Forum Sveta kompjutera  

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Programiranje

Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke...

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 12.12.2009, 11:15   #81
boshkodj
Veteran
 
Član od: 4.7.2008.
Lokacija: Somewhere along the line
Poruke: 505
Zahvalnice: 85
Zahvaljeno 34 puta na 29 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

1. Je l' znas sta predstavljaju ti errori?
2. Je l' si uzeo neki kod odnekle pa ga samo copy / paste ?
boshkodj je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.12.2009, 15:10   #82
irreal
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 9.1.2009.
Lokacija: Beograd, Banovo Brdo
Poruke: 1.157
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Citat:
boshkodj kaže: Pregled poruke
2. Je l' si uzeo neki kod odnekle pa ga samo copy / paste ?
naravno da jeste, sa linka koji sam postavio.

google, covece, google !!!

zasto, ali zasto ti je tesko da probas barem da nadjes odgovor sam ?
da si samo pokusao, teze bi ti bilo da ne nadjes odgovor nego da ga nadjes.

evo:
http://bytes.com/topic/c-sharp/answe...-not-available
sve sto je trebalo da ukucas na google je " httputility assembly reference "
i PRVI rezultat je ono sto ti treba...
irreal je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku irreal na korisnoj poruci:
Ivan-94 (12.12.2009)
Stara 12.12.2009, 15:21   #83
Geomaster
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 28.6.2007.
Lokacija: Beograd
Poruke: 2.342
Zahvalnice: 2.836
Zahvaljeno 1.047 puta na 507 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Geomaster Slanje poruke preko Skypea korisniku Geomaster
Određen forumom Re: How to... C#

Ivane, pa pre par dana si tražio pomoć oko iste stvari u VB2008 pa kad si video da ne možeš, našao si gotov kod napisan u C#-u koji kod tebe ne radi kako treba, i sad si došao da pitaš zašto. Nema smisla raditi copy/paste koda odnegde. Em što nećeš ništa da naučiš, em što nećeš da razumeš ništa, em što nemaš veze sa tim šta kod radi i kako da ispraviš greške.

Do juče si radio nešto tipa int third=first+second; first = 1; second = 2; i čudio se što ne radi kako treba, a danas pokušavaš da uradiš logovanje na Wordpress za Zeusoft i ZeuCD... Da li uopšte znaš šta je HTTP, šta je POST zahtev - to jednostavno ne ide tako, no offense.

Kreni od početka a ne od kraja - ne možeš da "zidaš od krova".

Uostalom, zašto da radiš logovanje na WP kada možeš kao čovek da odeš na taj sajt i bez problema se uloguješ?

I nađite nekoga ko se razume u programiranje, mislim, da se baš razume, da radi softver za ZeuCD. Ili ti prvo nauči osnove i onda polako kreni sa web-related programiranjem u C#-u.

Oko ovoga konkretno ne mogu da ti pomognem zato što nisam mnogo vičan managed jezicima tipa VB.NET, C++.NET i C#-u, ali ovo je jedan savet. Ako ti treba pomoć uvek možeš da pitaš, ali niko ne može da ti pomogne ako ti ne razumeš o čemu se tu radi.
Geomaster je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Geomaster na korisnoj poruci:
Ivan-94 (12.12.2009)
Stara 12.12.2009, 17:40   #84
Ivan-94
Veteran
 
Član od: 15.3.2009.
Lokacija: Beograd
Poruke: 654
Zahvalnice: 240
Zahvaljeno 63 puta na 43 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan-94 Slanje poruke preko Skypea korisniku Ivan-94
Određen forumom Re: How to... C#

Citat:
Geomaster kaže: Pregled poruke
Ivane, pa pre par dana si tražio pomoć oko iste stvari u VB2008 pa kad si video da ne možeš, našao si gotov kod napisan u C#-u koji kod tebe ne radi kako treba, i sad si došao da pitaš zašto. Nema smisla raditi copy/paste koda odnegde. Em što nećeš ništa da naučiš, em što nećeš da razumeš ništa, em što nemaš veze sa tim šta kod radi i kako da ispraviš greške.

Do juče si radio nešto tipa int third=first+second; first = 1; second = 2; i čudio se što ne radi kako treba, a danas pokušavaš da uradiš logovanje na Wordpress za Zeusoft i ZeuCD... Da li uopšte znaš šta je HTTP, šta je POST zahtev - to jednostavno ne ide tako, no offense.

