![]() |
![]() |
|
Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje… |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#561 |
Član
|
![]()
Na par racunara kada se njihovim serovanim folderima pristupi putem My Network Places-a dogodi se situacija sa slike:
![]() Da napomenem da otvorena razmjena u desnom prozorcicu je stvarno razmjena Nade Djogovic, samo je problem u naslovnoj liniji koja ispise razmjena on Olga Milenic (TR-04). Problem je na nekoliko racunara, a racunari su u domenu. Probao sam "cistiti" i "prziti" dns kes kako na klijentskim masinama, tako i na domen kontroleru na kome se nalazi DNS server, ali nista nije urodilo plodom. ![]() Nadam se da neko ima rjesenje za ovaj moj iritirajuci problem? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#562 |
Novi član
Član od: 21.6.2012.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Sve je bilo u redu dok sam na jednoj masini imao instaliran WIN2000PRO(SP4), a na drugoj
WINXPPRO(SP2), odnosno jedna masina je videla drugu i obratno. Problem je nastao kada sam WIN2000PRO(SP4) apgrejdovao na WINXPPRO(SP3). Naime SP3 je sa sobom doneo firewall i verovatno mi on pravi problem da sa WINXPPRO(SP2) pristupim masini na kojoj je instaliran WINXPPRO(SP3). Vidim da u podesavanjima firewall-a u Control Panel-u postoji _Exceptions_/Add a Port, ali sta da upisem u _Name:_ i _Port number:_? |
![]() |
![]() |
![]() |
#563 |
Član
|
![]()
@mstancevic
Moj ti je savjet da disejblujes win firewall i da se obezbjedis nekim drugim firewall-om kao sto je npr firewall koji dodje uz KAV. U svakom slucaju nemoj nikada koristit dva firewall-a na masini, a win firewall na XP SP3 je blago recno ocajan. Na W7 i W2K8 je to vec sasvim druga prica! Ako ipak hoces da koristis win firewall i da ti se racunari medjusobno vide, treba da omogucih ICMP echo requst (ping) koji je po defaultu zabranjen. Na kartici Advanced win firewall podesavanja imas ICMP i unutar njega stikliraj Allow incoming echo request. |
![]() |
![]() |
![]() |
#564 |
Veteran
|
![]()
U mom slucaju je problem bio taj sto iz nekog razloga mi datumi nisu bili isti na desktopu i laptopu. Tako da proveri prvo to.
Ako ne pomogne: http://windows.microsoft.com/en-US/w...te-a-homegroup |
![]() |
![]() |
![]() |
#565 |
Član
Član od: 19.7.2010.
Zahvalnice: 19
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
problem,odjednom mi nestao net...huawei hg520s(modem)...izbacilo ovo(prve dve slike) ......nadjem na da treba ovo podesavanje (3 slika),i izbaci mi da ima protok,tj da je konektovano,medjutim i dalje nema neta..naglasavam modem je u redu,proverio,mrezna kartica mi svetluca znaci da radi...ima li neko neki savet,da li treba jos nesto podesiti,unapred zahvalan do NEBAAAAAAAAAA ako mi neko pomogne.....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#566 |
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.587 puta na 1.855 poruka
|
![]()
@MirkoCema
Za početak se mani manualnih podešavanja i mrežnu karticu vrati na automatiku. Zatim uzmi modem i sa zadnje strane ćes naći rupicu poredk koje piše "reset" E uzmi čačkalicu ili neki drugi oštar predmet i zabodi ga u tu rupicu i drži petnaestak sekundi i nakon toga će da se modem vrati na fabrička (telekomova setovanja) kao na dan kada si ga uzeo od njih. Nakon toga bi trebalo sve da proradi kao i pre problema. Ako bude bilo sve ok, posle samo uđi u podešenja modema i setuj lozinku za wajerles zbog komšiluka i to mu dođe to.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#567 |
Član
Član od: 19.7.2010.
Zahvalnice: 19
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
ne pomaze ni to,instalirao sam win 7 i radi sve ok,a na xp nece...komp je star,tako da mi 7 baguje,ima li neko neki drugi savet....
