![]() |
![]() |
|
Cvet kompjutera Vicevi, slike, sajtovi i ostale „zezalice”... (POSTOVI SE NE BROJE!) |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#42 | |
Veteran
Član od: 19.12.2005.
Zahvalnice: 535
Zahvaljeno 194 puta na 118 poruka
|
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Član
Član od: 21.8.2007.
Zahvalnice: 241
Zahvaljeno 178 puta na 92 poruka
|
![]()
Refreshovo(pazi sklop) sam 2 puta u zivotu al ne volim da stavljam stvari u foldere pa mi je sve na jednom mestu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Veteran
|
![]()
Setih se jos jedne lose navike. Uvek palim prvo PC a tek posle napajanje. To kod lap topa jos i upali ali kad to treba i kod obicnih destkop racunara... Onda se setim koja sam budala. Ali znaci to je uvek tako... jbg losa navika
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
.
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 113
Zahvaljeno 710 puta na 498 poruka
|
![]()
Ne shvatam ljude koji stalno lupaju refresh. Sta time postizete? Refresh jeste potreban u nekim situacijma, ali mozda jednom nedeljno, ne na svakih 5 sekundi. Pre nesto vise od godinu dana pokusavao sam ovo da objasnim drugaru koji nije bas iskusan, a i kompjuteri ga ne interesuju bas mnogo. Ovu naviku je pokupio od lika koji mu je instalirao win. Posto nikako nije mogao da me razume, ja sam ustao sa stolice, okrenuo se za 360 stepeni i opet seo - rekao sam mu: ovo je isto kao refresh.
Sto se mojih losih navika tice - cuvam mnogo bookmarka, posecujem manje od 10% tih sajtova, a cesto potpuno zaboravim da ga imam u bookmarksima, ili mi je jako tesko da ga nadjem u toj guzvi, pa ga trazim preko googla ili kucam adresu direktno. Ranije sam drzao oko 20 ikonica na desktopu, to je bilo mnogo, sada imam samo tri, ostale su u folderu cija se precica nalazi na desktopu. Takodje spadam u onaj 1% ljudi koji koriste limited user account na svom kompu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Veteran
|
![]()
Inace limuted akaunt ima samo jednu prednost da na internetu ako ti uleti neki virus nece moci da napravi takvu stetu kao kad si admin ali... jbg ko zeli da mu neki procesi budu nedozvoljeni. Kod mene samo mama i sestra imaju limited accaunte
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Starosedelac
Član od: 3.12.2006.
Zahvalnice: 370
Zahvaljeno 240 puta na 131 poruka
|
![]()
da nisam sad procitao ja bih i zaboravio sta je refres, skoro da ga ne koristim. inace losa navika mi je sto pakujem hard dok ne bude skroz pun, i dok ne pocne da izlazi ono obavestenje low disc space!!! i tek onda rezem, vodjen onom "sve sto mozes danas, ostavi za sutra"...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Veteran
Član od: 10.11.2006.
Zahvalnice: 52
Zahvaljeno 127 puta na 74 poruka
|
![]()
I meni su bili prilično neshvartljiivi, onda sam i ja počeo sa F5
![]() A inače, sve trpam u jedan folder, sve slike trpam u jedan folder jednu nedelju, pa sledeću nedelju drugi folder, ali nikad ih ne sredim. Volim da mi totalcmd stoji na 2 fixirana prozora uvek. Trenutno je to Bioshock folder i sm2.0 fixes folder. Najlakše mi tako da implementiram nove fixeve ![]() Imam gomilu ikona i neuredan sam sa fajlovima, tako da sam obrisao jednu od najlepših kratkih priča koju sam napisao (večeras sam to saznao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Veteran
Član od: 11.7.2006.
Zahvalnice: 163
Zahvaljeno 182 puta na 147 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Starosedelac
|
![]()
Pridružujem se grupi ljudi koji su "zaluđeni" sa refresh-om
![]() Mogli smo da osnujemo Refresh mafiju, kad več postoji Reputaciona.. ![]() Šta kažete na to?? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Deo inventara foruma
Član od: 24.2.2006.
Zahvalnice: 723
Zahvaljeno 946 puta na 594 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Starosedelac
Član od: 17.8.2006.
Zahvalnice: 267
Zahvaljeno 455 puta na 384 poruka
|
![]() Citat:
![]() ![]() Sto se teme tice (ove ovde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
amurof aratnevni oeD
Član od: 18.11.2005.
Zahvalnice: 2.053
Zahvaljeno 1.217 puta na 551 poruka
|
![]()
Ja sam takođe radio Refresh kao neki manijak i onda sam se odvikao od toga (ne znam ni ja kako) i sada kada sam pročitao ovu temu groznica počinje opet da me hvata.
