![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
Veteran
Član od: 31.1.2007.
Zahvalnice: 438
Zahvaljeno 587 puta na 232 poruka
|
![]()
Da... osvanuo je i taj dan... 29. 06. 2007. Sirom Severne Amerike u Apple prodavnicama pojavio se (tacno u 6 sati) novi proizvod Apple-a iPhone. Po ceni od 499$ za 4GB i 599$ za 8GB, ovaj fantasticni telefon (iPod, web browser, youtube "streamer", photo aparat...) moze se naci u vasem vlasnistvu. Za vise informacija posetite home page za iPhone www.apple.com/iphone
Evropljani ce ovaj proizvod moci da kupe tek krajem ove ili cak pocetkom sledece godine, ali ce, bar kako se jos uvek nagadja, model iPhone Europe, prodavati sa dve kamere, dakle 3G... No, ovo su jos uvek nagadjanja! Do tada, pozabavimo se ovim sto imamo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 26.11.2006.
Zahvalnice: 948
Zahvaljeno 1.398 puta na 678 poruka
|
![]()
ovaj AJ TELEFON nema:
• Songs as Ringtones • Games • Any flash support • Instant Messaging • Picture messages (MMS) • Video recording • Voice recognition or voice dialing • Wireless Bluetooth Stereo Streaming (A2DP) • One-size-fits-all headset jack (May have to buy an adapter for certain headphones) • 3G (EV-DO/HSDPA) • GPS • A real keyboard • Removable battery • Expandable Storage • Direct iTunes Music Store Access (Over Wi-Fi or EDGE) • No ability to cut, copy or paste text • Excel, PDF and Word files are read only, there is no editing support • There is no Adobe flash support or support for any other type of embedded video • Contact lists can't be e-mailed as contact groups. • No flash for camera • Decent camera quality • EMS not supported • Video MMS not possible • Voice memo?? • Stereo speakers mislim da cu ga uzet za fudbala oko kuce |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku jonathan na korisnoj poruci: | ||
A M G (1.7.2007) |
![]() |
#3 |
Starosedelac
Član od: 1.8.2006.
Zahvalnice: 1.485
Zahvaljeno 2.094 puta na 760 poruka
|
![]()
stvarno telefon nije nista posebno, jedina prednost je displej i nista vise, sve ostalo je prosecno, a kosta 500$
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
Član od: 9.7.2006.
Zahvalnice: 3.542
Zahvaljeno 1.792 puta na 756 poruka
|
![]()
@ jonathan: Nema MMS?!?
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 278
Zahvaljeno 363 puta na 216 poruka
|
![]()
samo 2MP kamera... pih...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Starosedelac
Član od: 6.1.2007.
Zahvalnice: 406
Zahvaljeno 358 puta na 199 poruka
|
![]()
za te pare Nokia n95 moze da ga lansira na Mesec
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Veteran
Član od: 31.1.2007.
Zahvalnice: 438
Zahvaljeno 587 puta na 232 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Deo inventara foruma
Član od: 28.11.2005.
Zahvalnice: 91
Zahvaljeno 902 puta na 621 poruka
|
![]()
Bah... a ja mislio da ga uzmem... nije toliko skup a ovde se svi napalili na njega...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Član
Član od: 15.11.2006.
Zahvalnice: 76
Zahvaljeno 131 puta na 37 poruka
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Deo inventara foruma
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 1.521 puta na 1.054 poruka
|
![]()
Da, a i ružičasti slonovi lete po L.A.-u svako jutro.
![]() ![]() Citat:
Citat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Vrlo lako se može naći po celom netu.
![]() Ovo je npr. članak iz decembra 2005 (Cingular je njihov provajder): http://www.niallkennedy.com/blog/arc...lar_hsdpa.html A ovo je članak iz decembra prošle godine: http://www.phonescoop.com/news/item.php?n=1990 Prevod za one koji ne razumeju: planira se podizanje download protoka na 7Mb/s u 3G mreži. Uporedite to sa Telenor ponudom... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
|
![]()
nisam ja rekao da ti nisi u pravu, ali...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Naravno, slobodno me demantujte. S nekim argumentima nadam se, a ne sa "čuo sam od mog druga od tetke čiji komšijin stric živi u ameriku".
