![]() |
![]() |
|
Avanturističke igre Point & click, pomoć oko prolaska igre... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Mr. Spatula
|
![]()
Ovih dana sam se prilicno navukao na ove flash avanturice. Neke su stvarno maestralno odradjene i komotno mogu parirati nekim non-flash avanturama.
Pa da ih predstavim. Kao prvo sto sam nasao je Samorost i Samorost 2. Stvarno genijalne igre. Kreatori Samorosta, ceski Amarita Design, "odgovorni" su i za dve manje "igrice" za Nike i americki bend Polyphonic Spree. A i spotovi im nisu losi. Skidam kapu ![]() Posto sam se primio na Samorost, odmah sam po netu trazio neka slicna ostvarenja. I ubrzo sam nasao Haluz, igra jednog slovaka (haluz je u prevodu grancica). Jos jedno remek delo. Zatim sam nasao Gwen, kineski Samorost. Takodje fenomenalna igra. I na kraju zadnji klon Samorosta, Wogger a mozda i najbolji. Sve igre su odlicne, ali i jako kratke (doduse Wogger i Samorost 2 i nisu bas karatke, ali nisu ni skroz free). Pa sam se odmah bacio na potragu za jos ![]() Ove igre se ne mogu okarakterisati kao klonovi Samorosta, ali ipak su zanimljive. Hanamushi, japanski dizajner i ludak. Sem sto ima bolestan sajt i animacije (obavezno pogledajte Flash sekciju i animaciju Imagination Girl), ima i dve igre, Pocku's Friend(steta sto je na japanskom) i Straw Hat Girl(bolestina ![]() Onda sam naleteo na jednu prilicno zanimljivu igru, Alcabrass Escape. Cilj igre je provesti puza osvetnika ( ![]() I na kraju da spomenem i Hapland. Verovatno ste i culi za njega, ali nije na odmet da ga pomenem. Ima cak tri dela. Hapland, Hapland 2 i Hapland 3. Cik ako neko ovo prodje iz prve. Isti ljudi koji su uradili Hapland, uradili su i Escape from Rhetundo Island. Dajte neke linkove, zarazio sam se maksimalno ![]() |
![]() |
![]() |
Sledećih 11 korisnika se zahvaljuje korisniku Shlaymara na korisnoj poruci: | ||
3LANCER (6.8.2007), Eris (25.1.2010), Highlander (6.8.2007), Ketchua (22.4.2009), MaxXx (10.2.2008), MiDa (10.2.2008), Patton (15.6.2007), R.A.B. (18.10.2009), snežana stanković (17.10.2009), zidan grobar (10.2.2008), zoran845 (30.6.2007) |
![]() |
#2 |
Veteran
Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 95 puta na 71 poruka
|
![]()
Cek, sta je od ovga freeware i da li ima nesto da se igra off-line?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Mr. Spatula
|
![]()
Sve je freeware, s tim da su Samorost 2 i Wogger nekompletne u free verziji. Sve se igra on line s tim da se Samorost 2 moze kupiti
![]() Ostale igre se verovatno mogu skinuti, ali to nisam probao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Mr. Spatula
|
![]()
Danas san naleteo na jos jednu (kvalitetniju) P&C flas avanturu Covert Front. MOze i da se skine za DZ. Jos je nisam presao (tek sam poceo sa igranjem
![]() Edit Ali nije odusevila duzinom ![]() ![]() Poslednja ispravka: Shlaymara (5.8.2007 u 23:21) Razlog: Dodatak |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
Član od: 1.12.2007.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 16 puta na 12 poruka
|
![]()
Pneznam, meni i nisu neke igre. Draži mi je onaj Nick Bounty kojega sam danas stavio za pogađanje. Ako želiš ovakav tip igara, meni je najdraža: http://www.deathball.net/notpron/ (Not pr0n)
Tier 2 dok sam se bavio takvim logičkim puzlama (to je bilo kad je Google krenuo s prvim logičkim testovima) bili su mi Broken Saints: http://brokensaints.com/blog/ ostale igre su mi sve bile nakako lošije (tj. nisam sačuvao linkove). |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
Notpr0n nije igra, nego serija logičkih zagonetki.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
Član od: 1.12.2007.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 16 puta na 12 poruka
|
![]()
Ma ok. Meni se čini da je Samorost napravljen po uzoru na nju (community iza not pr0na je napravio mnogo toga nakon njega), dapače, bliže od ijedne igre njemu je not pr0n -> therfore sam mu to predložio. Dapače, mislim da svaki pravi avanturist mora probati not pr0n (bila to igra, serija zagonetki ili mućkalica koja te natjera da formatiraš hard i preseliš se 100 km sjevernije kako bi riješio zagonetku). Igra ili ne, not pr0n rulez.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
Član od: 23.10.2005.
Zahvalnice: 1.059
Zahvaljeno 820 puta na 446 poruka
|
![]()
Ovo je mozda trebalo da ide u sitne igre. Zanimljiva i jako dopadljiva Flash P&C avanturica
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Nash Knight na korisnoj poruci: | ||
Shlaymara (11.6.2008) |
![]() |
#10 |
Veteran
Član od: 7.11.2005.
Zahvalnice: 350
Zahvaljeno 268 puta na 153 poruka
|
![]()
Evo jedne igre u kojoj ste u ulozi Tim Schafera, kliknite na sliku i igra pocinje
http://www.doublefine.com/news.php/s...uest_of_humor/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Starosedelac
|
![]()
Suvo zlato.
![]() Nasao 12 sala za sada. Poslednja ispravka: Dio37 (24.3.2009 u 20:04) |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Basterd...
|
![]()
Evo sad vidim ovde, spominjani su Cover Front i DayMare Town, pa mi cudno kako niko nije linkovao maticnu bazu ovih igara, tj. sajt umetnika koji ih je pravio. Mateusz Skutnik, dame i gospodo.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
|
![]()
Mrzi me da trazim, ali evo simpaticne flash avanture, nije laka kako izgleda
![]() http://useloos.com/mediaplayer/?itemid=5314 Ma Shlay ti smesti gde treba ovaj post ![]() Moguce da je vec bilo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Veteran
Član od: 7.11.2005.
Zahvalnice: 350
Zahvaljeno 268 puta na 153 poruka
|
![]()
Neke Sierrine avanture
http://sarien.net/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Basterd...
|
![]()
Iziš'o Submachine 6.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Mr. Spatula
|
![]()
Danas naleteh na jos jednog klona Samorosta - Helda. Igra nije bas na Samorostovom nivou, ali nije ni losa. Ne znam koliko je dugacka jer ne mogu da je predjem zbog glupave muzicke zagonetke
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Shlaymara na korisnoj poruci: | ||
snežana stanković (8.1.2010) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
adventure, avanture, flash, flash avanture, flash igre, flash igrice, male igre, male igrice, online igre, online igrice |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Flash (swf) igre za Mobilne Telefone | Predrag Stankovic | Igre za mobilne telefone | 3 | 17.5.2007 20:16 |
Mem.kartica & flash | Ivana Mijatovic | Nosači podataka | 3 | 20.4.2007 13:07 |
Moj Komp Mrzi Flash... | Johny Atos | Aplikativni softver | 15 | 14.1.2007 22:58 |
Kingmax - najmanji flash - pitanje | ixnay | Nosači podataka | 7 | 13.12.2006 5:39 |
Novi proboj Samsunga: najavljen 40nm proces za 32 Gb NAND flash memorije! | Kostarum Rex Persia | Vesti | 0 | 11.9.2006 21:03 |