![]() |
![]() |
|
|||||||
| ŠDK - Osnovne komponente Saveti u vezi sa kupovinom osnovnih komponenti računara: procesora, ploča, memorije... |
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#41 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 30.11.2008.
Zahvalnice: 744
Zahvaljeno 4.366 puta na 3.606 poruka
|
Pogledaj koliko se u oglasima kreće 965BE i to je to otprilike.
Nema potrebe da isključuješ Turbo. |
|
|
|
|
|
#42 |
|
Član
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 50
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
|
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Član
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 50
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
|
|
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Deo inventara foruma
Član od: 15.8.2012.
Zahvalnice: 1.346
Zahvaljeno 1.358 puta na 1.204 poruka
|
Citat:
Po oglasima se prodaje za 55-60, pre svega zbog cinjenice da pasuje na starije AM2+ ploce, dok za novije AMD serije moras da menjas plocu (AM3/AM3+, FM2+) |
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Član
Član od: 30.9.2014.
Zahvalnice: 57
Zahvaljeno 114 puta na 112 poruka
|
@SAJEVAC,
napisao nisam da se teme zakljucavaju reda radi. Ovo sto ste vi pisali, govori kako odrasle osobe ne bi trebalo da se ponasaju. Sa te strane jeste poucno, slazem se. Takodje, jedino je moguce da otera sa foruma. Pokretac teme, sigurno nece izdvojiti vreme za insistiranje na zatvaranju pomenute, vec ce zeleti da se udalji od egocentricne "rasprave". Zato bi logickim putem to administratori trebalo da ucine. nikdon kaže: "Narucio sam FX 8300 Samo bez "hejta" ljudi ![]() Hvala svima." Nakon ovakvoga komentara od strane pokretaca teme, prestaje svaka vrsta "rasprave". Njemu nije potrebno govoriti "Od Kulina bana i dobrijeh dana", vec je potrebno samo odgovoriti na postavljeno pitanje, na sto jednostavniji i efektivniji nacin. Svako nazovi sirenje teme sa vase strane je zbunjujuce i destruktivno, jer se gubi za njega vazna sustina, koja je u potpunosti jednostavna. Ukoliko za sobom vucete repove forumaskih rasprava, to ne znaci da morate te duhove prenositi na druge teme, samo zato sto sopstveni ego ne mozete obuzdati. Niko od vas nije omniscient, niti je potrebno da sopstvene zelje za resavanjem licnih sukoba pravdate laznim altruizmom. Poznati su svakome takvi nacini funkcionisanja, koji su ovde sve cesci. Ukoliko zelite biti deo rasprava, otvorite temu koja je direktno vezana za iste i nastavite dok vas stanje besvesti ne obuzme. U suprotnom, jednom odgovorite na direktno postavljeno pitanje, bez vestern "intelektualnih" zapleta, ako ne zelite da vam forum postane opustoseni kanjon. Ovde postoji nekolicina, koja ne moze prihvatiti misljenje drugih. Shvatite da mnoge ovde ne interesuju klanovi, vase "dobronamerne rasprave", vec samo odgovor na postavljeno pitanje. ![]() Primer je tvoj razgovor u ovoj temi, a slobodno prelistaj druge teme. Unistenje, za unistenjem. Slikoviti prikaz: 1 2 3 Glas razuma tek nakon nekoliko suludosti, decijih prepucavanja. Pokretac teme se vise nije ni javljao. Gledajmo sa pozitivne strane sve, pomogli su mu. Ako je ovo tebi ili nekom drugom normalno, ja se nalazim ocigledno na pogresnoj planeti. Ali, ipak, ostacu na njoj. Izvinjavam se zbog duzeg posta samo, drugacije nije bilo moguce. P.S. Ima ovde administratora - moderatora na koje se mozete ugledati i koji su svim clanovima primer. (Picard je jedan od njih..) Pozdrav. |
|
|
|
|
|
#47 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 459
Zahvaljeno 4.155 puta na 3.861 poruka
|
koja je onda poenta teme ako je već rešio šta će da kupi...