Hvala unapred |
![]() |
![]() |
![]() |
#568 |
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.587 puta na 1.855 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#569 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pozdrav svima! Imam par pitanja. Instalirao sam na jednu krs masinu Monowall. Pre nego sto glavni ruter postavim u bridge mod i iza njega stavim Monowall zeleo bih da probam Monowall kao switch. Da bi bilo malo jasnije, imam jedan TP-Link ruter sa jednim portom (glavni ruter), i jedan wireless ruter (takodje TP-Link) koji stoji iza jednoportnog rutera i iza njega idu par racunara. Zelim da kabal koji ide do mog racunara ide prvo u WAN na Monowall masini i iz njegovog lana da ide kabal u moj racunar. Interesuje me kako da odradim podesavanja WAN-a na Monowallu? Evo i slike =>
![]() Drugo, posto sam vec pomenuo da imam jednoportni ruter kao glavni i iza njega viseportni wireless ruter i par racunara iza njega. Koji od ova dva rutera vrsi glavna rutiranja, da li se wireless ruter ponasa kao switch samo ili i on vrsi rutiranje? Koji od njih ima vece opterecenje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#570 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Da li kad podesavam PPoE moram da podesavam firewall?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#571 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pozdrav svima.
Imam jedno pitanje i treba mi brz odgovor. Imam ruter TP-Linkov koji je trenutno u bridge modu i iza njega Mikrotik, pa iza mikrotika switch pa tek moj racunar. Ruter je 192.168.2.1 a mikrotik 192.168.1.1. Da li je moguce nekako da pristupim ruteru a da ne moram direktno da ga prikacim na racunar? Posto pripadaju razlicitom opsegu adresa tj razlicitoj pod mrezi, da li postoji neka mogucnost? |
![]() |
![]() |
![]() |
#572 | |
Član
Član od: 24.9.2012.
Zahvalnice: 106
Zahvaljeno 274 puta na 153 poruka
|
![]() Citat:
Sta ti je uopste taj famozni mikrotik? ADSL modem ili sta? Obicno se svi uredjaji postave u isti IP opseg i problem je resen. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#573 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#574 | |
Član
Član od: 24.9.2012.
Zahvalnice: 106
Zahvaljeno 274 puta na 153 poruka
|
![]() Citat:
Ako ne mogne ovako, nece moci nikako. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#575 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Zanimljiv program ali ne resava moj problem. To sam mogao i rucno da podesim IP adrese. Izgleda da nisi razumeo moj problem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#576 | |
Član
Član od: 14.7.2008.
Zahvaljeno 10 puta na 10 poruka
|
![]()
Samo ti kucaj 192.168.1.1 i pustiće te mikrotik do rutera,nema veze što nije isti opseg adresa.Ili si beše u podešavanju lan interfejsa stavio za out adsl(u firewall-u)?
Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#577 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Mikrotik je 192.168.1.1 a TP-Link je 192.168.2.1. A nemam pojma sta sam stavio, a ne znam ni gde tacno da proverim to. Mislim da stoji out adsl, sad sam nesto gledao. Radjeno prema tvom tutorijalu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#578 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() Spoiler za IP FIREWALL NAT:
Poslednja ispravka: offline (8.10.2012 u 19:56) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#579 |
Deo inventara foruma
|
![]()
A da li ce nesto da se ****e? I dalje nemam pristup. Da li moram da menjam ip adrse na racunaru? I cemu uopste ova opcija sluzi?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#580 |
Član
|
![]()
Zaboravio sam da ti je pppoe na lan interfejsu,zato ne možeš pristupiti tp linku.Vrati kako je bilo,moraćeš da kačiš tp link na računar direktno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
network, umrežavanje |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Umrežavanje laptopa i televizora? Pomoć... | Maranellob | Foto i audio/video | 14 | 17.5.2009 21:30 |
Umrežavanje desktopa i laptopa pomoću dva Bluetotha | Ignorant Ignoramus | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 2 | 27.2.2009 1:27 |