![]() |
![]() |
|
Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje… |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#441 |
Deo inventara foruma
Član od: 26.11.2006.
Zahvalnice: 947
Zahvaljeno 1.398 puta na 678 poruka
|
![]()
Znaci nije bas plug and play. Ok, nista, ici cu na ruter.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#442 | ||
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Citat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#443 | |
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.587 puta na 1.855 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Freško na korisnoj poruci: | ||
uros@3D (8.3.2011) |
![]() |
#444 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Hvala, nisam nesto prakticno upoznat sa umrezavanjem. Jednostavno mi treba nesto jednostavno.
![]() Kako funkcionise taj uredjaj, da li moram da ga zamenim sa uredjajem koji imam ili samo da ga nakacim na komp ili nesto trece? |
![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
CSC
|
![]()
Ruter kačiš nakon kablovskog modema odnosno ADSL Modema. Podešavanje je jednostavno i bez mnogo filozofije, u većini slučajeva čak radi PnP (ubodeš i radi) tako da manje više imaš samo da zaštitiš vajerles i to je to.
|
![]() |
![]() |
uros@3D (8.3.2011) |
![]() |
#446 |
Član
Član od: 22.12.2008.
Zahvalnice: 12
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
da li neko ima vremena i strpljenja da mi pomogne oko povezivanja, instalacije,kupila sam ruter i treba sad da povezem lap top na net, a inace komp mi je povezan na kablovski net. gde ubacujem cd za instalaciju u kuciste za komp ili u laptop?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Član
Član od: 14.12.2008.
Zahvalnice: 150
Zahvaljeno 20 puta na 11 poruka
|
![]()
Поздрав свима.
Корисник сам вајрлес интернета 1024/128. У компу је Pci вајрлес картица Ralink rt2561 turbo wireless. Како бих могао интернет да поделим са нетбуком, пошто на вајрлес картици никаквих додатних излаза или улаза нема. Могу ли се накако блутутом повезати, на пример (или нетбук можда може хватати сигнал, који хватам антеном на крову куће? (извините за лаичка питања, али нетбук тек планирам да узмем, и не знам како функционишу вајрлес картице уграђене у њима)). |
![]() |
![]() |
![]() |
#448 | |
CSC
|
![]() Citat:
Lepo kupi Wireles AP i Wireles Ruter Što se budžeta tiče računaj 5000-6000 Dinara za oba uređaja recimo: AP TP-Link TL-WA5110G 3900 Dinara Ruter TP-link TL-WR340G 2600 Dinara AP će se povezivati na internet gde se povezuje trenutno ta PCI Wireless kartica. A bezžični ruter će se preko WAN Porta konektovati na AP i ti ćeš u kući imati bezžični pristup internetu svuda po kući. |
|
![]() |
![]() |
gorann (14.3.2011) |
![]() |
#449 |
Starosedelac
Član od: 17.11.2006.
Zahvalnice: 676
Zahvaljeno 273 puta na 156 poruka
|
![]()
Da li za ovo sto je naveo fresko na pocetku teme da li se to isto odnosi na SBB kablovski internet i win7 tj da li je procedura umrezivcanja ista?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
CSC
|
![]()
Ako samo umrežavaš računare bez rutera, a da samo razmenjuju fajlove u lokalu onda je procedura identična, to mora tako da se odradi bez obzira na operativni sistem, Isto ti je i za Win95 a i za W7 Enterprise.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#451 |
Starosedelac
Član od: 17.11.2006.
Zahvalnice: 676
Zahvaljeno 273 puta na 156 poruka
|
![]()
Da li se to odnosi i na wireless umrezavanje? tj da ide samo preko rutera?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#452 |
CSC
|
![]()
Kada se računari u mreži povezuju preko rutera (nebitno da li je putem žice ili bezžično) podrazumeva se da će ruter (DHCP Server u ruteru) da klijentskim računarima koji su na njega povezani automatski da dodeli sve potrebne parametre. Tako da je ručno unošenje parametara sa prve strane ove teme generalno nepotrebno. Ali i mogu da se iskoriste. Kada se to radi za takav tip umrežavanja se kaže da je sa statičkim IP Adreseama.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#453 |
Veteran
Član od: 15.10.2006.
Zahvalnice: 125
Zahvaljeno 77 puta na 69 poruka
|
![]()
Da li neko ima ideju zašto u Advanced Sharing Settings sistem nikako neće da zapamti podešavanje Turn on file and printer sharing, već ga uvjek vraća na OFF?