![]() Nego dobro njegove pare njegova stvar, nema potrebe da se nerviramo
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku water wizard na korisnoj poruci: | ||
buraz (7.11.2015) | ||
|
|
#48 |
|
Deo inventara foruma
|
Forum i jeste mesto za rasprave i diskusije. Sto kazes wizard, koja je poenta teme ako njega ne zanimaju druga misljenja, nego uzima ono sto je zacrtao. Jedino ako je postavio iz dosade, pa uz kafu malo da procaska.
Kratak i jasan odgovor je dobio u prvih nekoliko komentara, filozofiranje je doslo kasnije. |
|
|
|
|
|
#49 |
|
Član
Član od: 30.9.2014.
Zahvalnice: 57
Zahvaljeno 114 puta na 112 poruka
|
Sustina je nastaviti svadju iz prethodnih tema.
A, filozofiranje je svakodnevnica, tamo gde to ne bi trebalo da bude. Ali, dobro. Da ne duzim vise. Ono sto sam imao da kazem, izneto je vec. Srdacan pozdrav.
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
Deo inventara foruma
|
a i kad bi svi kupovali intela amd bi propao što većina nas ne želi..
|
|
|
|
|
|
#51 |
|
Deo inventara foruma
|
Koja je onda poenta foruma ako pokretac zeli da mu se kaze ono sto bi on voleo da cuje ?Ja sam morao da intervenisem jer ako je neko dosao da trazim pomoc,onda je do nas koji pratimo sk da doticnoj osobi pruzimo sto bolji predlog...Veoma gresis prijatelju...Ovde dodju ljudi koji nisu dovoljno upuceni i glupo bi bilo da mi koji malo bolje poznajemo materiju se samo tako lako solidarisemo sa doticnim clanom i tek tako napisemo ono sto on zeli da cuje..Forum onda gubi svaku svrhu....Sto se recenice za misljenje tice...Kada je fizika i matematika u pitanju,reci kao sto su misljenje izostavi....Zna se sta moze fx i koliko kosta,a sta moze i5....Mozes ti da izneses misljenje i da je stari athlon le 1600 zverka,ali ako ti niko pokusa kao sto su to ovde clanovi ucinili objasniti da to nije tako,iznese argumente,pomnozi,sabere,a ti na sve to opet iznova teras svoje,onda se tu ne radi o misljenju,nego o osobi kojoj kada bi na tacni izneo cinjenicu,ne bi je prihvatila....Takodje ako neko dodje sa zeljom da potrosi 100e i uzme nvidiu 6200,pa recenicu zavrsi sa uzeo sam ,hvala na savetima,zasto mislis da je ruzno toj osobi reci da je pogresio...Mozda ce toj osobi bas u buducnosti dobro doci neki savet da malko bolje prodje u zivotu...Niko ne nastvlja rasprave iz prethodnih tema.Ovo je sk forum u kome nema mnogo raznolikosti u temama.Uglavnom se prica o intelu,amd i grafickim karticama...Ima naravno jos puno toga,nemoj bukvalno da shvatis,ali se stalno suocavamo sa ovakvim temama koje su slicneg karaktera....Ako mislis da ja intela preporucujem i neko ovde samo da bi lecio svoje frustracije i nekog provocirao,tj terao kontru onda si u velikoj zabludi.
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
Deo inventara foruma
|
šta da se radi, takvo je potrošačko društvo, mi smo mu rekli da je bolji intel, ali tražio je savet za amd, intel nije hteo i to je to, kao kad bi se znalo na primer koja je najbolja veš mašina, naše je bilo samo da predložimo a njegovo da proceni šta je najbolje za njega, a na internetu uvek ima kontraša i onih koji svoga konja hvale, kad bih se ubeđivao tako sa svakim na internetu šta je bolje i kako treba ceo život bi mi prošao u ubeđivanju tvrdoglavih.
