Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Programiranje

Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke...

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 30.11.2014, 15:35   #741
Todors
Član
 
Član od: 16.4.2010.
Lokacija: Pančevo
Poruke: 462
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 68 puta na 63 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Citat:
Neutrino kaže: Pregled poruke
Može mnogo lakše. DataTable klasa ima metodu Compute čiji konstruktor prima argument tipa string (formulu).

Prost primer:
Kod:
var rezultat = new DataTable().Compute("(2+3)*20");
Oh kakav bedak. Na smisljanju ovog algoritma i samoj izradi sam izgubio bar 3 dana. Ne mogu da verujem da je ovo sve vreme bilo vec ugradjeno u samom .Net-u. Mada je opet jako lepo kada se nesto novo nauci.
Todors je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Todors na korisnoj poruci:
Mocko (30.11.2014)
Stara 6.12.2014, 0:05   #742
CoFigamer
Član
 
Član od: 21.6.2012.
Poruke: 307
Zahvalnice: 32
Zahvaljeno 11 puta na 11 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Pozdrav, treba mi objasnjenje. Napravio sam program gde pomeram objekat, medjutim on ne staje odnosno neprestano se krece, a samo menjam kurs kretanja pomocnu strelica. E sada nigde ne mogu naci kako se jednim klikom na taster pomeri za x, odnosno y piksela.

Spoiler za Kod:

namespace Igra_2
{
public partial class FormView : Form
{
enum Position
{
Left, Right, Up, Down
}


private int _x;
private int _y;
private Position _objPosition;
public FormView()
{
InitializeComponent();
_x = 50;
_y = 50;
_objPosition = Position.Down;
}

private void FormView_Paint(object sender, PaintEventArgs e)
{
e.Graphics.FillRectangle(Brushes.Green, _x, _y, 100, 100);
}

private void timerMoving_Tick(object sender, EventArgs e)
{
if(_objPosition==Position.Right)
{
_x += 10;
}

else if (_objPosition == Position.Left)
{
_x -= 10;
}

else if (_objPosition == Position.Up)
{
_y -= 10;
}

else if (_objPosition == Position.Down)
{
_y += 10;
}


Invalidate();
}

private void FormView_KeyDown(object sender, KeyEventArgs e)
{
if(e.KeyCode==Keys.Left)
{
_objPosition = Position.Left;
}
else if(e.KeyCode==Keys.Right)
{
_objPosition = Position.Right;
}
else if (e.KeyCode == Keys.Up)
{
_objPosition = Position.Up;
}
else if (e.KeyCode == Keys.Down)
{
_objPosition = Position.Down;
}
}
}
}

CoFigamer je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.12.2014, 14:34   #743
Pele023
Član
 
Član od: 5.2.2009.
Poruke: 73
Zahvalnice: 14
Zahvaljeno 11 puta na 10 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Koliko sam na brzinu pogledao, nemas sa cim da ga zaustavis. Mislim da bi mogao da resis problem na jedan od 2 nacina:

1. dodas jednu bool promenjivu, recimo moveObject, koju ces postaviti na true ako treba da pomeris objekat a na false kada trebas da ga zaustavis.
2. u enumeraciju dodaj recimo none, pa kada ti je objekat na zeljenoj poziciji postavis na tu vrednost.

Ovo su ti samo ideje, probaj da ih razradis
Pele023 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Pele023 na korisnoj poruci:
CoFigamer (7.12.2014)
Stara 6.12.2014, 18:44   #744
CoFigamer
Član
 
Član od: 21.6.2012.
Poruke: 307
Zahvalnice: 32
Zahvaljeno 11 puta na 11 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Citat:
Pele023 kaže: Pregled poruke
Koliko sam na brzinu pogledao, nemas sa cim da ga zaustavis. Mislim da bi mogao da resis problem na jedan od 2 nacina:

1. dodas jednu bool promenjivu, recimo moveObject, koju ces postaviti na true ako treba da pomeris objekat a na false kada trebas da ga zaustavis.
2. u enumeraciju dodaj recimo none, pa kada ti je objekat na zeljenoj poziciji postavis na tu vrednost.

