Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Programiranje

Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke...

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 12.1.2014, 12:32   #101
NIx Car
Deo inventara foruma
 
Član od: 28.12.2006.
Lokacija: New Now
Poruke: 3.575
Zahvalnice: 1.685
Zahvaljeno 909 puta na 511 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku NIx Car Slanje poruke preko Skypea korisniku NIx Car
Određen forumom Re: How to... Java

Prvo sam mislio da mi treba luk, pa sam shvatio da mi ipak treba kriva,ali nisam preimenovao klasu

To tvoje resenje je cak i bolje od mog koje sam planirao da implementiram tj taj oblik mi je vise odgovarao.

E sad, jedina stvar koja mi je preostala je ta da moram da izvucem koordinate svakog piksela posto cu kasnije morati da stavim da mi se neki objekat krece po toj krivoj... Ideja mi je da imam array listu tipa Point u koji cu da ubacujem tacke te krive (sa for each-om), ali to mi ne deluje izvodljivo posto nemam neku metodu da mi vrati odredjenu tacku...

Poslednja ispravka: NIx Car (12.1.2014 u 12:54)
NIx Car je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.1.2014, 23:16   #102
Ivan452
Veteran
 
Član od: 25.7.2008.
Lokacija: Beograd
Poruke: 772
Zahvalnice: 33
Zahvaljeno 189 puta na 152 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan452
Određen forumom Re: How to... Java

Citat:
NIx Car kaže: Pregled poruke
Prvo sam mislio da mi treba luk, pa sam shvatio da mi ipak treba kriva,ali nisam preimenovao klasu

To tvoje resenje je cak i bolje od mog koje sam planirao da implementiram tj taj oblik mi je vise odgovarao.

E sad, jedina stvar koja mi je preostala je ta da moram da izvucem koordinate svakog piksela posto cu kasnije morati da stavim da mi se neki objekat krece po toj krivoj... Ideja mi je da imam array listu tipa Point u koji cu da ubacujem tacke te krive (sa for each-om), ali to mi ne deluje izvodljivo posto nemam neku metodu da mi vrati odredjenu tacku...
Tu vec ne mogu da ti pomognem. Sto se tice crtkanja u javi ovo sto sam ti dao je moj maksimum.
Ali, na ovom primeru sto sam ti poslao Kao sto mozes da primetis pomeranjem misa menja se samo X i Y koordinata tacke koja odredjuje zakrivljenje. Sto znaci da ako imas te tri tacke (pocetak, kraj i tacku zakrivljenja) ti tu krivu mozes da izracunas po nekoj formuli, jer se i ona na isti nacin generise u javi prilikom iscrtavanja. Proguglaj i/ili vidi sa nekim iz game development-a, ovo je vise u njihovoj sferi.
Ivan452 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Ivan452 na korisnoj poruci:
NIx Car (12.1.2014)
Stara 20.1.2014, 15:29   #103
Howard1
Član
 
Član od: 31.3.2013.
Lokacija: Beograd-Zvezdara
Poruke: 256
Zahvalnice: 156
Zahvaljeno 40 puta na 37 poruka
Određen forumom Re: How to... Java

Hocu da naucim malo da radim u programskom jeziku Java. Koju mi knjigu preporucujete na Srpskom i odakle poceti? Hvala unapred .
Howard1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.1.2014, 20:20   #104
Ivan452
Veteran
 
Član od: 25.7.2008.
Lokacija: Beograd
Poruke: 772
Zahvalnice: 33
Zahvaljeno 189 puta na 152 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan452
Određen forumom Re: How to... Java

Citat:
Howard1 kaže: Pregled poruke
Hocu da naucim malo da radim u programskom jeziku Java. Koju mi knjigu preporucujete na Srpskom i odakle poceti? Hvala unapred .
Ako planiras da budes programer engleski jezik NE SME da ti predstavlja barijeru.
Sto se tice knjiga na srpskom moja preporuka je: http://www.cet.rs/index.php/cetknjig...ja-detail.html (i drugi tom).
Ivan452 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.1.2014, 17:58   #105
Howard1
Član
 
Član od: 31.3.2013.
Lokacija: Beograd-Zvezdara
Poruke: 256
Zahvalnice: 156
Zahvaljeno 40 puta na 37 poruka
Određen forumom Re: How to... Java

Nije mi engleski problem, bar ne citanje i prevod ali vise volim da ucim na srpskom . Sta mislite o knjizi java 6 za 21 dan za mene kao pocetnika ?

