![]() |
![]() |
|
|||||||
| Foto i audio/video Fotoaparati, Televizori, MP3 i DVD/DivX plejeri... |
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#21 |
|
Deo inventara foruma
|
:d
Ја сам стрпљив, пошто је то при крају решавања, на њима је потез. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Deo inventara foruma
|
Данас око четири сата поподне треба поново да их позовем и добијем коначан одговор о статусу мог случаја у вези телевизора. На њихов ургентни позив сервису за статус мог телевизора ови уопште не одговарају. Значи ни послодавцима не одговарају на е-маил, чак неће да им се и телефонски јаве. Просто невероватно. Већ десетак пута сам звао централу и врло љубазно и заинтересовани су озбиљно за мој случај, чак чим се јавим знају са ким причају. Ја сам успут поменуо да сам отворио тему у вези мог телевизора на једном озбиљном форуму и да су многи заинтересовани за коначан исход. Нису тиме одушевљени и одговор је био да и други чекају на њихову помоћ и да немају времена за додатне разговоре. Ништа, данас ћу знати шта ће бити и од тога ће евентуално зависити моји даљи кораци. ТВ је послат 22.јуна ако се не варам, истичу тих 45 дана па ћу видети шта даље. Само могу замислити оне који немају услова или знања да уђу у овакву причу, јер као што се види ништа није једноставно. Многима је изгледа једино битно даш паре и ајд' здраво док не будеш следећи пут дао паре.
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Deo inventara foruma
|
Добио сам одговор из централе да је део немогуће пронаћи као заменски и да ми следује нови телевизор. Међутим ту није крај. Централа шаље добављаћу телевизора упит за одговарајући модел. Та процедура треба да траје још неколико дана. Сага се наставља ...
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku todos na korisnoj poruci: | ||
polarnimeda (7.8.2025) | ||
|
|
#24 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.956
Zahvaljeno 1.071 puta na 676 poruka
|
A dobro, saga se u stvari sad realno zavrsava.
![]() Dobices verovatno malo bolji TV nego sto si imao, ne smeju da ti daju slabiji, a isti nema. ![]() Dobro si prosao, jedino je uvek pitanje dal vredi cimanja, ali ono... Mnogi se iscimaju i ne dobiju ni popravku. Treba ih daviti maksimalno, a sa sto manje opterecivanja. Sve u svemu super. Javi kakav je nov. ![]() Inace Mini-LED TCL smatram mozda i najboljim izborom ako se ne uzima OLED. Dobra kontrola dimming zone-a za dosta manje para nego sto bi odrapio Samsung. |
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku polarnimeda na korisnoj poruci: | ||
todos (7.8.2025) | ||
|
|
#25 |
|
Deo inventara foruma
|
Шта мислите да ли сам после 55 дана од када сам послао тв у сервис добио стари или нови. Ма нее, ни један. Зато сам рекао да се сага наставља. Десетак пута сам звао централу, увек има неки изговор. Последњи је да је случај затурен па нису имали увид у њега и да ће сад реаговати код добављача. Прошле недеље сам добио информацију да су одобрили нови модел и да су том добављачу послали упит за адекватни модел. Овај мој је плаћен 57к, у тој категорији немају одговарајући модел као замену са 50" екраном. Модел који је отишао у сервис је био у старту ђубре па није ни чудо што је одапео после 3,5 година. Кажем, налетели су на технички поткованог и хвала и овом форуму свих ових година на томе, зато не одустајем и само мењам тактику. Оно крајње што може да се деси а не би желео је контактирање тржишне инспекције. Кад прође два месеца а јако је близу онда ћу размишљати у том правцу. Знате ови из централе су јако љубазни и слаткоречиви. За то се учи школа, курс о опхођењу са странкама, и то им иде прилично добро. Тако да идемо даље и покушаћу да истрајем до краја.
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Deo inventara foruma
|
Prolongiraju bezveze, a ne gine im da ti lepo daju nov TV. Ako ne bude do tih 60 dana, zapretis im trzisnom inspekcijom na finjaka (ko sto su i oni fini), pa ako onda ne odreajguju u roku od nekoliko dana, onda stvarno zovnes. Nista strasno, verovatno su oni i navikli.