Kreni od početka a ne od kraja - ne možeš da "zidaš od krova".

Uostalom, zašto da radiš logovanje na WP kada možeš kao čovek da odeš na taj sajt i bez problema se uloguješ?

I nađite nekoga ko se razume u programiranje, mislim, da se baš razume, da radi softver za ZeuCD. Ili ti prvo nauči osnove i onda polako kreni sa web-related programiranjem u C#-u.

Oko ovoga konkretno ne mogu da ti pomognem zato što nisam mnogo vičan managed jezicima tipa VB.NET, C++.NET i C#-u, ali ovo je jedan savet. Ako ti treba pomoć uvek možeš da pitaš, ali niko ne može da ti pomogne ako ti ne razumeš o čemu se tu radi.
U VB nisam hteo zato sto sam prestao da radim sa njim,a i nisam znao.
Nije mi sad u interesu da naucim nesto,nego to da zavrsim...

Citat:
Uostalom, zašto da radiš logovanje na WP kada možeš kao čovek da odeš na taj sajt i bez problema se uloguješ?
Znam,ali ja necu samo da se ulogujem ovako...
Ivan-94 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.12.2009, 21:43   #85
Geomaster
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 28.6.2007.
Lokacija: Beograd
Poruke: 2.342
Zahvalnice: 2.836
Zahvaljeno 1.047 puta na 507 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Geomaster Slanje poruke preko Skypea korisniku Geomaster
Određen forumom Re: How to... C#

Citat:
Ivan-94 kaže: Pregled poruke
Nije mi sad u interesu da naucim nesto,nego to da zavrsim...
Trebalo bi bar da razumeš, da bi znao kako da debuguješ.
Geomaster je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.12.2009, 11:51   #86
irreal
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 9.1.2009.
Lokacija: Beograd, Banovo Brdo
Poruke: 1.157
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

tesko da ces bilo sta da zavrsis ako ne umes ni najosnovnije greske da shvatis i ispravis - ili barem da ih ukucas na google pa vidis kako su ih drugi ispravili.

razumem ja da ti samo hoces da zavrsis, al to je kao kad bi rekao "samo hocu da osvojim medalju na olimpijadi, nemam sada vremena da treniram i spremam se"
irreal je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.12.2009, 17:55   #87
Markonije
Veteran
 
Član od: 14.3.2009.
Poruke: 1.171
Zahvalnice: 200
Zahvaljeno 268 puta na 173 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Evo par "kick-ass" sajtova za C#:

msforge.net

sharper tutorials.com

social.msdn.microsoft.com/forum

Napomena za projectcode sajt,on je vise orjentisan za medium i expert nivo znanja a manje za pocetnike.
Ova tri gore pomenuta "rade posao" za sve nivoe znanja.
Markonije je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.12.2009, 0:33   #88
Ivan-94
Veteran
 
Član od: 15.3.2009.
Lokacija: Beograd
Poruke: 654
Zahvalnice: 240
Zahvaljeno 63 puta na 43 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan-94 Slanje poruke preko Skypea korisniku Ivan-94
Određen forumom Re: How to... C#

Kod:
int i = 940;
int j = 73;
Console.WriteLine(" {0,4}\n+{1,4}\n ---- \n {2,4}", i, j, i + j);
{0,4}Nula mi je jasna ali ova cetvorka nije,kakva je to sirina za vrednost?
{1,4}Isto
{2,4}Isto

Kod:
decimal i = 940.23m;
decimal j = 73.7m;
Console.WriteLine(“ {0,9:C2}\n+{1,9:C2}\n ---------\n {2,9:C2}”, i, j, i + j);
I ovde ovo m?

Pitanje je mozda prosto ali ako sad ne saznam nikad necu.
Ivan-94 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.3.2010, 21:47   #89
Ivan-94
Veteran
 
Član od: 15.3.2009.
Lokacija: Beograd
Poruke: 654
Zahvalnice: 240
Zahvaljeno 63 puta na 43 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan-94 Slanje poruke preko Skypea korisniku Ivan-94
Određen forumom Re: How to... C#

Da li je moguce da unete brojeve(int) razdvojene zarezom stavim u array,i kako?
Ivan-94 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.3.2010, 22:17   #90
Geomaster
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 28.6.2007.
Lokacija: Beograd
Poruke: 2.342
Zahvalnice: 2.836
Zahvaljeno 1.047 puta na 507 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Geomaster Slanje poruke preko Skypea korisniku Geomaster
Određen forumom Re: How to... C#

