Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Programiranje

Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke...

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 28.2.2014, 13:27   #1
sharkee
Novi član
 
Član od: 28.2.2014.
Poruke: 2
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Pomoc Java EE( jsf, ejb )

Zdravo, imam problem prilikom brisanja entiteta iz baze u svojoj JavaEE web aplikaciji. Tehnologije koje sam koristio prilikom izrade aplikacije su JSF, EJB i JPA.
Na problem sam naisao prilikom implementiranja funkcije za brisanje iz baze.

Entitet koji treba da izbrisem iz baze jeste otpremnica.

Ovako izgleda funkcija brisanja u mom session bean - u:

@Override
public void izbrisiOtpremnicu(Otpremnica otp) {
em.remove(otp);
}


Ovako izgleda funkcija brisanja u mom managed bean - u:

public String izbrisiOtpremnicuMB() throws Exception {
otpremnica= otpremnicaFacade.vratiOtpremnicaPoID(otpremnica.ge tOtpremnicaID());
if(otpremnica.getOtpremnicaID()!=null){
otpremnicaFacade.izbrisiOtpremnicu(otpremnica);
}else{
throw new Exception("Niste selektovali otpremnicu za brisanje");
}
return "pocetna";

}

Posto imam polje iz kog vucem ID otpremnice i na osnovu kog se ona izvlaci iz baze pre brisanja ( kako bi znao koju da obrise ) primetio sam prilikom debagovanja da ovaj objekat otpremnica u funkciji izbrisiOtpremnicuMB() iz Managed Beana prihvata prave parametre i da kod radi dobro do tog dela tj da otpremnica postaje ona otpremnica koja je izvucena iz baze pomocu ID-a medjutim jednostavno prilikom poziva ove funkcije izbrisiOtpremnicu iz Session Bean - a javlja mi se izuzetak.

An Error Occurred:

javax.ejb.EJBException

Da li mozda neko zna u cemu je problem i kako bih mogao da ispravim implementaciju ove funkcije za brisanje.

Unapred zahvalan..
sharkee je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.2.2014, 18:03   #2
MG-RAY
Starosedelac
 
Član od: 15.2.2006.
Lokacija: Midlands
Poruke: 1.523
Zahvalnice: 277
Zahvaljeno 307 puta na 207 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku MG-RAY
Određen forumom Re: Pomoc Java EE( jsf, ejb )

Koji ti je Inner exception za EJB exception?
MG-RAY je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.3.2014, 18:12   #3
sharkee
Novi član
 
Član od: 28.2.2014.
Poruke: 2
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: Pomoc Java EE( jsf, ejb )

Nisam imao net ovih dana pa nisam video poruku, u medjuvremenu sam resio problem je bio u prethodnom merge - ovanju objekta pre brisanja. Hvala u svakom slucaju za pomoc.

P.S. Jedini problem koji me trenutno muci jeste kako napraviti genericku login formu za aplikaciju.

Imam dve domenske klase ( dve tabele u bazi ), svaka predstavlja jednu vrstu korisnika i imaju svoje korisnicka imena i sifre ( kao kolone tabele u bazi ).

Ne znam kako da napravim da se na odnosu 2 inputtexta po unosu odmah vidi koja je vrsta korisnika i da se on uloguje. Naravno koristeci JSF, EJB i JPA..
sharkee je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.3.2014, 23:17   #4
Ivan452
Veteran
 
Član od: 25.7.2008.
Lokacija: Beograd
Poruke: 772
Zahvalnice: 33
Zahvaljeno 189 puta na 152 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan452
Određen forumom Re: Pomoc Java EE( jsf, ejb )

Citat:
sharkee kaže: Pregled poruke
Nisam imao net ovih dana pa nisam video poruku, u medjuvremenu sam resio problem je bio u prethodnom merge - ovanju objekta pre brisanja. Hvala u svakom slucaju za pomoc.

P.S. Jedini problem koji me trenutno muci jeste kako napraviti genericku login formu za aplikaciju.

Imam dve domenske klase ( dve tabele u bazi ), svaka predstavlja jednu vrstu korisnika i imaju svoje korisnicka imena i sifre ( kao kolone tabele u bazi ).

Ne znam kako da napravim da se na odnosu 2 inputtexta po unosu odmah vidi koja je vrsta korisnika i da se on uloguje. Naravno koristeci JSF, EJB i JPA..
Za dve vrste korisnika nisu ti potrebne dve tabele. Vec jedna, koja ce u sebi imati oznaku za vrstu korisnika.
I onda kada se korisnik uloguje, vidis koje je vrste i odradis sta vec treba.
Ivan452 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno


Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Gledanje filmova putem Android telefona? Pomoc hitno Kobilic Aparati i oprema 34 13.8.2015 11:24
Samsung gt-S5230 Aplikacije??? Pomoc Kobilic Aparati i oprema 26 17.9.2012 18:38
Molim za pomoc oko Advanced Java Programming Assignmenta Strahinja_1990 Programiranje 1 27.6.2012 1:20
Pomoc oko pravljenja programa(C) RUSuper Programiranje 14 20.4.2012 17:35
Java - out of Memory Vajsmilan Aplikativni softver 6 6.2.2012 20:54


Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 10:48.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2020, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com