Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > O igrama uopšte

O igrama uopšte Uopšteno, dakle sve ono što se ne tiče samo konkretnog igranja i konkretne igre (poređenje raznih igara, o žanrovima, o sociološkom i drugim uticajima igara itd.)

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 7.5.2009, 18:52   #21
Ketchua
Basterd...

Član od: 26.1.2006.
Zahvalnice: 1.113
Zahvaljeno 906 puta na 546 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ketchua
Određen forumom Re: Mali broj RPG igara ove godine

Ma jeste, sve to stoji, ali je problem u tome sto mali timovi ne misle da mogu da udovolje svima, dok veliki prave vecma idiotsko-retardirane hibride, koje bi igrala cela populacija koja poseduje bilo koju igracku platformu. A to je nemoguce. Jer i dalje (za divno cudo) ima ljudi koji cene dobre igre. A i obavezno usput naprave neki kurcslus, zbog cega svoju losu igru udalje od jos veceg dela trzista.
Ketchua je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.5.2009, 19:21   #22
Markonije
Veteran

Član od: 14.3.2009.
Zahvalnice: 206
Zahvaljeno 273 puta na 178 poruka

Problem je po meni sto se uglavnom 'ne vidi suma od drveca'.
Igre su sve vise tromi dinosaursi,kojima ponestaje paprati.
To je najvise izrazeno kod rpg-ova jer njima treba bas fina zavrsna priprema(balans,uticaj oruzija,nivoa),o prici sta reci sem treba biti orginalan iliti zesce inspirisan.

Da nije Bethsede bila bi potpuna katastrofa na single pleyer-rpg polju.
Ko hoce da igra vrhunske rpg's nek kupi konzolu novije generacije,pozeljno Sony 3-ku.I onda nek proba par nahvaljenih naslova pa ce da vidi koliko je tu bolja situacija nego na Pc-ju.
Markonije je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.5.2009, 19:34   #23
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.040
Zahvaljeno 4.889 puta na 2.828 poruka

Pa ne baš.
Pošto sam probao sve te hvaljene naslove na Soniju trojci, a pošto nisam sklon da držim stranu nijednoj platformi, mogu reći da gotovo sve te hvaljene igre predstavljaju instant zabavu u najgorem smislu tog izraza. Katastrofično loš odnos cene i dobijenog, uz milion deja vu situacija. Znači NIJEDNA igra mi nije predstavljala nešto novo (ne potežite samo MGS4 pls, sve sam to već video u CGI anime-ima).

Mislim meni recimo apsolutno ne smeta da igram dugačke rolplejeve na konzoli. Igrao sam Morrowind i na Xboxu dok sam ga imao, duppe u stolicu, tri metra od TV-a i vozi, epski svet pred tobom. Al toga ne što nema na konzolama nego maltene više nema ni na kompjuteru.
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.5.2009, 19:35   #24
Marti Misterija
Deo inventara foruma

Član od: 24.10.2006.
Zahvalnice: 579
Zahvaljeno 1.747 puta na 1.039 poruka

Citat:
Markonije kaže: Pregled poruke
Ko hoce da igra vrhunske rpg's nek kupi konzolu novije generacije,pozeljno Sony 3-ku.I onda nek proba par nahvaljenih naslova pa ce da vidi koliko je tu bolja situacija nego na Pc-ju.
Ne slazem se sa tobom, jer sta je sa Bioware-om koji je zasluzan za nastanak nekoliko sasvim dobrih, da ne kazem cak i odlicnih igara, a i sada radi na igri od koje se toliko ocekuje, mada je moguce i da bude sa druge strane razocaranje, ali zivi bili pa videli.
Takodje koji su to RPG na konzolama koji siju RPG na racunarima? Prednost konzola je upravo grafika, a vise puta je elaborirano da u RPG grafika ne igra tako bitnu ulogu kao atmosfera, prica i jos stosta.
Takodje cak i Witcher kao jedan od najboljih RPG naslova izasao zadnjih godina nece biti izbacen za konzole, toliko o konzolama i o boljoj situaciji kod njih.
Marti Misterija je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.5.2009, 20:14   #25
donator99
Deo inventara foruma

Član od: 10.3.2007.
Zahvalnice: 318
Zahvaljeno 780 puta na 600 poruka

Svi bitniji RPG-ovu su odavno multiplatform (port Witchera je otkazan, ali će Witcher 2 najverovatnije biti multiplatform).

