Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Upravljačke simulacije

Upravljačke simulacije Menadžeri, tycooni, "mali bogovi" i slično...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 12.3.2025, 12:59   #1
sonebrate
Član

Član od: 1.9.2009.
Zahvalnice: 55
Zahvaljeno 132 puta na 89 poruka
Određen forumom Two Point Museum

Posle bolnica i univerziteta na redu je upravljanje muzejima.

Launch Trailer

Posle blagog razočarenja u Campus čekao sam na utiske zajednice da pazarim ovo. Mogu vam reći od TP igara meni je ova najzabavnija, rekao bih najbolja igra u serijalu.

Igraćete ukupno 5 muzeja (do sada nisam naleteo na broj 6) kao i 3 challenge mape koje su, po mom mišljenju, mogle komotno da budu izostavljene iz igre. Svaki muzej ima glavnu temu, ali ćete u svakom moći i čak morati da dodajete i druge teme kako biste zaradili sada već famozne zvezdice i kompletirali kolekciju. Teme su sledeće:

- praistorija
- pomorska biologija
- paranormalno
- nauka
- svemir
- botanika

Prvih 5 su glavne teme muzeja, botanika je prisutna u svih 5 kao dodatak. Novina je da eksponate za muzej pronalazite u ekspedicijama. Ekspedicije su urađene slično kao Jurassic World sa kopanjem DNK, ali ovde sastavljate tim koji helikopterom ide na ekspediciju koje opet variraju po dužini i eventovima koji se mogu desiti. Podseća me setup na neku igru koju sam već igrao sa misijama u ovom fazonu, ali da me ubijete ne mogu da se setim koja je igra. Uglavnom, svaka ekspedicija traži minimum jednog stručnjaka iz jedne od 6 navedenih oblasti i ponekad dodatno osoblje (assistant, janitor ili security guard). Svaka takođe ima stalne eventove koji mogu biti pozitivni ili negativni. Njih aktivirate/deaktivirate u zavisnosti šta je potrebno da bi se to uradilo. Nešto kao card game, gde morate da sastavite kombinaciju skill-ova vašeg osoblja, njihovog zbirnog nivoa ili ponekad efekta itema koje mogu da ponesu sa sobom (samo 1 slot). Takođe svaki put kada odradite ekspediciju na jednoj lokaciji podižete survey level od koga zavisi max kvalitet eksponata koji ćete pronaći.

Eksponati imaju 3 bitne vrednosti, buzz, znanje i dekoracija. Buzz privlači goste, znanje podiže zadovoljstvo, od dekoracije zavisi maksimalan buzz. Variraju u kvalitetu, od average do pristine (ili kao što već poznata PSA dama na razglasu kaže from pristine to rubbish). Svaki ima i određeni uslov da dobije max buzz. Recimo da stoji blizu eksponata iz iste teme, blizu određene dekoracije, da nema đubreta pored i sl. Osim glavne teme imaju i podtemu, tipa fosili i kosti dinosaurusa u praistoriji, ukleti objekti i duhovi u paranormalnom itd. Duhovi čak imaju i pod-podtemu u smislu perioda u kom su živeli i čime su se za života bavili. Dele se i u 2 vrste, oni koji su kompletni (recimo fosili) i one koji su iz više delova (kosti dinosaurusa). Da biste dobili pristine kvalitet prve vrste eksponata morate da kopate za istim dok ga ne pronađete, dok za drugu vrstu prvo dobijete osnovu koja je uvek average, pa kvalitet polako raste do pristine kako dodajete delove. Svaki eksponat možete nadograditi perkovima koje zarađujete istraživanjem u sobi za analizu. Takođe svaki ima neki svoj perk, pozitivan ili negativan, koji može da varira svaki put kada pronađete taj eksponat na ekspediciji.

Posetioci su podeljeni u kategorije kao i u prethodnim igrama pacijenti i studenti. Svaka kategorija obraća pažnju na nešto drugo. Recimo profesori najviše traže znanje, dok deca traže zabavu. Zabavu pružaju posebni eksponati koje pravite u workshop kao i određeni perkovi koje ugrađujete u eksponate. Posetiocima možete dodatno da mlatnete lovu prodajući im hranu, piće, sitnice u gift shop-u i preko korpi za donacije. Svaki takođe ima tzv "dream visit" što može biti da tokom posete od eksponata dobiju određeni zbir buzz-a, da vide određeni broj eksponata iz konkretne podteme ili nešto specifično, tipa kao što uvek depresivni gotičari hoće da postanu vampiri (ima biljka koja to može da uradi). Kad sam pomenuo, neki eksponati mogu da promene posetioca, recimo vampir ne jede, ne pije i ne mora u toalet, samo juri buzz i znanje, klovnu ostaju iste želje, ali svako ko ga sretne dobija popunjenost zabave itd.

Summa summarum zabavna igra sa svojim specifičnim humorom. Meni omiljeni eksponat je ukleta dečija lutka za koju vidim da se novinari i drugi igrači izjašnjavaju da ih plaši. Lutka ima izbečene oči i kako vi rotirate kameru tako ona okreće glavu i uvek blene direktno u vas. Meni neizmerno smešno, drugima vidim nije. Dobro, ja sam odrastao na romanima Stivena Kinga i slešerima 80-ih, drugi verovatno nisu. Humor u radio programu i sarkastični komentari pomenute dame na razglasu su lepo urađeni i doprinose atmosferi igre. Kežual i jako zabavna upravljačka simulacija, ima nedostataka (pomenute besmislene challenge mape koje su uslov za zvezdice) kao i bezobrazno očigledno ostavljen prostor za plaćeni DLC sa novim temama i eksponatima. Ono što je dobra promena su, paradoksalno, opet zvezdice. Za razliku od prethodnih igara ovde vas ne vuče za rukav da dobijete zvezdice na određenim mapama kako biste nastavili dalje na nekoj prethodnoj (osim u prvih 2-3). Dovoljno je da skupite određeni zbirni broj zvezdica kako biste na svojoj omiljenoj mapi nastavili dalje. Vredi igrati ako volite ovaj tip igara.

Poslednja ispravka: sonebrate (12.3.2025 u 13:06)
sonebrate je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku sonebrate na korisnoj poruci:
Lich_king2 (26.3.2025), ogisha (16.3.2025)
Stara 28.3.2025, 15:11   #2
DeCoy
Intel Inside

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.649
Zahvaljeno 11.177 puta na 7.146 poruka
Određen forumom Re: Two Point Museum

Par muzeja...

DeCoy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku DeCoy na korisnoj poruci:
Lich_king2 (31.3.2025), sonebrate (28.3.2025)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Euro Truck Simulator 2 Ready Simulacije vožnje 12287 2.4.2025 8:52
Dlink 301 router kao access point pomoc Sarmatian Komunikacioni uređaji i umrežavanje 0 31.10.2013 10:58
entry point not found kernell 32.dll dragan u Operativni sistemi 3 11.12.2011 15:50
Koji Access Point uredjaj pivdzi ŠDK - Komunikacioni uređaji i umrežavanje 0 23.4.2011 16:53
router i access point message Komunikacioni uređaji i umrežavanje 14 22.9.2008 10:31

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 14:43.