![]() |
![]() |
|
|||||||
| ŠDK - Foto i audio/video Saveti u vezi sa kupovinom fotoaparata, Televizora, MP3 i DVD/DivX plejera... |
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#1 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.433
Zahvaljeno 3.410 puta na 2.348 poruka
|
Prodajem laptop iz profila (500MHz, 256 MB, 10 GB, poklon targus torba, wireless PCMCIA i mrežna PCMCIA kartica, cooling pad i miš), pa mi se javio lik i pitao hoću li zamenu za iPod Touch 2G 16GB.
1. Eh sad mene prvo zanima da li se isplati da izvršim ovu zamenu, tj da li je vrednost polovnog iPod-a 2G ekvivalentna vrednosti ovoga što dajem (i koliko mu to dođe u evrima). 2. Dalje, tip daje samo uređaj i punjač, pa ću USB kabl morati da kupim i to nije problem, nego me zanima da li u ovaj iPod mogu da "ubodem" bilo kakve 3.5 mm slušalice? (pretpostavljam da da, ali ko pita ne skita) 3. I na kraju, po vama, da li se u suštini isplati imati ovakav uređaj (odgovara mojim potrebama muzika-net-filmovi-igre ali je l' bolje ne uzimati ga jer je 2G, tj stariji model)? 4. Takođe me zanimaju lična iskustva sa samim uređajem. Hvala unapred ljudi ![]() Ako sam promašio podforum, izvinjavam se, ali smatram da adekvatnijeg baš i nema
Poslednja ispravka: doctor (5.10.2010 u 23:12) |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Starosedelac
|
Ja ovo ne bih uradio da mi neko pripreti pištoljem, mada sam apple hater, tako da i ne treba baš da računaš na moje mišljenje...
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku veseliburek na korisnoj poruci: | ||
doctor (5.10.2010) | ||
|
|
#3 |
|
Deo inventara foruma
|
Konstruktivni i racionalni saveti, moliću
![]() (btw ja sam almost hater Apple-a, ali mi se ovo čudo sviđa na neki način )
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Starosedelac
|
Upotrebna vrednost laptopa (makar bio i taj mator) je (po meni) daleko veća od (prilično "zatvorenog") iTouch-a... Čekamo nekog ko ima iTouch...
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku veseliburek na korisnoj poruci: | ||
doctor (5.10.2010) | ||
|
|
#5 |
|
Deo inventara foruma
|
Eto numerisao sam pitanja pa ako nije frka neka odgovori neko
![]() Inače, najviše me zanima po kojoj ceni bih mogao da ga prodam jer lakše ću njega da uvalim od ovog mog laptopa
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.588 puta na 1.856 poruka
|
Taj je i mene kontaktirao jutros pošto i ja imam neki takav laptop na oglasima, samo malo jači od tvog, i ja sam ga u roku od 3 sekunde odbio. Što generalno i tebi savetujem.
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Freško na korisnoj poruci: | ||
doctor (5.10.2010) | ||
|
|
#7 |
|
Veteran
Član od: 31.8.2010.
Zahvalnice: 48
Zahvaljeno 128 puta na 114 poruka
|
Ipod je zanimljiva stvarčica. Iako ima puno mogućnosti, malo je onih koji će toliko biti u pokretu da osete neku specijalnu upotrebnu vrednost. Polovan ipod touch 2g 16gb ima trenutnu tržišnu vrednost od oko 150e, što je po meni više od laptopa koji poseduješ. Ukoliko ti laptop trenutno nije previše potreban, a radoznao si po pitanju ipod-a, uzmi ga, pa se sam uveri koliko ti se sviđa. Ukoliko ti ne odgovara, uvek možeš da prodaš po sličnoj ceni, jer je reč o vrlo živom tržištu. Znači ima dva moguća razloga zašto uzeti : 1. Zadovoljiš radoznalost, 2. Uzmeš stvar koja je realno veće tržišne vrednosti.
p.s. Inače, ja volim apple, ali uglavnom se na tome završava jer nemam para da kupim nešto značajnije . Za sada imam ipod shuffle, koji sam doduše poklonio majci, ali stvarčica je impresivna. Pogotovo je impresivno što sam ga nabavio za 1000din ![]() p.p.s. razlike u odnosu na 3g su koliko ja znam samo vizuelne prirode. Za ipod 2g 8gb i ipod 3g 8gb sa sigurnošću znam da su identični. Razlika iako postoji, svede se na nešto brže učitavanje. Glavna unapređenja su stavljena na modele sa 32gb i 64gb, ali opet, to ne opravdava toliko veću cenu. Poslednja ispravka: zeuk (6.10.2010 u 0:05) |
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku zeuk na korisnoj poruci: | ||
doctor (5.10.2010) | ||
|
|
#8 |
|
Starosedelac
Član od: 4.12.2009.
