![]() |
![]() |
|
O igrama uopšte Uopšteno, dakle sve ono što se ne tiče samo konkretnog igranja i konkretne igre (poređenje raznih igara, o žanrovima, o sociološkom i drugim uticajima igara itd.) |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#21 |
Basterd...
|
![]()
Ma jeste, sve to stoji, ali je problem u tome sto mali timovi ne misle da mogu da udovolje svima, dok veliki prave vecma idiotsko-retardirane hibride, koje bi igrala cela populacija koja poseduje bilo koju igracku platformu. A to je nemoguce. Jer i dalje (za divno cudo) ima ljudi koji cene dobre igre. A i obavezno usput naprave neki kurcslus, zbog cega svoju losu igru udalje od jos veceg dela trzista.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Veteran
Član od: 14.3.2009.
Zahvalnice: 206
Zahvaljeno 273 puta na 178 poruka
|
![]()
Problem je po meni sto se uglavnom 'ne vidi suma od drveca'.
Igre su sve vise tromi dinosaursi,kojima ponestaje paprati. To je najvise izrazeno kod rpg-ova jer njima treba bas fina zavrsna priprema(balans,uticaj oruzija,nivoa),o prici sta reci sem treba biti orginalan iliti zesce inspirisan. Da nije Bethsede bila bi potpuna katastrofa na single pleyer-rpg polju. Ko hoce da igra vrhunske rpg's nek kupi konzolu novije generacije,pozeljno Sony 3-ku.I onda nek proba par nahvaljenih naslova pa ce da vidi koliko je tu bolja situacija nego na Pc-ju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.040
Zahvaljeno 4.889 puta na 2.828 poruka
|
![]()
Pa ne baš.
Pošto sam probao sve te hvaljene naslove na Soniju trojci, a pošto nisam sklon da držim stranu nijednoj platformi, mogu reći da gotovo sve te hvaljene igre predstavljaju instant zabavu u najgorem smislu tog izraza. Katastrofično loš odnos cene i dobijenog, uz milion deja vu situacija. Znači NIJEDNA igra mi nije predstavljala nešto novo (ne potežite samo MGS4 pls, sve sam to već video u CGI anime-ima). Mislim meni recimo apsolutno ne smeta da igram dugačke rolplejeve na konzoli. Igrao sam Morrowind i na Xboxu dok sam ga imao, duppe u stolicu, tri metra od TV-a i vozi, epski svet pred tobom. Al toga ne što nema na konzolama nego maltene više nema ni na kompjuteru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Deo inventara foruma
Član od: 24.10.2006.
Zahvalnice: 579
Zahvaljeno 1.747 puta na 1.039 poruka
|
![]() Citat:
Takodje koji su to RPG na konzolama koji siju RPG na racunarima? Prednost konzola je upravo grafika, a vise puta je elaborirano da u RPG grafika ne igra tako bitnu ulogu kao atmosfera, prica i jos stosta. Takodje cak i Witcher kao jedan od najboljih RPG naslova izasao zadnjih godina nece biti izbacen za konzole, toliko o konzolama i o boljoj situaciji kod njih. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Deo inventara foruma
Član od: 10.3.2007.
Zahvalnice: 318
Zahvaljeno 780 puta na 600 poruka
|
![]()
Svi bitniji RPG-ovu su odavno multiplatform (port Witchera je otkazan, ali će Witcher 2 najverovatnije biti multiplatform).
Prednost konzola u RPG žarnu se ogleda u ogromnom izboru jRPG naslova. Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Basterd...
|
![]()
Na ovo cu samo da kazem :
![]() Ali sudeci po dev komentarima, igru rade totalni retardi, koji veze nemaju sa starim Bioware-om. Samo cu ovaj citat izdvojiti "po prvi put ce vase odluke imati uticaj na svet oko vas". Idiot... Pod uslovom da igras jRPG-ove. A vecina PC RPG igraca igra iskljucivo wRPG naslove. |
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Ketchua na korisnoj poruci: | ||
Eni (8.5.2009), The Doctor (7.5.2009) |
![]() |
#27 |
Deo inventara foruma
|
![]()
To sto za konzole ima toliko jRPG-ova ja generalno gledano uopste ne vidim kao prednost konzola nad PC, vec samo kao mogucnost izbora koju dobar deo lica, da ne kazem vecina, koja voli RPG nece da koristi.
Apsolutno sam svestan toga, zato sam u nastavku i napisao " mada je moguce i da bude sa druge strane razocaranje". |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.2.2006.
