![]() |
![]() |
|
Prenosni računari PDA, notebook, laptop i ostali prenosni računari, ne računajući tablete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#101 |
Deo inventara foruma
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 1.521 puta na 1.054 poruka
|
![]()
Iskreno sumnjam da ćemo videti nešto slično, ali ko zna, možda me demantuju.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pa neki iz MSI-eve GX700 serije jer oni imaju i nove grafike tipa 9500GT, 9600GT... Ali i Toshiba-ina serija A300 koja je super kvaliteta...
@Bryan - na sta mislis? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Starośeđelac
|
![]()
Što se tiče mjenjanja grafičke karte u laptopovima, nemoj na to da računaš, jer su takvi laptopovi izuzetno rijetki i mnogo skuplji. Kakvu grafiku dobiješ uz laptop, takva će ti i ostati. Možeš da mjenjaš hard disk, RAM memoriju, i u nekim slučajevima procesor.
Vezano za cijene u Beču, opet je diskutabilno da li ćeš naći HP dv5t sa 9600GT do 700 evra. Ja sam govorio o cijenama u Americi, gdje za 700 evra (930 dolara) možeš sklopiti sjajnu mašinu. Cijene u Evropi su mnogo veće, i cijene laptopova su prilično slične u Srbiji i zapadnoj Evropi. Doduše, tamo možeš naći Pavillion seriju, gdje spada dv5t, ovdje kod nas ne možeš ni toliko, a kamoli da razmišljaš o cijeni. Što se konfigurisanja online tiče, ja to kod nas nikada do sada nisam vidio. Niti čuo za bilo kakve naznake pojavljivanja te prakse. Jednostavno, očigledno smatraju da još nismo na tom nivou, i kao tržište, a vjerovatno i sa drugih tačaka gledišta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.607
Zahvaljeno 10.901 puta na 6.984 poruka
|
![]()
Imaš za ~750e MSI GX701X koji ima GF 9600 grafiku...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Novi član
Član od: 2.10.2008.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
@Dimo U pravu si brate za cene u bechu, mozda su cak i skuplji nego ovde...sad mi dao neke linkove i video sam cene...ipak cu ja najverovatnije kupiti gx600, stvarno je dobar...ako imate neki bolji predlog recite sada (ili zauvek cutite
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Novi član
|
![]()
Hehe, DeCoy, dok sam ja kucao odgovor (prethodni), ti si napisao za gx701x, a ja ga u medjuvremenu nasao, i stvarno je zlo!!! Video sam i na ovom forumu da je oko 2.5x brza grafika od 8600gt??? I da "tera" sve na full, znaci bruka, stvarno do jaja top, i to za ne toliko velike pare, iskukacu valjda nekako to, imam i ja neki mali stek, pa cu se valjda uklopiti
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Novi član
|
![]()
Eeee ljudi, sta misliste o ovim AMD racunarima sa PUMA platformom?
Jel bolje npr. ona integrisana karta hd3200 u nekom hyper(SLI ustvari) rezimu sa 3470 ili pomenuta 8600? |
![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Puma je novija tehnologija i bolja je od vecine AMD TK-xx procesora ali je u skuplja takodje.
Nije bolja ta integrisana HD3200 od M8600GT. HD3470 je oko 10-15% bolja od HD2400 (cisto ono da znas koliko je sta dobro). Nemoj da gledas integrisana resenja, samo HD2600 ili 8600GT ili bolje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Novi član
|
![]()
Znam da nije bolja integrisana od 8600gt nego me interesuje kad se upari sa hd3470 jel onda bolja? Posto je i to jedna od novina koje donosi puma platforma...? Evo texta sa kog sam citao:
"Novi VGA kontroler u okviru PUMA platforme pruža performanse do 3x brže nego do sada najbrže integrisano grafičko rešenje! Ali to nije sve – modeli koji imaju i odvojenu grafičku karticu (kao na primer Acer modeli ) imaju mogućnost da KOMBINUJU integrisanu (Radeon 3200) i dedicated grafičku karticu – STVARAJUĆI TAKO HYBRID CROSSFIRE tehnologiju – nešto kao poznati SLI (kod nVidia-e)." |
![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Nije isplatljivo. Koliko god ti uparivao tu integrisanu grafiku opet ona nece mnogo da ti pomogne. Gledaj da uzmes lap sa sto boljom NEintegrisanom grafikom.
Evo ovako: HD3200+HD3470 = 240 poena (100poena za 3200 i 140 poena za 3470), (moja proporcija, cisto da znas ono...) M8600 = 380 poena. Nadam se da si skontao na sta mislim. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Novi član
|
![]()
Da da
![]() Hvala batice |
![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Starośeđelac
|
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Novi član
|
![]()
Ma nije frka uopste, a sta mislite o ovom?
http://www.pakom.com/katalogproizvod...?sifra=9014612 Zaintrigiralo me ono na grafickoj x2, jel su dve uparene ili ... ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Bome, stavljaju se kartice u SLI još kako u laptopovima, ali uglavnom u high-end klasi, a takvi se retko viđaju kod nas.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Ali opet je jedna 8600GT bolja od tog CF-a ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Mislim da je ovde malo drugačija stvar - u pitanju je jedna kartica koja može da radi zajedno sa integrisanom grafikom, tj. ako sam dobro skontao.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() ATI Hybrid CrossFireX tehnologija - a ovo sve pomesa. Najbolje da ti njih zoves i pitas koji je fazon ![]() Edit.... Malim google-anjem sam dosao do ovog - http://game.amd.com/us-en/crossfirex_hybrid.aspx Sto bi znacilo da je to ipak integrisana + neinterisana i nije isplatljivo za kupovinu ![]() Slika vvv za one koje necu da se cimaju na sajt AMD-a ![]() ![]() Zakljucak: integrisana + neinterisana |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Nisam baš stručnjak za grafiku, ali X2 može da bude i dva čipa na jednoj kartici, ili kako se to već kaže, a ne uvek dve kartice. A oznaka za integrisana + neitegrisana je ono ATI Hybrid CrossFireX tehnologija.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Član
|
![]()
e,onda se pomalo brka pojam lap-top,i desktop konfiguracija,sto se mene tice...jos kad bi mogao da uzivas u tim igricama na tim laptopovima sa 2 grafe duze od dva sata.....opet,na njima je da naprave proizvod i plasiraju na trziste,na nama je,kupcima,da kupovinom tog istog,stavimo njima do znanja,da li su nacinili pravu stvar,ili failure....u svakom slucaju,moje misljenje.....
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
graficka, graficke karte, grafička, laptop, notebookcheck, performanse, prenosne grafičke karte, tabela, testovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Grafičke kartice - šta kupiti | marea123 | Grafika | 24 | 12.7.2011 17:05 |
Pitanje o driverima za grafičke kartice... | Salito | Grafika | 2 | 3.7.2009 13:38 |
Laptop za kućnu upotrebu | uciteljica | Prenosni računari | 27 | 23.11.2008 21:38 |
Zvuk preko grafičke kartice (DVI/HDMI) | maverik018 | Foto i audio/video | 2 | 24.9.2008 23:06 |
Grafičke kartice rangirane po performansama | Sasa | Grafika | 3 | 9.1.2008 20:22 |