![]() |
![]() |
|
Slobodni softver Teme o softveru otvorenog koda (programi i operativni sistemi), projektima, zajednici... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
![]() |
#1 |
Član
|
![]()
Ok, malo sam "prelistao" forum i vidim vecina hvali poznate playere(Mplayer, xine, xmms...) Moje pitanje: Kako se namesta titl(boja, velicina, encoding, polozaj, tip fonta)? Sa kodecima nisam imao problema ali zato mi titlovi dusu pojedose, nema sanse da nateram Mplayer da "š" bude "š" a ne "ž". O boji,poziciji i velicini fonta i da ne govorim. Takodje uz Mandrivu 2006 xine se redovno zablokira kada mu ucitam prevod. A ostali playeri ni ne podrzavaju titlove(govorim o divx-u, ne dvd-u).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
|
![]()
Za titlove skini odgovarajuce fontove sa http://www.mplayerhq.hu/homepage/design7/dload.html
Posto je vecina divx prevoda enkodirana u retardiranom windowsovom cp1250 kodnom rasporedu, skini cp1250 fontove. Ili konvertuj prevod u iso-8859-2 sa iconv. Sto se tice podesavanja, to se moze podesiti u ~/.mplayer/config Pogedaj man stranu za detalje |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Novi član
Član od: 8.1.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 387
Zahvaljeno 736 puta na 487 poruka
|
![]()
@GeForce
Takodje se i meni isto desavalo sa Xine-om u svakoj distribuciji(probleme pravi ocigledno xine-lib vec neko vreme)-ali resenje postoji(ne bas prakticno)-treba subtitle preimenovati u isto ime kao i film,pa ce biti autmoatsku ucitani(slicna fora vazi za Mplayer)-ako se npr. film zove dune.avi titl preimenuj u dune.srt ili dune.txt,zavisno od situacije.... U polju za encoding kod xine-a namesti(upisi)cp1250,podesi velicinu fonta i ucitaj film-fontovi ce biti automatsku ucitani.... Xine je inace fenomenalan player za DVD(dosta bolji od Power DVD,a jos i besplatan)-nema mu ravnog i u tom slucaju radi savrseno.... Mozes da probas i Kaffeine koji se isto oslanja na xine-lib,on ti pri pustanju filma sam ponudi koje da titlove izberes i automatski ti ih ucitava,a encoding namestas isto kao u xine-u(sto je logicno) Ali i on zna da se zablokira,kada koristis slajder za premotavanje,i to skoro uvek-takodje za DVD reprodukciju je sjajan i radi bez ikakvih problema.... Sto se tice DivX Xine kaska lepo za MPlayer-om koji je "tata" na linuxu za reprodukciju skoro svih video zapisa,a ni za DVD nije toliko los-tu je po meni Xine zakon! Fontove mozes ucitati sa Win particije(Windows,Fonts)-recimo arial.ttf,na istoj strani ostavi font encoding na unicode sto stoji po defaultu,a na kartici subtitle encoding izaberi za encoding cp 1250 i trebalo bi da radi-kod mene funkcionise u svakom distrou bez problema.... Posle toga podesi velicinu fontova po zelji.... Nadam se da je ovo bilo od pomoci PoZ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
Hvala!
Sredio sam za enkodovanje, ali za boju nisam. Kod mene je u /.mplayer/config je prazan. Ali ok, divx radi super, mp3 isto... Izgleda da je vreme da se predje na singleboot ![]() poz |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
TV kartica | Gyle | Grafika | 71 | 29.3.2009 12:46 |
DivX 6.1, prvi utisci o njegovoj brzini kompresije u odnosu na Xvid 1.1 beta 2 | Kostarum Rex Persia | Video/TV softver | 33 | 9.2.2006 2:04 |
Kako spakovati DivX film da stane na flash 512mb? | Ladowina | Video/TV softver | 6 | 30.1.2006 20:37 |
Zasto je slika na monitoru losija nego na TV | Bosko Bozinovski | Video/TV softver | 2 | 18.1.2006 14:21 |
Slika sa kompa na TV Svideo | komunista | Grafika | 5 | 16.1.2006 23:51 |