![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
Starosedelac
Član od: 23.10.2009.
Zahvalnice: 335
Zahvaljeno 720 puta na 651 poruka
|
![]()
-Tegra 4 Wayne
-4+1 Cortex A15 -72 CUDA Cores -2GB Dual Channel (128bit) DDR3L http://www.sk.rs/forum/showpost.php?...22&postcount=3 ![]() Android 4.2 720p 5'' display, multi touch Streaming video games from your PC to Tegra 4 console via WiFi ("Private Cloud Gaming"). Streaming to your TV (via HDMI) with up to 4K upscaling. Up to 4K video decoding. 38Wh (Watt hours) Battery! Audio - SNR better than iPhone 5. HDMI, microSD, micro-USB. 32GB NAND Q2 2013 launch Do want! http://gigaom.com/mobile/nvidias-got...aming-console/ http://www.anandtech.com/show/6548/n...vent-live-blog http://blog.gsmarena.com/nvidia-show...nning-android/ Official Video Reveal Poslednja ispravka: thebluephoenix (8.1.2013 u 13:28) |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku thebluephoenix na korisnoj poruci: | ||
doctor (11.1.2013) |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ovo izgleda ko spoj kucista u obliku dzojstika u xbox 360 style + android+ Nintendo ds u jednom woow.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
Član od: 1.9.2006.
Zahvalnice: 437
Zahvaljeno 1.113 puta na 716 poruka
|
![]()
Meni jos nije jasno sta je ovo? Da li se radi o uredjaju koji moze sam da pusta igre (handheld konzola) ili se radi o kontroleru koji ce pruziti asimetricno iskustvo kao Wii U na PC-u (vidim da prave paralele)?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Dragomix ovo je definitivno konzola realno ima sve predispozicije da to bude, kad je mogao ranije PSP sto ne bi moglo i ovo and besides sto bi stavljati takav ekran ako bi sluzio samo kao sekundarni junk za wii.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Starosedelac
|
![]()
Može, ima Tegra 4 SOC, i Android OS. Može da renderuje (Android) igre na televizoru ili monitoru (sa HDMI). Ima funkcije konzole (X360), handheld konzole (verovatno je jači od PS VITA), podržava PC igre (ako imaš PC sa WiFi; who doesn't?). Može da bude i high end wireless gamepad za PC (čim neko napravi Android softver), can run Ubuntu....
O asimetričnom iskustvu kao Wii U kontroler, ne znam. http://www.technobuffalo.com/2013/01...tegra-devices/ Poslednja ispravka: thebluephoenix (7.1.2013 u 12:37) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ne znam dal si procitao sve ove tekstove, ali izgleda da je najveca fora da ti mozes, ako imas nVidia GPU, preko Steam-a da stream-ujes igre na ovaj uredjaj. Uredjaj nije sposoban da sam pokrece pune PC igre (ili konzolne igre), jednostavno previse je slab (koliko vidim, slabiji je od Xbox-a 360). Verovatno ce biti nekih igara, ali cisto sumnjam da ce ovo cudo uspeti. Ima problem kao i Vita.
Generalno ja na ovo cudo za sad mogu da gledam samo kao uredjaj za pokazivanje drustvu koliko si cool i koliko imas para za bacanje. Realna primena mu je nula. Mozda bi ga koristio kao mobilni telefon ako bude bilo moguce! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
72 CUDA Cores @~500MHz slabo, šta je onda Wii? Ne znam da li će podržavati SIM karticu/4G. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Sta je potrebno jednoj handheld konzoli da uspe? Da li je to snaga? Portabilnost? 2 analog stick-a?
Ne, potrebne su igre. 3DS je u svojoj prvoj godini zivota prodat u preko 20 miliona primeraka zato sto ima fantasticne igre. Mario 3D Land, Mario Kart, Zelda Ocarina of Time, Resident Evil Revelations, Street Fighter... Da ne nabrajam vise. Vita ima dve ili tri dobre igre. Ista stvar ce biti i sa ovim. Prvo ko ce praviti igre za ovo cudo? Zasto ce praviti igre za ovo cudo kad ce biti prodato izmedju 2-5 miliona ovih konzola? Koju racunicu ce imati? Sony je ogromna kompanija sa ogromnim brojem studija koji prave igre, pa jedva drzi Vitu iznad vode, cak po nekim misljenjima Sony je trenutno vitu pustio niz vodu do izlaska nove kucne konzole. Koliko nVidia ima stuija? Koliko nVidia ima novca da odrzi ovakav sistem iznad vode? Dakle, 3DS je jedan funkcionalan uredjaj sa kojim mozes da se zabavis u kuci, na poslu, na putovanju jer ima fantasticne igre. Vita ima dobre igre, ali tesko da mozes da izgubis 5 minuta sa njom jer su te igre vise cistokrvno konzolno iskustvo. Ovo cudo ce imati android igre (kao i svaki android telefon), mozda jos neke dve-tri exkluzive i mocice da stream-uje igre sa PC-a. Sam zakljuci zasta ce najvise da sluzi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Starosedelac
Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.000
Zahvaljeno 401 puta na 248 poruka
|
![]()
Od kada je veliki izbor Android igara (narocito onih proizvedenih za Tegra chip) problem?