Poslednja ispravka: Howard1 (24.1.2014 u 2:22)
Howard1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.1.2014, 19:54   #106
Ivan452
Veteran
 
Član od: 25.7.2008.
Lokacija: Beograd
Poruke: 772
Zahvalnice: 33
Zahvaljeno 189 puta na 152 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan452
Određen forumom Re: How to... Java

Citat:
Howard1 kaže: Pregled poruke
Nije mi Engleski problem, bar ne citanje i prevod ali vise volim da ucim na Srpskom . Sta mislite o knjizi Java 6 za 21 dan za mene kao pocetnika ?
Prijateljski savet je da uzmes knjigu na engleskom, ako vec nije problem. Bolje da se navikavas na vreme.

Sto se knjige koju navodis tice. Vidim da ima preko 700 strana, tako da to za 21 dan odmah odbaci.
Nisam citao knjigu tako da ne mogu da kazem nista o njoj. Ali, vidim da je drugo poglavlje Swing a trece rad sa IO, serijalizacija i sl. Ja bih eventualno preporucio zamenu mesta tim poglavljima.
A i smatram da je 183 strane, koje zauzima prvo poglavlje, malo za pokrivanje svega onoga sto je tamo navedeno.
Ako uzmes tu, moja preporuka ti je da prodjes prvo poglavlje, a potom sam (putem interneta, tutorijala ili neke druge literature) jos proucis pojmove koji su tu objasnjeni.

Takodje, ako znas osnove bilo kojeg programskoj jezika preporucujem ti da se prijavis za ovo:
https://www.coursera.org/course/algs4partI

P.S
Imena jezika se pisu malim slovom.
Ivan452 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.1.2014, 22:45   #107
Krilce
Starosedelac
 
Član od: 4.11.2007.
Poruke: 1.612
Zahvalnice: 1.640
Zahvaljeno 581 puta na 340 poruka
Određen forumom Re: How to... Java

Odlicni tutoriali od samo Oracle-a. Vrlo su detaljni, i pokrivaju vise od vecine knjiga.

http://docs.oracle.com/javase/tutorial/

Ukoliko si pocetnik, odlicne knjige su Head First, u ovom slucaju Head First Java.
http://www.amazon.com/Head-First-Jav.../dp/0596009208

Poprilicno su slikovite, i objasnjeno je kao da se objasnjva detetu od pet godina, sto je velika prednost u odnosu na neke akademski napisane knjige, ako si pocetnik.

Ukoliko nisi pocetnik, a upoznat si sa objektno orijentisanim jezicima (posebno ukoliko su to c++ ili c#), onda ces se vrlo lako snaci.
Krilce je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.1.2014, 2:27   #108
Howard1
Član
 
Član od: 31.3.2013.
Lokacija: Beograd-Zvezdara
Poruke: 256
Zahvalnice: 156
Zahvaljeno 40 puta na 37 poruka
Određen forumom Re: How to... Java

Izvinjavam se zbog pisanja imena jezika velikim slovom. C# sam radio oko pola godine a C ucim evo vec treci mesec tako da mi nije programiranje bas toliko nepoznato. Znam da se uci godinama ali polako, zelim da naucim da radim nesto prakticno na polju programiranja i ne zurim nigde . Hvala vam momci na smernicama
Howard1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.2.2014, 14:53   #109
Howard1
Član
 
Član od: 31.3.2013.
Lokacija: Beograd-Zvezdara
Poruke: 256
Zahvalnice: 156
Zahvaljeno 40 puta na 37 poruka
Određen forumom Re: How to... Java

Pitanje:

Zasto mi govori da promenim ime klase ako u knjizi lepo stoji public class a ne Weather.Java?

