Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Foto i audio/video

Foto i audio/video Fotoaparati, Televizori, MP3 i DVD/DivX plejeri...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 16.6.2025, 9:43   #1
todos
Deo inventara foruma

Član od: 9.12.2005.
Zahvalnice: 4.663
Zahvaljeno 2.713 puta na 1.627 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku todos
Određen forumom TCL 50P725 problem

Šta ja sad da radim. Televizor crko u produženom garantnom roku, tačnije posle 3,5 godine. Zovnem taj servis oni kažu da "nije sve jestivo što se ubere" i da se javim tome gde sam produžio garanciju. Ona ide 2+3 godine. Onda oni da njima daju nalog a ja da o svom trošku donesem ili pošaljem tv na popravku. Ja sam pomenuo inspekciju, a iz servisa su mi rekli neka ti oni poprave televizor. . Znam kad sam prijavljivao dodatnu garanciju to je bilo na tcl Srbija/tv. Ne mogu nikako da dođem do tog podatka. Pazite sad ovo, pokušao da pošaljem e mail ne može. Dok pre toga popunjavaš formular treba ti pola sata da nađeš model među dve hiljade drugih. Nisam znao da imaju toliko televizora. I kad tražiš državu, nema Srbije a sve na srpskom. Ako budem morao da ga nosim u neki servis sigurno će puno koštati a glupo mi da plaćam kad je u garanciji. Šta da radim dalje?_
todos je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.6.2025, 9:46   #2
todos
Deo inventara foruma

Određen forumom Re: TCL 50P725 problem

Прво се појавила провидна трака у дну телевизора ширине десетак центиметара, после тога нестала слика.
Stara 16.6.2025, 10:16   #3
todos
Deo inventara foruma

Тај увозник више не увози тај бренд управо због нељубазности сервиса. Ја сам успео да дођем до тцл корисничке службе која је изузетно љубазна. Процедура је компликована, мора после е-маил размене да се шаље ТВ у сервис. Срећом сачувао сам оригиналну кутију ал' је без потребе компликована процедура.
Stara 3.7.2025, 6:45   #4
todos
Deo inventara foruma

Прошло више од десет дана. Нема никаквих одговора, бар неки и-мејл, ништа. Колико по закону могу да чекам поправку?
Stara 3.7.2025, 11:51   #5
galebns
Starosedelac

Član od: 13.3.2006.
Zahvalnice: 1.718
Zahvaljeno 712 puta na 496 poruka

Ako se dobro secam bese 45 dana...
galebns je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.7.2025, 12:13   #6
polarnimeda
Deo inventara foruma

Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.955
Zahvaljeno 1.071 puta na 676 poruka

Citat:
todos kaže: Pregled poruke
Šta ja sad da radim. Televizor crko u produženom garantnom roku, tačnije posle 3,5 godine. Zovnem taj servis oni kažu da "nije sve jestivo što se ubere" i da se javim tome gde sam produžio garanciju. Ona ide 2+3 godine. Onda oni da njima daju nalog a ja da o svom trošku donesem ili pošaljem tv na popravku. Ja sam pomenuo inspekciju, a iz servisa su mi rekli neka ti oni poprave televizor. . Znam kad sam prijavljivao dodatnu garanciju to je bilo na tcl Srbija/tv. Ne mogu nikako da dođem do tog podatka. Pazite sad ovo, pokušao da pošaljem e mail ne može. Dok pre toga popunjavaš formular treba ti pola sata da nađeš model među dve hiljade drugih. Nisam znao da imaju toliko televizora. I kad tražiš državu, nema Srbije a sve na srpskom. Ako budem morao da ga nosim u neki servis sigurno će puno koštati a glupo mi da plaćam kad je u garanciji. Šta da radim dalje?_
Ovakvo razgovaranje sa klijentima je dovoljan povod da nam bar ostavis podatke o kojoj firmi i servisu se radi, da ih obilazimo u sirokom luku!

Kakva bahatost i bezobrazluk, to je kod nas postalo normalno...

