![]() |
![]() |
|
|||||||
| Fotografija Radovi korisnika iz oblasti digitalne fotografije, diskusija na temu fotografije... |
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#981 |
|
Deo inventara foruma
|
Коначно сам укапирао како могу да се на врло лак начин каче слике, тако да ће их у наредном периоду бити више слика. Горњи сет је са Мотокрос првенства Србије одржаног у Власотинце.
|
|
|
|
|
|
#982 |
|
Deo inventara foruma
|
|
|
|
|
|
|
#983 |
|
d-_-b
Član od: 13.10.2007.
Zahvalnice: 1.673
Zahvaljeno 2.357 puta na 1.543 poruka
|
Da ne kopam po EXIF-ima, na koliko su ti obično setovanja za hvatanje ovako brzih scena? Prvenstveno me shutter speed interesuje.
P.S. Ne znam šta koristiš za obradu, ali oriđiđi Adobe (Lightroom) ima generative fill/remove, pa verujem da bi ove fotke bez redara u prslucima izgledale dosta bolje
|
|
|
|
|
|
#984 |
|
Deo inventara foruma
|
Da al' ne mogu tako da postavljam fotografije jer su i ti redari sastavni deo trke. Lako je to skinuti koristim Honor Ai. A što se obrade fotografija tiče koristim plaćene verzije Lightroom mobile, Frameit i Lumii. Ja sam toliko to doveo na neki nivo da lako napravim bokeh ili šta god na fotografiji. Nekad ih provlačim kroz sva tri programa. Izvlačim čak i mutne fotke da budu upotrebljive. Sa Ai se igram ko malo dete. Ima na fejsbuku moja strana "moto fotografija". A što se fotografisanja tiče koristim Fujifilm x-s10 sa objektivom fujifilm 16-80 R OIS. Pošto oba imaju IBIS stabilizaciju aparat kod paninga prepoznaje radnju t.j. da ti vučeš aparat horizontalno a on poravnjava vertikalno podrhtavanje. Osnovno podešavanje za sve važi 1/2000 do 2500. Kod paninga za moj aparat optimalno 1/160. Objektiv za ovu vrstu fotografije je f-4 ili f-2.8. Može i šire samo treba biti dosta smiren. Objekat moraš da osluškuješ ako ga ne vidiš. Držiš okidač na pola dok ga fokus ne nađe a to se na skoku dešava trenutno. Onda pritisneš dugme do kraja i ispratiš metu. Ja sam toliko usavršio fokus da ga držim na kacigi.
|
|
|
|
| Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku todos na korisnoj poruci: | ||
Filip89x (16.5.2026), Partybreaker (16.5.2026) | ||
|
|
#985 |
|
Starosedelac
Član od: 12.2.2012.