Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Programiranje

Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke...

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 11.2.2014, 2:21   #121
MG-RAY
Starosedelac
 
Član od: 15.2.2006.
Lokacija: Midlands
Poruke: 1.523
Zahvalnice: 277
Zahvaljeno 307 puta na 207 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku MG-RAY
Određen forumom Re: How to... Java

Minimum working sample.

Za ostatak ces morati malo sam da se pomucis, inace nista neces nauciti.

Vrednost interpolacije u ovom slučaju je samo neka vrednost u opsegu [0..1] koju kada ubaciš u onu formulu gore, ti daje tačku na toj poziciji na krivoj, npr. 0.5 bi ti dalo tačku na polovini krive, itd...

Nekako mi se čini da ti nije baš najjasnije šta se ovde dešava i šta u stvari želiš da postigneš?

Samim tim, način na koji ćeš da kontrolišeš tu vrednost zavisi samo od toga šta ti je neophodno da uradiš? U primeru ovde tajmer samo šeta vrednost levo-desno radi demonstracije.
Priloženi fajlovi
Tip fajla: zip Bezier.zip (15,8 KB, 11 puta viđeno)
MG-RAY je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku MG-RAY na korisnoj poruci:
NIx Car (11.2.2014)
Stara 11.2.2014, 13:53   #122
ivan90BG
Veteran
 
Član od: 3.5.2008.
Lokacija: Beograd
Poruke: 760
Zahvalnice: 81
Zahvaljeno 213 puta na 144 poruka
Određen forumom Re: How to... Java

Mislim da ti formula u kodu nije dobra. Ispustio si da digneš t na treći na prvom pojavljivanju, i na kvadrat na drugom.
ivan90BG je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.2.2014, 20:03   #123
MG-RAY
Starosedelac
 
Član od: 15.2.2006.
Lokacija: Midlands
Poruke: 1.523
Zahvalnice: 277
Zahvaljeno 307 puta na 207 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku MG-RAY
Određen forumom Re: How to... Java

Citat:
ivan90BG kaže: Pregled poruke
Mislim da ti formula u kodu nije dobra. Ispustio si da digneš t na treći na prvom pojavljivanju, i na kvadrat na drugom.
Formula je sasvim OK, u pitanju je pojednostavljena verzija ove, a i kao sto je referencirano u JS primeru, nije ni moja, za detalje možeš pitati njega ukoliko te interesuje...
MG-RAY je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.2.2014, 0:18   #124
ivan90BG
Veteran
 
Član od: 3.5.2008.
Lokacija: Beograd
Poruke: 760
Zahvalnice: 81
Zahvaljeno 213 puta na 144 poruka
Određen forumom Re: How to... Java

Moja greška, nisam primetio da je t dva puta izvađeno ispred zagrade. Nisam vido dodatne zagrade, pa mi se učinilo da su stepeni samo ispušteni. Naravno to sam primetio tek pošto sam iskucao podosta koda u matlabu da proverim da nisam lud, već sam počeo da se češem po glavi kako je moguće da njemu ta formula radi a kad je ja prekucam ne radi pre nego što sam uvideo šta je po sredi.

Inače ja sam pravio projekat za faks (upravo završio, sad pišem dokumentaciju) sa crtanjem vektorske grafike, između ostalog i kubne Bezijeove krive. Ja nisam kodirao formulu jer u Java2D api-ju cubic bezier jedna od primitiva (ima ih samo 3, to su linija, quad bezier i cubic bezier). Nisam koristio ni jednu javinu klasu poput CubicCurve2D već sam svaki objekat pisao od nule (jer sam patološki optimizator ). Ali formula će mi verovatno trebati ako budem dodavao programu mogućnost kao u onom javaskriptu.