Ako zaista bude otislo u nekoliko miliona primeraka (ne znamo jos kolika ce biti cena) onda me ne bi cudilo da bude jos vise Tegra igara. Veliki broj igara i amulatora pisanih za Andoid ionako vec koristi virtuelne tastere na ekranu sto verujem da ovaj uredjaj uspesno prebacuje na fizicke tastere i nudi bolje gaming iskustvo na ovom OS-u. Uostalom, ni 3DS nije imao nekakav narocit izbor igara prvih 6-7 meseci. I ne zaboravi da ce Shield imati vec postojeci sistem, inace jako rasprostranjen, tako da ce zainteresovani studiji imati mozda samo sitne prepravke da obave na igrama (ako i toliko), dok je kod Vite npr. u pitanju bio totalno novi sistem. Ovo se ne reklamira samo kao konzola, nVidia ocigledno cilja gikove i ljubitelje gedzeta, tako da ce biti zanimljivo i onima koji hoce "samo" kontroler. Streaming na i sa konzole je izuzetna funkcija i vec i to bi bilo dovoljno da proda uredjaj (mene je ubedilo npr.). Ti cesto nastupas kao Nintendov PR i lako donosis zakljucke sa uredjaje drugih proizvodjaca. Sacekaj da se prvo pojavi pa onda donosi takve zakljucke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Nisam sve procitao al vrhunac ludila je ako moze da se onaj ekran odstran i posle vrati da nije fiksiran? Nekako mi je to i logicno ako ste ga vec spajali kao kontroler.
Poslednja ispravka: sale94 (7.1.2013 u 13:39) |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Meni jednostavno nisu jasni neki poslovni potezi! Evo mene npr ovaj uredjaj interesuje, voleo bih da dobijem asimetricno iskustvo i da igram u svom krevetu pc igre, ali imam AMD i nemam nameru to da menjam! Zašto je uredjaj vezan za nVidia grafičke?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Starosedelac
|
![]()
Dolphin + Super Mario Galaxy?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Valjda zato sto Nvidia zna da kad su u pitanju graficke Radeon ih jos uvek kolje na trzistu, a drugi logican razlog je sto su odkad znam Nvidi-u oni su uvek prvi pokusavali sa nekim eksperimentima da probiju led, i skrenu paznju na sebe, tako je bilo i sa predstavljanjem Gddr3 kod kartica zatim sa Cuda, sa Physx zatim sa onim 3d visinom a Amd kolko imam informaciju prelazi na saradnju sa Xboxom novim sto tek treba da izadje?
A valjda su skapirali da je popularnost androida velika da iskoriste trenutni hype da bi da isperali mozak dezurnim neerdovima koji moraju uvek da imaju novo makar bio trash, kao prvi Nintendo Wii. A da i Tegra je Nvidia proizvod eto jos jednog razloga da se vezuje za Nvidi-u. Poslednja ispravka: sale94 (7.1.2013 u 13:53) |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku sale94 na korisnoj poruci: | ||
Sladjan85 (18.2.2013) |
![]() |
#14 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Nema nikakvog hardverskog ogranicenja da ovo bude i na Radeonkama. Nema to veze ko pravi cip.
Nebulozna poslovna politika. Razmisljanje na sledeci nacin. Trenutno ima izmedju 10-20 miliona hardcore PC igraca koji su potencijalnu kupci ovog uredjaja. Polovina njih koristi Radeon, aj da ih otpisemo i smanjimo broj potencijalnih kupaca na 10 miliona. Mi ne volimo novac. Nego ovo ce otvoriti trziste slicnim uredjajima ili aplikacijama, koji ce verujem biti dosta uspesniji. Moja slobodna procena je izmedju 2-5 miliona prodatih uredjaja, vise od toga bi bilo veliko iznenadjenje. Jos ako je istina da ce novi Xbox imati i ovakav neki uredjaj uz njega sa slicnom AMD tehnologijom i verovatno kompatibilan sa svim PC racunarima, ovo je veliki promasaj i bacanje novca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Deo inventara foruma
Član od: 23.2.2009.
