![]() |
![]() |
|
Kompjuteri i film Uticaj kompjutera na film i primena kompjutera na filmu |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
![]() |
#1 |
Starosedelac
Član od: 15.7.2016.
Zahvalnice: 103
Zahvaljeno 444 puta na 262 poruka
|
![]()
Razmišljao sam o ovome pre neki dan i reko da otvorim diskusiju na ovu temu vezano za naše domaće filmove i moje pitanje glasi, da li postoje kod nas da se kupe domaći filmovi u Blu-Ray fizičkom izdanju? koliko mi je poznato nigde nisam video da kod nas u našoj zemlji postoji tako nešto ispravite me ako grešim ali mislim da sam u pravu u vezi ovoga. Mislim kad se setim kad je početkom dvehiljaditih DVD bio veoma popularan posle VHS i sami filmovi pa i domaći su se štancovali na DVD kao na pokretnoj traci, mogli ste i da ih kupite na svakom ćošku od prodavnica, kioska čak ste ih dobijali uz neki časopis ili deterdžent
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
|
![]()
za te starije filmove mogu sam da povećaju veličinu falova i malo da doteraju zvuk, za potpuni remaster ne verujem da se isplati, jedino ove nove domaće filmove.
mda kad porastem biću kengur ni za dž ne bih uzeo, a kamoli da na BD-u. za ove ostale i DVD je sasvim dovoljan |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banned
Član od: 3.5.2009.
Zahvalnice: 1.239
Zahvaljeno 437 puta na 374 poruka
|
![]()
Evropa ti je jos uvek mahom DVD\HD DVD
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 983
Zahvaljeno 3.902 puta na 2.351 poruka
|
![]()
Mislim da od BR remastera naših filmova nema ništa, tržište za tako nešto je kod nas ekstremno malo. Ja npr. ne znam bukvalno nikoga u svom okruženju ko poseduje i aktivno koristi BR player i kupuje BR diskove, dok DVD playera itekako ima aktivnih i dalje. A i skupi su generalno za naš džep, kod nas se kreću od ~1000 din za starije i manje popularne do ~2500 din za aktuelne naslove.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Starosedelac
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 28
Zahvaljeno 842 puta na 629 poruka
|
![]()
I ono malo DVDova što ima je bruka i sramota kako su lošeg kvaliteta (čast izuzecima). Neverotavno kolika kurobolja vlada za očuvanjem naše kinematografije, ali koliki budžet za kulturu, takva i kultura.
Takođe ovo što Aibo kaže, BD player za komp nema ispod 5k da se kupi, dok je rezač oko 10k, skupo brate. A o kućnim bioskop varijantama i stand-alone dvd playerima da ne govorim. Poslednja ispravka: bachi (4.8.2017 u 15:00) Razlog: DVD player > BD player |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.996
Zahvaljeno 4.850 puta na 2.801 poruka
|
![]()
Ako jednog dana i nešto bude u HD, biće online kao streaming servis. Bluray je (nažalost) samo za malu nišu entuzijasta koji imaju opremu (tj. ekran) da zaista vide blagodeti svog tog bitrejta.
Nego je postalo problem naći domaće filmove i na DVD-u, izgleda da su štampali jednu turu pre X godina, sad se to rasprodalo i ćao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
Član od: 26.9.2009.
Zahvalnice: 223
Zahvaljeno 64 puta na 41 poruka
|
![]()
@Vasa
Hvala na korisnim i zanimljivim informacijama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.144
Zahvaljeno 4.067 puta na 2.653 poruka
|
![]()
Nemacki retro je verovatno stara nemacka sinhronizacija, verovatno od kada je prvi put prikazivan nemackoj publici.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Član
Član od: 24.12.2017.
Zahvaljeno 86 puta na 57 poruka
|
![]() Citat:
Citat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Veteran
Član od: 7.7.2011.
Zahvalnice: 262
Zahvaljeno 130 puta na 101 poruka
|
![]()
Gospodine Baca,
da li znate koja verzija ce biti objelodanjena, naime tice se kraja? U prvoj verziji je kraj nazovimo normalan.Medzutim ima i druga verzija kraja koliko se sjecam(a to bese davno,vrlo davno) od koje mi se bukvalno dizala kosa na glavi(bio sam osnovac tada) sa pratnjom vristecih violina ili kojih vec instrumenata?! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Starosedelac
Član od: 2.11.2005.
Zahvaljeno 842 puta na 629 poruka
|
![]()
Nije on Baca, nego Vasa.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Veteran
Član od: 7.7.2011.
Zahvalnice: 262
Zahvaljeno 130 puta na 101 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Član
|
![]()
На Фестивалу Лимијер у Лиону у секцији Trésors et Curiosités des archives биће приказана рестаурисана верзија у 2К филма „Љубавни случај или трагедија службенице П.Т.Т.“ Душана Макавајева коју је урадила Југословенска кинотека. Пошто је дистрибутер Malavida Films, тешко је очекивати Blu-ray диск.
Кад се већ јављам, користим прилику да кажем, иако није у питању „домаћи“ филм, да су Словенци после дуже паузе од скоро три године од претходног издања објавили филм „Ne joči, Peter” (Не плачи, Петре) (1964) Францета Штиглица у едицији Si-Fi Klasika. То је пети диск у низу и судећи по до сада урађеним дигитализацијама може се очекивати у будућности још најмање шест филмова на физичком медију. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Васа С. Тајчић na korisnoj poruci: | ||
kojic (17.9.2021) |
![]() |
#14 | |
Član
|
![]() Citat:
Господине Mac4LiF, Ја мислим да може бити само верзија коју РТС приказује на свом VoD сервису https://rtsplaneta.rs/video/show/78214/ пошто не верујем да може бити неки други извор за HD мастер осим РТС. Ово може проверити неко из Србије пошто се мени не пријављује на овај сервис у овом тренутку. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Veteran
Član od: 3.1.2006.
Zahvalnice: 271
Zahvaljeno 201 puta na 117 poruka
|
![]()
Uskoro će biti pušten u prodaju BluRay pack sa filmovima koji su remasterizovani u poslednjih nekoliko godina. Drugar je radio na tome, pa je već dobio i poslao mi je sliku, da vidim kako to izgleda.
https://i.imgur.com/yM0o4Ox.png Ne znam datum izlaska i cenu. |
![]() |
![]() |
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku Akumu na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#16 |
Član
|
![]()
@Akumu
Хвала што сте ме брзо демантовали, ово је изванредна вест. Ипак, да ли сте потпуно сигурни да су у питању Blu-ray дискови а не DVD? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Starosedelac
Član od: 13.3.2006.
Zahvalnice: 1.602
Zahvaljeno 681 puta na 468 poruka
|
![]()
Sjajno! To se mora imati
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Novi član
Član od: 25.9.2020.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]() Citat:
Зна ли се шта о томе, да ли има негде да се купе дискови или кад ће бити? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Gledanje online filmova uz prevod na srpskom | Parsifal | Video/TV softver | 23 | 24.5.2012 15:38 |
PC - moderna (gaming?) platforma ili 30 godina star frankenštajn na steroidima? | bvitnik | Brbljaonica | 19 | 3.8.2011 1:33 |
Vista (instalacija) | GeForce | Operativni sistemi | 29 | 9.5.2010 9:25 |
Ne vide se dva računara! | milicgoran | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 23 | 15.6.2009 22:32 |