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Deo inventara foruma
|
![]()
OK. Ja sam u Americi i dakle imam informacije iz prve ruke
![]() Znaci, 3G ima i postoji i to je jedna od glavnih zamerki ljudi ovde jer iPhone ga ne podrzava. Zatim SMS je skup. Ne placas samo kada saljes SMS nego i kada ga primas (na prepaid, za postpaid imas dosta besplatnih poruka). Impulsi su relativno skupi (opet za prepaid pricam) a interesantno je sto ako ste prepaid skidaju vam sa racuna cak iako vas neko cimne pa prekine. Znaci, kakvi smo mi, kada nekom dusmanu nadjes broj ladno mozes da mu ispraznis racun za jedno pola sata cimanja ![]() Dakle, svima je jasno da se prepaid maltene u Americi ni ne koristi. Ja sam imao Cingular prepaid i uz par poruka i poziva sam morao na svakih par dana da dopunjavam sa 20-30 dolara. Preskupo u odnosu na nase pojmove o cenama. Prema tome svi koriste postpaid planove medju kojima ima i jako povoljnih. Ali ako pricamo o iPhone, osudjeni ste na AT&T provajdera. Znaci morate da koristite iskljucivo tog provajdera za najmanje 60 dolara mesecne pretplate. Dakle 4000 dinara mesecno je minimum da bi uopste mogli da imate i koristite iPhone. Zbog svega ovog, nisam ga uzeo (a nisu ga uzeli ni svi koje znam) jer ima par stvari koje fale a koje ce verovatno u sledecoj reviziji da budu korigovane (a i zbog toga sto ne bih mogao da ga koristim u Srbiji, barem ne sa domacim provajderima). Inace, 3G se ovde koristi zbog brzog interneta a ne na video pozive tako da nedostatak 3G-a se najvise oseca zbog toga. WiFi nema svuda a edge je spor za ovdasnje standarde ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku genius na korisnoj poruci: | ||
A M G (2.7.2007) |
![]() |
#16 |
.
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 113
Zahvaljeno 710 puta na 498 poruka
|
![]()
Iz jonathanovog posta se moze zakljuciti da je iphone s****, ali posto iza njega stoji apple ludi Ameri ce ga kupovati na milione, a onda ce se prosiriti i na ceo svet.
Pazljivi citaoci Sveta Kompjutera se secaju slicnog telefona (veliki touch screen, bez tastature) koji su napravili (cini mi se ) Rusi ali samo kao prototip. Clanak je bio u h/s sceni, pre jedno dve godine. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Banned
|
![]()
pogledajte video na stranici (malo je poveci 300MB) i moze se vidjeti da je tel zanimljiv... medjutim, iako se ne bih bunio da mi ga neko pokloni, meni je nekako ipak previse odbojan!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Deo inventara foruma
|
![]()
A osim toga jos dugo nece moci niko da ga koristi izvan USA jer je AT&T jedini provajder mobilnih usluga kojeg mozete da koristite a dok se pojavi neko u Srbiji ko ce moci da dekodira fon sa OS X operativnim sistemom, uopste nisam zainteresovan.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Član
Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 8 puta na 8 poruka
|
![]()
Kad se setim koliko sam platio SE K750 u decembru 2005 i nije toliko skup
![]() Naravno bilo bi dobro da se neki podsete da iPhone za Evropu nece biti verovatno isti. O tome se takodje govori ali svako cita samo ono sto voli. Sem MMS-a ostalo mi i nije neki problem. Ako ima sluske sa njim meni bi bile dobre koliko ih koristim. Neke primedbe su i pomalo cudne. Npr. nema tastaturu, stereo zvucnici ![]() Naravno da nema tastaturu (nikakvu) ali to i jeste bila ideja. Ovo je ipak telefon sa jos nekim zvrckama pa ko voli moze a ko nece nije u obavezi. Jedva cekam da dodje u Evropu da ga probamo (ako iko kod nas to i uvede od provajdera). Malo je verovatno da cu kupiti jer toliko mi puta ispadaju telefoni da ni jedan nije bio bez oziljaka. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Ipod Nano 2 gen | alesandro | Foto i audio/video | 69 | 19.2.2008 16:18 |
Apple Safari 3 Public Beta for Windows | WU TANG CLAN | Aplikativni softver | 24 | 29.6.2007 16:51 |
Apple iPod Nano | Sale2322 | Foto i audio/video | 3 | 22.5.2007 14:35 |
Apple рекламе | Miloš | Zanimljive Web lokacije | 0 | 4.7.2006 9:53 |