Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > Cvet kompjutera

Cvet kompjutera Vicevi, slike, sajtovi i ostale „zezalice”...
(POSTOVI SE NE BROJE!)

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 20.9.2007, 19:07   #41
Bokile
Banned

Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 2.495
Zahvaljeno 2.069 puta na 1.046 poruka
Određen forumom Re: Čudne navike

Evo sta covek kaze za refresh...

refresh

refresh2
Bokile je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.9.2007, 21:44   #42
zone2403
Veteran

Član od: 19.12.2005.
Zahvalnice: 535
Zahvaljeno 194 puta na 118 poruka

Citat:
Ulmawen kaže: Pregled poruke
Meni se često dešava da kad sa nekim ćaskam pritiskam tab pre unosa texta (posledica predoziravanja HOMM3). Najčešće se opasuljim posle par minuta.
Slicna stvar, samo koristim tildu, a refres mi je postao deo licnosti ! Inace nikada ne palim monitor pre kompa i uvek kad se konektujem na net, klikcem ko lud na show desktop!
zone2403 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.9.2007, 21:47   #43
Lokigodofirendlies
Član

Član od: 21.8.2007.
Zahvalnice: 241
Zahvaljeno 178 puta na 92 poruka

Refreshovo(pazi sklop) sam 2 puta u zivotu al ne volim da stavljam stvari u foldere pa mi je sve na jednom mestu
Lokigodofirendlies je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.9.2007, 22:02   #44
Sasa90
Veteran

Član od: 3.3.2007.
Zahvalnice: 161
Zahvaljeno 291 puta na 162 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Sasa90 Slanje poruke preko Yahooa korisniku Sasa90 Slanje poruke preko Skypea korisniku Sasa90

Setih se jos jedne lose navike. Uvek palim prvo PC a tek posle napajanje. To kod lap topa jos i upali ali kad to treba i kod obicnih destkop racunara... Onda se setim koja sam budala. Ali znaci to je uvek tako... jbg losa navika
Sasa90 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.9.2007, 22:35   #45
nighthawk
.

Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 113
Zahvaljeno 710 puta na 498 poruka

Ne shvatam ljude koji stalno lupaju refresh. Sta time postizete? Refresh jeste potreban u nekim situacijma, ali mozda jednom nedeljno, ne na svakih 5 sekundi. Pre nesto vise od godinu dana pokusavao sam ovo da objasnim drugaru koji nije bas iskusan, a i kompjuteri ga ne interesuju bas mnogo. Ovu naviku je pokupio od lika koji mu je instalirao win. Posto nikako nije mogao da me razume, ja sam ustao sa stolice, okrenuo se za 360 stepeni i opet seo - rekao sam mu: ovo je isto kao refresh.

Sto se mojih losih navika tice - cuvam mnogo bookmarka, posecujem manje od 10% tih sajtova, a cesto potpuno zaboravim da ga imam u bookmarksima, ili mi je jako tesko da ga nadjem u toj guzvi, pa ga trazim preko googla ili kucam adresu direktno. Ranije sam drzao oko 20 ikonica na desktopu, to je bilo mnogo, sada imam samo tri, ostale su u folderu cija se precica nalazi na desktopu. Takodje spadam u onaj 1% ljudi koji koriste limited user account na svom kompu.
nighthawk je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.9.2007, 22:39   #46
Sasa90
Veteran

Član od: 3.3.2007.
Zahvalnice: 161
Zahvaljeno 291 puta na 162 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Sasa90 Slanje poruke preko Yahooa korisniku Sasa90 Slanje poruke preko Skypea korisniku Sasa90

Inace limuted akaunt ima samo jednu prednost da na internetu ako ti uleti neki virus nece moci da napravi takvu stetu kao kad si admin ali... jbg ko zeli da mu neki procesi budu nedozvoljeni. Kod mene samo mama i sestra imaju limited accaunte
Sasa90 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.9.2007, 22:58   #47
Belfegor
Starosedelac

Član od: 3.12.2006.
Zahvalnice: 370
Zahvaljeno 240 puta na 131 poruka

da nisam sad procitao ja bih i zaboravio sta je refres, skoro da ga ne koristim. inace losa navika mi je sto pakujem hard dok ne bude skroz pun, i dok ne pocne da izlazi ono obavestenje low disc space!!! i tek onda rezem, vodjen onom "sve sto mozes danas, ostavi za sutra"...
Belfegor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.9.2007, 23:20   #48
Sol-Badguy
Veteran

