![]() |
![]() |
|
O igrama uopšte Uopšteno, dakle sve ono što se ne tiče samo konkretnog igranja i konkretne igre (poređenje raznih igara, o žanrovima, o sociološkom i drugim uticajima igara itd.) |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#341 | |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.608
Zahvaljeno 10.902 puta na 6.985 poruka
|
![]() Citat:
![]() Masu toga započnem, igram neko vreme i onda iskoči neki posao i ne pipam nedelju/dve, a kad se vratim sve je u fazonu... ![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku DeCoy na korisnoj poruci: | ||
player1 (17.11.2022) |
![]() |
#342 |
Starosedelac
Član od: 13.3.2006.
Zahvalnice: 1.629
Zahvaljeno 693 puta na 480 poruka
|
![]()
Apsolutno ista situacija kod mene... osim tekstova za SK
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku galebns na korisnoj poruci: | ||
player1 (17.11.2022) |
![]() |
#343 |
V.I.P. Test Play
Član od: 1.6.2008.
Zahvalnice: 300
Zahvaljeno 8.455 puta na 3.981 poruka
|
![]()
Kao sto rekoh Deck je mnogo pomogao da se ta lista popuni. I pomoglo je to sto imam obicaj da kada pocnem nesto to i zavrsim XD Nije bitno da li je igra ili nesto drugo u pitanju.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Starosedelac
Član od: 5.12.2007.
Zahvalnice: 238
Zahvaljeno 1.109 puta na 827 poruka
|
![]()
U zivotu vecine gamera dodje dan kada se posle nekoliko sati sedenja uz kompjuter/konzolu dobije osecaj da je izgubljeno vreme moglo pametnije da se potrosi.
Verovatno vam prethodna recenica zvuci sasavo ali to je jedan od razloga zbog kog dosta ljudi prestane da prelazi igrice posle 30e. Postoje ljudi koji organizuju zivot tako da i posle trece decenije mogu da odvoje par sati dnevno za gaming ali veci procenat njihovih vrsnjaka je batalio gaming ili samo povremeno nesto odigra. Svi smo proveli celo popodne ili noc uz igricu i veoma dobro nam je poznat osecaj zamora prilikom ustajanja iz stolice. Pre smo mogli da kontrolisemo vreme provedeno uz monitorom jer hodnik fps igrice nisu oduzimale vremena kao danasnji popularni open world naslovi na koje se trosi svo slobodno vreme. Umereno konzumiranje je uvek najbolje resenje ali nije uvek lako ostvarivo. Znam ljude koji su tokom 90ih godina proslog veka kupovali Svet kompjutera i prelazili igrice a onda polako pre trece decenije prestali da na to trose novac. Ljudima je lakse da posle posla pogledaju utakmicu ili odgledaju film jer danasnji gaming zahteva mnogo slobodnog vremena i novca za kupovinu kompjuterskog hardvera a servira nam uglavnom naslove sa repetitivnim gameplayom i rimejkove. |
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Acanen na korisnoj poruci: | ||
Partybreaker (17.11.2022), player1 (17.11.2022) |
![]() |
#345 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.309
Zahvaljeno 3.276 puta na 2.263 poruka
|
![]()
Nema to mnogo veze sa "današnjim gejmingom" jer i dalje ima šta da se igra na "starinski" način, bez open worlda i bez kampanja od 40 i više sati ispraznog sadržaja.
Jednostavno se ima sve manje vremena i energije za igre kako godine prolaze... I to je to, nema neke misterije tu. Gaming je, doduše, oduvek imao tu svoju "treš mejnstrim" stranu, danas su to F2P i GaaS splačine, ranije su to u mojim očima recimo bili Dota i Kanter, pa posle Karođuti četri i slične igre... Mada su te igre objektivno po svojim kvalitetima bile daleko daleko ispred modernih GaaS gluposti jer se igraju i dan-danas. Gaming van onoga što masa i AAA industrija smatra gamingom itekako ima šta da ponudi a danas i više nego ikada ranije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#346 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ne znam drugari, kod mene nije tako, a evo me na 34 godine. Meni samo treba da imam mira kod kuće i mogu da igram.