Potraži string splitting in C# na Googleu, ili string exploding ili neku varijantu, naći ćeš sigurno.
Geomaster je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.3.2010, 22:19   #91
boshkodj
Veteran
 
Član od: 4.7.2008.
Lokacija: Somewhere along the line
Poruke: 505
Zahvalnice: 85
Zahvaljeno 34 puta na 29 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Citat:
Ivan-94 kaže: Pregled poruke
Da li je moguce da unete brojeve(int) razdvojene zarezom stavim u array,i kako?
Ne znam koliko je dobro ( pravilno ) , ali ja bih uradio tako sto bih ubacio te brojeve i zareze u string. I posle samo string.Split(',')...
boshkodj je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.3.2010, 0:56   #92
Ivan-94
Veteran
 
Član od: 15.3.2009.
Lokacija: Beograd
Poruke: 654
Zahvalnice: 240
Zahvaljeno 63 puta na 43 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan-94 Slanje poruke preko Skypea korisniku Ivan-94
Određen forumom Re: How to... C#

@Geomaster
@boshkodj

Koritio sam Split ovako:

string myString = "Neki string...";
char[] separator = {' '};
string[] myWords;
myWords = myString.Split(separator);

E sad nije u tome problem nego je u tome sto bih ja uradio ovo:

Kod:
 static int MaxValue(int[] intArray)
        {
            int maxValue = intArray[0];
            for (int i = 1; i < intArray.Length; i++)
            {
                if (intArray[i] > maxValue)
                    maxValue = intArray[i];
            }
            return maxValue;
        }
        static void Main(string[] args)
         {
            int[] myArray = {1, 8, 3, 6, 2, 5, 9, 3, 0, 2};
            int maxVal = MaxValue(myArray);
            Console.WriteLine("The maximum value in myArray is {0}", maxVal);
            Console.ReadKey();
        }
tj. nasao najveci broj u nizu,a to ne mogu sa stringovima(nisam probao ali mislim da ne moze).
Nasao bih sa predhodno unesenim brojevima.
Ivan-94 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.3.2010, 11:09   #93
boshkodj
Veteran
 
Član od: 4.7.2008.
Lokacija: Somewhere along the line
Poruke: 505
Zahvalnice: 85
Zahvaljeno 34 puta na 29 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Citat:
Ivan-94 kaže: Pregled poruke
@Geomaster
@boshkodj

Koritio sam Split ovako:

string myString = "Neki string...";
char[] separator = {' '};
string[] myWords;
myWords = myString.Split(separator);

E sad nije u tome problem nego je u tome sto bih ja uradio ovo:

Kod:
 static int MaxValue(int[] intArray)
        {
            int maxValue = intArray[0];
            for (int i = 1; i < intArray.Length; i++)
            {
                if (intArray[i] > maxValue)
                    maxValue = intArray[i];
            }
            return maxValue;
        }
        static void Main(string[] args)
         {
            int[] myArray = {1, 8, 3, 6, 2, 5, 9, 3, 0, 2};
            int maxVal = MaxValue(myArray);
            Console.WriteLine("The maximum value in myArray is {0}", maxVal);
            Console.ReadKey();
        }
tj. nasao najveci broj u nizu,a to ne mogu sa stringovima(nisam probao ali mislim da ne moze).
Nasao bih sa predhodno unesenim brojevima.
Pa gledaj, mozes slobodno da prebacis string u int ( naravno ako si siguran da su u tom stringu brojevi )... Evo napisao sam primer ovoga sto ti hoces :

Kod:
class Program
{
        // Ta tvoja funkcija...
        static int MaxValue(int[] intArray)
        {
            int maxValue = intArray[0];
            for (int i = 1; i < intArray.Length; i++)
            {
                if (intArray[i] > maxValue)
                    maxValue = intArray[i];
            }
            return maxValue;
        }

        static void Main(string[] args)
        {
            // Prvo ubacis brojeve koje hoces u string, za primer sam uradio
            // kao da si vec ubacio brojeve.
            string brojevi = "3,7,10,11,55,2";

            // Onda svaki broj ubacis kao poseban string  
            string[] odvojeni_brojevi_string = brojevi.Split(',');