Ovo su ti samo ideje, probaj da ih razradis
Mozes li primer da mi das u vidu koda, zato sto sam prilicno nov u ovome, u skolu nismo ni stigli do ovog stepena, a i ne verujem da cemo pa sam zbog toga krenuo da pravim "igre" da bih nesto vise naucio. Mada me moje znanje engleskog ogranicava, pa zato ne mogu da gledam forume, sajtove i slicno da bih mogao da se snadjem. I da ono je sa Youtube-a.
CoFigamer je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.12.2014, 19:26   #745
Markonije
Veteran
 
Član od: 14.3.2009.
Poruke: 1.191
Zahvalnice: 205
Zahvaljeno 273 puta na 178 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

@CoFigamer

Game Engine 2013 Part 4 - 6

Ovde imas seriju klipova o toj temi,zakljucno sa inercijom i 'detekcijom kolizije'.

To je Win Form grafika u C# .

Nazalost lik nije zavrsio tutorijal do kraja

Veoma razumljiv i jednostavan kod. (nista slicno nisam pronasao na YT,odlicni klipovi)

Malo dogradjen 'engin' na osnovama ovog koda,moze biti Mario ili Super Meat Boy .(orijentacije radi)

Poslednja ispravka: Markonije (6.12.2014 u 19:35)
Markonije je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Markonije na korisnoj poruci:
CoFigamer (7.12.2014)
Stara 7.12.2014, 10:53   #746
Pele023
Član
 
Član od: 5.2.2009.
Poruke: 73
Zahvalnice: 14
Zahvaljeno 11 puta na 10 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Tesko ce ti ici programiranje bez engleskog, probaj da ih radis paralelno. Mozda nesto ovako, ovo nije testirano, samo je iz glave pa ce mozda trebati male izmene, probaj da se igras sa time. Takodje pogledaj tutorijale koje je postavi @Markonije, sigurno mozes da izvuces nesto odatle.

Kod:
namespace Igra_2
{
public partial class FormView : Form
{
enum Position
{
Left, Right, Up, Down
}


private int _x;
private int _y;
private Position _objPosition;

private bool changePos;   //proverava da li pozicija treba da bude promenjena, postravis na true kada hoces da menjas poziciju a na false inace

public FormView()
{
InitializeComponent();
_x = 50;
_y = 50;
_objPosition = Position.Down;
changePos = false;
}

private void FormView_Paint(object sender, PaintEventArgs e)
{
e.Graphics.FillRectangle(Brushes.Green, _x, _y, 100, 100);
}

private void timerMoving_Tick(object sender, EventArgs e)
{
if(changePos == true) //proverava da li pozicija treba da bude promenjena
{
if(_objPosition==Position.Right)
{
_x += 10;
}

else if (_objPosition == Position.Left)
{
_x -= 10;
}

else if (_objPosition == Position.Up)
{
_y -= 10;
}

else if (_objPosition == Position.Down)
{
_y += 10;
}
changePos = false;
}
Invalidate();
}

private void FormView_KeyDown(object sender, KeyEventArgs e)
{
if(e.KeyCode==Keys.Left)
{
_objPosition = Position.Left;
changePos = true;
}
else if(e.KeyCode==Keys.Right)
{
_objPosition = Position.Right;
changePos = true;
}
else if (e.KeyCode == Keys.Up)
{
_objPosition = Position.Up;
changePos = true;
}
else if (e.KeyCode == Keys.Down)
{
_objPosition = Position.Down;
changePos = true;
}
}
}
}
Pele023 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.12.2014, 12:51   #747
CoFigamer
Član
 
Član od: 21.6.2012.
Poruke: 307
Zahvalnice: 32
Zahvaljeno 11 puta na 11 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Citat:
Pele023 kaže: Pregled poruke
Tesko ce ti ici programiranje bez engleskog, probaj da ih radis paralelno. Mozda nesto ovako, ovo nije testirano, samo je iz glave pa ce mozda trebati male izmene, probaj da se igras sa time. Takodje pogledaj tutorijale koje je postavi @Markonije, sigurno mozes da izvuces nesto odatle.