Prednost konzola u RPG žarnu se ogleda u ogromnom izboru jRPG naslova.

Citat:
Pa ne baš.
Pošto sam probao sve te hvaljene naslove na Soniju trojci, a pošto nisam sklon da držim stranu nijednoj platformi, mogu reći da gotovo sve te hvaljene igre predstavljaju instant zabavu u najgorem smislu tog izraza. Katastrofično loš odnos cene i dobijenog, uz milion deja vu situacija. Znači NIJEDNA igra mi nije predstavljala nešto novo (ne potežite samo MGS4 pls, sve sam to već video u CGI anime-ima).
Ovo je potpuno tačno za RPG-ove, ali ne i za sve žanrove. Što verujem i sam znaš.
donator99 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.5.2009, 20:57   #26
Ketchua
Basterd...

Citat:
Na ovo cu samo da kazem : Ulepsao si mi dan, majke mi...

Citat:
Marti Misterija kaže: Pregled poruke
Bioware sada radi na igri od koje se toliko ocekuje
Ali sudeci po dev komentarima, igru rade totalni retardi, koji veze nemaju sa starim Bioware-om. Samo cu ovaj citat izdvojiti "po prvi put ce vase odluke imati uticaj na svet oko vas". Idiot...

Citat:
donator99 kaže: Pregled poruke
Pod uslovom da igras jRPG-ove. A vecina PC RPG igraca igra iskljucivo wRPG naslove.
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Ketchua na korisnoj poruci:
Eni (8.5.2009), The Doctor (7.5.2009)
Stara 7.5.2009, 21:11   #27
Marti Misterija
Deo inventara foruma

Citat:
To sto za konzole ima toliko jRPG-ova ja generalno gledano uopste ne vidim kao prednost konzola nad PC, vec samo kao mogucnost izbora koju dobar deo lica, da ne kazem vecina, koja voli RPG nece da koristi.

Citat:
Ketchua kaže: Pregled poruke
Ali sudeci po dev komentarima, igru rade totalni retardi, koji veze nemaju sa starim Bioware-om.
Apsolutno sam svestan toga, zato sam u nastavku i napisao " mada je moguce i da bude sa druge strane razocaranje".
Stara 7.5.2009, 21:18   #28
caine
Deo inventara foruma

Član od: 24.2.2006.
Zahvalnice: 723
Zahvaljeno 946 puta na 594 poruka

Citat:
To je najvise izrazeno kod rpg-ova jer njima treba bas fina zavrsna priprema(balans,uticaj oruzija,nivoa)
Ne slažem se, ovo što si naveo je mnogo bitnije (izraženije) kod pucačina nego kod RPG-ova, jer se one oslanjaju (manje-više) isključivo na akciju, dok je u RPG-u to samo jedan od elemenata (ako je akcija loša, igra može biti vredna igranja zbog ''priče'' (priča pod navodnicima jer ne mislim samo na fabulu radnje, već i na dijaloge, osećaj pripadnosti svetu, i sl.), na primer).
caine je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.5.2009, 21:53   #29
donator99
Deo inventara foruma

Citat:
Pod uslovom da igras jRPG-ove. A vecina PC RPG igraca igra iskljucivo wRPG naslove.
Slazem se.