Član od: 10.11.2006.
Zahvalnice: 52
Zahvaljeno 127 puta na 74 poruka

I meni su bili prilično neshvartljiivi, onda sam i ja počeo sa F5
A inače, sve trpam u jedan folder, sve slike trpam u jedan folder jednu nedelju, pa sledeću nedelju drugi folder, ali nikad ih ne sredim. Volim da mi totalcmd stoji na 2 fixirana prozora uvek. Trenutno je to Bioshock folder i sm2.0 fixes folder. Najlakše mi tako da implementiram nove fixeve
Imam gomilu ikona i neuredan sam sa fajlovima, tako da sam obrisao jednu od najlepših kratkih priča koju sam napisao (večeras sam to saznao )
Sol-Badguy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.9.2007, 0:00   #49
PDarko
Veteran

Član od: 11.7.2006.
Zahvalnice: 163
Zahvaljeno 182 puta na 147 poruka

Citat:
Sol-Badguy kaže: Pregled poruke
A inače, sve trpam u jedan folder, sve slike trpam u jedan folder jednu nedelju, pa sledeću nedelju drugi folder, ali nikad ih ne sredim.
Isti ja.
Inače, ne instaliram programe (u Win-u, u Lin-u da).
PDarko je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.9.2007, 0:03   #50
Predrag Stankovic
Deo inventara foruma

Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 999
Zahvaljeno 666 puta na 458 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Predrag Stankovic Slanje poruke preko Skypea korisniku Predrag Stankovic

Citat:
caine kaže: Pregled poruke
Šta god skidam sa neta ide na desktop, pa sam prinuđen da vršim generalno spremanje svake subote! Mrzi me da tražim foldere po HDu...

BTW, ja izgleda nisam normalan - nikad ne refreshujem.
Zar ne umeš da podesiš firefox da downloaduje u nekom drugom folderu ili?
Predrag Stankovic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.9.2007, 0:04   #51
Željko
Starosedelac

Član od: 31.1.2006.
Zahvalnice: 832
Zahvaljeno 443 puta na 240 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Željko

Pridružujem se grupi ljudi koji su "zaluđeni" sa refresh-om
Mogli smo da osnujemo Refresh mafiju, kad več postoji Reputaciona..
Šta kažete na to??
Željko je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.9.2007, 0:12   #52
caine
Deo inventara foruma

Član od: 24.2.2006.
Zahvalnice: 723
Zahvaljeno 946 puta na 594 poruka

Citat:
Predrag Stankovic kaže: Pregled poruke
Zar ne umeš da podesiš firefox da downloaduje u nekom drugom folderu ili?
Pa to je problem, neću da sve što skinem ide u jedan folder. Npr. filmovi idu u folder ''filmovi'', muzika u folder ''muzika'' itd. Ovako sve ide na desktop, pa ja to jednom nedeljno razvrstam u odgovarajuće foldere.
caine je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.9.2007, 1:23   #53
glitch
Starosedelac

Član od: 17.8.2006.
Zahvalnice: 267
Zahvaljeno 455 puta na 384 poruka

Citat:
caine kaže: Pregled poruke
Pa to je problem, neću da sve što skinem ide u jedan folder. Npr. filmovi idu u folder ''filmovi'', muzika u folder ''muzika'' itd. Ovako sve ide na desktop, pa ja to jednom nedeljno razvrstam u odgovarajuće foldere.
DAP meni to radi sam. Medjutim, nesto me zeza sa Firefox-om
Sto se teme tice (ove ovde ), ja volim da namestim classic temu (na Win-u ), nekako mi ne prija zeleno start dugme. A to sa f5 radi masa ljudi, nemojte da se cimate da ste unikati
glitch je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.9.2007, 1:36   #54
hacker_aca
amurof aratnevni oeD

Član od: 18.11.2005.
Zahvalnice: 2.053
Zahvaljeno 1.217 puta na 551 poruka

Ja sam takođe radio Refresh kao neki manijak i onda sam se odvikao od toga (ne znam ni ja kako) i sada kada sam pročitao ovu temu groznica počinje opet da me hvata.