Kod:
namespace Igra_2
{
public partial class FormView : Form
{
enum Position
{
Left, Right, Up, Down
}


private int _x;
private int _y;
private Position _objPosition;

private bool changePos;   //proverava da li pozicija treba da bude promenjena, postravis na true kada hoces da menjas poziciju a na false inace

public FormView()
{
InitializeComponent();
_x = 50;
_y = 50;
_objPosition = Position.Down;
changePos = false;
}

private void FormView_Paint(object sender, PaintEventArgs e)
{
e.Graphics.FillRectangle(Brushes.Green, _x, _y, 100, 100);
}

private void timerMoving_Tick(object sender, EventArgs e)
{
if(changePos == true) //proverava da li pozicija treba da bude promenjena
{
if(_objPosition==Position.Right)
{
_x += 10;
}

else if (_objPosition == Position.Left)
{
_x -= 10;
}

else if (_objPosition == Position.Up)
{
_y -= 10;
}

else if (_objPosition == Position.Down)
{
_y += 10;
}
changePos = false;
}
Invalidate();
}

private void FormView_KeyDown(object sender, KeyEventArgs e)
{
if(e.KeyCode==Keys.Left)
{
_objPosition = Position.Left;
changePos = true;
}
else if(e.KeyCode==Keys.Right)
{
_objPosition = Position.Right;
changePos = true;
}
else if (e.KeyCode == Keys.Up)
{
_objPosition = Position.Up;
changePos = true;
}
else if (e.KeyCode == Keys.Down)
{
_objPosition = Position.Down;
changePos = true;
}
}
}
}
Znam da ce teze ici bez engleskog, ucim engleski.

Sto se tice koda e to mi je trebalo, nisam znao kako da implementiram, zato sto se prvi put susrecem sa time. Hvala puno, eksperimentisacu. Jos jednom Hvala. Pozdrav!
CoFigamer je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.12.2014, 21:11   #748
Thunderman
Veteran
 
Član od: 11.1.2008.
Poruke: 1.112
Zahvalnice: 262
Zahvaljeno 575 puta na 168 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Thunderman Slanje poruke preko Yahooa korisniku Thunderman
Određen forumom Re: How to... C#

Zna li neko kako mogu WebBrowser da "izolujem" od korisnika tj. da mogu samo da vide sta se prikazuje na njemu bez mogucnosti skrolovanja prozora i sl. (znaci da fiksiram lokaciju pretrazivaca). Treba mi nesto tipa ReadOnly za Textbox.
Thunderman je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.12.2014, 19:21   #749
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux
 
Avatar korisnika voodoo_
 
Član od: 1.11.2005.
Poruke: 10.593
Zahvalnice: 1.773
Zahvaljeno 4.556 puta na 2.595 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Možda da ga ubaciš u neki kontejner kao što je Panel, pa da Panel proglasiš read-only?
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku voodoo_ na korisnoj poruci:
Thunderman (14.12.2014)
Stara 14.12.2014, 20:19   #750
Thunderman
Veteran
 
Član od: 11.1.2008.
Poruke: 1.112
Zahvalnice: 262
Zahvaljeno 575 puta na 168 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Thunderman Slanje poruke preko Yahooa korisniku Thunderman
Određen forumom Re: How to... C#

Hvala, ali to sam vec uradio. Mozda nisam lepo objasnio, ali mislio sam npr. da kad mi se ucita Google da mi se webBrowser pozicionira tako da polje za pretragu bude u centru panela, posto trenutno u panelu se vidi "gornje leva" strana Google.com-a i da bilo koji pokusaj skrolovanja ili pomeranja vrati browser u pocetni polozaj. Pretpostavljam da se radi nesto sa X i Y koordinatama, ali nisam siguran.
Thunderman je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.2.2015, 12:03   #751
Stefan Jovicevic
Član
 
Član od: 9.3.2013.
Poruke: 265
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 20 puta na 19 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Koja je komanda za aktivnost forme? Hoću da kada korisnik klikne van forme izbaci neku poruku koju ja želim.
Stefan Jovicevic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.2.2015, 13:24   #752
Twisterzemun
Član
 
Član od: 6.2.2012.
Poruke: 150
Zahvalnice: 87
Zahvaljeno 60 puta na 40 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Imas lost focus event za to

Kod:
namespace WindowsFormsApplication1
{
	public partial class Form1 : Form
	{
		public Form1()
		{
			InitializeComponent();
			this.LostFocus += (oo, ee) => 
			{
				MessageBox.Show("poruka");
			};
		}
	}
}
Twisterzemun je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Twisterzemun na korisnoj poruci:
Stefan Jovicevic (14.2.2015)
Stara 14.2.2015, 18:07   #753
Stefan Jovicevic
Član
 
Član od: 9.3.2013.
Poruke: 265
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 20 puta na 19 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Ne radi kako treba, umesto da prekine rad čim aktivnost forme prestane, on tek pokaže poruku kada izračunam traženi broj, upišem i kada izbaci poruku da je broj tačan, e posle toga ne mogu da nastavim...
Stefan Jovicevic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.2.2015, 18:16   #754
toxic
Deo inventara foruma
 