Citat:
Marti Misterija kaže:
To sto za konzole ima toliko jRPG-ova ja generalno gledano uopste ne vidim kao prednost konzola nad PC, vec samo kao mogucnost izbora koju dobar deo lica, da ne kazem vecina, koja voli RPG nece da koristi.
Iznenadices se, ali u SAD-u i, naravno, u Japanu ima mnogo ljudi koji vole jRPG. Odatle i potice toliko prodaja Dragon Questa i Final Fantasya.
Ja volim i jedne i druge.
Stara 7.5.2009, 22:13   #30
Marti Misterija
Deo inventara foruma

Citat:
Iznenadices se, ali u SAD-u i, naravno, u Japanu ima mnogo ljudi koji vole jRPG. Odatle i potice toliko prodaja Dragon Questa i Final Fantasya.
Neces da verujes, ali nisam se iznenadio jer znam za uspeh jRPG-a u tim zemljama, ali sam ja mislio na nase prilike i uslove gde ljudi mahom igraju wRPG.

Ista je stvar i sa mangom koja je u Japanu i jos nekim zemljama obozavana, ali kod nas bas nisu imali previse uspeha, mada je bilo publike koja to voli.
Licno nemam neko lose misljenje o jRPG ali opet nisam njihov fan.
Stara 7.5.2009, 22:32   #31
Sarmatian
Starosedelac

Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 812 puta na 454 poruka

Citat:
Ali sudeci po dev komentarima, igru rade totalni retardi, koji veze nemaju sa starim Bioware-om. Samo cu ovaj citat izdvojiti "po prvi put ce vase odluke imati uticaj na svet oko vas". Idiot...
Igru radi dosta likova koji su radili na BG2. David Gaider na primer je glavni pisac, on je radio i na BG2, a nije na BG1. BG2 je imao mnogo bolje dijaloge nego BG1. Poredjenja radi, broj reci u Biowareovim igrama.

Baldur’s Gate II (2000) - 1,200,000 words
Neverwinter Nights (2002) - 200,000 words
NWN: Shadows of Undrentide (2003) - 200,000 words
NWN: Hordes of the Underdark (2003) - 200,000 words
Star Wars: Knights of the Old Republic (2003) - 600,000 words
Dragon Age: Origins (2009) - 900,000 words

Moras da razlikujes marketinske fraze od ozbiljnog "dev pricanja"
Sarmatian je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.5.2009, 22:40   #32
Ketchua
Basterd...

@Sarma: ma pusti ti to... mislis da njemu niko ne dahce za vratom vicuci "necemo Hesea, nego Isidoru Bjelicu"? A mene najvise brine gejmplej...

Poslednja ispravka: DeCoy (8.5.2009 u 1:06)
Stara 7.5.2009, 22:58   #33
Markonije
Veteran

Prvo objasnite mi znacenje ovih prefiksa jRPG,wRPG i sl.

@Ketchua
Ne znam sta je tu toliko smesno,no ako sam ti ulepsao dan onda extra u svakom slucaju

A da se odbranim malo,ja sam 'singlash' sto se tice rpg-ova i u zadnje dve-tri godine samo sam se radovao Oblivionu i Fallout 3,London:Hellgate,ovaj treci me i nije odusevio.za prva dva znam da ih je radila betseda
Da igram Diablo klonove ne mogu vise,upucase me u pojam koliko nemaju smisla da se prelaze.DS 2,Sacred 1&2,Loki,Titan Quest i gomila jos naslova su bre sve iste igre samo pakovanje drugacije,dosadno za moj pojam

Sto se tice Soni 3-ke i njenih rpg naslova u odnosu na pc je stvar ukusa na kraj krajeva,ali je izbor je mnogo veci na konzolama nego na pc-ju,jos od prve generacije disk medij konzola i zalud je trositi reci na tu temu.
Stara 7.5.2009, 23:07   #34
Sarmatian
Starosedelac

Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 812 puta na 454 poruka

Citat:

@Sarma: ma pusti ti to... mislis da njemu niko ne dahce za vratom vicuci "necemo Hesea, nego Isidoru Bjelicu"? A mene najvise brine gejmplej...
Po onom sto znam, ne dahce mu niko. Gejmplej... pa hebiga, to necemo znati dok ne probamo...