![]() Evo jedne unikatne ja mislim. U poslednje vreme imam naviku da šetam sa točkićem od miša gore - dole pa makar surfovao netom (Firefox 2) ili radio nešto u drugim programima. Ovo mi obično smeta (!) dok sam na netu i prelistavam forume. ![]() Dok igram neku vožnju i auto se upravlja sa strelicama a npr. nitro je na levi CTRL onda ruke prekrstim i sa levom rukom upravljam dok sa desnom stiskam CTRL. To mi je navika da upravljam glavnim likom levom rukom dok sa desnom držim miš u FPS igrama. Društo me je zezalo jedno vreme kada zbog ovoga. ![]() Možda se setim još nečega, valjda je dovoljno ovo za sad... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Banned
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 2.495
Zahvaljeno 2.069 puta na 1.046 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Član
|
![]()
Evo i moje navike. Nešto je složenija od manijakalnog lupanja refresha.
![]() Ja bih to nazvao "manijakalno zaokruživanje ikonica mišem", ili ti MZIM. Trebalo je da bude MZIK, ali ne mogu da otkačim instrumental imenice "kursor". ![]() Dakle, MZIM se sastoji iz 2 koraka. Dozvolite da elaboriram. Korak 1. ![]() Kliknem mišem na gornji desni ugao ekrana. Zatim, držim pritisnut levi taster miša i zaokružujem ikonice do poslednje, zaključno sa onom u donjem levom uglu. ![]() Pri tome vodim računa da ivice zaokružene površine dodiruju ivice ikonice (ili ikonica) koje su najviše desno (kakva je ovo sintagma?!). Cilj prvog koraka je bio da se odredi teme A pravougaonika koji će pokrivati sve ikonice na desktopu, ali tako da je odredjen ekstremnim ikonicama*. Tada počinje korak 2. ![]() Puštam taster i nepomerajući miša ponovo kliknem i sa tog mesta zaokružujem idući mišem ka gornjem desnom uglu. ![]() Pri povlačenju ka gornjem desnom uglu pazim da se ivice zaokružene površine poklope za ivicama ekstremnih ikonica* sa desne strane**. Tako dobijamo teme C. ![]() Tako dobijamo fino zaokvirenu površinu u obliku pravougaonika čije su ivice odredjene ekstremnim ikonicama. Naravno, poenta je u preciznosti i brzini. ![]() Zaključak: Korištenjem integrisanog sistema pravljenja pravougaonika, odredjivanjem dva suprotna temena dobijamo odredjeni pravougaonik uz pomoć samo dva koraka. Nadam se da CIA ne gleda ovaj forum, da ne bi ovo iskoristila u vojne svrhe. ![]() _____________________ * ekstremne ikonice - ikonice čije ime, tj plava podloga ispod natpisa najviše štrči u pravcu ka spolja u odnosu na ostale ikonice. ** pravilo ekstremnih ikonica važi u vertikali, tj, vodim računa i da se ivice zaokvirene površine poklapaju i sa ekstremnim ikonicama gore i dole, ali to ovom prilikom nisam skicirao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() Kasnije sam tek počeo da stavljam komande za gas, kočnice i ostalo na numerički deo tastature. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Banned
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 2.495
Zahvaljeno 2.069 puta na 1.046 poruka
|
![]()
@milan Sm-ti mu dade ceo elaborat o ikonicama...
![]() Evo ja se samoposmatram ceo dan,imam cudnu naviku,kad god otvorim Operu,prvo dodjem na forum pa tek onda proverim mail... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | ||
Senio®
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 239
Zahvaljeno 836 puta na 310 poruka
|
![]() Citat:
Citat:
Verovatno je da svi mi imamo čudne navike, naročito iz ugla drugih korisnika računara. Pokušao sam da se prisetim šta radim drugačije, pa ...
PS. Što se tiče isključivanja uredjaja, napomenuo bih kako ništa ne isključujem osim računara i zvučnika za koje baš vodim računa da ugasim ... sve ostalo što obuhvata monitor, laserski štampač, ADSL, UPS itd. ostavljam uključeno. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pitao lepo čovek, a niko ne odgovori (kratko i jasno).
![]() ![]() ![]() Ja koristim Windows 98 i XP, i ništa sem veb strana ne osvežavam. @ caine & slični: Kad bilo šta skidam, odmah ga trpam (iz Internet Explorera, Firefoxa, GetRighta, DAPa - zavisno od toga čime skidam) u odgovarajuću fasciklu u jedinstvenom folderu "Download", a vodim i "dnevnik skidanja" (.wri dokument) gde upisujem originalni naziv fajla, sajt sa koga je skinut, opis fajla (šta je to tačno) i (eventualno) njegovo novo, kraće i jednostavnije ime koje sam mu sam nadenuo. Tako uvek znam šta sam, odakle i zašto skinuo. ![]() Ko ne radi ovako, sigurno se (ako ne skida pet fajlova godišnje) milion puta zapitao: "Koji li sam schwartz ovo skidao i šta li je to?" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|