Evo jedne unikatne ja mislim. U poslednje vreme imam naviku da šetam sa točkićem od miša gore - dole pa makar surfovao netom (Firefox 2) ili radio nešto u drugim programima. Ovo mi obično smeta (!) dok sam na netu i prelistavam forume.

Dok igram neku vožnju i auto se upravlja sa strelicama a npr. nitro je na levi CTRL onda ruke prekrstim i sa levom rukom upravljam dok sa desnom stiskam CTRL. To mi je navika da upravljam glavnim likom levom rukom dok sa desnom držim miš u FPS igrama. Društo me je zezalo jedno vreme kada zbog ovoga.

Možda se setim još nečega, valjda je dovoljno ovo za sad...
hacker_aca je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.9.2007, 2:31   #55
Bokile
Banned

Citat:
hacker_aca kaže: Pregled poruke
Dok igram neku vožnju i auto se upravlja sa strelicama a npr. nitro je na levi CTRL onda ruke prekrstim i sa levom rukom upravljam dok sa desnom stiskam CTRL. To mi je navika da upravljam glavnim likom levom rukom dok sa desnom držim miš u FPS igrama. Društo me je zezalo jedno vreme kada zbog ovoga.
A sto ne premapiras dugmice?
Stara 21.9.2007, 2:35   #56
MilanSM
Član

Član od: 1.12.2005.
Zahvalnice: 352
Zahvaljeno 155 puta na 93 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku MilanSM

Evo i moje navike. Nešto je složenija od manijakalnog lupanja refresha.
Ja bih to nazvao "manijakalno zaokruživanje ikonica mišem", ili ti MZIM. Trebalo je da bude MZIK, ali ne mogu da otkačim instrumental imenice "kursor".

Dakle, MZIM se sastoji iz 2 koraka. Dozvolite da elaboriram.

Korak 1.

Kliknem mišem na gornji desni ugao ekrana. Zatim, držim pritisnut levi taster miša i zaokružujem ikonice do poslednje, zaključno sa onom u donjem levom uglu.

Pri tome vodim računa da ivice zaokružene površine dodiruju ivice ikonice (ili ikonica) koje su najviše desno (kakva je ovo sintagma?!).

Cilj prvog koraka je bio da se odredi teme A pravougaonika koji će pokrivati sve ikonice na desktopu, ali tako da je odredjen ekstremnim ikonicama*.

Tada počinje korak 2.

Puštam taster i nepomerajući miša ponovo kliknem i sa tog mesta zaokružujem idući mišem ka gornjem desnom uglu.

Pri povlačenju ka gornjem desnom uglu pazim da se ivice zaokružene površine poklope za ivicama ekstremnih ikonica* sa desne strane**. Tako dobijamo teme C.

Tako dobijamo fino zaokvirenu površinu u obliku pravougaonika čije su ivice odredjene ekstremnim ikonicama. Naravno, poenta je u preciznosti i brzini.

Zaključak:

Korištenjem integrisanog sistema pravljenja pravougaonika, odredjivanjem dva suprotna temena dobijamo odredjeni pravougaonik uz pomoć samo dva koraka. Nadam se da CIA ne gleda ovaj forum, da ne bi ovo iskoristila u vojne svrhe.

* ekstremne ikonice - ikonice čije ime, tj plava podloga ispod natpisa najviše štrči u pravcu ka spolja u odnosu na ostale ikonice.
** pravilo ekstremnih ikonica važi u vertikali, tj, vodim računa i da se ivice zaokvirene površine poklapaju i sa ekstremnim ikonicama gore i dole, ali to ovom prilikom nisam skicirao.
MilanSM je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.9.2007, 2:47   #57
MilanSM
Član

Član od: 1.12.2005.
Zahvalnice: 352
Zahvaljeno 155 puta na 93 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku MilanSM

Citat:
hacker_aca kaže: Pregled poruke
To sam i ja radio. Levoruk sam, a strelice su najpraktičnije za upravljanje. A i mrzelo me je drugačije rasporedjujem kontrole.
Kasnije sam tek počeo da stavljam komande za gas, kočnice i ostalo na numerički deo tastature.
MilanSM je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.9.2007, 2:56   #58
Bokile
Banned

@milan Sm-ti mu dade ceo elaborat o ikonicama...