Evo problema koji imam na sledecem linku:

http://www.dodaj.rs/f/34/p9/4jZ9HbV7/problem-java.jpg

Resio sam problem trebalo je klasi dati drugo ime i sad raadiiii

http://www.dodaj.rs/f/1G/vB/3GWUNbM9...no-radiiii.jpg

Poslednja ispravka: Howard1 (5.2.2014 u 16:30) Razlog: resio problem :)
Howard1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.2.2014, 20:38   #110
NIx Car
Deo inventara foruma
 
Član od: 28.12.2006.
Lokacija: New Now
Poruke: 3.575
Zahvalnice: 1.685
Zahvaljeno 909 puta na 511 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku NIx Car Slanje poruke preko Skypea korisniku NIx Car
Određen forumom Re: How to... Java

Idalje nisam naisao na resenje onog problema (da izvucem sve tacke iz neke krive), ali znam da je kriva radjena kao bezier curve i da mi za to treba De Casteljau-ov algoritam, al opet sam glup.
Svaka pomoc bi mi dobro dosla
NIx Car je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.2.2014, 22:34   #111
MG-RAY
Starosedelac
 
Član od: 15.2.2006.
Lokacija: Midlands
Poruke: 1.523
Zahvalnice: 277
Zahvaljeno 307 puta na 207 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku MG-RAY
Određen forumom Re: How to... Java

Za to što pokušavaš da uradiš ti ne trebaju sve tačke, da bi ti se taj objekat kretao po krivoj treba da primeniš funkciju interpolacije nad njom, npr:

Cubic

(pri vrhu strane imas funkciju koja radi interpolaciju sa kubnim krivama)

Kako kubne krive imaju dve pozicione i dve kontrolne tačke, ubaci ih u funkciju, a poziciju na krivoj ćeš dobiti u odnosu na parametar mu, u opsegu [0..1].

Samo primeni funkciju na svaki set koordinata (x i y) da bi dobio poziciju u 2D prostoru.
MG-RAY je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku MG-RAY na korisnoj poruci:
NIx Car (10.2.2014)
Stara 10.2.2014, 1:18   #112
NIx Car
Deo inventara foruma
 
Član od: 28.12.2006.
Lokacija: New Now
Poruke: 3.575
Zahvalnice: 1.685
Zahvaljeno 909 puta na 511 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku NIx Car Slanje poruke preko Skypea korisniku NIx Car
Određen forumom Re: How to... Java

Znaci y0 i y1 mi je pocetna tacka, y2 i y3 mi je prva kontrolna tacka. Kada prodjem sa ciklusom u kom bi mi promenljiva mu bila sinus, (posto se sinus krece od 0 do 1), na taj nacin bih se kretao do te kontrolne tacke? A posto sam drugu kontrolnu tacku stavio da mi bude na istom mestu gde je i prva, odatle bih isto sve radio samo sto bih promenio stvarne parametre fukcjije?
Hvala ti jos jednom
NIx Car je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.2.2014, 11:52   #113
MG-RAY
Starosedelac
 
Član od: 15.2.2006.
Lokacija: Midlands
Poruke: 1.523
Zahvalnice: 277
Zahvaljeno 307 puta na 207 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku MG-RAY
Određen forumom Re: How to... Java

Ne bas, funkcija koju sam ti dao radi nad 1D vrednostima, tako da moras da je primenis nad svakim setom koordinata posebno, za x i y. U konkretnom slucaju ide (kontrolna tacka, start, end, kontrolna tacka).

Nisam video sinoc sta ti je konkretno trebalo, pa ona koju sam ti dao ne bi radila sa QubicCurve2D, sto sada vidim da koristis.

Napravio sam ti primer implementacije, nadam se da ce ti pomoci:

Primer
(nije java, vise vizuelno, ali isti princip)


Poslednja ispravka: MG-RAY (10.2.2014 u 13:13)
MG-RAY je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku MG-RAY na korisnoj poruci:
NIx Car (10.2.2014)
Stara 10.2.2014, 15:05   #114
prozor_xp
Član
 
Član od: 9.9.2013.
Poruke: 151
Zahvalnice: 46
Zahvaljeno 7 puta na 7 poruka
Određen forumom Snimanje projekta u javi

Zavrsavam sa razvojem jednog prostog programa u javi i hteo bih da ga snimim kao normalnu aplikaciju (da ga ne pokrecem preko eclipsa vec preko ikonice tog programa). Jel zna neko kako to da izvedem?
prozor_xp je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.2.2014, 19:31   #115
MG-RAY
Starosedelac
 