            // Onda lepo te odvojene brojeve ( u string ) prebacis u int
            int[] odvojeni_brojevi_int = new int[odvojeni_brojevi_string.Length];
            for (int i = 0; i < odvojeni_brojevi_string.Length; i++)
            {
                odvojeni_brojevi_int[i] =  Convert.ToInt32(odvojeni_brojevi_string[i]);
            }

            // Izvuces najveci broj
            int maxValue = MaxValue(odvojeni_brojevi_int);

            // I ispises ga...
            Console.WriteLine(maxValue);
            Console.ReadKey();
        }
    }
Opet kazem, nisam bas siguran da je ovo najbolje resenje...
boshkodj je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku boshkodj na korisnoj poruci:
Ivan-94 (22.3.2010)
Stara 22.3.2010, 13:21   #94
irreal
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 9.1.2009.
Lokacija: Beograd, Banovo Brdo
Poruke: 1.157
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

ako to treba korisnik da unosi sa tastature, nikako ne mozes da pretpostavis da ce zaista uneti samo brojeve (osim ako nemas neki drugi mehanizam koji ne dozvoljava pogresan input.)
a ako nije pravi broj, Convert.ToInt32 ce da pukne samo tako

probaj ovako nesto (modifikovao sam kod koji je napisao boshkodj, ostali su neki njegovi komentari)
Kod:
class Program
{
        // Ta tvoja funkcija...
        static int MaxValue(int[] intArray)
        {
            int maxValue = intArray[0];
            for (int i = 1; i < intArray.Length; i++)
            {
                if (intArray[i] > maxValue)
                    maxValue = intArray[i];
            }
            return maxValue;
        }

        static void Main(string[] args)
        {
            // Prvo ubacis brojeve koje hoces u string, za primer sam uradio
            // kao da si vec ubacio brojeve.
            string brojevi = "3,7,10,11,55,2";

            // Onda svaki broj ubacis kao poseban string  
            string[] odvojeni_brojevi_string = brojevi.Split(',');

List<int> odvojeni_brojevi_int = new List<int>(odvojeni_brojevi_string.Length); // ovo odvojeni_brojevi_string.length govori listi za koliki kapacitet da se pripremi. nije obavezno ali je optimalnije
int parsovan_broj; // deklarisemo ga iznad petlje da ne bi mnogo puta u petlji kreirao i brisao objekte
            foreach (string str in odvojeni_brojevi_string)
            {
             if (int.TryParse(str,out parsovan_broj))
                    odvojeni_brojevi_int.Add(parsovan_broj);
            }

            // Izvuces najveci broj
            int maxValue = MaxValue(odvojeni_brojevi_int.ToArray());

            // I ispises ga...
            Console.WriteLine(maxValue);
            Console.ReadKey();
        }
    }

-EDIT-
takodje ti predlazem da se osiguras da je prosledjen pravilan array ovoj tvojoj funkciji koja trazi maks vrednost. ako prosledis prazan array, pucice ti program.

e sad, posto funkcija mora da vrati neki broj, imas dve mogucnosti, po meni.
Prva: koristi nullable type int, to je int koji pored svih brojeva koje moze da predstavlja, takodje moze da bude i "null".
u tom slucaju, gde god koristis tu maks funkciju, morao bi da proveravas da li je vratila null ili nije, pa ako je null da reagujes drugacije. ovo je po meni losija opcija

bolja opcija je mozda da jednostavno izbacis precizniji error (ili na ekran, ili da "bacis" exception i cekas da ga uhvati neka visa instanca, ne znam kolko znas o exceptionima)
dakle nesto tipa
Kod:
if (intArray.Length == 0)
throw new ArgumentOutOfRangeException("intArray");
na taj nacin bi izbacio precizniji error, koji kaze da argument koji je prosledjen funkciji nije dobar.
ukoliko kod koji poziva tvoju funkciju ima error handling, on ce znati sta da uradi sa tim exceptionom. ukoliko nema, korinsiku ce izadji poruka da se desila greska koja nije handleovana.


naravno, pretpostavljam da ti za ovaj konkretan projekat to uopste nije ni najmanje bitno, ali ovakve stvari su svakodnevnica u profesionalnom, pogotovo timskom radu, na vecim projektima.
pa reko ono, da se navikavas polako

Poslednja ispravka: irreal (22.3.2010 u 13:30)
irreal je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku irreal na korisnoj poruci:
Ivan-94 (22.3.2010)
Stara 4.4.2010, 13:21   #95
Ivan-94
Veteran
 
Član od: 15.3.2009.
Lokacija: Beograd
Poruke: 654
Zahvalnice: 240
Zahvaljeno 63 puta na 43 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan-94 Slanje poruke preko Skypea korisniku Ivan-94
Određen forumom Re: How to... C#

Opet ja

Rec je o Label box wrapping?
Posto citam neke atribute iz xml-a pa to treba da mi ubaci u label ali kad ga ubaci nigde se ne prelama recenica,nego se proooooduzi...

