Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Programiranje

Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke...

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 19.11.2019, 20:01   #1
Aleksa01
Novi član
 
Član od: 9.3.2019.
Poruke: 12
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Javascript prompt

Zadatak je da kada se stranica učita, iskoči prompt i da se tu unese koliko slučajnih brojeva od 1-100 želimo da nam izbaci u tabeli, i klikom na ok se to desi. I za te brojeve treba takodje napisati da li su parni ili neparni.
Evo koda pa ako možete da mi kažete gde je greška, puno bi mi značilo.

Kod:
<html>
<head>
<style>
body{
background-image: url(w3.png);
background-repeat: repeat-x;
}

table {
border-collapse: collapse;
}
</style>
</head>
<body>
<table>
<tr>
<th>TABELA SLUCAJNIH BROJEVA</th>
</tr>
<script language="javascript">
var a=prompt("Unesite zeljeni broj random brojeva", "Unos ovde");
var br=parseInt(a);
var r=1;
var sumap=0;
var suman=0;
var brp=0;
var brn=0;
if (a!= null) {
for (i=1; i<=br; i++) {
r=Math.floor(Math.random()*100);
if (r%2=0) {
document.write("<tr><td>Broj " + r + " je paran</td></tr>");
sumap=sumap+r;
brp=brp+1;
} else {
document.write("<tr><td>Broj " + r + " je neparan</td></tr>");
suman=suman+r;
brn=brn+1;
}
}
}
</script></table>

</body>
</html>

Poslednja ispravka: Andross (19.11.2019 u 23:01)
Aleksa01 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.11.2019, 0:46   #2
Remedy
Veteran
 
Član od: 5.11.2005.
Poruke: 726
Zahvalnice: 137
Zahvaljeno 160 puta na 126 poruka
Određen forumom Re: Javascript prompt

Kod:
if (r%2=0) // if (r%2 == 0)
Zelis da proveris jednakost "==", a ne da dodelis vrednost "=".
Remedy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.11.2019, 12:37   #3
doctor
Deo inventara foruma
 
Član od: 14.3.2008.
Lokacija: EHCPCGG
Poruke: 10.994
Zahvalnice: 3.769
Zahvaljeno 2.830 puta na 1.982 poruka
Određen forumom Re: Javascript prompt

A pritom proveri jednakost sa "===" jer će te od "==" samo boleti glava. I nauči razliku između ta dva operatora što pre.
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.11.2019, 14:13   #4
Remedy
Veteran
 
Član od: 5.11.2005.
Poruke: 726
Zahvalnice: 137
Zahvaljeno 160 puta na 126 poruka
Određen forumom Re: Javascript prompt

Doco, recenice su ti kontradiktorne . Ako ne koristi "==" (equality operator) kako da ga nauci. Ovde nema potrebe da se koristi "===" (identity operator) jer se uvek porede 2 intidzera, nema konverzije tipova, nema glavobolje.
Remedy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.11.2019, 14:31   #5
doctor
Deo inventara foruma
 
Član od: 14.3.2008.
Lokacija: EHCPCGG
Poruke: 10.994
Zahvalnice: 3.769
Zahvaljeno 2.830 puta na 1.982 poruka
Određen forumom Re: Javascript prompt

Ne, to je opšte poznata dobra praksa od == samo glavobolje možeš da imaš.

A i dodao sam da treba da nauči razliku između ta dva operatora i da zna zašto da izbegava ==.

Poslednja ispravka: doctor (21.11.2019 u 14:56)
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.12.2019, 19:43   #6
100%
Član
 
Član od: 2.11.2011.
Poruke: 128
Zahvalnice: 19
Zahvaljeno 41 puta na 28 poruka
Određen forumom Re: Javascript prompt

Ne treba zazirati od "==", ponekad implicit coercion može biti veoma korisna stvar. Zato se mora dobro razumeti razlika između "==" i "===". Ovo je odličan izvor za to...



https://github.com/getify/You-Dont-K...-strict-equals


Ali da, dok se ovo temeljno ne nauči, bolje je koristiti "===".
100% je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno


Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Latinica u Command Prompt? Puki Aplikativni softver 1 23.4.2012 19:03
JavaScript. da/ne Game fever Klijentske aplikacije 1 10.10.2011 0:06
Command Prompt nece da radi iz Run-a, ali iz Start menija radi. Sta moze biti? freeminder Operativni sistemi 3 29.11.2009 21:24
Flashplayer i Javascript, pomoć! Lazar95 Aplikativni softver 5 13.1.2009 1:19
Command Prompt problem Guardian Operativni sistemi 4 21.3.2008 22:31


Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 9:49.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2020, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com