Sada mi je problem hit test, odnosno selektovanje krive mišem. Jedan način je naći udaljenost tačke klika od krive, odnosno tačku na krivoj najbližu tački klika, ali za to mora da se reši polinomska jednačina 5. stepena u opštim brojevima, u šta ne bih da se upuštam. Drugi način koji mi je maločas pao na pamet je da dva puta rešim funciju krive kao jednačinu sa ubačenim vrednostima x i y iz tačke klika, za šta ima već gotova formula (jer je 3. stepena), da bih dobio dve vrednosti t. Ako je tačka jako blizu linije, valjda bi ove dve vrednosti trebalo da budu jako bliske, a što je tačka dalje od krive to različitije. Samo me brine preciznost, mislim da ako tu razliku između dve dobijene vrednosti t postavim na neku fiksnu vrednost, širina prihvatljive zone oko linije će verovatno da varira u zavisnosti od oblika krive.

Poslednja ispravka: ivan90BG (12.2.2014 u 0:50)
ivan90BG je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.2.2014, 18:03   #125
MG-RAY
Starosedelac
 
Član od: 15.2.2006.
Lokacija: Midlands
Poruke: 1.523
Zahvalnice: 277
Zahvaljeno 307 puta na 207 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku MG-RAY
Određen forumom Re: How to... Java

I meni je trebalo vremena da skapiram o čemu se radi zapravo...

Well, anyway, I ja treba da se sada upustim u rvanje sa krivama na sličan način, biće glavobolje...
MG-RAY je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.2.2014, 22:11   #126
prozor_xp
Član
 
Član od: 9.9.2013.
Poruke: 151
Zahvalnice: 46
Zahvaljeno 7 puta na 7 poruka
Određen forumom Re: How to... Java

Kako bi trebao da izgleda java kod koji ocitava kapacitet hard diska, ram memorije i cpu clock tako da mogu te vrednosti da pozovem i da ispisem na ekranu?
prozor_xp je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.2.2014, 22:51   #127
PeTkO
Starosedelac
 
Član od: 6.11.2005.
Lokacija: Iza tebe
Poruke: 2.242
Zahvalnice: 419
Zahvaljeno 298 puta na 192 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku PeTkO
Određen forumom Re: How to... Java

Koristi Runtime klasu i getRuntime metodu te klase. Imas dokumentaciju na netu, ali sve sto ti je potrebno mozes da dobijes iz te klase.
PeTkO je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku PeTkO na korisnoj poruci:
prozor_xp (16.2.2014)
Stara 16.2.2014, 0:42   #128
prozor_xp
Član
 
Član od: 9.9.2013.
Poruke: 151
Zahvalnice: 46
Zahvaljeno 7 puta na 7 poruka
Određen forumom Re: How to... Java

double a = Runtime.getRuntime().maxMemory();
System.out.println(a);

i dobijem output ovo: 9.28514048E8;
Sta bi to trebalo da znaci?

i u klasi runtime ne postoji metoda za citanje takta procesora (ili ja ne umem da je pozovem).


Hvala u svakom slucaju, ali ako mozes pojasni mi ovo posto se do sada nisam susretao sa klasom Runtime.
prozor_xp je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.2.2014, 0:47   #129
Ivan452
Veteran
 
Član od: 25.7.2008.
Lokacija: Beograd
Poruke: 772
Zahvalnice: 33
Zahvaljeno 189 puta na 152 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan452
Određen forumom Re: How to... Java

Runtime ce vratiti samo ono sto je dostupno JVM-u.
Tako da te vrednosti mogu, a ne moraju, biti tacne.
Ivan452 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.2.2014, 18:17   #130
user1031
Novi član
 
Član od: 16.2.2014.
Poruke: 5
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: How to... Java

da li je knjiga java programiranje 1 i 2 dobra za pocetak ucenja o javi? skoro sam krenuo da ucim pa znam neke osnove.
user1031 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.2.2014, 23:41   #131
Krilce
Starosedelac
 
Član od: 4.11.2007.
Poruke: 1.684
Zahvalnice: 1.681
Zahvaljeno 600 puta na 353 poruka
Određen forumom Re: How to... Java

