![]() |
![]() |
|
Registracija | Uputstvo | Spisak korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje poruke | Označi forume kao pročitane |
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
|
![]()
Imam jedan mali problemčić: posedujem Intel 630 3.00 GHz HT box procesor, MSI 945 PL Neo, 2GB rama Transcend 667, 7600 GT Foxconn DDR3.
E sad glavni je problem da mi se jako greje procesor kad je opterećen - do 64 C. Test stabilnosti sam vršio sa everestom - gde se posle opterećivanja procesor podigao do navedene temperature. E sad problem nastaje u tome sto se zbog tog grejanja greje i lim na kome je ploča pričvršćena i zagreva celo kućište - prvenstveno napajanje (imao sam neko 380w jeftino), zatim sam kupio jače napajanje i firnirano Cooler Master 550w, misleći da se napajanje zagrva zbog preopterećenosti, e tu je postalo "zanimljivo" zbog grejanja procesora zagrejalo se i napajanje i celo kućište je bilo bukvalno vrelo. everest rezultati grejanja pod punim opterećenjem na 1h ovo je test sa jeftinim napajanjem) Molim vas za savet - šta da uradim sa tim? -palo mi je napamet da uzmem neki bolji hladnjak za procesor (npr. Cooler Master S775 AM2 K8 HyperUCg TX2) -ili da postavim par fanova - jedan sa strane da hladi taj lim -ili i jedno i drugo |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 14.3.2007.
Zahvalnice: 20
Zahvaljeno 25 puta na 18 poruka
|
![]()
Pre nego sto dodas bilo koji kuler, prvo detaljno ocisti komp od prasine (ako to do sada nisi radio). Dakle ocisti hladnjak procesora, sve ventilatore koje imas u kucistu i ostalu prasinu. Naravno i menjanje paste se podrazumeva. Ukoliko ti treba pomoc ili savet oko toga, imas na forumu par tema sa opisom ove procedure, a i u nekom od Sk brojeva je bio detaljni opis (ali sada ne mogu da se setim u kom
![]() Sto se tice dodavanja kulera to je uvek dobrodoslo. Dakle, sto veca promaja u kucistu, to bolje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
Član od: 14.3.2007.
Zahvalnice: 20
Zahvaljeno 25 puta na 18 poruka
|
![]()
Obzirom da sam imao slican problem sa kompom na poslu, ciscenje je u mom slucaju resilo problem. Jedino sto mi pada na pamet je to da kuler na procesoru ne radi kako treba ili da mozda nisi dobro namestio hladnjak nakon ciscenja.
U svakom slucaju probaj sa nekim boljim kulerom od box varijante pa vidi sta ce se desiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
Nadam se da nije prerano za slavlje, ali za sad sam resio problem - Kupio sam Cooler Master Hyperq 212.
U mom slucaju je smanjio temperaturu za 30 stepeni ![]() sto se vidi iz dole prilozenog novog testa. Naravno pri 100% opterecenju procesora. ![]() Par reci o hladnjaku: hladnjak je prevelik, ali jako tih i + ima plavo svetlo tako da izgleda mocno i naravno dobro radi svoj posao. Moja preporuka onima koji imaju takav prob. za 2k dinara resen problem ukoliko vam se greje procesor. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Grejanje 8200 intelovog procesora | Gogiran | Vesti | 21 | 14.7.2008 5:03 |
Naglo grejanje maticne ploce | almi | Osnovne komponente | 13 | 12.6.2008 21:43 |
Grejanje | culer | Osnovne komponente | 35 | 1.5.2007 9:44 |