![]() |
![]() |
|
Ostale komponente Kućišta, napajanja, periferije, štampači, skeneri, tastature, miševi, džojstici... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Veteran
Član od: 1.9.2019.
Zahvalnice: 440
Zahvaljeno 129 puta na 83 poruka
|
![]()
Posle dve jeftinije mehancke tastature i muke koje su mi zadavale uzeo sam Cooler Master Ck352.
Posto sam otvarao teme i trazio resenja za neke problem u vezi tih tastatura hocu da uporedim sa ovom pa ili dam ili ne dam preporuku na osnovu licnog iskustva . Razlika izmedju Aula i CM ck352 je nebo i zemlja. CK 352 je oko 12000 kod nas a na akciji sam uzeo za 8500 . Ne navodi se koji su switchevi u pitanju a ima ih u tri varijante pa ako neko uzima bilo koji CK (mislim) nek proveri koji je tip. Ova braon je jako tiha za mehanicku tastaturu , nema onaj metalni zvuk i odlican osecaj . Nema softver nego se svetlo menja na tastaturi. Moze svaka tipka da se osvetli po zelji. Da se napravi sopstvena kombinacija boja . Pa kad prodje neko vreme naspisacu kako sluzi, cisto moze nekom da zatreba ako nisani ovu ili slicnu Cooler tastaturu . Za 8500 vredi , makar za sada. Dugovecnost je faktor pa videcemo . Ne kupujte jeftinje losije marke i polu brendove mehanickih tastatura. Dve zaredom sam uzeo i imao iste probleme sa obe i ako su razlicitih imena izgleda da se prave po istom receptu. Ok su kad ne baguju . Ali samo Ok i samo kad ne baguju i to na vise nacina, nekad i precesto .Da covek poludi. A vise nisu ni jeftine ko kad su se pojavile pa ne vredi dati 5,6 hiljada za to. Bolje dobra membranska nego losa mehanicka. Poslednja ispravka: Koreli A. (25.5.2023 u 19:08) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Veteran
|
![]()
Da pomesao sam . Ne navode u specifikacijama a do juce nisam ni znao ni boje koje postoje . Znam da nije outemu i da je braon i reko mora da je taj cherry
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.603
Zahvaljeno 10.860 puta na 6.955 poruka
|
![]()
Generalno kod svih proizvođača imaš plave (clicky), braon (taktilne) i crvene (linearne) svičeve. E sad prave i različite kombinacije ili izmišljaju svoje boje (npr. HyperX ima tirkizne (aqua) taktilne switcheve umesto braon, Razer ima zelena (clicky)/narandžasta (taktlni)/žuta (linearni) kombinaciju).
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
|
![]()
Da pomesao sam , do malopre sam mislio da je cherry MX , no nebitno .Mislim da mi je cak i tip iz radnje preko fona rekao da su cherry MX ali da nije siguran. Posle je potvrdio da su braon i verovatno mi je zato ostalo da su cherry. Bilo mi je bitno da nisu plavi bilo koje vrste .
Ne navode u specifikacijama ni na zvanicnom sajtu a do juce nisam ni znao ni boje koje postoje . Znam da nije outemu i da je braon ![]() I Deks kad si rekao pre nekog vremena ( napisao komentar) da su bagovi koje imam sa tastaturama zato sto su lose (jeftina izrada) izgleda bio u pravu. Koliko god da izgleda nemoguce da dve tastature razlicite marke kupljne jedna posle druge prave iste , ama bas iste probleme izgleda da je tako bilo. Ja bih verovao za jednu ali za dve nisam . Mislio sam da je komentar vise cinican nego tacan al evo , krivo sedi pravo besedi. Bio si u pravu koliko god bilo neverovatno . Edit- Sta su u stavri LC ? Nadjem za sve maltene jednostavno objasnjenje ali ne mogu za LC . Pogotovu sto me zasipa google sa raznim LC tastaturama, rklamama skracenicama... A sad me bas zanima. Poslednja ispravka: Koreli A. (25.5.2023 u 17:23) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.603
Zahvaljeno 10.860 puta na 6.955 poruka
|
![]()
LC je proizvođač, u pitanju je kineska budžetska kopija Kalih switcheva.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Veteran
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Gdje kupiti Cooler Master JetFlo 120 kuler? | vlado85 | Ostale komponente | 1 | 6.10.2019 10:06 |
i5 8400 stock cooler vs Cooler Master Hyper TX3 EVO? | Sergio de Loco | Osnovne komponente | 3 | 5.5.2018 16:06 |
Cooler Master Football Fever Contest (12. jun - 31. avgust) | Thaedass | Dešavanja i događaji | 0 | 17.6.2010 17:54 |
Cooler Master Hyper TX3 CPU Cooler | Picard | Vesti | 25 | 9.8.2009 14:00 |
Cooler Master Sphere ili Cooler Master Mars? | Porsche | ŠDK - Ostale komponente | 3 | 15.12.2007 12:32 |