Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Osnovne komponente
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Osnovne komponente Procesori, ploče, memorije...

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 18.9.2006, 3:45   #1
markopaun
Banned

Član od: 16.9.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Procesori u video igrama

Interesujeme znali iko kolika je zapravo uloga procesora u lagodnom igranju video igara. Naime, ja recimo trenutno imam Athlon 2500+(Barton),Abit nf7 s2,2x512 kingston i x800gt, i na ovoj konfiguraciji sam na ultra high podesenjima zavrsio igre kao sto su FEAR, Oblivion, Doom 3, Far Cry... Quake 4 nije mogao, mada sam i to resio dodavanjem jos jednog slota memorije od 512 koji sam pozajmio od komsije dok ne zavrsim igru.
E ovako, pre godinu dana moj procesor je bio xp1700+ a graficka karta Radeon 9600. U to vreme otprilike je naisao i FEAR, koji nisam mogao da pomerim sa low podesenja, ako sam mislio da igram na iole pristojnom framerate-u. Onda je stigao Barton ali on nije dodao ni jedan jedini frame. Tada je stigla x800gt koja je bitno popravila stvari i omogucila opusteno igranje FEAR-a na ultra high podesenjima u rezoluciji 1024x768 sa 2xaa.
Osim ovoga, pre nekog vremena drugar je kupio AMD Athlon sa Venice jezgrom koji smo testirali u 3d marku2006, gde na testu softverskog renderinga pri rezoluciji 640x480 koji bi on trebao da obavi nije uspeo nigde da predje vise od 2 frejma, a najvise vremena je stajao zakucan na 0. A to je proc od 200 e?
Poenta cele price jeste moje misljenje da mnogi gejmeri ukrcavaju silu boziju novca u preskupe procesore koji im nizasta ne trebaju. Evo pre tri dana sam slucajno naleteo na momka koji sav usplahiren hvali svoju gejmersku konfiguraciju od sta ti ja znam koliko para a koja glasi otprilike ovako. Intel core 2 duo 6800, neka ASUS-ova ploca za njega od 250 e (zaboravio sam oznaku), 1gb take MS ddr 667mhz i 6600 gt i u sve ovo skrcao poslednju lovu. Mislim da bi mu bila daleko pametnija investicija da je za ove pare uzeo neki prosecan CPU do 100 e, plocu za njega takodje do 100 e, a za ostalu lovu uzeo 2 gb rama i 7800 gt. Verujem da bi se na ovakvoj konfiguraciji daleko bolje igrao?
markopaun je offline   Odgovor sa citatom ove poruke

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
video montaza photographer Video/TV softver 16 19.11.2007 22:07
PC za video obradu Eni Šta da kupim? 13 4.9.2007 23:41
GeForce FX5200 - prebacivanje video materijala na hard... Raspolozen_ Video/TV softver 3 19.4.2006 14:00
Koja video kompresija? Kokan Video/TV softver 8 3.4.2006 19:30

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 3:41.