![]() |
![]() |
|
ŠDK - Grafika Saveti u vezi sa kupovinom video karti i monitora |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
![]() |
#1 |
Član
Član od: 21.2.2006.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Poz, u opticaju su dvije karte:
1. ASUS EAH6850 DC/2DIS/1GD5/V2 2. ASUS ENGTX460 DirectCU/2DI/1GD5 Sirove performanse mi nisu na prvom mjestu nego tišina i što manje zagrijavanje. Koliko sam ja uspio da vidim na netu 6850 bi trebala da tiše odrađuje svoj posao i u 2d i u 3d max opterećenju. Kakva su vaša iskustva? Takođe me interesuje da li se neka od ove dvije kartice mogu undervoltovati preko Asusovog softwera i još dodatno im smanjiti broj obrtaja ventilatora u 2d radu. Vidio sam da ova V2 varijanta 6850 grafike traži 2 pcie konektora sa napajanja? Jer ona više troši/grije se od "obične" DirectCU koja je bila testirana na stranicama Benchmarka? Poz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 17.11.2010.
Zahvalnice: 321
Zahvaljeno 941 puta na 899 poruka
|
![]()
6850 je dosta tiha kartica, naravno zavisi od proizvodjaca, ali mogu da preporucim Sapphire 6850 koju posedujem, tiha i hladna kartica, a broj obrtaja ventilatora po defaultu varira od 20%(oko 950rpm) do 50%. A i Sapphire 6850 je trenutni bestbuy u kategoriji do 150e.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.9.2009.
Zahvalnice: 1.590
Zahvaljeno 1.080 puta na 773 poruka
|
![]()
I ja merkam ovu sapphire 6850 jer je najpovoljnija a nikada nisam imao problem sa sapphire karticama.
Verujem da je tiha tj bucnija od ove moje koju sad imam ne moze da bude ![]() ![]() Zanima me Devil, kako se klokuje tj do koliko i temperature ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Veteran
|
![]()
Pogledaj ovo:
http://www.hardocp.com/article/2010/...card_review/10 Pogotovo 2 zadnja pasusa-"Weakness and Strenght" i "The Bottom Line" |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.9.2009.
Zahvalnice: 1.590
Zahvaljeno 1.080 puta na 773 poruka
|
![]()
jaka stvar, lost planet 2
![]() mrzelo me sve da citam, znam da se ova asus dierct cuII bolje klokuje ali je i skuplja.. videcu, ne planiram da pazarim jos mesec dana a mozda jos za 5e padnu cene.. sapphire mi je najrealnija opcija, mozda i toxic ali ne bezim ni od ove asus ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|