![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 16.2.2011.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Ljudi molim vas pomozite
Skinuo sam neku igricu preko torenta, krenuo sa instalacijom i odjednom racunar upali plavi ekran krene da ispisuje na brzinu nesto i restartuje se. I kada se upalio delovalo je sve kao i obicno ali kad sam usao u moj racunar nije bilo druge particije. Ugasio sam racunar iz struje, sacekao neko vreme, upalio ga, ali druge particije i dalje nema. :/ Ostala mi je particija C od 31 GB na kojoj se nalazi windows, a druga particija D od 426 GB na kojoj se nalazi sve ostalo je nestala. Trazio sam po nekim stranim sajtovima i naisao sam na neki program R-studio, ali ne znam koliko je program dobar i za sta tacno sluzi pa sam dosao vama da se obratim. Ne mogu da uradim oporavak sistema, zadnja tacka oporavka je pre godinu dana, a i "rezervna kopija" mi se nalazila na ovoj drugoj particiji. Molim vas za pomoc, hvala unapred. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
V.I.P. Zaštita
Član od: 30.9.2007.
Lokacija: Hypnos Control Room, Tokyo Metropolitan Government Building
Zahvalnice: 1.178
Zahvaljeno 1.318 puta na 1.092 poruka
|
![]()
Desni klik na Computer / Manage /Disk Managment, nađi tu particiju i nakon desnog kika na nju trebalo bi da vidiš opciju Assign letter.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Sass Drake na korisnoj poruci: | ||
buraZZer (16.2.2011) |
![]() |
#3 |
Novi član
|
![]()
Imam Windows 7 na srpskom pa mi je malo nezgodno da te pratim....usao sam ovde gde si rekao i ima ove vece particije, ali kada kliknem desni klik na nju nema opcije dodaj slovo ili ti assign letter. :/
Od ponudjenih opcija imam: oznaci particiju kao aktivnu, promeni oznaku i putanje disk jedinice, formatiraj, izbrisi volumen, svojstva, pomoc. Izbacuje mi upozorenja za ovu prvu opciju da racunar moze prestati sa radom ako je aktiviram ako na njoj nema operativnog sistema, a drugu i petu opciju nece da otvori izbacuje mi neki error. Ostale opcije nisam pokusao. Hvala ti na pomoci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 428
Zahvaljeno 3.921 puta na 3.651 poruka
|
![]()
promeni oznaku i onda treba da imaš da biraš koje slovo da joj dodeliš.... vidiš da je na engleskom lakše
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Novi član
|
![]()
Ukapirao sam sta treba da uradim...treba ova opcija promeni oznaku i putanje disk jedinice ali kad kliknem na nju izbacuje mi: Dovrsavanje opcije nije uspelo jer prikaz konzole "Upravljanje diskovima" nije azuriran. Osvezite prikaz koristeci zadatak za osvezivanje. Ako problem potraje, zatvorite konzolu "Upravljanje diskovima" i ponovo je pokrenite ili ponovo pokrenite racunar.
Pokusao sam....i dalje nece :/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Novi član
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
|
![]()
čekaj da vidiš da ti predlože neki program za particije koji ti možda reši problem... u krajnjem slučaju gubiš podatke sa te particije, a ja bih ti preporučio da dok čekaš odgovor uradiš i beckup podataka koji su ti na c particiji za svaki slučaj
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku water wizard na korisnoj poruci: | ||
buraZZer (16.2.2011) |
![]() |
#8 |
Novi član
|
![]()
Nemam eksterni hard disk :/ Na cemu da pravim rezervnu kopiju ?
Mnogo sam glup, jel da xD ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Deo inventara foruma
|
![]()
na dvd nareži
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku water wizard na korisnoj poruci: | ||
buraZZer (16.2.2011) |
![]() |
#10 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.10.2006.
Zahvalnice: 579
Zahvaljeno 1.747 puta na 1.039 poruka
|
![]()
Ne brini, nisi glup - jedino se tesko snalazis sa "хашим Виндовсом", kao sto bi se velika vecina nas tesko snasla jer smo navikli na "normalan Windows".