![]() Da li može biti da nisam nešto podesio kako treba, ili me čeka novi format C:? (; Već duže vremena ne uspjevam da umrežim laptopove povezane na isti Wlan ruter, zbog ovog podešavanja vjerovatno jel tako. Do sada mi umrežavanje i nije bilo nešto bitno (radi muz. i filmova), ali sada mi je već neophodno pa pomagajte... (: EDIT: evo da apdejtujem problem i dodatno pojasnim o čemu se radi (pošto sam na nekoj od prošlih strana pitao,ali se to ne vidi sada) Radi se o 2 laptopa povezana na isti ADSL ruter wireless konekcijom. Na jednom je XP Home, na drugom Win7 Ultimate. Uglavnom, do pola sam rješio problem, XP vidi Win7, ali Win7 ne vidi XP. Kao što rekoh, na Win7 ne mogu da podesim file and printer sharing ON, već se uvjek vraća na OFF. Malo sam googlao, ovo može da se dešava zbog toga što su disejblovani neki procesi (Server ili Peer Networking Grouping), ali su meni oba ta servisa aktivna. Da li neko ima ideju zbog čega neće da ostane na ON, i zašto sa WIN7 ne vidim XP? Poslednja ispravka: Marko 0401 (19.3.2011 u 13:47) |
![]() |
![]() |
![]() |
#454 |
Novi član
Član od: 27.12.2007.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Drugari treba mi pomoc pre par dana sam kupio laptop pa bi sad hteo da napravim konekciju i na njemu .Imam planet ruter ,na desktopu i na lap je instaliran win7.
Procitao sam temu od prve strane i delimicno uspeo da uradim medjutim jos uvek nemogu da uspostavim vezu na laptopu. Prva slika mi je desktop gde internet radi ![]() druga slika je sa laptopa gde internet neradi ![]() wordpress image upload |
![]() |
![]() |
![]() |
#455 |
Novi član
Član od: 22.9.2009.
|
![]()
Vec danima se mucim da umrezim dva racunara, na jedom je XP, a na drugom 7. Povezani su ruterom HG520s koji koliko sam video sam dodeljuje IP adrese konektovanim racunarima(192.168.1.x), tako da bilo koju adresu da podesim na tom kompu istog trenutka izgubim net. Moze li mi neko pomoci sa ovime?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#456 |
CSC
|
![]()
@tropoli
Ina laptopu postavi isto onako kako je postavljeno na desktopu i radice! @CompMaster Sto bi bilo sta podesavao, kad ruter sam odradi sve? |
![]() |
![]() |
tropoli (20.3.2011) |
![]() |
#457 |
Novi član
Član od: 27.12.2007.
Zahvalnice: 9
|
![]()
Fresko hvala ti punoo , radi napokon !!!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#458 | |
Novi član
Član od: 22.9.2009.
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#459 | |
Veteran
Član od: 15.10.2006.
Zahvalnice: 125
Zahvaljeno 77 puta na 69 poruka
|
![]()
Evo jednog od mogućih rešenja za onaj problem kada dobijete poruku access denied prilikom pristupa drugom računaru:
* 4. Now, you MUST follow this step or the folders will not be shared despite previous steps followed!!! Because Password Protected Sharing turned off, the security permissions have to be changed on the folder(s) to allow Everyone access. Right-click the shared folder > Properties > Security Tab > Edit > Add and type “Everyone” (not the quotes) into the box and select OK. Tick the boxes next to the permissions you want to allow (e.g. Read or Write, etc.) then Apply > OK. Some messages may appear: “An error occurred while applying…” This is not unusual and can be ignored by clicking Continue. * Ja, kao što rekoh, mogu da vidim sa XP laptopa Win7 laptop (obrnuto neće), ali sam mogao da pristupim samo mojim dokumentima na Win7, za kompletnu D: particiju koju sam takođe šerovao sam dobijao access denied upozorenje. Nakon što sam odradio ovo gore, mogu da pristupim D: particiji normalno. Koliko je bitno da se isključi Simple File Sharing na XP laptopu? Negdje je bilo priče o ovome, da to mora da se odradi... I zašto ja nemam tu opciju pod Tools->Folder Options->View ?? Imam XP Home SP3 instaliran. I te opcije tu nema. Citat:
Poslednja ispravka: Marko 0401 (21.3.2011 u 14:07) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#460 |
Član
Član od: 6.1.2011.
Zahvalnice: 45
Zahvaljeno 78 puta na 57 poruka
|
![]()
Da ne načinjem novu temu imam jedan problem. Situacija je sledeća. Desktop je povezan na net preko Wireless konekcije (broadband connection). Lap je povezan na net preko desktopa korišćenjem Internet connection sharing preko switch-a(tj. lan mreže). E sada imam mobilni sa wireless konekcijom i hteo bih da iskoristim wireless karticu na lapu kao AP (ad hoc mreža) i na taj način i mobilni da ima net. Sve podesim i povežem mob sa lapom ali kada na lapu uključim internet connection sharing(na wireless adapteru) onda nemam internet na LAN konekciji na lapu zbog IP adress konflikta. Pitanje: jel ima neko podešavanje koje bi mi omogućilo da na oba računara imam uključen internet conection sharing?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
network, umrežavanje |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Umrežavanje laptopa i televizora? Pomoć... | Maranellob | Foto i audio/video | 14 | 17.5.2009 21:30 |
Umrežavanje desktopa i laptopa pomoću dva Bluetotha | Ignorant Ignoramus | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 2 | 27.2.2009 1:27 |