![]() |
![]() |
|
|||||||
| Nosači podataka Hard diskovi, optički uređaji (CD/DVD), flash diskovi, floppy... |
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#1 |
|
Veteran
|
E HITNO ....treba mi kako da brzo i jednostavno spojim moje dvije particije C ,i D u jednu ...molim vas ako moze predlog nekog programam i kako to da uradim ...hvala
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Kekule Mekule
|
Pokusaj sa Partition Magicom.
Poslednja ispravka: VojaM (6.10.2008 u 14:31) Razlog: Sada tema više ne stoji na pogrešnom mestu |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Veteran
|
Pa daj nisi mi nista ni objasnio ...pa lijepo sam zamolio da mi predlozite program (moze i link) i da mi objasnite ukratko pa prvi put to radim ...plizzzz
Poslednja ispravka: VojaM (6.10.2008 u 14:31) Razlog: Sada tema više ne stoji na pogrešnom mestu |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 5.2.2007.
Zahvalnice: 1.354
Zahvaljeno 2.410 puta na 2.255 poruka
|
imas u partitiojn magicu option merge patitions ako se dobro secam pomocu nje ces spojiti..http://www.soft32.com/download_151.html
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Starosedelac
|
Molim i ja za malu pomoc na istu temu.
Radi se o flash drive-u http://www.canyon-tech.com/products/...-USB20AFD2048A . Default,ima na sebi 2 particije,jednu od 1 i nesto MB i drugu od ~1.9 GB. Kako to da napravim u jednu?!? Na Canyon sajtu ima neko uputstvo i programce medjutim nesto ne shtima pa mi je taj programcic za spajanje te 2 particije useless .Da li i ja da probam Partition Magic ili mi treba nesto drugo (posto je flash drive)? Tnx unapred !
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.588 puta na 1.856 poruka
|
Citat:
http://files.extremeoverclocking.com/file.php?f=197 Na gore navedenom linku imaš programče HP USB Disk Storage Format Tool ono ti basšneće pomoći da ih "spojiš" ali će ti pomoći da te dve particije isformatirasxšako da postanu jedna particija , dakle pošto je reč o formatu prvo bekapuj tu veliku particiju ako na njoj imaš nešto a oda formatiraj i spajaj particije . |
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Freško na korisnoj poruci: | ||
Flavio (6.10.2008) | ||
|
|
#7 |
|
Starosedelac
|
Hvala na brzom odgovoru
!Upravo skinuto,sad cu ga i probati .To mi i treba bas tj. da imam samo 1 particiju. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Starosedelac
|
Nazalost,ovo mi ne pomaze
.Ovaj programcic radi samo formatiranje,slicno sto se moze i iz Widowsa ... I dalje imam 2 particije .Ili ja ne vidim potrebnu opciju ...
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.588 puta na 1.856 poruka
|
Citat:
Pazi meni je preneki dan pomoglo kada mi je neki virus surnisao flešku od 4gb i ostavo mi samo jednu particiju od 127mb onaj ostatak od 3 i kusur giga nisam mogao da formatiram ni iz jednog programa osim gore pomenutog , znači meni je pomoglo što nije htelo u tvom slučaju stvarno nebih znao ni ja da ti kažem .... |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 22.11.2005.
Zahvalnice: 389
Zahvaljeno 716 puta na 542 poruka
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Deo inventara foruma
|
Mislim da je bolje resenje Acronis Disk Director za spajanje particija , sa PM sam imao losha iskustva, jednom mi je otisho sistem prilikom pokusaja spajanja particija sa Norton Partition Magic-om, ne kazem da je PM los ali kada su particije malo vise popunjene treba mu bash mnogo vremena da ih spoji
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Član
|
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 5.2.2007.
Zahvalnice: 1.354
Zahvaljeno 2.410 puta na 2.255 poruka
|
pa u svakom progrmau bi trebalo da se zove merge partitions ako ne gresim
Poslednja ispravka: flamingos (1.6.2009 u 18:54) |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 450
Zahvaljeno 4.120 puta na 3.832 poruka
|
a da li će mi se izgubiti podaci na ostalim particijama ako obrišem c i d, znači da li se gube podaci o particijama na celom harddisku?
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Član
|
ako sam te dobro razumeo imas vise od dve particije ipitas da li ce ti se izgubiti podatci na trecoj, cetvrtoj...particiji
nece...podatci ce se izgubiti samo na onim particijama koje formatiras na ostalim ostaju podatci...da ne objasnjavam.. |
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku duxxxx na korisnoj poruci: | ||
water wizard (26.6.2009) | ||
|
|
#16 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 24.10.2006.
Zahvalnice: 579
Zahvaljeno 1.747 puta na 1.039 poruka
|
Sa leve strane imas traku u kojoj su opcije Wizard, Operations, Advanced i Tools. Pod Advanced odaberes opciju merge i to ti je to.
Druga ti je mogucnost da gore u traci odaberes Disc i da u padajucem meniju odaberes Merge. Bez obzira kako ides ponudice ti prozorcic sa opcijom gde ces da odaberes koje ces particije (dve ili vise) da spojis u jednu i eto citavog posla oko spajanja particija - brzo i jednostavno. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Član
Član od: 31.10.2009.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
Uzeo sam jos jedan Hard i sad me zanima kako da spojim particije, posto imam C i D particiju na starom, a hocu da mi stari bude C a novi D...ako je to moguce
![]() Jedina cake je u tome sto zelim da sacuva podatke pri spajanju... |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 16.6.2008.
Zahvalnice: 620
Zahvaljeno 875 puta na 758 poruka
|
Ako je u pitanju WinXP imas iznad uputstvo kako to uraditi sa Acronis-om, ako je Sedmica, onda koristi Paragon Partition Manager (skoro pa isto kao i na Acronis-u).
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Član
Član od: 31.10.2009.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
U pitanju je vista
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 16.6.2008.
Zahvalnice: 620
Zahvaljeno 875 puta na 758 poruka
|
Poslednja verzija Acronisa podrzava Vistu (bar tako pise, nisam probao), Pargon v9 i v10 provereno podrzavaju i rade sa Vistom. Sad, ako je u pitanju x64 verzija Viste, onda samo Paragon v10.
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku toxic na korisnoj poruci: | ||
Cira93 (1.11.2009) | ||
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Da li slike izgledaju bas onako kako ih vidimo? | jonathan | Fotografija | 5 | 10.11.2007 16:37 |
| Kako izbrisati folder nastao posle spajanja dve particije? | nikos | Nosači podataka | 17 | 8.11.2007 0:29 |
| Kako menjati boju automobila u photoshopu? | freeminder | Grafički softver i radovi | 16 | 31.10.2007 17:03 |
| Kako instalirati program na Fedori? | dacho | Slobodni softver | 2 | 4.10.2007 9:00 |
| Kako povratiti nestale particije??? | aant | Nosači podataka | 1 | 2.10.2007 13:14 |