![]() |
![]() |
|
Stare igre Spectrum, Commodore 64, Amiga, PC DOS, M.A.M.E... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
|
![]()
Nešto mi došlo da opet igram ovu igru ali nikako ne mogu da je nateram da radi normalno.
Igra se sasvim normalno instalira, sve lepo radi čak i FMV sa mauntovanog imagea, ima i rezolucija 1280x1024. ![]() Međutim kad krene sama igra posle uvodne sekvence framerate je očajan, ustvari je više slajd šou. Sve ostalo je super i radi samo užasno sporo. ![]() Onda sam probao da stavim compatibility mod na Win 98 (jer u dokumentaciji piše da je isključivo za 98-cu) međutim onda se desi potpuno čudna stvar igra zablokira sa crnim ekranom, a kad izađem na desktop sa ctrl-alt-del čeka me poruka: "WMAIN.EXE could not load on non-Windows NT system" "Performance Monitor Extension DLL for CLR. This can only be used on Windows NT" ![]() (wmain.exe pokreće igru) ?!!! WTF otkud sada traži NT sistem? ![]() Kada kliknem OK igra se pokrene ali umesto tekstura likova imaju neke fleke i opet sve očajno sporo. ![]() Probao sam i da spustim paletu sa 32 na 16, ne vredi. Proba preko Glidosa ne vredi opet sporo. Probao da instaliram u Virtual PC na 98-cu ali tamo mi traži 3D kartu. Uglavnom nemam više ideja. Jel može neko da pomogne? WinXP SP3, E6300, 7600GT, 2GB RAM ps sorry ako već postoji tema o ovoj igri ali glupi Search nije hteo da mi učita onu sliku za verifikaciju ni u Operi ni u Firefoxu, a IE ne koristim iz higijenski razloga ![]() Poslednja ispravka: blueboyns (22.7.2009 u 15:00) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.575
Zahvaljeno 10.639 puta na 6.807 poruka
|
![]()
A da pokušaš da isključiš neko jezgro procesora, pa onda pokreneš igru bez Compatibility moda?
BTW koristi search dok si ulogovan na forum, pa neće biti slike za verifikaciju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
hmh pa nisam baš imao iskustva sa time jel treba neki poseban progi za isključivanje jezgra ili može iz XP-a
Mada mi se više čini da je ovo problem jer je igra pravljena za stare video karte. ![]() Ovako me je zezao i Tomb Raider 2 ali je prvo radio normalno 5-10 min pa onda uspori. Npr Dark Forces 2 - Jedi Knight i Mysteries of the Syth su radili potpuno normalno, a to su starije igre. Red Guard je trebao Glidos ali posle toga savršeno lepo radio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Intel Inside
Zahvalnice: 1.575
Zahvaljeno 10.639 puta na 6.807 poruka
|
![]()
http://www.geocities.com/edgemeal_so.../LnS/Index.htm
Možeš preko ovog progrmčića da dodaš exe pomenute igre i da probašda je pokreneš iz njega, a moguće je i ručno, preko Task Managera, za dotični proces putem opcije Set Affinity isključiti jedno jezgro. Probaj, ništa te ne košta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
ne vredi affinity mu je već bio podešen samo na jedno jezgro.
Probao sam i sa dva opet isto. Mislim da grafulja prvi problem ![]() anyway thnx za pokušaj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
V.I.P. GNU/Linux
Zahvalnice: 1.966
Zahvaljeno 4.819 puta na 2.777 poruka
|
![]()
Instaliraj na najnovijem VMware Workstationu, on podržava i Direct3D iz guest sistema.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
|
![]()
Nažalost VMware 3d akceleracija fercera samo za XP guest OS, a meni treba Win98-ca da bi igra radila kako treba
![]() evo šta kaže help: "Accelerated 3-D Restrictions Support for applications that use DirectX 9 accelerated graphics applies only to Windows XP guests, on hosts running Windows 2000, Windows XP, Windows Vista, or Linux." |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Nancy Drew-The phantom of Venice | saniyela | Avanturističke igre | 0 | 10.8.2008 20:14 |