Član od: 15.2.2006.
Lokacija: Midlands
Poruke: 1.523
Zahvalnice: 277
Zahvaljeno 307 puta na 207 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku MG-RAY
Određen forumom Re: How to... Java

Nisam koristio Eclipse vec dugo vremena, ali ako se dobro secam, islo je nesto tipa File > Export > (Runnable) Jar?
MG-RAY je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku MG-RAY na korisnoj poruci:
prozor_xp (10.2.2014)
Stara 10.2.2014, 20:11   #116
prozor_xp
Član
 
Član od: 9.9.2013.
Poruke: 151
Zahvalnice: 46
Zahvaljeno 7 puta na 7 poruka
Određen forumom Re: How to... Java

TO JE TO!!!!!!!! hvala... Imam sad jos jedno pitanje kako da uklonim iz gornjeg levog ugla prozora java logo i da stavim sopstveni?
prozor_xp je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.2.2014, 21:27   #117
NIx Car
Deo inventara foruma
 
Član od: 28.12.2006.
Lokacija: New Now
Poruke: 3.575
Zahvalnice: 1.685
Zahvaljeno 909 puta na 511 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku NIx Car Slanje poruke preko Skypea korisniku NIx Car
Određen forumom Re: How to... Java

Probacu da iskoristim tvoj js kod tj da ga prevedem u Javu.
EDIT: Ovaj tvoj kod se odnosi samo na sinusnu funkciju ili mogu da ga koristim na bilo kojoj kubnoj krivoj?

Poslednja ispravka: NIx Car (10.2.2014 u 21:36)
NIx Car je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.2.2014, 22:32   #118
MG-RAY
Starosedelac
 
Član od: 15.2.2006.
Lokacija: Midlands
Poruke: 1.523
Zahvalnice: 277
Zahvaljeno 307 puta na 207 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku MG-RAY
Određen forumom Re: How to... Java

@NIx Car:
Kriva ovde lici na obrnutu sinusnu funkciju... ali samo lice, mozes da koristis na cemu god hoces...

Javi ako se ne snadjes sa prevodjenjem, nije previse komplikovano... par linija.


@prozor_xp:
http://docs.oracle.com/javase/1.5.0/...ava.awt.Image)
MG-RAY je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku MG-RAY na korisnoj poruci:
NIx Car (10.2.2014)
Stara 10.2.2014, 23:58   #119
NIx Car
Deo inventara foruma
 
Član od: 28.12.2006.
Lokacija: New Now
Poruke: 3.575
Zahvalnice: 1.685
Zahvaljeno 909 puta na 511 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku NIx Car Slanje poruke preko Skypea korisniku NIx Car
Određen forumom Re: How to... Java

Nervira me to sto ne mogu sam da uradim zadatak. Od toga mi nema nista gore
Posto javascript, koliko vidim, pojma nemam, zamolio bih te i oko ovoga da mi pomognes, ako mozes...
NIx Car je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.2.2014, 0:12   #120
NIx Car
Deo inventara foruma
 
Član od: 28.12.2006.
Lokacija: New Now
Poruke: 3.575
Zahvalnice: 1.685
Zahvaljeno 909 puta na 511 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku NIx Car Slanje poruke preko Skypea korisniku NIx Car
Određen forumom Re: How to... Java

I jel imas neki predlog cime da se menja ta interpolacija automatski, bez slajdera?
NIx Car je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
java

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno


Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Java - out of Memory Vajsmilan Aplikativni softver 6 6.2.2012 20:54
Android - pozivanje Java metoda iz native koda voodoo_ Programiranje 5 14.10.2011 8:59
Samsung D600 Java upload (USB cable) Aleksandar Programi za mobilne telefone 0 16.6.2008 13:54
Jel' se ovo misli na Java Script ili? Tim85 Internet tehnologije 2 7.12.2006 12:33
G-thing program za LG(imam U8180) za java igre trazim gde ima? besplatno?trial? Ilic Marko Programi za mobilne telefone 1 9.2.2006 14:09


Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 9:00.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2020, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com