Zahvalnice: 723
Zahvaljeno 946 puta na 594 poruka
|
![]()
Ne slažem se, ovo što si naveo je mnogo bitnije (izraženije) kod pucačina nego kod RPG-ova, jer se one oslanjaju (manje-više) isključivo na akciju, dok je u RPG-u to samo jedan od elemenata (ako je akcija loša, igra može biti vredna igranja zbog ''priče'' (priča pod navodnicima jer ne mislim samo na fabulu radnje, već i na dijaloge, osećaj pripadnosti svetu, i sl.), na primer).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Citat:
Ja volim i jedne i druge. ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Ista je stvar i sa mangom koja je u Japanu i jos nekim zemljama obozavana, ali kod nas bas nisu imali previse uspeha, mada je bilo publike koja to voli. Licno nemam neko lose misljenje o jRPG ali opet nisam njihov fan. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
Starosedelac
Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 812 puta na 454 poruka
|
![]() Citat:
Baldur’s Gate II (2000) - 1,200,000 words Neverwinter Nights (2002) - 200,000 words NWN: Shadows of Undrentide (2003) - 200,000 words NWN: Hordes of the Underdark (2003) - 200,000 words Star Wars: Knights of the Old Republic (2003) - 600,000 words Dragon Age: Origins (2009) - 900,000 words Moras da razlikujes marketinske fraze od ozbiljnog "dev pricanja" |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Basterd...
|
![]()
@Sarma: ma pusti ti to... mislis da njemu niko ne dahce za vratom vicuci "necemo Hesea, nego Isidoru Bjelicu"? A mene najvise brine gejmplej...
Poslednja ispravka: DeCoy (8.5.2009 u 1:06) |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Veteran
|
![]()
Prvo objasnite mi znacenje ovih prefiksa jRPG,wRPG i sl.
@Ketchua Ne znam sta je tu toliko smesno,no ako sam ti ulepsao dan onda extra u svakom slucaju A da se odbranim malo,ja sam 'singlash' sto se tice rpg-ova i u zadnje dve-tri godine samo sam se radovao Oblivionu i Fallout 3,London:Hellgate,ovaj treci me i nije odusevio.za prva dva znam da ih je radila betseda Da igram Diablo klonove ne mogu vise,upucase me u pojam koliko nemaju smisla da se prelaze.DS 2,Sacred 1&2,Loki,Titan Quest i gomila jos naslova su bre sve iste igre samo pakovanje drugacije,dosadno za moj pojam Sto se tice Soni 3-ke i njenih rpg naslova u odnosu na pc je stvar ukusa na kraj krajeva,ali je izbor je mnogo veci na konzolama nego na pc-ju,jos od prve generacije disk medij konzola i zalud je trositi reci na tu temu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | ||
Starosedelac
Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 812 puta na 454 poruka
|
![]() Citat:
Citat:
WRPG - zapadni (western) Vecina RPG igraca koja sebe smatra "hard-core" (bar na ovom forumu ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Veteran
|
![]()
Aha ok,moze li onda preporuka nekog naslova,jer bolje od Obliviona i Fallout 3 jednostavno moram igrati
![]() Stoji da su ukusi razliciti.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
V.I.P. GNU/Linux
|
![]()
Pa Morrowind!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Morrowind je u nekim segmentima bolji od Obliviona, ali mu je gameplay po meni dosta losiji i nema sanse da bih ga igrao posle Obliviona, a u Morrowind sam ulozio mnogo vremena (bar 3x vise nego u Oblivion).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Veteran
|
![]()
Morowind lol,slucajno sam ga igrao 4 godine u kontinuietetu,i jeste bolji od Obliviona u svemu sem izvedbe(borbe),ajde nek neko preporuci nesto sem:TES,NN,KOTOR,BG,Fallout,Diablo,Vagrant Stroy,Crono Cros,FF,DW,Xenogears
Witcher nisam igrao ali po svemu sudeci vrh je to igra Poslednja ispravka: Markonije (7.5.2009 u 23:35) Razlog: dopisivanje teksta |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
V.I.P. GNU/Linux
|
![]()
Gothic 2 onda.
Witcher je super al će ti loše raditi na tom kompu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Basterd...
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Povećajte broj strana za opise igara | Denis | Tekstovi u SK | 62 | 10.4.2009 18:14 |
Lista najboljih igara za PC u periodu 1998-2004 | Dio37 | O igrama uopšte | 4 | 11.10.2008 17:07 |
Izjave Boli Glava | gorillaz23 | Cvet kompjutera | 31 | 31.10.2007 22:46 |
Broj poruka na ovom forumu... :))) | Patton | Forum o forumu | 33 | 27.11.2005 12:32 |