kupac je zadovoljan to je najvažnije ![]() Evo i jedan drug skoro kupio amd fx 6300 nisam mu rekao da se zeznuo nije me ni pitao za savet šta da kupi. Tako smo i mi nekad kad smo počinjali odeš u prodavnicu i slušaš prodavca šta ti kaže misliš nešto pametno priča a on samo gleda da ti uvali kantu |
|
|
|
|
|
#53 |
|
Deo inventara foruma
|
Ako je tvoj drug sa nekog matorog dual-core procesora presao na FX 6300 ima da progleda, nije on tu mnogo pogresio. Greska bi bila sa Phenom II x4 965 preci na FX 6300, bez obzira sto je ovaj drugi malo jaci, razlika ne opravdava ulaganje.
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
Deo inventara foruma
|
menjao je nekog dual core phenoma, ali sve je zamenio, matičnu, ram, procesor.. sad traži kuler, nije pitanje da li je to loš procesor nego šta je best buy
|
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Deo inventara foruma
|
Citat:
CPU gaming benchmark Prava stvar je i5, dok je razlika izmedju Haswell i3 procesora i FX konkurencije zanemarljiva. Maltene svaki six/eight core FX procesor moze da se podigne blizu takta FX 9590 (4.7GHz) ali to ne menja bitno situaciju. Postaju malo bolji od i3 ali ne mogu da dostignu nivo novijih i5 modela. Ipak, kada se uzme u obzir mogucnost nadogradnje na i5/i7, bolja opcija je Haswell i3 (sto je tuzno za AMD). Nadamo se da Zen uzvraca udarac .
|
|
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Deo inventara foruma
|
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Član
Član od: 6.1.2011.
Zahvalnice: 45
Zahvaljeno 78 puta na 57 poruka
|
Citat:
Ali ako ostaviš turbocore online i ne našteluješ ga može doći ponekad do naglih padova u FPS zbog velikih oscilacija u brzini procesora. Najjednostavije rešenje je da odeš u bios, isključiš turbo core (obično pored te opcije piše auto a ti prebaciš na disabled. Mislim da možeš komotno da staviš procesor bez dizanja napona na 3,8-4 GHz. To radiš tako što menjaš processor multiplier koji se množi sa FSB koji je na 200MHz po (default-u) ili menjaš sam FSB što ti nebih preporučio... |
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ivicagmc na korisnoj poruci: | ||
nikdon (8.11.2015) | ||
|
|
#58 |
|
Veteran
Član od: 17.3.2009.
Zahvalnice: 47
Zahvaljeno 182 puta na 175 poruka
|
Drugar me zamolio da pitam ovde koji upgrade procesora je najbolji za gejming na njegovoj Gigabyte ga-p35-ds3l ploči koja je stara oko 7god na kojoj je neki procesor core2duo koji je kupljen kada i ostatak konfiguracije. Razmišlja da proda svoj pa da dokupi isto neki jači polovan cpu ili ako budem imao para neki nov koji odgovara njegovoj ploči.
Hvala
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
Deo inventara foruma
|
http://www.gigabyte.com/products/pro...px?pid=2599#ov
Ima dve revizije, nek vidi koja mu je revizija pa nek ide na support & downloads pa na cpu support list, i pored svakog procesora piše i koja verzija biosa treba |
|
|
|
|
|
#60 |
|
Deo inventara foruma
|
Nek potrazi po oglasima Q9550.
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Avioni | Dr Zoidberg | Brbljaonica | 3931 | 17.4.2022 21:11 |
| Koji od ovih laptopova odabrati? | sanchez | ŠDK - Prenosni računari | 0 | 15.2.2015 16:36 |
| Svet kompjutera 6/2013 | Nenad Vasovic | Sadržaj novog broja SK | 43 | 28.6.2013 11:51 |
| Koji je maximalno moguc procesor za upgrade chaintceh 7AIA5(E) | scii | ŠDK - Osnovne komponente | 1 | 26.10.2007 9:58 |
| Koji player koji se puni preko USB | dodo | Foto i audio/video | 8 | 1.6.2006 21:48 |