Citat:
user1031 kaže: Pregled poruke
da li je knjiga java programiranje 1 i 2 dobra za pocetak ucenja o javi? skoro sam krenuo da ucim pa znam neke osnove.
Imas nekoliko postova nazad preporucene knjige/tutorijale.
Krilce je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.2.2014, 1:56   #132
Howard1
Član
 
Član od: 31.3.2013.
Lokacija: Beograd-Zvezdara
Poruke: 256
Zahvalnice: 156
Zahvaljeno 40 puta na 37 poruka
Određen forumom Re: How to... Java

Citat:
user1031 kaže: Pregled poruke
da li je knjiga java programiranje 1 i 2 dobra za pocetak ucenja o javi? skoro sam krenuo da ucim pa znam neke osnove.
Ova knjiga ti je kad vec imas dosta znanja cisto za vezbanje i usavrsavanje Jave. Ako si pocetnik, toplo preporucujem knjigu Java 6 za 21 dan jer je tako detaljno objasnjena da je iz nje najbolje uciti ako si pocetnik. Knjiga ima 700 strana, ja sam je kupio i odusevio se kako je dobro uradjena
Howard1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.2.2014, 13:34   #133
prozor_xp
Član
 
Član od: 9.9.2013.
Poruke: 151
Zahvalnice: 46
Zahvaljeno 7 puta na 7 poruka
Određen forumom Re: How to... Java

imam 2 java klase i u jednoj klasi imam jednu boolean vrednost koja je podesena na true i kada tu vrednost pozovem iz prve klase program izbaci vrednost true a kada ga pozovem izbaci vrednost false.


P.S: U stvari ovako vrednost je po defaultu = true medjutim u kodu imam JCheckBox koji je po defaultu stikliran, i kada ga kliknem da ne bude vise stikliran on treba da podesi onu boolean vrednost da bude false. Kada pozovem tu vrednost u prvoj klasi metodom System.out.println() on lepo izbaci vrednost true ako je JCheckBox stikliran, false ako nije, medjutim kada to isto uradim u drugoj klasi uvek mi se ispisuje vrednost false kako to da popravim?

P.P.S: Sve varijable su deklarisane sa public tako da to ne bi trebalo da predstavlja problem.
prozor_xp je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.2.2014, 13:43   #134
prozor_xp
Član
 
Član od: 9.9.2013.
Poruke: 151
Zahvalnice: 46
Zahvaljeno 7 puta na 7 poruka
Određen forumom Re: How to... Java

provalo sam jos nesto:


public class nekiprogram extends JFrame{

public boolean cc; druga klasa cita samo vrednosti koje sam inicijalizovao ovde.
public boolean cc2 = true;
public boolean cc3 = false;

public nekiprogram(){

Ako ovde promenim prednost na primer:
cc2 = false;
druga klasa ce idalje citati cc2 kao true.

}
}
Kako da podesim da mi druga klasa cita vrednosti koje su dole namestene?
prozor_xp je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.2.2014, 19:24   #135
NIx Car
Deo inventara foruma
 
Član od: 28.12.2006.
Lokacija: New Now
Poruke: 3.582
Zahvalnice: 1.700
Zahvaljeno 909 puta na 511 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku NIx Car Slanje poruke preko Skypea korisniku NIx Car
Određen forumom Re: How to... Java

Napravis konstruktor druge klase sa parametrom da prima vrednost tog boolean-a i to bi trebalo da je to
NIx Car je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.2.2014, 20:01   #136
prozor_xp
Član
 
Član od: 9.9.2013.
Poruke: 151
Zahvalnice: 46
Zahvaljeno 7 puta na 7 poruka
Određen forumom Re: How to... Java

Citat:
NIx Car kaže: Pregled poruke
Napravis konstruktor druge klase sa parametrom da prima vrednost tog boolean-a i to bi trebalo da je to
Jel mozes da mi napises kod kako se to radi?

i imam jos 2 pitanja
1. kako da umesto ove default java ikonice stavim neku drugu http://postimg.org/image/xvryx8py1/

2. Hocu da ovaj program koji pravim ima u donjem uglu dugme donate na koje kada neko klikne treba mu otvori stranicu preko koje on moze da prepaci neki dinar na moj paypal account jel to izvodljivo?