Kad je bio karantin za kovid ja se probudim u 5 ujutro i igram do 9 bez pauze dok mi se porodica ne probudi. Kad je klinac par puta sapavao od 6 popodne do 6 ujutro ja sam igrao od 6 popodne do posle ponoći. Kad me uhvatila Satisfactory manija, igrao sam od 10 uveče do 3 ujutro pa na posao u 7. Tako da meni samo vreme treba a gejming ide bez problema tada. |
![]() |
![]() |
![]() |
#347 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
Moze da se nadje slobodno vreme za gaming tokom godinjeg odmora, praznika i vikendom ali se ne oseca zadovoljsto kao pre par decenija cak ni prilikom prelazenja kratkih indie igrica. Nalazimo se na gaming forumu pa je normalno da se ovde okupljaju ljudi koji imaju preko 30/40/50 godina i jos uvek nalaze vreme i novac za gaming. Gaming zahteva dosta novca i slobodnog vremena kao i svaki drugi hobi ali tesko da ce neki drugi hobi imati toliki uticaj na vas ritam spavanja, ishranu i raspolozenje kao moderan gaming. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 989
Zahvaljeno 3.955 puta na 2.378 poruka
|
![]()
Slažem se sa većinom stvari ali ne vidim kako to gejming zahteva mnogo novca. Igrati uvek najnovije naslove bez piraterije da, ali to je samo jedan način gejminga koja nije obavezan. Igara ima stalno na akcijama, za konzole se mogu kupovati polovne pa prodavati uz minimalne gubitke, itd. O pirateriji da ne pričamo.
Hardver sa druge strane može biti skup ako si hardveraš, ali prosečan do vrlo dobar hardver je sasvim prihvatljive cene sa obzirom da se to uzima jednom u više godina. Svaki hobi uz neke visoko postavljene zahteve može da ode nebu pod oblake sa cenom ali ako baš voliš igranje a ne najnoviji i najbolji hardver, rekao bih da je gejming prilično pristupačan. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Aibo na korisnoj poruci: | ||
Rockstar (18.11.2022) |
![]() |
#349 |
Deo inventara foruma
Član od: 18.11.2011.
Zahvalnice: 636
Zahvaljeno 1.053 puta na 823 poruka
|
![]()
Јесу. Најзвучније наслове нисам никад одиграо до краја и прешао. Као што су Red Dead Redemtion 2, Uncharted, Assassins Creed Valhala, Days Gone, A Plague Tale Requiem, Cyberpunk, Control, Dishonored 2, Prey, нови Метро Итд. Има их још. Прешао сам одавно на потпуно други жанр игара. Камиони, трактори, возови, авиони и остале симулаторе.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#350 |
Starosedelac
|
![]()
@Aibo
Gomila ljudi zaradjuje mesecno od 40 do 60 hiljada pa im nije lako da izdvojoje novac za hobi koji je sve skuplji zbog cena gpu-a i ostalih komponenti. Verovatno su cene iz tvoje perspektive prihvatljive ali dosta ljudi se seca vremena kada si za ~500e mogao da kupis novo kuciste filovano komponentama. Pretpostavljam da sada za te pare mozes da nabavis polovnu konfiguraciju sa gpu-om koji je razgazen kao cokula zbog rudarenja. Cene igrica necu da komentarisem jer je prethodnih godina izaslo malo naslova koji su po mom ukusu i tesko da bih zbog njih ulozio par stotina evra u nove komponente. Gaming industrija ima svoje musterije i dobro zivi od zarade ali mi se cini da je u krizi kao krivi toranj u Pizi jer je kreativno bankrotirala kao i filmska industrija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Starosedelac
Član od: 7.5.2006.
