Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Internet > Web razvoj > Web dizajn

Web dizajn Saveti u vezi dizajna sajtova

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 3.2.2008, 22:22   #1
PeTkO
Starosedelac
 
Član od: 6.11.2005.
Lokacija: Iza tebe
Poruke: 2.242
Zahvalnice: 419
Zahvaljeno 298 puta na 192 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku PeTkO
Određen forumom Kako napraviti funkcionalan web templejt

Danas sam probao da napravim svoj prvi web templejt.U Photoshopu sam napravio templejt (1024x768) sa layotima i sejvovao u .psd format.Nakon toga otvorio sam ga u Fireworksu i pomocu alakte Slices "iskomadao" templejt.Posle sam isao na File>Export i napravio sam jedan html fajl sa HTML tabelom i jedan folder gde su slike od templejta.Nakon toga otvorio sam taj .html fajl u Dreamweaver i probao da napravim jednu oblast gde bi mogao da ubacim text ali nisam uspeo.Da li moze neko da mi kaze kako to da odradim, i da li je moj postupak tokom cele izrade ispravan?

P.S. Naravno, kazi te mi kako vi pravite svoje templejte

edit: googlao sam ali nigde nisam mogao da nadjem tutorijal koji objasnjava proces pravljenja templejta
PeTkO je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.2.2008, 16:32   #2
Jenkiduduldu
Član
 
Član od: 9.4.2007.
Lokacija: Somwhere, over the rainbow...
Poruke: 337
Zahvalnice: 99
Zahvaljeno 19 puta na 14 poruka
Arrow Re: Kako napraviti funkcionalan web templejt

Procedura ti je do dela koji si opisao 100% ispravna. Kada sam ja ubacivao Editable Region u template prvi put i meni se javio problem a resio sam ga tako sto sam presao u Code View i rucno ubacio region unutar <p> tag-a. Evo kako mi izgleda taj deo koda:

Kod:
<td width="70%" valign="top"><p>Administrator: <!-- TemplateBeginEditable name="NaslovSekcije" -->Naslov Sekcije<!-- TemplateEndEditable --> </p>
      <p><!-- TemplateBeginEditable name="TelesniSadrzaj" --><p>Sadrzaj Administratorske zone</p><!-- TemplateEndEditable --><br />
      </p></td>
Ovo sam pravio u DW8 i tada sam primetio da kada ubacujes region on ne stavlja sam to u <p> tag i onda mi se desavalo da nakon iskucavanja prvog reda texta region se ne siri sam da dole vec stoji u mestu dok se text ipak vidi ali je sve nepregledno.

I DW9 ubacuje Editable Region bez paragrafa. Probaj da region ubaciš u paragraf ručno (code view) i trebalo bi da reši problem.

Poslednja ispravka: Jenkiduduldu (5.2.2008 u 14:41)
Jenkiduduldu je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.7.2009, 0:29   #3
pterzic
Novi član
 
Član od: 3.7.2009.
Lokacija: Indjija
Poruke: 1
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku pterzic Slanje poruke preko Skypea korisniku pterzic
Određen forumom Re: Kako napraviti funkcionalan web templejt

Dali postoji sansa da mene neko nauci da napravim sajt
pterzic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.7.2009, 8:45   #4
Kum22
Veteran
 
Član od: 24.10.2007.
Lokacija: Las Vegas
Poruke: 593
Zahvalnice: 18
Zahvaljeno 50 puta na 30 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Kum22
Određen forumom Re: Kako napraviti funkcionalan web templejt

^ Google i w3c su tvoji prijatelji.
Kum22 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.7.2009, 2:09   #5
Encephalon
Član
 
Član od: 18.7.2008.
Poruke: 39
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: Kako napraviti funkcionalan web templejt

Citat:
PeTkO kaže: Pregled poruke
Danas sam probao da napravim svoj prvi web templejt.U Photoshopu sam napravio templejt (1024x768) sa layotima i sejvovao u .psd format.Nakon toga otvorio sam ga u Fireworksu i pomocu alakte Slices "iskomadao" templejt.Posle sam isao na File>Export i napravio sam jedan html fajl sa HTML tabelom i jedan folder gde su slike od templejta.Nakon toga otvorio sam taj .html fajl u Dreamweaver i probao da napravim jednu oblast gde bi mogao da ubacim text ali nisam uspeo.Da li moze neko da mi kaze kako to da odradim, i da li je moj postupak tokom cele izrade ispravan?

P.S. Naravno, kazi te mi kako vi pravite svoje templejte

edit: googlao sam ali nigde nisam mogao da nadjem tutorijal koji objasnjava proces pravljenja templejta
Preporucio bi ti da ne radis preko tabela nego da radis preko div tagova, mnogo je lakse za manipulisanje!
Encephalon je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno


Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Kako napraviti titl? absonic Video/TV softver 111 5.2.2013 20:52
Kako napraviti pokretan GIF? NjegovaWisost Grafički softver i radovi 16 26.7.2007 11:45
kako da napravim sljedece (portal za vijesti): alx.iznogood Internet usluge 3 20.5.2007 4:13
Kako napraviti mailing listu? Joca_Jox Internet usluge 3 27.4.2007 12:38
Kako napraviti komercijalni CD??? Medvedenko Programiranje 10 29.1.2007 0:12


Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 18:58.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2020, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com