![]() |
![]() |
|
Prenosni računari PDA, notebook, laptop i ostali prenosni računari, ne računajući tablete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#41 |
Novi član
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Da li postoji mogucnost da neko ko zeli da eksperimentise sa odgovarajucim alatima skine integrisanu graficku karticu i da ubudzi novu integrisanu graficku karticu?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Deo inventara foruma
Član od: 2.2.2006.
Zahvalnice: 860
Zahvaljeno 1.729 puta na 992 poruka
|
![]() Citat:
Bogoti gdje si vidio da se kupi integrisana grafička? Ako može da se skine onda moraš skinuti i čipset i onda nije integrisana ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Novi član
Član od: 29.1.2008.
|
![]()
hahha...pa dobro ja mislio da mi imamo tako sofisticirane laboratorije....salim se pa ne znam ja mislio posto postoji chip za graficku karticu...zasto ne bi mogli da skinemo taj chip i ubudzimo drugi....sta to toliko moze da je komplikovano? Ja ovo pitam jer ne znam i verujem da deluje smesno, ali pitam samo ovako....taj chipset mora da je nekako zakachen za plocu...sto verovatno znaci da moze i da se skine? Pa zar ne?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Deo inventara foruma
Član od: 10.3.2007.
Zahvalnice: 318
Zahvaljeno 780 puta na 600 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Deo inventara foruma
Član od: 2.2.2006.
Zahvalnice: 860
Zahvaljeno 1.729 puta na 992 poruka
|
![]() Citat:
TO ti je kao da otkineš nekom čovjeku ruku i pokušaš da prišiješ drugu. I jedno i drugo teško izvodljivo, a da li će proraditi, Bog jedini zna |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Član
Član od: 31.12.2007.
Zahvalnice: 27
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
A zna li iko od vas kako da podesim graficku karticu Nvidia GeForce Go5200 u laptopu Dell Inspiron 5150 da ne stopa u toku igre,npr. kada ukljucim CS 1.6 mogu da igram ali mi stopa kada hodam i pucam,kao da udjem u neki zamrznuti prostor na par sekundi....POMOC!
P.S Probao sam sve drajvere... |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Veteran
Član od: 12.5.2006.
Zahvaljeno 204 puta na 163 poruka
|
![]()
Malo mi je cudno da CS secka na toj grafickoj, ipak je to najmanje moguce zahtevna igra, da ti nije mozda problem do konekcije sa serverom ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Član
|
![]()
Jeste cudno :S meni na SIS integrisanoj grafici sa 64 MB share-ovane memorije radi u 1024x786, 32bit, na openGL...
Možda je kao što kaže nebojsa986 problem sa serverom na kome igras... |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Novi član
Član od: 22.1.2008.
|
![]()
Moze li mi neko reci kakva je graficka Ati hd x2400xt???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Starośeđelac
|
![]()
Solidno resenje za multimediu, filmove i povremeno igranje. Gurace manje vise sve relativno novije igre na razumnim podesavanjima. Moze se naci i u jeftinijim laptopovima, pretezno u Acer i MSI modelima. Pandan je 8400GT karti u nVidia taboru.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Član
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 89
Zahvaljeno 69 puta na 60 poruka
|
![]()
Brža grafika na prenosnom računaru (ili stonom, kako ko voli
![]() ![]() External_PCI_Express "Samo" dodaš spoljnu grafičku (uz "ExpressCard" priključak) i .. vozi miško ![]() Koristi pciExpress x16 grafiku, Veza je samo pciExpress X1 ali .. to radi.. malo li je? ![]() Ima i rešenja i proširenja kojim se spolja mogu dodati i druge stvari.. na primer 6 PCi kartica.. ![]() Ima adaptera na relaciji ExpressCard(ugrađena grafika u obliku kartice) na spoljnu grafiku ali sve je to dosta skupo. http://www.magma.com/products/pciexp...ox1/index.html http://www.theinquirer.net/en/inquir...ernal-pcie-box http://www.custompc.co.uk/news/60123...phics-box.html http://www.vr-zone.com/index.php?i=4728 , slike Poslednja ispravka: nikolam (5.2.2008 u 7:13) |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku nikolam na korisnoj poruci: | ||
Marko Stanojkovic (6.2.2008) |
![]() |
#52 |
Starośeđelac
|
![]()
Kao sto se vidi iz prilozenih linkova i teksta, doticno resenje je beskorisno i vrlo neisplativo, zbog kompleksnosti same radnje, cijene i eventualnih beneficija od ovoga. Drugim rijecima, sto se notebook racunara tice, graficki adapter koji dobijes u njih ostaje, bez naknadnih izmjena, ispravki i stelovanja, jer se lako moze desiti da ostanes bez cijelog laptopa, a ne samo stare grafike.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Član