A 3 i po godine nije katastrofa. Mislim, jeste, ali to je danasnja realnost. Ja sve sto kupim, a da ima recimo 2 godine garancije, zadovoljan sam ako ne rikne pre toga. Kupio si to i to, za toliko i toliko para, na toliko i toliko vremena. Sve preko gledam kao bonus. |
|
|
|
todos (16.8.2025) | ||
|
|
#27 |
|
Deo inventara foruma
|
Невезано имам веш машину 2+5 година и 15 година на мотор. Један дан преко седам година нека цркне. Сву технику треба узети са минимум пет година мада неку техничку робу једноставно не дају с толиком гаранцијом јер нису сигурни да ће издржати.
А што се тиче овог мог случаја управо ћу тако урадити. Исто тако љубазно као што су они према мени. Step by step ... Нећу одустати а изгледа видим да им је то циљ. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 459
Zahvaljeno 4.155 puta na 3.861 poruka
|
nov tv ili pare ako ne poprave u roku.
duža garancija obično znači i veću cenu, a koliko je firmi propalo kod nas mislim ono ko ti šta garantuje ništa nije sigurno |
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku water wizard na korisnoj poruci: | ||
todos (16.8.2025) | ||
|
|
#29 |
|
Deo inventara foruma
|
Рок је истекао, а само моја добра воља је остала да још комуницирам на пристојан начин, јер никуда не журим мада би ми тв добро дошао за ЕП у кошарци. Кажем следећа недеља је кључна јер истиче два месеца, а то значи пуних петнаест дана преко законског рока и додатно време које сам им дозволио да ме замајавају. После тога једноставно ћу препустити надлежним службама да одраде своје. Опет сам позитиван и надам се истом таквом резултату. Видим да је пуно форумаша видело ову тему и то је и за те представнике тест.
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Deo inventara foruma
|
i ja uvek gledam kolika je garancija, kao jedan od bitnijih faktora prilikom kupovine, s time da za tv uglavnom to bude 2+3 godine garancije, gde su prve dve bezuslovne, a poslednje 3 se ne odnose na sve delove. tu rade mala slova obavezno.
a vole i da ti prodaju kao da je sa pet, a zapravo da bi dobio vise od 2 moras da u odredjenom roku sam prodjes proces registracije proizvoda, da im slikas uredjaj sa serijskim brojem + fiskalni racun, mozda i da popunjavas formular na sajtu proizvodjaca pritom.za neke stvari 2 godine i ne postoje, kao sto su mobilni telefoni. za njih ti mozda prave i problem ako ih narucis pa vratis u roku od one dve nedelje, jer kao jednom kad si ih upalio oni vise ne mogu da se prodaju kao novi. a za neke proizvode je ranije bilo da daju po 6 meseci garanciju, kao sto su slusalice. al opet, lako je kupiti, tu su svi da pomognu. a ostvariti pravo na garanciju... skoro pa lutrija. |
|
|
|
todos (17.8.2025) | ||
|
|
#31 |
|
Deo inventara foruma
|
Ово некако и јесте лутрија. Мада све иде у позитивном смеру, а опет некако споро и траљаво. Одмах после 45 дана требали су да реагују по аутоматизму, а не да праве неке изговоре као неко неће да одговори на и-мејл или да се јави на телефон или како је 5 случај у запећку или запостављен. Све су то изговори да би ја у једном моменту одустао или заборавио или изгубио интересовање за случај. Кажем налетели су на погрешну особу. Сад ова недеља је кључна да се све заврши на једини могући законски начин јер ако оде у инспекцију онда ћу тражити паре назад плус трошкове слања пакета и изгубљеног времена не гледања телевизије. Опет на крају се надам да ће изаћи у сусрет са новим телевизором.
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Deo inventara foruma
|
ja što ne gladam tv mislim da ne gledanje tv nije gubljenje vremena
![]() Ali dobro ti si kupac platio si i želiš da koristiš tj gledaš |
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku water wizard na korisnoj poruci: | ||
todos (17.8.2025) | ||
|
|
#33 |
|
Deo inventara foruma
|
Кад дођеш до тог момента, ја се надам да неће доћи, онда се измишља топла вода и премошћава бојлер.:d
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.020
Zahvaljeno 4.146 puta na 2.489 poruka
|
Baš je jasno da žele što više ljudi da zamore dok ne odustanu. Ali drži se i guraj.
