![]() |
![]() |
|
Serverske aplikacije i baze podataka PHP, Perl, ASP, ASP .NET, ColdFusion... MySQL, PostgreSQL, MSQL, Oracle... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 19.3.2014.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Da li neko može da mi kaže kako da konstruišem bazu tako da jedan isti produkt ima nekoliko različitih verzija u odnosu na boju? To bi podrazumevalo da kada korisnik izabere ponuđenu boju, da se slika produkta promeni. Produkt A bi mogao da bude žut, crven i crn i samim tim ima 3 različite verzije, odnosno 3 sličice, ali isti ID. Kao na ovom sajtu http://www.wardow.com/business-lapto...turer=Piquadro . Recimo, imao bih tabelu produkti koja je sačinjena od kolona id, ime, boja_id, veličina, tip_id, slika, kao glavnu. Pored nje bi išla tabela tip sa id i imenom kao kolonama i tabela boja koja bi imala iste kolone. Šta bih još morao da ubacim ili odvojim? Hvala unapred.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
|
![]()
Ja bih to ovako:
Tri tabele Tabela proizvod: id_proizvoda, ime Tabela boje: id_boje, id_prozivoda, boja Tabela slike: id_slike, id_prozivoda, slika I onda imas jedan red sa proizvodom u tabeli 'proizvodi' a u tabelama 'boje' i 'slike' imas vise redova sa istim id_proizvoda |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Game fever na korisnoj poruci: | ||
nemchus (9.11.2015) |
![]() |
#3 |
Član
Član od: 3.10.2014.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 8 puta na 7 poruka
|
![]()
Mislim da grešiš, ovde svaka verzija tašne ima svoju "šifru artikla", što znači da je svaki od ovih urađen kao zaseban proizvod, što se i vidi ako pogledaš listu svih proizvoda, gde se prikazuje isti proizvod u različitim varijantama. Takav pristup ti omogućuje da postaviš različite cene u zavisnosti od boje (recimo drečavo roza je jeftinija od klasične crne i slično).
Ovako, na brzaka, izgleda kao neka struktura tipa Proizvod(id_proizvoda, naziv_proizvoda, naziv_proizvodjaca_proizvoda, ...) Varijanta(id_artikla, fk_id_proizvoda, boja_varijante, velicina_varijante, ...) Slika(id_slike, fk_id_varijante_proizvoda, lokacija, ...) Možda grešim, odavno mi baze nisu oblast interesovanja ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Papayaman na korisnoj poruci: | ||
nemchus (9.11.2015) |
![]() |
#4 |
Član
Član od: 19.3.2014.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Hvala ljudi, pokušaću da odradim po vašim smernicama pa se javljam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
mysql, php |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
FIFA online 2 (problem) | jonathan | Sportske simulacije | 11 | 19.7.2011 0:46 |
problem pri podizanje sistema | olujnik | Kvarovi | 6 | 1.7.2006 9:43 |
problem pri RE-insalaciji Alcohol 120% | jagodanbg | Aplikativni softver | 7 | 25.3.2006 3:53 |
Problem pri rezanju DVD-CD-RVW | mileki | Nosači podataka | 9 | 16.3.2006 2:56 |
Problem sa zvukom pri gledanju divx | Shlaymara | Video/TV softver | 2 | 9.3.2006 16:13 |