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 89
Zahvaljeno 69 puta na 60 poruka
|
![]()
Ja se slažem da su prenosni računari u 90% slučajeva osuđeni na grafiku
sa kojom se kupe i koja se uglavnom ne može menjati. Ako imože da se menja i "budži" to onda ide u rang neisplativosti i pipavosti koju si naveo. E sad, ovo Spoljno rešenje možda deluje glupo jer je brzina povezivanja sa grafičkim čipom samo pciExpressX1 a grafičke imaju veze obično pciExpress X16. ALI ako nekome zaista treba da ima dodatnu spoljnu grafičku kartu, ne žali pare, ili želi iz nekog razloga da doda na sistem 2*6 PCI slotova u spoljnom kućištu, onda zašto da ne? Te jake grefičke ionako se i za stone računare prave u spoljnim kućištima kao poseban hardver (Bar Nvidia ima tako nešto u ponudi), pa zašto i ne jedan prenosni računar koji je "nabudžen" do kraja a samo mu nedostaje neka jaka grafika za neke specifične primene (preračunavanja na GPU, prikaz koji ne zavisi mnogo od glavnog procesora, itd). Ima kome će zatrebati podatak i o tome a i ono Asus rešenje sa spoljnom pciExpress grafičkom deluje krajnje sexy ![]() Ovo je budućnost: http://www.vr-zone.com/?i=4612 |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Deo inventara foruma
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 1.521 puta na 1.054 poruka
|
![]()
Zato šta ceo taj sistem sâm košta kao solidan laptop. Onaj ko ima para za to će onda kupiti dobar laptop koji već ima i dobru grafiku (npr. sa nvidia 8700gt). Sigurno da neće neko kupiti laptop za 400€ i onda mu budžiti tu eksternu grafiku. Isto važi i za PCI slotove, ako nekom baš trebaju kupiće desktop i još uvek će mu ostati para. Da ne pominjem da se ni ne može naći kod nas, a verovatno čak ni u bližoj okolini.
U svakom slučaju, zabeležili smo da postoji, ali nema potrebe dalje diskutovati o tome, ko hoće da kupi ima adresu gde da je nađei to je to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Član
Član od: 24.8.2007.
Zahvalnice: 54
Zahvaljeno 40 puta na 33 poruka
|
![]()
Evo da se pohvalim, u ponedeljak mi stize
HP 8710w (GC124EA) Core 2 Duo T7700 (2.4GHz) 17" 1920x1200, 4GB DDR2 667 RAM, 120GB HDD 7200rpm, NV Quadro FX1600M/512MB, ![]() Na netu sam nasao da je ovaj Quadro zasnovan na 8700M cipu i da kad mu se stave GeForce driveri da se ponasa kao kao doticni 8700M. Da li neko zna nesto o ovome? Nikada do sada nisam imao neki quadro. 3d Mark 06 je oko 5000 ako je verovati onome sto sam procitao. Ne planiram da se igram na ovoj masini vec me samo zanima da saznam sta je ustvari taj 1600M i kako se ponasa kad mu se podmetne po neka igra? Poslednja ispravka: no729 (15.2.2008 u 1:39) |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Poslovna grafika.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Član
Član od: 30.1.2006.
Zahvalnice: 72
Zahvaljeno 43 puta na 40 poruka
|
![]()
da li cu uz x3100 (koje ima u vecini jeftinijih notebooka) moci normalno da gledam filmove i surfujem internetom???
Da li moze da pogura igru tipa GuildWars ili CS? |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Za ovo prvo što si pitao, da, neće biti problema.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Veteran
|
![]()
cs ima sigurno da radi, on ide i na riva tnt i karticama od pre 8 godina. a za gw, pitanje je ? icice verovatno ali framerate je kolki ce biti niko nezna?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Starośeđelac
|
![]()
Ako ti znaci kao neki orijentir, x3100 je u rangu sa 7400 grafickim kartama na desktopu, kako sam negdje procitao. Mislim da sa GW, na razumnim podesavanjima ne bi smjelo da bude problema.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
graficka, graficke karte, grafička, laptop, notebookcheck, performanse, prenosne grafičke karte, tabela, testovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Grafičke kartice - šta kupiti | marea123 | Grafika | 24 | 12.7.2011 17:05 |
Pitanje o driverima za grafičke kartice... | Salito | Grafika | 2 | 3.7.2009 13:38 |
Laptop za kućnu upotrebu | uciteljica | Prenosni računari | 27 | 23.11.2008 21:38 |
Zvuk preko grafičke kartice (DVI/HDMI) | maverik018 | Foto i audio/video | 2 | 24.9.2008 23:06 |
Grafičke kartice rangirane po performansama | Sasa | Grafika | 3 | 9.1.2008 20:22 |