Citat:
Prvo objasnite mi znacenje ovih prefiksa jRPG,wRPG i sl.

@Ketchua
Ne znam sta je tu toliko smesno,no ako sam ti ulepsao dan onda extra u svakom slucaju

A da se odbranim malo,ja sam 'singlash' sto se tice rpg-ova i u zadnje dve-tri godine samo sam se radovao Oblivionu i Fallout 3,London:Hellgate,ovaj treci me i nije odusevio.za prva dva znam da ih je radila betseda
Da igram Diablo klonove ne mogu vise,upucase me u pojam koliko nemaju smisla da se prelaze.DS 2,Sacred 1&2,Loki,Titan Quest i gomila jos naslova su bre sve iste igre samo pakovanje drugacije,dosadno za moj pojam
JRPG - japanski
WRPG - zapadni (western)

Vecina RPG igraca koja sebe smatra "hard-core" (bar na ovom forumu ) smatra da su Bethesdine igre prilicno lose, pogotovo Oblivion i Fallout 3. To naravno ne mora da bude tacno, ali zato je tvoja izjava izazvala nekoliko osmeha
Sarmatian je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.5.2009, 23:14   #35
Markonije
Veteran

Aha ok,moze li onda preporuka nekog naslova,jer bolje od Obliviona i Fallout 3 jednostavno moram igrati
Stoji da su ukusi razliciti....
Stara 7.5.2009, 23:19   #36
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux

Pa Morrowind!
Stara 7.5.2009, 23:22   #37
donator99
Deo inventara foruma

Morrowind je u nekim segmentima bolji od Obliviona, ali mu je gameplay po meni dosta losiji i nema sanse da bih ga igrao posle Obliviona, a u Morrowind sam ulozio mnogo vremena (bar 3x vise nego u Oblivion).
Stara 7.5.2009, 23:29   #38
Markonije
Veteran

Morowind lol,slucajno sam ga igrao 4 godine u kontinuietetu,i jeste bolji od Obliviona u svemu sem izvedbe(borbe),ajde nek neko preporuci nesto sem:TES,NN,KOTOR,BG,Fallout,Diablo,Vagrant Stroy,Crono Cros,FF,DW,Xenogears

Witcher nisam igrao ali po svemu sudeci vrh je to igra

Poslednja ispravka: Markonije (7.5.2009 u 23:35) Razlog: dopisivanje teksta
Stara 7.5.2009, 23:37   #39
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux

Gothic 2 onda.
Witcher je super al će ti loše raditi na tom kompu.
Stara 8.5.2009, 0:36   #40
Ketchua
Basterd...

Citat:
Ne znam sta je tu toliko smesno.

Da igram Diablo klonove ne mogu vise,upucase me u pojam koliko nemaju smisla da se prelaze.DS 2,Sacred 1&2,Loki,Titan Quest i gomila jos naslova su bre sve iste igre samo pakovanje drugacije,dosadno za moj pojam.
Sarma ti je objasnio sta je smesno. De gustibus, itd. Ali ti i ja smo na dijametralno suprotnim krajevima price o RPG-u. Sve ove igre koje si nabrojao, ja ne bih pipnuo ni poganom motkom. Niti nazvao RPG-om. A igrao si BG, i tvrdis da su Oblivion i FO3 bolji (ili barem tako zvuci)? Pa, onda jednostavno nemamo o cemu da raspravljamo, posto su nam misljenja potpuno razlicita.
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Povećajte broj strana za opise igara Denis Tekstovi u SK 62 10.4.2009 18:14
Lista najboljih igara za PC u periodu 1998-2004 Dio37 O igrama uopšte 4 11.10.2008 17:07
Izjave Boli Glava gorillaz23 Cvet kompjutera 31 31.10.2007 22:46
Broj poruka na ovom forumu... :))) Patton Forum o forumu 33 27.11.2005 12:32

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 16:52.