Evo ja se samoposmatram ceo dan,imam cudnu naviku,kad god otvorim Operu,prvo dodjem na forum pa tek onda proverim mail...
Stara 21.9.2007, 7:22   #59
Simke
Senio®

Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 239
Zahvaljeno 836 puta na 310 poruka

Citat:
zone2403 kaže: Pregled poruke
Slicna stvar, samo koristim tildu, a refres mi je postao deo licnosti ! Inace nikada ne palim monitor pre kompa i uvek kad se konektujem na net, klikcem ko lud na show desktop!
Zašto gasiš monitor?

Citat:
Sasa90 kaže: Pregled poruke
Setih se jos jedne lose navike. Uvek palim prvo PC a tek posle napajanje. To kod lap topa jos i upali ali kad to treba i kod obicnih destkop racunara... Onda se setim koja sam budala. Ali znaci to je uvek tako... jbg losa navika
Pod napajanjem verovatno podrazumevaš UPS, ako je tako onda mi nije jasno zašto ga gasiš?

Verovatno je da svi mi imamo čudne navike, naročito iz ugla drugih korisnika računara.
Pokušao sam da se prisetim šta radim drugačije, pa ...
  • Svaki novi dokument odmah zapamtim pod nekim imenom i to u odredjenom folderu za tu vrstu dokumenata ili za posao koji želim da obavim. Dokument u prvom momentu može da se zove i New Microsoft Word Document a ako kao takav postoji onda mu dodam 01, 02, 03 ... naravno pod tim imenom dokumenti se ne zadržavaju dugo, pa ili budu bačeni u smeće ili dobiju uredno ime.
  • Druga, možda, čudna navika je donekle vezana za prethodnu ... imam običaj da vrlo često pritiskam Ctrl+S, ponekad posle svakog unosa koliko god bio kratak. Inače prilično koristim prečice pa mi je prirodnije da nešto pošaljem na štampu kucajući Ctrl+P nego loveći mišem File/Print/Print
  • Treća navika, ovo može da bude loša navika, mi je da često brišem fajlove sa Shift+Delete što dovodi do toga da oni direktno budu izbrisani bez ostavljanja u Recycle Bin-u (ovo objašnjenje dodajem zbog nedovoljno upućenih, ako ih uopšte ima medju nama, ali da ne kažu kako smo nepažljivi)

PS.
Što se tiče isključivanja uredjaja, napomenuo bih kako ništa ne isključujem osim računara i zvučnika za koje baš vodim računa da ugasim ... sve ostalo što obuhvata monitor, laserski štampač, ADSL, UPS itd. ostavljam uključeno.
Simke je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.9.2007, 8:56   #60
zoran845
Deo inventara foruma

Član od: 7.6.2007.
Zahvalnice: 872
Zahvaljeno 2.575 puta na 1.457 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku zoran845

Citat:
Mr.Eco kaže: Pregled poruke
Za čega služi refresh?
Pitao lepo čovek, a niko ne odgovori (kratko i jasno). Ni meni nije jasno šta to toliko osvežavate (zvuči kao da "refrešujete" ikone na desktopu/radnoj površini) i zašto je to tolika zaraza. Hajde neka neko kaže.

Ja koristim Windows 98 i XP, i ništa sem veb strana ne osvežavam.

@ caine & slični: Kad bilo šta skidam, odmah ga trpam (iz Internet Explorera, Firefoxa, GetRighta, DAPa - zavisno od toga čime skidam) u odgovarajuću fasciklu u jedinstvenom folderu "Download", a vodim i "dnevnik skidanja" (.wri dokument) gde upisujem originalni naziv fajla, sajt sa koga je skinut, opis fajla (šta je to tačno) i (eventualno) njegovo novo, kraće i jednostavnije ime koje sam mu sam nadenuo. Tako uvek znam šta sam, odakle i zašto skinuo.

Ko ne radi ovako, sigurno se (ako ne skida pet fajlova godišnje) milion puta zapitao: "Koji li sam schwartz ovo skidao i šta li je to?".
zoran845 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 14:06.