se zavrsi sve, zatvoris nokia software updater, otkacis telefon od kompjutera. Ubacish karticu, vratis backupovane stvari na telefon iiiiiiiiiiiiiiiiiiiii yeah, imas novi firmware. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Nikad nisam kontao,koja je fora sa novijim firmwareovima za fon.
Mislim koja je razlika u odnosu na stare |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Starosedelac
Član od: 24.12.2005.
Zahvalnice: 132
Zahvaljeno 348 puta na 247 poruka
|
![]()
Mrzi me da prevodim..
![]() Citat:
Uostalom,k`o i svaka nova verzija nekog softvera.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Mr. Spatula
|
![]()
Tako barem kaze teorija, praksa je malo drugacija (u mom slucaju).
Skines najnoviju verziju OVI sa Nokiinog sajta. Instaliras (bug)OVI, ali pazi, po automatic se instalira na C particiju, pa ako nemas dovoljno mesta kao ja moras da je raskrcis. Kad ga konacno instaliras i pokrenes, automatika ce ti javiti da je program uredno azuriran na zadnju verziju. Da budes 100% siguran, updateujes ga i rucno i opet te lepo obavesti da nema niceg novijeg. Uradis beckup svega zivog ili samo onoga cega ti je bitno. Opet moras da pazis jer je meni bekap SMS-ova i kontakata ispao veci od 1GB ![]() ![]() Kad si odradio sve pripremne radnje konacno mozes da ubacis novi softwer. Cim izaberes tu opciju, OVI te lepo obavesti da pre toga moras prvo da updateujes OVI, i pazi sad, ipak postoji neki update od 17MB iako ti se do tad kleo u majku da nema niceg. Ostavis da odradi update ali avaj, kad skine tih 17MB update se na zavrsi nego poce opet da ih skida, pa opet, pa opet...Onda rucno prekines update i OVI se zapuca. Posto ni posle restarta nece da radi moras da ga uninstaliras. Naravno, uninstall opcija ne postoji pa ces morati rucno da ga uninstaliras iz Add/Remove, kao i jos nekoliko programa/drajvera koji su sa njim isli. Posle ponovo instaliras OVI (negde u ovom trenutku ces prestati da ga zoves OVI i nadenuces mu neko prikladnije ime, recimo gOVnI) i ponavljas kompletan proces. Kad dodjes do ubacivanja novog softvera, gle cuda, vise ne treba tih 17MB vec odmah moze da se pocne sa ubacivanjem. Skidas 130MB i molis se da se opet ne zaglupi. Srecom, ne zaglupljuje se i krece da updatuje fon. Cim se fon automatski ugasi, desktop ti je bombardovan gomilom prozora o kojekakvim errorima i komp ti se restartuje a telefon vise ne daje znake zivota. Onda lepo sledeceg dana odaes u najblizi servis za mobilne i, ako si imao srece, za 10€ ti ozive telefon. A na "Kad umrem todo listu" pod brojem 1 stavis "Goniti Nokiine dizajnere OVIja". True story. |
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Shlaymara na korisnoj poruci: | ||
Nikola16789 (4.6.2010), pedjastudio84 (4.6.2010) |
![]() |
#7 |
Nepotvrđena registracija
|
![]()
Nisam dobio nikakav cd a telefon sam uzeo preko Telekoma...Imam stari telefon 5310 na kojem je riknuo zvucnik pa cu na tom prvo da eksperimentisem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 431
Zahvaljeno 3.975 puta na 3.699 poruka
|
![]()
postoji izreka šta radi ne treba popravljati
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Poenta, treba ti jedan dan, mnogo srece i zivaca da to ispadne kako treba ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Naravno, ali pitanje dal je to najnoviji ili ce morati da radi cuveni update...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Nepotvrđena registracija
|
![]()
Na 5130 prepoznaje,ima samo taj update koji vec imam u telefonu ali 5310 nece nikako de prepozna sa tog kabla,koja glupost......
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Deo inventara foruma
Član od: 2.2.2006.
Zahvalnice: 860
Zahvaljeno 1.729 puta na 992 poruka
|
![]()
Uvijek treba updateovati telefon. Ja sam to do sada radio 2 puta. Razlika izmedju prve verzije softvera i ove sada u mojoj N97mici je stvarno ogromna, da ne prepoznas telefon. Od tema, preko kinetickog skrolovanja, memorije, izgleda programa pa nadalje...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Novi član
Član od: 12.10.2010.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Da li moze da se "ubaci" ili reinstalira softver preko micro sd kartice?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
V.I.P. Phone Zone
|
![]()
Na nokia telefone ne moze, mada postoji par telefona koji to mogu, znam sigurno za jedan HTC, stariji model, mada se kartica tada mora posebno formatirati i neki mnogo cudan format i na nju prebaciti flesh, koji telefon naprosto samo povuce sa nje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
softver |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Vesti iz sveta slobodnog softvera | GoranSTX | Slobodni softver | 760 | 16.10.2019 19:38 |
Modovanje softvera za kameru (30+FPSa) | Schnak3 | Programi za mobilne telefone | 2 | 27.11.2009 23:53 |
Koja verzija softvera kod k750i | alien | Aparati i oprema | 12 | 5.8.2007 22:34 |
Ubacivanje zvuka | Sd D1ablo | Video/TV softver | 2 | 30.1.2007 18:15 |
Program za ubacivanje TEMA | Rene | Zanimljive Web lokacije | 2 | 30.6.2006 2:16 |