Član od: 16.6.2008.
Lokacija: Bananaland
Poruke: 4.266
Zahvalnice: 608
Zahvaljeno 868 puta na 752 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Probaj sa Deactivate eventom umesto LostFocus.
toxic je sada online   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku toxic na korisnoj poruci:
Stefan Jovicevic (14.2.2015)
Stara 14.2.2015, 18:56   #755
Stefan Jovicevic
Član
 
Član od: 9.3.2013.
Poruke: 265
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 20 puta na 19 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Ipak nije tako dobro, ovo pokaže poruku kada stavim van forme, ali isto pokaže kada stisnem dugme za proveru, što ne želim. Tačnije kada stisnem bilo koje dugme ono izbaci tu poruku, odnosno shvati pogrešno.

Ako vam nije jasno, evo uradio sam sve, samo trebam da dodam da ako se klikne van forme, da izbaci poruku nešto tipa zabranjeno korišćenje kalkulatora itd... Tu možete da vidite sve.
Priloženi fajlovi
Tip fajla: rar Igrice množenja i sabiranja.rar (5,8 KB, 15 puta viđeno)

Poslednja ispravka: Stefan Jovicevic (14.2.2015 u 19:15)
Stefan Jovicevic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.2.2015, 20:46   #756
toxic
Deo inventara foruma
 
Član od: 16.6.2008.
Lokacija: Bananaland
Poruke: 4.266
Zahvalnice: 608
Zahvaljeno 868 puta na 752 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Trebalo bi da se javlja samo na gasenju forme i kad palis uputstvo, ne i kad stisnes dugme za proveru. Samo kad forma izgubi fokus. Za uputstvo i neko dugme za gasenje bi mogao da disable-ujes event.
toxic je sada online   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.2.2015, 19:51   #757
Stefan Jovicevic
Član
 
Član od: 9.3.2013.
Poruke: 265
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 20 puta na 19 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Uradio sam preko deactivate, pa sam išao

textBox1.Enabled = false;

i to je ono što sam tražio, posle sam dodao MessageBox i ostalo što sam hteo.
Stefan Jovicevic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.2.2015, 11:46   #758
Todors
Član
 
Član od: 16.4.2010.
Lokacija: Pančevo
Poruke: 462
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 68 puta na 63 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

To možeš to da izvedeš i simple hakom. Uvek možeš da izmeniš html koji učitavaš na način koji tebi odgovara. Kada učitaš stranu uvek na kraju dokumenta dodaješ ovaj kod:

Kod:
<style>
body {
  height: 100%;
  overflow: hidden;
}
</style>
i Scroll će tako da nestane.
Todors je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.3.2015, 20:32   #759
Stefan Jovicevic
Član
 
Član od: 9.3.2013.
Poruke: 265
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 20 puta na 19 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Treba mi kod, u pitanju je grafika, treba mi pahuljica snega, bele boje da bude, samo da mi pomognete oko pravljenja linija, pošto nisam u tome baš upućen, znači pahuljica treba da ima 1 vertikalnu, 1 horizontalnu i 2 kose, slično ćiriličnom Ž samo još po horizontali jedna, to je to. Hvala unapred.
Stefan Jovicevic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.3.2015, 23:46   #760
Geomaster
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 28.6.2007.
Lokacija: Beograd
Poruke: 2.342
Zahvalnice: 2.836
Zahvaljeno 1.047 puta na 507 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Geomaster Slanje poruke preko Skypea korisniku Geomaster
Određen forumom Re: How to... C#

@Stefan Jovicevic:
Kod:
int x = 100, y = 200, w = 20;
Graphics g = CreateGraphics();
g.Clear(Color.FromArgb(0, 0, 120));
Pen p = new Pen(Color.White, 2.0f);
g.DrawLine(p, x - w, y - w, x + w, y + w);
g.DrawLine(p, x + w, y - w, x - w, y + w);
g.DrawLine(p, x, y - w, x, y + w);
g.DrawLine(p, x - w, y, x + w, y);
Da ti ne predaje slučajno prof. Stanka Matković?
Geomaster je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Geomaster na korisnoj poruci:
Stefan Jovicevic (22.3.2015)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
c sharp, c# tutoriali, how to, visual studio

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno



Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 22:31.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2021, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com