Zahvalnice: 454
Zahvaljeno 490 puta na 341 poruka
|
![]()
Ne slazem se, ne mislim da gomila ljudi zaradjuje 40-60k, a pogotovo ne mislim da gejmeri imaju takve plate.
Mislim da su ljudi koji se igraju tehnicki pismeni (rad na racunaru) i mogu sebi da obezbede bolje poslove. Ne mislim ni da svi imaju 1500e i vise, ali ne ni tako malo kao sto si ti napisao. Taj ko radi danas za 40-60k iskreno ne treba ni da se igra, vec sve svoje slobodno vreme treba da ulozi u dodatno usavrsavanje (jezik, rad na racunaru, soft skills itd..), kako bi nasao bolji posao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.309
Zahvaljeno 3.276 puta na 2.263 poruka
|
![]()
Ne samo to nego možeš da pazariš polovni PS4/Xbox One, piratizuješ igre ili preprodaješ fizičke kopije i igraš šta hoćeš... Ne treba mnogo novca za gaming - samo ako si zadrt, onda treba.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku doctor na korisnoj poruci: | ||
Aibo (18.11.2022) |
![]() |
#353 |
Veteran
Član od: 3.1.2006.
Zahvalnice: 281
Zahvaljeno 207 puta na 121 poruka
|
![]()
Em su me smorile, em nemam vremena. Singl plejeri su mi postali dosadni zbog trilion sporednih misija, craftinga (dabogda išao unazad onaj ko je to smislio), različitih završetaka i ostalih besmislenih stvari, a multiplejere prezirem.
Sad ono malo vremena koje mogu da potrošim za igre koristim za Cuphead, Hollow Knight, Ori i slične naslove. Ostatak vremena koje nije zauzeto poslom mi služi da što više boravim napolju, bavim se sportom, da se družim i za neke druge hobije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#354 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 431
Zahvaljeno 3.976 puta na 3.700 poruka
|
![]()
ja planiram da preguram zimu uz par igara, ono kad sediš kući po ceo dan i napolju ladno
|
![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Veteran
Član od: 5.9.2017.
Zahvalnice: 34
Zahvaljeno 276 puta na 202 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.608
Zahvaljeno 10.902 puta na 6.985 poruka
|
![]()
Doba je interneta, apsolutno nema veze gde živiš, samo da ima optički net (u 90% slučajeva može i sporiji)...
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku DeCoy na korisnoj poruci: | ||
player1 (18.11.2022) |
![]() |
#357 |
Veteran
|
![]()
Има има, како нема. Животни стандард у поменутим градовима и животни стандард у остатку Србије су два различита универзума.
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku sp01 na korisnoj poruci: | ||
zvucnjak (30.11.2022) |
![]() |
#358 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 431
Zahvaljeno 3.976 puta na 3.700 poruka
|
![]()
I u Bg je većina sirotinja samo što je veći grad pa ima više i bogataša, i ovi siromašni možda više zarađuju ali i više troše.. dobro ima više i birokratije pa i oni popravljaju sliku, a ova prigradska naselja često nemaju ni kanalizaciju...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Veteran
|
![]()
Ти си ти, главни баја на овом форуму.
![]() Човек мисли да гомила људи не ради за 40-60К. Да, то може да важи за ваше градове, не за остатак Србије. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku sp01 na korisnoj poruci: | ||
Dantheus (19.11.2022) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Dokle ce ljudi IGRE nazivati "igricama"? | TomWaits | O igrama uopšte | 263 | 10.12.2012 21:01 |
Najbolje igre 2008. godine | Nenad Vasovic | Tekstovi u SK | 166 | 4.10.2009 17:32 |
Ultimate Fight igara - prva sezona | Patton | O igrama uopšte | 102 | 9.5.2009 0:08 |
Video igre - uticaj na mlade i još ponešto | Nenad Stevanović | O igrama uopšte | 116 | 10.3.2009 0:04 |
Najbolje igre 2006. godine | Nenad Vasovic | Tekstovi u SK | 73 | 1.7.2007 16:22 |