Poslednja ispravka: prozor_xp (19.2.2014 u 20:49)
prozor_xp je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.2.2014, 0:23   #137
NIx Car
Deo inventara foruma
 
Član od: 28.12.2006.
Lokacija: New Now
Poruke: 3.582
Zahvalnice: 1.700
Zahvaljeno 909 puta na 511 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku NIx Car Slanje poruke preko Skypea korisniku NIx Car
Određen forumom Re: How to... Java

Ili ja nisam poslao kod koji sam ti spremio ili su mi moderatori obrisali poruku

Primer iz programa na kom upravo radim za skolu:

Kod:
if(e.getSource() == dugme1)
{
	datoteka = textF1.getText();
	interval = textF2.getText();
	brojPolinoma = textF3.getText();
	new SecondWindow(datoteka, interval, brojPolinoma);
}
kada korisnik klikne na dugme1, napravice se novi objekat klase SecondWindow
A ovako izgleda njen konstruktor:
Kod:
	
SecondWindow(String datoteka, String interval, String odstupanje)
{
        this.datoteka = datoteka;
	this.interval = Integer.parseInt(interval);
	this.odstupanje = Double.parseDouble(odstupanje);
}
NIx Car je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku NIx Car na korisnoj poruci:
prozor_xp (20.2.2014)
Stara 21.2.2014, 1:22   #138
NIx Car
Deo inventara foruma
 
Član od: 28.12.2006.
Lokacija: New Now
Poruke: 3.582
Zahvalnice: 1.700
Zahvaljeno 909 puta na 511 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku NIx Car Slanje poruke preko Skypea korisniku NIx Car
Određen forumom Re: How to... Java

Koliko cesto praktikujete modularno progarmiranje u Javi?
Ja za ovih 6 meseci koliko se druzim sa javom, sam samo u jednom slucaju morao da pravim dve razlicite klase. Moj profesor na primer radi modularno, ali mi njegova modularnost nekako nije prakticna
U C i C++ bukvalno svaki program radim modularno...
Ukoliko i javi radite po modulima, mozete li mi dati neke smernice kako da se nakanem da i tu pravim module? Hvala
NIx Car je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.2.2014, 3:45   #139
PeTkO
Starosedelac
 
Član od: 6.11.2005.
Lokacija: Iza tebe
Poruke: 2.242
Zahvalnice: 419
Zahvaljeno 298 puta na 192 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku PeTkO
Određen forumom Re: How to... Java

Modularno u smislu da kasnije mozes da dodajes odredjene funkcije programa, tj. da kod to dozvoljava, ili modularnost u nekom drugom smislu?
PeTkO je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.2.2014, 16:34   #140
prozor_xp
Član
 
Član od: 9.9.2013.
Poruke: 151
Zahvalnice: 46
Zahvaljeno 7 puta na 7 poruka
Određen forumom Re: How to... Java

Imam jos jedno pitanje:

button.addActionListener(
new ActionListener(){
public void actionPerformed(ActionEvent e){

Sta ovde da napisem da bi korisniku klikom na dugme program automatski otvorio web browser i uputio ga na neku stranicu?
}}
);
prozor_xp je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
java

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno


Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Java - out of Memory Vajsmilan Aplikativni softver 6 6.2.2012 20:54
Android - pozivanje Java metoda iz native koda voodoo_ Programiranje 5 14.10.2011 8:59
Samsung D600 Java upload (USB cable) Aleksandar Programi za mobilne telefone 0 16.6.2008 13:54
Jel' se ovo misli na Java Script ili? Tim85 Internet tehnologije 2 7.12.2006 12:33
G-thing program za LG(imam U8180) za java igre trazim gde ima? besplatno?trial? Ilic Marko Programi za mobilne telefone 1 9.2.2006 14:09


Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 11:42.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2020, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com