Zahvalnice: 271
Zahvaljeno 275 puta na 235 poruka
|
1.Ne isplati se,upravo zbog onoga sto je burek rekao,uvek je bolje imati laptop pa makar bio i mator,nego nov iPod...
2.Ne znam,pretpostavljam da moze. 3.Mozda se isplati imati ga,ali se ne isplati da menjas laptop za ipod. 4. / |
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Luka. na korisnoj poruci: | ||
doctor (5.10.2010) | ||
|
|
#9 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 24.10.2006.
Zahvalnice: 579
Zahvaljeno 1.747 puta na 1.039 poruka
|
Mozda su cene tog laptopa i iPoda slicne, ali to je iskljucivo iz razloga sto su Apple proizvodi precenjeni jos od samog starta. To da ces mozda moci da ga lakse kasnije uvaljas nego laptop nije daleko od istine jer nijedan brend nema vise fanbojeva koji zele da imaju neko parce hardvera nego Apple, tako da ces lako naci nekog slicnog, mada ja licno i pored toga ne bih odradio tu transakciju.
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Marti Misterija na korisnoj poruci: | ||
doctor (6.10.2010) | ||
|
|
#10 |
|
Veteran
|
Prodajem laptop iz profila (500MHz, 256 MB, 10 GB, poklon targus torba, wireless PCMCIA i mrežna PCMCIA kartica, cooling pad i miš), pa mi se javio lik i pitao hoću li zamenu za iPod Touch 2G 16GB.
1. Eh sad mene prvo zanima da li se isplati da izvršim ovu zamenu, tj da li je vrednost polovnog iPod-a 2G ekvivalentna vrednosti ovoga što dajem (i koliko mu to dođe u evrima). iPod touch 2g od 16gb se kod nas na oglasima prodaje za oko 150 eura, pa uglavnom ide na gore cena, u zavisnosti od stanja. 2. Dalje, tip daje samo uređaj i punjač, pa ću USB kabl morati da kupim i to nije problem, nego me zanima da li u ovaj iPod mogu da "ubodem" bilo kakve 3.5 mm slušalice? (pretpostavljam da da, ali ko pita ne skita) Mozes da ubodes bilo kakve 3.5mm slusalice. 3. I na kraju, po vama, da li se u suštini isplati imati ovakav uređaj (odgovara mojim potrebama muzika-net-filmovi-igre ali je l' bolje ne uzimati ga jer je 2G, tj stariji model)? Pa pazi. Postoje jos 2 novije generacije iPod toucha, 3g i 4g. 3g je otprilike isti, osim sto modeli od 32 i 64 (?) gb imaju jaci procesor i vise memorije, te su po brzini tu negde kao iPhone 3gs. iPod touch 4g je sad predstavljen u septembru, i donosi retina display kao na iPhone 4, facetime kameru, kameru za snimanje hd videa, i jos mnogo sitnica. U principu, iPod touch 2g bi zadovoljio tvoje potrebe za muzikom, filmovima, pokojom igricom, i za neki surf ako nemas racunar u blizini. 4. Takođe me zanimaju lična iskustva sa samim uređajem. Ja sam svoj ipod touch 2g uzeo u septembru prosle godine, od 8gb, i uredjaj me odusevljava svakim danom. Kvalitetan ekran, prelep dizajn, sasvim dovoljno memorije da strpam muziku koju slusam na njega, wifi koji koristim svakodnevno, muzika, filmovi... Mislim da je bolje zameniti laptop za ipod, jer pre ili kasnije ako budes hteo prodas ipod, lakse ces naci kupca nego za prastari laptop. To bi bilo to otprilike. xD |
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku sharlo_03 na korisnoj poruci: | ||
doctor (6.10.2010) | ||
|
|
#11 | |||
|
d-_-b
Član od: 13.10.2007.