Ja skoro video na Reditu da se ljudi žale kako u Gigatron pošalju pokvaren ali ceo telefon ili laptop a oni im odbiju garanciju zbog oštećenja i vrate im uređaje sa polomljenim ekranom. Sve, sve, ali nisam mogao da verujem da su neki toliko nisko pali da ti dodatno očukaju uređaj da bi odbili garanciju. ![]() Dok se nešto ne promeni po tom pitanju, ispašće da će se lakše ostvarivati garancija preko švercera u inostranstvu nego u nekim našim prodavnicama. |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Deo inventara foruma
|
@Vodeni
Pa dobro, TV je danas pre svega ekran. I ja skoro pa ne gledam tv program (ako si na to mislio), ali zato Youtube, igre, filmovi i serije preko kompa... To mu je 90% upotrebe. A jedan TV mi je zapravo i iskljucivo monitor.@Aibo Mislio sam da je prodavcima omiljena fora da ti umoce fon u vodu i odbiju garanciju na ime toga da je riknuo od vlage. Svasta rade, ne daj Boze da shvate da im je isplativije da sacuvaju musteriju, nego "grabi sto pre i sto vise mozes"... Negde sam vec pisao, ali ja jednom nisam hteo da uzmem TV u radnji na T iskljucivo zato sto nije bilo moguce da ga SAM vratim u zakonskom roku od 14 dana, ako mi ne odgovara (nego MORA preko kurirske sluzbe da ide). A, hteo sam da mogu da im licno vratim bas zato da bih u slucaju povrata bio prisutan, da se sastavi zapasnik da su ga primili u komadu. Paranoja je u Srbiji neophodna... |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Deo inventara foruma
|
neverovatno, pa ne daju oni garanciju nego proizvođač ne razumem zašto bi to radili?
U svakom slučaju sve snimajte |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Deo inventara foruma
|
Мени све иде у прилог, прво зато што је констатовано да је стигао у комаду и да је цркао панел за кога немају замену овде и у региону. Увоз из Кине једноставно је исувише компликован. То су они мене све обавестили и ја имам све то написмено. Већ сам писао о томе, проблем се појавио у не комуникацији централа - сервис, а сад централа - добављач. На оба места је запињало и пролази време. 21.08. тачно два месеца од када сам тв послао у сервис. Може они све то да заврше и за три месеца ал' ја хоћу све да буде реализовано сада, јер скоро петнаест дана имам право на то.
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Deo inventara foruma
|
Ја ТВ користим за ју тјуб и слушање радија. Важно ми је да има опцију за искључивање панела. На иптв само погледам по неки спортски догађај, НФЛ врло често, и документарне емисије попут Дискаверија. Размишљао сам да ли ће га намерно оштетити ал' би се само заиграли јер сам га послао у оригиналном паковању. Зезно сам их ... Имам тог места да могу сачувати такве кутије. После истека гаранције бацам их јер и да хоћу сервисирати на пример такав телевизор то би урадио у локалном сервису на 2,5 километра од куће, и лично би га колима однео у сервис. Међутим како стоје ствари осим ако је у питању неки ситан квар нема смисла сервисирати јер за озбиљније кварове гарант "деру кожу".
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Starosedelac
Član od: 13.3.2006.
Zahvalnice: 1.718
Zahvaljeno 712 puta na 496 poruka
|
Au bre, ovi "madjari" na KP ispali korektniji. Narucio sam cetiri diska od po 12TB, jedan je bio vidno ostecen udarcima, drugi je izgledao ok ali se nakon instaliranja ispostavilo da ima lose sektore i da je pred crkavanjem (a kao nov). U prvom slucaju su momci od svojih para platili za novi disk jer su znali da nece proci reklamacija ("kriv" transport), u drugom slucaju su reklamirali dobavljacu i pare su refundirane. Ok, u drugom slucaju je to potrajalo 3 meseca ali tako su mi i rekli na pocetku, da ce trajatu od 1 do 3 meseca.
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Deo inventara foruma
|
Да ли је на паковању означено да је роба ломљива? Зато сам ја ТВ послао у оригинлном паковању са све стиропором који смањује могућа оштећења на минимум.
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Windows 7 64bit mouse problem | MiljanX | Ostale komponente | 3 | 1.7.2014 14:36 |
| Windows 8.1 i problem sa Nvidiom. Spasavajte! | Isko | Operativni sistemi | 11 | 8.3.2014 16:44 |
| Problem sa pristupom https vezama | Miki2 | Operativni sistemi | 2 | 26.8.2013 10:04 |
| Problem HDD Led Sija kao Sumanut (negasi se) | King SRB | Kvarovi | 19 | 10.7.2013 7:21 |
| Problem sa zvukom - da li je do hardware-a ili nesto drugo? | FiresnakE | Kvarovi | 6 | 5.3.2010 12:08 |