Zahvalnice: 1.638
Zahvaljeno 3.769 puta na 1.840 poruka
|
![]()
Au bre dragomix jesi stvarno toliko naivan ili se pravis?
Pitas zasto samo nvidija kartice rade sa nvidija handheldom... ![]() ps: kapiram da su tempirali sa valveom vreme, cekali su izbacivanje big picture moda |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Deo inventara foruma
|
![]()
@Dragomix sad si mi dao ideju sta mislis ako se potrefi da AMD i Xbox zaista naprave saradnju sta mislis ono izadje Xbox 720 a onda pouceni primerom iz Nvidie da izbace xbox 720 mini u drugoj formi kao psp samo nesto veci ali sa gotovo istom snagom (malo slabiji nego regularni xbox 720 ?
E to bilo cool po meni pokrili bi i jedno i drugo trziste, e sad radi dimenzija dal bi to bilo izvodjlivo da smeste sve to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Deo inventara foruma
|
![]()
AMD danas ima konferenciju na CES-u, prica se da ce predstaviti novi cip za mobilne uredjaje. Vec i vrapci znaju da AMD trenutno ima najbolja resenja koja uparuju GPU i CPU sposobnosti, pa verujem da su mnogo sposobniji za izradu slicnog uredjaja.
Iskreno mislim da je ovo samo uvod u nesto sto ce postati bukvalno standard. Svi su videli ogroman potencijal koji je Wii U doneo sa svojim asimetricnim gameplayom i dva ekrana u toku igre, a i mogucnoscu da igras cele igre na malom ekranu. Problem je sto je Wii U zatvoren sistem i hardverski ne privlacan vecini developera. Gotovo sam ubedjen da ce Microsoft croz neki slican uredjaj (vidim da ih i nVidia proziva) da napravi proboj na trziste. Dakle kontroler sa ekranom (tablet kontroler) koji ce ujedno biti i handheld i koji ce se kupovati kao dodatak za novi Xbox i PC je gotovo neminovna stvar. Samo treba da se vidi kakva je njihova zamisao. Nadam se da ce imati fizicke dugmice kao i ovaj uredjaj. Vec dugo se prica da M$ planira dve konzole, jedna ce biti za hardcore igrace, druga za casual publiku. Mislim da je nesto najblize toj ideji da jedna stvar bude tablet kontroler sa HDMI izlazom, a drugo prava konzola koja ce izmedju ostalog podrzavati i tablet controler. Buducnost igranja je izgleda bas onakva kavu je Nintendo zamislio, tablet kontroleri. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
V.I.P. Test Play
Član od: 1.6.2008.
Zahvalnice: 300
Zahvaljeno 8.431 puta na 3.966 poruka
|
![]()
AMD ima jos jednu sansu, a to su nove konzole. Ako ih to ne iscupa odose oni sa trzista kao da ih nije ni bilo. Nije problem tehnologija nego je problem software/driver podrska koja je ocajna za AMD uredjaje.
Shield nece kostati vise od 250$ ako i toliko jer bi preko toga bio ogroman promasaj od strane nVidie. Vec sad se cini da Shield ima igre koje ce privuci vise publike od Vite i 3DS-a kada su izasli + otvorena platforma. Iako neocekujem da ce prodati nesto pretjerano primjeraka jer se developeri tek sad polako okrecu Android platformi sto se tice ozbiljnijih igara. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Driveri vise nisu ni izbliza tako losi kao ranije, a i trenutno AMD sponzorise vise softvera od nVidie. Sve te price su cista nebuloza. A da ne pocinjem o odlicnoj prodaji A10 cipova. Ovaj uredjaj nema sanse protiv Vite i 3DS-a iz razloga sto nVidia nema first party studije i igre, Sony i Nintendo zive od first party igara. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
NVIDIA GTX600 Series (Kepler) | Dusan Despotovic | Vesti | 463 | 14.6.2021 22:31 |
Grafičke kartice u prenosnim računarima | Bryan Fury | Prenosni računari | 518 | 2.3.2018 16:10 |
nVidia 3D gaming | pharaon.92.bc | Grafika | 46 | 8.11.2009 17:29 |
Serije grafičkih kartica | Ilke | Grafika | 19 | 14.7.2009 12:40 |
Laptop za oko 1100E | Maksim Gorki | ŠDK - Prenosni računari | 44 | 21.11.2007 17:43 |