Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Kvarovi

Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima
i nestabilnostima sistema

 
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 28.2.2010, 16:33   #1
FiresnakE
Veteran
 
Član od: 20.12.2005.
Lokacija: Beograd
Poruke: 502
Zahvalnice: 127
Zahvaljeno 80 puta na 51 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku FiresnakE
Određen forumom Problem sa zvukom - da li je do hardware-a ili nesto drugo?

Problem koji mi se javlja je sledeci:

Posedujem Creative SoundBlaster Live! Value, instaliran WinXP SP3, na maticnoj Asus P4T-E i problem koje se javlja je sledeci:
Kada podignem sistem, i kada pokrenem Creative Surround Mixer, prijavi gresku - "There is no sound mixer device on the system", problem resavam tako sto restartujem racunar i onda sve proradi.
Probao sam i sa reainstalacijom kompletnog sistema, brisanja svih particija pa sve iz pocetka, ali problem je nastavio da se javlja. Ne javlja se toliko cesto, ali me nervira, jer sam od onih ljudi koji je perfekcionista i koji voli sve da radi kako treba.
Sve ovo ne bi bilo toliko frustrirajuce, da mi se na poslu ne javlja isti problem, a tamo je AC'97 Audio, integrisana zvucna, i problem je potpuno isti, i resava se takodje restartom racunara.Takodje sam i tamo probao sa kompletnom reinstalacijom sistema, i brisanja svih particija ali je problem ostao.

Nisam pametan, mislim da sam pokusao sve sto mi je palo na pamet ali nisam uspeo da resim problem, i to me jos vise nervira.

Da ne bih otvarao novu temu, postavicu i pitanje za mrezu.
Na poslu su tri umrezena racunara, i Telekomov ADSL (Huawei MT882), mreza je konfigurisana tako, da svi racunari imaju definisane IP adrese, isti gateway, i iste DNS servere, zbog pristupa internetu (za ovo se jos jednom zahvaljujem VojiM koji mi je pomogao oko mreze).Svi racunari su umrezeni preko hub-a, na kome se ADSL nalazi na broju 1, a racunari na ostalim.Na racunarima je instaliran WinXP, na jednom je Home Edition a na druga dva Professional.I svi su reinstalirani pre dva dana, firewall je Outpost Firewall Pro, a anti-virus avast.Mreza kao mreza radi OK, ali na mom racunari mi bez razloga prijavi gresku "Generic host proces has ancountered an error and needs to close" i tada ne mogu da pristupim jednom racunaru, a drugom mogu.Napominjem da mi je tu istu gresku javljao na tom racunaru i mislio sam da ce problem biti otklonjen sa reinstalacijom sistema, i na tom racunaru jeste, ali je prebacen kod mene, iako je nov tacnije svez sistem.Problem se opet resava restartom racunara.

Ima li neko ideju za resenje ova dva problema?

Unapred se zahvaljujem svima!
FiresnakE je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
 

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza
Pregled sa stablom odgovora Pregled sa stablom odgovora

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno


Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Problem sa zvukom!? Aleksandar1987 Zvuk na računaru 9 9.12.2009 12:07
Problem sa zvukom i videom (ASUS P5PL2-E ploča) Morgoth Kvarovi 4 7.11.2009 22:28
Jel ovo do ploce ili nesto drugo? Sale013 Kvarovi 16 18.1.2007 1:28
Problem sa zvukom u Premieru 6.0 psmokvic Video/TV softver 2 9.12.2006 22:11
problem sa zvukom!!!! donmarko Zvuk na računaru 3 14.11.2006 21:09


Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 1:57.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2021, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com