U normalnoj situaciji bi ti rekli da mozes i da backupujes i na drugu particiju ali posto vidis samo C particiju to otpada tako da moras da iskoristis neki eksterni uredjaj. Jos bi mozda mogao da probas neku aplikaciju sa rad sa particijama, tipa Acronis Disk Director Suite (ja nju preporucujem) i da tako pokusas ovo sto su ti napred preporucili. Ima i drugin partition aplikacija ali ja uvek koristim Acronis i sve zavrsi kako treba a nikad nisam imao problema sa njom tako da ti ja preporucujem nju a neko ce ti vec preporuciti jos neku tipa Partition Manager ili Partition Wizard za koje znam da rade iste stvari ali nisam imao iskustva sa njima pa ne znam sta da ti kazem. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Marti Misterija na korisnoj poruci: | ||
buraZZer (16.2.2011) |
![]() |
#11 |
Novi član
|
![]()
Marti hvala ti, wizard takodje. Evo sad skidam Acronis Disk Director Suite. Pokusacu, pa javljam rezultate. Hvala vam na pomoci.
Vidim da nije freeware sto znaci da cu morati da ga skidam preko nekog torrenta :/ Valjda nece biti virusa |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ako ga trazis na pravom mestu ne bi smelo da imas problema, samo pogledaj da bude novija verzija posto starije verzije nisu kompatibilne sa Win7 (ako imas njega instaliranog) tako da to imas na umu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Novi član
|
![]()
Skinuo sam ovaj program sto si mi rekao i evo uploadovao sam neke slike da vidis....
Nece uopste da mi radi assign letter....on kao da odradi posao ali dzabe i dalje racunar ne vidi particiju. Ali kada kroz ovaj program odem na browse files ima svih stvari koje su ste nalazile na disku... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jel ima spasa ? x) Jel mozes da vidis slike ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Nema nikakvih slika.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Novi član
|
![]()
U principu ni nema sta da se vidi....ovo sto sam izkomentarisao...to je to...al evo slika
![]() http://img580.imageshack.us/i/safg.png/ slika da jos uvek ima stvari na D: (isao sam na browse) http://img200.imageshack.us/i/90289525.png/ http://img153.imageshack.us/i/88348284.png/ http://img171.imageshack.us/i/33701194.png/ Rekao bih da sam obrnutim redom postavljao xD.....gledaj od poslednje pa unazad ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Novi član
|
![]()
Evo pogledaj i ove slike....ovo je kada idem na Computer --> Manage
http://img268.imageshack.us/i/aaaagyv.png/ Vidis onaj zuti znak sa crnim uzvicnikom....e ne znam odakle to ![]() http://img513.imageshack.us/i/safz.png/ Ovaj error izbacuje kada pokusam da mu dam ime |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Hmmmm, pokazuje da ima neka greska ali mozes li da nadjes event log i da vidis o kojoj se tacno gresci radi?
Narocito mi je zanimljivo sto ti imas jos 465,8 GB unallocated prostora sto je vece od te D particije a pojma nemam otkud to!? Takodje zanimljivo mi je sto recimo kod mene ne pokazuje nijedno slovo u ADDS vec samo nazive particija a opet je sve tu. Koje velicine je taj HDD? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Novi član
|
![]()
E ovo ti je moj komp http://www.adriatiko.com/Konfiguraci...-c311-view.htm
Trebalo bi da ima 500 GB po onome sto pise :O Event log...hmm...evo usao sam al' ne znam tacno na sta mislis....evo pogledaj ovu sliku i procitaj ono dole sto pise....ako nije to TO sto si mislio reci mi onda gde da udjem ako ima na slici ![]() evo slike http://img337.imageshack.us/i/hddr.png/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Nije to ali ocito je da tvoj disk ima nekih problema i to prilicnih.
Ja da sam na tvom mestu ja bih probao da sastavim te dve particije u jednu a onda da ponovo napravim dve particije gde bih drugu, praznu, ponovo formatirao i onda na nju prebacio sve podatke (muzika, video, slike i ostalo sto si inace skladistio do sada na njoj). |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Novi član
|
![]()
Evo vidi....ni to nece :/
http://img441.imageshack.us/i/hardk.png/ A da nije meni crko HDD ? Da pokusam od onog unallocated da napravim novu particiju, ili da probam da formatiram ovu sto ne radi ? |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Tv karta - obicna antena (Treba mi pomoc oko izbora tv karte) | milanp | Foto i audio/video | 16 | 17.8.2006 10:26 |
Treba mi pomoc za pes 5 plz | Francesko | O igrama uopšte | 3 | 17.5.2006 19:47 |
da l' je programiranje ili ne... ali pomoc mi treba :) | absonic | Programiranje | 2 | 25.3.2006 3:25 |
Treba mi mala pomoc? | BeerBaron | Šta da kupim? | 11 | 29.1.2006 4:50 |
Treba mi pomoc oko konfiguracije | polarnimeda | Šta da kupim? | 8 | 10.11.2005 19:00 |