Zahvalnice: 1.659
Zahvaljeno 2.349 puta na 1.540 poruka
|
Citat:
Citat:
I nemoj da te zavara da je USB kabl mala investicija, koštao je ~2000 dinara poslednji put kada sam video u radnji.Citat:
Što se tiče muzike, neta, filmova i igara, ne bi trebalo da se razočaraš. Potencijalni problemi su:
|
|||
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Partybreaker na korisnoj poruci: | ||
doctor (6.10.2010) | ||
|
|
#12 |
|
Deo inventara foruma
|
E, hvala svima ljudi, odlučio sam da izvršim zamenu, i ako ne zadovolji moje potrebe as it should, prodajem ga
![]() A možda ga i prodam odmah
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Veteran
|
Citat:
U svakom slučaju, laptop kao tvoj ne bi mogao da prodaš za te pare. A ipod-ovi idu kao alva.
|
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku zeuk na korisnoj poruci: | ||
doctor (6.10.2010) | ||
|
|
#14 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 24.10.2006.
Zahvalnice: 579
Zahvaljeno 1.747 puta na 1.039 poruka
|
Mislim da ce uredjaj da ti odgovara i da je obzirom na tvoju masinu to dobar potez za tebe. U svakom slucaju ne bi trebalo da bude problema da ga prodas ako ti se bas ne dopadne, mada ne vidim zasto ti se ne bi dopao.
Nadam se samo da je uredjaj u dobrom stanju. Neka te dobro sluzi sve dok ga ne prodas pa makar ga prodao odmah veceras.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Deo inventara foruma
|
Poslao mi lik slike, ja malo surfovao kad ono ispade da je u pitanju 1G model (a on mi je rekao da je u pitanju 2G model). Isplati se biti sumnjiv...
Koliko se kreću cene 1G modela? Ako su dovoljno visoke, i ako ih ljudi kupuju, onda svejedno da izvršim zamenu pa da ga odmah prodam ![]() EDIT: Ma ostavljam se ovoga Više sreće drugi put za mene. Šteta što nije 2G... Lik je mislio da je 2G zato što ima 16GB ![]() Može lock, hvala svima ![]() EDIT2: Jedno podpitanje, koja bi bila realna cena laptopa sa svim tim poklonima koje dajem? Poslednja ispravka: doctor (6.10.2010 u 23:04) |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Veteran
|
Ne mogu da sudim po ovim ekstra poklonima, ali taj laptop ne može da se proda za preko 50-60e. Jer, lako možeš da uočiš da ljudi prodaju i prilično jače mašine za manje od 100e.
Ipod prva generacija se od druge ne razlikuje previše, tako da se ne netu nonostop vodila bitka : " Da li je bolji ili nije? ".Posle kad je izašao 3g, apple fanovi su dobili drugi izvor insipracije, tako da je priča na temu 1g vs 2g prebašena na 2g vs 3g. Šta god bila istina, razilika se uvek svodi na brzinu učitavnja neke aplikacije, a ne na konkretan doživljaj u njoj. Inače,1g od 16gb možda vredi oko 110-120e polovan. Jedino što bi mene brinulo je baterija, za koju je pitanje koliko je upotrebljavana. Kako god, i ja isto kao i ti ne volim kada mi neko mulja i zavlači me. Ko zna čiji je to Ipod kada se on ne razume ni koja je generacija. Da sam ja ti, verovatno bi učinio isto i odbio ga - iako je možda pametnije da si opet izvršio zamenu. Inače, spomenuo bih samo, treba da znaš da kod ovih tehnoloških stvari, koje su zastarele, posle izvesnog vremena se dođe do situacije da je njihova upotrebna vrednost mnogo veća od tržišne. Zato, verovatno se i ne isplati prodavati ga po ceni po kojoj možeš da ga prodaš, već je bolje da ga zadržiš, jer je to mašina koja u potpunosti može da zadovolji bilo kakav rad u office-u, filmove, muziku... a možda i neku igricu
Poslednja ispravka: zeuk (7.10.2010 u 11:11) |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Deo inventara foruma
|
Citat:
U principu nemam ja toliko novca (tj. moji) da bih mogao da se istresem još 250e a treba da kupujem laptop kad pođem na faks... To je razlog prodaje, inače si sasvim u pravu, znam ja to
|
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| iPod touch | Angorn | Ostale komponente | 2 | 13.10.2009 0:41 |
| iPod Touch | masteri | ŠDK - Foto i audio/video | 7 | 29.8.2009 18:40 |
| baterija za iPod Touch | dzena | ŠDK - Foto i audio/video | 2 | 26.3.2009 23:29 |
| [MP3 plejer] iPod Touch 8GB 2nd generation | Partybreaker | Opisi, recenzije i testovi | 22 | 9.2.2009 15:53 |
| Novi iPod nano, Creative Zen, iPod classic ili iPod Touch | luleas | ŠDK - Foto i audio/video | 39 | 26.1.2008 18:57 |