Poslednja ispravka: polarnimeda (3.7.2025 u 13:39)
polarnimeda je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku polarnimeda na korisnoj poruci:
filnibg (7.7.2025), galebns (3.7.2025), todos (3.7.2025)
Stara 3.7.2025, 12:29   #7
galebns
Starosedelac

Član od: 13.3.2006.
Zahvalnice: 1.718
Zahvaljeno 712 puta na 496 poruka

"Aaaa.... pa to ne moze. Ovo je djunta sa sitnim nutom. Ne pasuje"
"Znam Zile ali meni su tako rekli..."
"A jesu ti tako rekli? Onda neka ti namesti taj koji ti je to rekao"
galebns je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku galebns na korisnoj poruci:
todos (3.7.2025)
Stara 3.7.2025, 16:27   #8
todos
Deo inventara foruma

@polarnimeda
Ма ружно је некога опањкавати све док те не прићерају уза зид. Могу поруком да ти кажем није проблем. Фирма која је првобитно увозила овај бренд је одустала од сарадње са њима управо због таквих сервиса. На крају сам од њих добијо даља упутства јер су били фер и рекли због гарантног рока да су у обавези према мени да ме испоштују. Добио сам упуте од њих за контакт опште службе ТЦЛ који су максимнално фер. Е сад, ја сам пакет послао у оригиналном паковању максимално заштићен. Колико ће тамо остати и на који начин ће констатовати квар и то поправити и на крају послати то ћу видети. Мене је већ коштала поштарина 1,3К, да ли ћу и повратак пакета платити и то ћу видети кад буде стигао пакет назад.
Stara 4.7.2025, 13:52   #9
polarnimeda
Deo inventara foruma

Ne treba PM ako je situacija sada takva, samo mrzim i to ponasanje i cinjenicu da je sve cesce, da niko ne odgovara nizasta...

A apropo slanja TV-a u servis pod garancijom... Mrzim i to. Jer, sto bi ti oni popravljali TV ili davali novi, ako mogu cekicem da ga cuknu i kazu da im je stigao izlupan? Pa se ti ganjaj sa kurirskom sluzbom, za koje znamo kakve su.

Mislim, naravno da firme znaju da im je na duze staze bolje da popravljaju uredjaje, jer u suprotnom gube kredibilitet i musterije, ali i za to mnogi vise ne mare. Kad dogori ugasice firmu, otvoriti novu pod drugim imenom i teraj.

A glavni problem je u stvari sto vecina firmi danas vise ne ostavlja mogucnost da im sam vratis TV i da se tom prilikom konstatuje da si ga doneo bez vidljviih fizickih ostecenja! A mozda ti je i jeftinije da im odneses. Dzabe kad mnogi nemaju tu opciju.

Svakako ce verovatno biti sve ok, samo kazem... Dosta toga nije kako treba, ali sta i da se ocekuje kod nas...
Stara 4.7.2025, 15:02   #10
todos
Deo inventara foruma

Ако би намерно физички оштетили у сваком случају би били на стубу разапети. Овакве форуме и социјалне мреже многи виде. Имало би сигурно утицаја на будућу евентуалну куповину и одабир бренда за многе купце. Фер игра је најтежа али сервисима и продавцима може да помогне у позиционирању на тржишту.
Stara 5.8.2025, 10:45   #11
Aibo
Deo inventara foruma

Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.020
Zahvaljeno 4.141 puta na 2.486 poruka
Određen forumom TCL 50P725 problem

To što nemaju rezervne panele je njihov problem. Ti si produženu garanciju uredno platio i na njima je sada da je ispoštuju. Kladim se da ćeš na kraju dobiti zamenski model jer ne mogu da zamislim da im je isplativo da uvoze jedan jedini panel zamenski.
Aibo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.8.2025, 11:03   #12
todos
Deo inventara foruma

@Aibo
Изгледа да иде у том правцу, рекли су да вагају јер не могу да га нађу у региону и мало шире. Већ ускоро истиче законски рок а моје је да чекам и до петка ћу их поново контактирати ако сами то не ураде.
п.с. Продужена гаранција је поклон са њихове стране и хвала им на томе. Да је само двогодишња гаранција не бих тај модел никад купио.
Stara 5.8.2025, 12:13   #13
polarnimeda
Deo inventara foruma