EDIT:TextBox ne dolazi u obzir.

Poslednja ispravka: Ivan-94 (4.4.2010 u 13:29)
Ivan-94 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.4.2010, 15:31   #96
boshkodj
Veteran
 
Član od: 4.7.2008.
Lokacija: Somewhere along the line
Poruke: 505
Zahvalnice: 85
Zahvaljeno 34 puta na 29 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Citat:
Ivan-94 kaže: Pregled poruke
Opet ja

Rec je o Label box wrapping?
Posto citam neke atribute iz xml-a pa to treba da mi ubaci u label ali kad ga ubaci nigde se ne prelama recenica,nego se proooooduzi...

EDIT:TextBox ne dolazi u obzir.
Evo primer :

Kod:
label1.Text = "Ja sam prvi red, sada cu da se odvojim.\r\nSada sam drugi red"
Znaci prelazis u drugi red sa \r\n...
boshkodj je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku boshkodj na korisnoj poruci:
Ivan-94 (4.4.2010)
Stara 4.4.2010, 18:32   #97
irreal
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 9.1.2009.
Lokacija: Beograd, Banovo Brdo
Poruke: 1.157
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Citat:
boshkodj kaže: Pregled poruke
Evo primer :

Kod:
label1.Text = "Ja sam prvi red, sada cu da se odvojim.\r\nSada sam drugi red"
Znaci prelazis u drugi red sa \r\n...
pa ne zeli sam da odlucuje gde ce da se prelomi -_-

podesis AutoSize na false, a onda podesis sirinu i visinu, labela ce automatski tada raditi prelom.

naravno, ukoliko pricamo o Label kontroli.
posto ne znam sta tacno mislis pod label box
irreal je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku irreal na korisnoj poruci:
Ivan-94 (4.4.2010)
Stara 4.4.2010, 18:43   #98
boshkodj
Veteran
 
Član od: 4.7.2008.
Lokacija: Somewhere along the line
Poruke: 505
Zahvalnice: 85
Zahvaljeno 34 puta na 29 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Citat:
irreal kaže: Pregled poruke
pa ne zeli sam da odlucuje gde ce da se prelomi -_-
Nisam procitao lepo
boshkodj je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.6.2010, 19:46   #99
ilija_iksi
Član
 
Član od: 27.3.2010.
Poruke: 84
Zahvalnice: 19
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Citat:
Ivan-94 kaže: Pregled poruke
Evo resio sam da naucim ovaj jezik,ali nasao sam sve nekakve tupave ebook-ove....guglao sam i guglao...
Da li neko ima neku dobru knjigu(engleski ili srpski,svejedno),da mi posalje ili da mi da link,nesto?
http://msdn.microsoft.com/en-us/beginner/default.aspx

Nije e-book, već kolekcija članaka, videa i audio zapisa za C#, VB.NET i Visual C++.

Tako sam ja naučio C#...
ilija_iksi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.6.2010, 22:59   #100
holodoc
Deo inventara foruma
 
Član od: 5.12.2005.
Poruke: 6.785
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.893 puta na 1.078 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Citat:
ilija_iksi kaže: Pregled poruke
http://msdn.microsoft.com/en-us/beginner/default.aspx

Nije e-book, već kolekcija članaka, videa i audio zapisa za C#, VB.NET i Visual C++.

Tako sam ja naučio C#...
Naučiti jezik i nije neka posebna nauka ali mnogo je veća naučiti kako se radi sa dostupnim framework-om. Inače dotični tutorijali su namenjeni baš početnicima i osim osnove ne zalaze preterano duboko u strukturu samog Visual Studia i .NET-a. Shvatićeš na šta mislim kada budeš imao prilike da se prvi put uhvatiš sa design patternima
holodoc je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
c sharp, c# tutoriali, how to, visual studio

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno



Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 17:58.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2019, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com