Nema tu poklona, kupio si 5 godina garancije.
A ovo da im se prvi put desilo verovatno kazu 5 puta dnevno. Lagano samo.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku polarnimeda na korisnoj poruci:
todos (5.8.2025)
Stara 5.8.2025, 12:44   #14
todos
Deo inventara foruma

:d
Ја сам стрпљив, пошто је то при крају решавања, на њима је потез.
Stara 6.8.2025, 12:00   #15
todos
Deo inventara foruma

Данас око четири сата поподне треба поново да их позовем и добијем коначан одговор о статусу мог случаја у вези телевизора. На њихов ургентни позив сервису за статус мог телевизора ови уопште не одговарају. Значи ни послодавцима не одговарају на е-маил, чак неће да им се и телефонски јаве. Просто невероватно. Већ десетак пута сам звао централу и врло љубазно и заинтересовани су озбиљно за мој случај, чак чим се јавим знају са ким причају. Ја сам успут поменуо да сам отворио тему у вези мог телевизора на једном озбиљном форуму и да су многи заинтересовани за коначан исход. Нису тиме одушевљени и одговор је био да и други чекају на њихову помоћ и да немају времена за додатне разговоре. Ништа, данас ћу знати шта ће бити и од тога ће евентуално зависити моји даљи кораци. ТВ је послат 22.јуна ако се не варам, истичу тих 45 дана па ћу видети шта даље. Само могу замислити оне који немају услова или знања да уђу у овакву причу, јер као што се види ништа није једноставно. Многима је изгледа једино битно даш паре и ајд' здраво док не будеш следећи пут дао паре.
Stara 17.8.2025, 21:21   #16
Aibo
Deo inventara foruma

Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.020
Zahvaljeno 4.141 puta na 2.486 poruka

Baš je jasno da žele što više ljudi da zamore dok ne odustanu. Ali drži se i guraj.

Ja skoro video na Reditu da se ljudi žale kako u Gigatron pošalju pokvaren ali ceo telefon ili laptop a oni im odbiju garanciju zbog oštećenja i vrate im uređaje sa polomljenim ekranom. Sve, sve, ali nisam mogao da verujem da su neki toliko nisko pali da ti dodatno očukaju uređaj da bi odbili garanciju.

Dok se nešto ne promeni po tom pitanju, ispašće da će se lakše ostvarivati garancija preko švercera u inostranstvu nego u nekim našim prodavnicama.
Aibo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.8.2025, 22:42   #17
polarnimeda
Deo inventara foruma

@Vodeni
Pa dobro, TV je danas pre svega ekran. I ja skoro pa ne gledam tv program (ako si na to mislio), ali zato Youtube, igre, filmovi i serije preko kompa... To mu je 90% upotrebe. A jedan TV mi je zapravo i iskljucivo monitor.

@Aibo
Mislio sam da je prodavcima omiljena fora da ti umoce fon u vodu i odbiju garanciju na ime toga da je riknuo od vlage. Svasta rade, ne daj Boze da shvate da im je isplativije da sacuvaju musteriju, nego "grabi sto pre i sto vise mozes"...

Negde sam vec pisao, ali ja jednom nisam hteo da uzmem TV u radnji na T iskljucivo zato sto nije bilo moguce da ga SAM vratim u zakonskom roku od 14 dana, ako mi ne odgovara (nego MORA preko kurirske sluzbe da ide).

A, hteo sam da mogu da im licno vratim bas zato da bih u slucaju povrata bio prisutan, da se sastavi zapasnik da su ga primili u komadu. Paranoja je u Srbiji neophodna...
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Windows 7 64bit mouse problem MiljanX Ostale komponente 3 1.7.2014 14:36
Windows 8.1 i problem sa Nvidiom. Spasavajte! Isko Operativni sistemi 11 8.3.2014 16:44
Problem sa pristupom https vezama Miki2 Operativni sistemi 2 26.8.2013 10:04
Problem HDD Led Sija kao Sumanut (negasi se) King SRB Kvarovi 19 10.7.2013 7:21
Problem sa zvukom - da li je do hardware-a ili nesto drugo? FiresnakE Kvarovi 6 5.3.2010 12:08

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 15:18.