![]() |
![]() |
|
Nosači podataka Hard diskovi, optički uređaji (CD/DVD), flash diskovi, floppy... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 18.8.2012.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Pozdrav.
Pre nekoliko dana sam kupio polovan HDD koji je bio 100% zdrav, bez bad sectora, 100%Health, 100% performance. Koristima ga kao sekundarni HDD, na njemu cuvam podatke. Danas je, za par sati sa 100% health pao na 0%. Sada izgleda ovako: http://imageshack.com/a/img23/6512/bw1c.png Moze li mi neko reci nesto vise? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.083 puta na 3.796 poruka
|
![]()
probaj da promeniš kabl možda ima neki prekid ili se otkačili, i na kraju probaj da reklamiraš prodavcu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.587 puta na 1.855 poruka
|
![]()
Šta bi više da ti kažemo, vidiš i sam da ti je crko hard
![]() Inače dešava se, meni se lično desilo da mi disk koji sam kupio u radnji, riknuo je za nedelju dana, i morao je na reklamaciju. Takođe mi se desilo da kupim disk (nov) donesem ga kući i on neispravan.... Šta da se radi dešava se, jednostavno nisi imao sreće... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 1.522 puta na 1.055 poruka
|
![]()
Ovih dana i nov hdd zna da bude lutrija, a polovan ne bih uzeo ni džabe da mi daju. Možda probaj s drugim kablom, ništa te ne košta, ali što kaže Freško crk'o je i to je otprilike to
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Starosedelac
Član od: 20.5.2012.
Zahvalnice: 674
Zahvaljeno 1.841 puta na 1.181 poruka
|
![]() Citat:
Ukoliko vidis podatke, samo u Power Options iskljuci opciju za Stand By hard diska (stavi vrednost 0), tako da motor ne odlazi u Stand By u Windowsu. Imam mnooooooooooooooooogo iskustva sa Seagate diskovima i ovo je VRLO uobicajeno za pojedine serije. Ako vidis podatke, taj hard disk ce raditi godinama, jedino se sporo pokrece prilikom ukljucivanja racunara i nestaje particija ako ode u Stand By !!! Ali posle restarta se particija povrati. Imam takav disk mogu ti dati print screen, koristim ga za podatke bez greske. Jedino taj disk nije vise za Windows, drzi na njemu podatke ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Novi član
|
![]()
Moguce je da sam malo preterao kada sam rekao da je crkao, izvinjavam se zbog toga.
Inace, proslo je 24 sata i Health mu se sam vratio na 100% sto se da videti i na ovoj fotografiji: http://imageshack.com/a/img89/5426/c85t.png Buduci da mi je to bilo malo neverovatno proverio sam sa jos par programa i nijedan ne nalazi ama bas nikakve probleme. Jedina razlika je u temperaturi, HDD na kojem mi je windows je 36 stepeni prosecno, a ovaj je 45 stepeni prosecno. Sto se tice "Ovih dana i nov hdd zna da bude lutrija, a polovan ne bih uzeo ni džabe da mi daju. Možda probaj s drugim kablom, ništa te ne košta, ali što kaže Freško crk'o je i to je otprilike to ![]() U potpunosti se slazem, ali pokusaj da razumes studenta koji mora da cicijasi na svemu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.083 puta na 3.796 poruka
|
![]()
možda si ga stavio iznad ovog drugog pa se više greje, treba hard disk da ima prostora da diše ako ćeš niske temperature
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Deo inventara foruma
Član od: 16.11.2011.
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 2.448 puta na 2.073 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Starosedelac
|
![]()
Znao sam odmah da nije rikno hard disk. Spin Up error je cest na Seagate. Starijim serijama ostane health , dok se novima vrati ako motor dodje u normalu. Sve zavisi od serije i SMART.
Na primer health se ne vraca diskovima za video nadzor SV seriji. Dok se AS seriji vraca. Ne beri brigu taj hard disk ce da radi duuugo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Veteran
Član od: 29.10.2008.
Zahvalnice: 242
Zahvaljeno 77 puta na 71 poruka
|
![]()
Mozda je HDD odradjen sa HDD Regeneratorom i prodat.
Kod tebe je naisao opet na lose sektore i prijavio ih. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Starosedelac
|
![]()
A gde ti vidis u logu sentinela bad sectore ? lepo pise Spin Up error, sto je problem sa motorom (mada to je cesto - privremeni problem). Kao sto se i dalo videti.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Novi član
|
![]()
Dakle, cisto da ispricam sta se desavalo narednih par dana:
Hard disk i dalje radi odlicno, jedino par puta dnevno secne na sekundu-dve kada nesto sa njega uzimam inace u normalnom radu (buduci da se koristi kao storage) ne smeta uopste. Takodje, jos jednom je prikazao 0% Health, ali se opet vratio na 100% posle par sati. Takodje, ponekad skljocne, ne znam zasto to cini. Da li je to taj spin error? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ako je seagate, skljocanje je valjda normalno, to se i meni desava na barracudi od 1tb.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Starosedelac
Član od: 2.6.2008.
Zahvalnice: 93
Zahvaljeno 311 puta na 294 poruka
|
![]()
To ti je najgora varijanta koju imaš malo radi malo neće. Optereti ga da "crkne" što pre pa ga nosi na reklamaciju. Nema tu leba čim je motor otišo tj. pokazuje znakove otkaza.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.587 puta na 1.855 poruka
|
![]()
@DarkZmaj
Pogledaj na sigejtovom sajtu da li ima noviji firmver za taj model HDD-a. ako ima apdejtuj firmver pa vidi da li će da nastavi da se tako čudno ponaša. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Vaše iskustvo sa SBB-om | vladale | Internet usluge | 3970 | 20.10.2023 20:13 |
Pesma/e koja vas najviše dirne? | Wolverine | Opšta kultura | 1131 | 5.9.2019 15:13 |
Problem posle instalacije Windowsa 7 | pirat26 | Operativni sistemi | 2 | 9.3.2010 16:16 |
Posle "welcome" ekrana sistem stane i ne uloguje se na account | lukababic | Kvarovi | 5 | 1.7.2008 15:01 |
Šta posle DVD-a | Cvrcak | Aplikativni softver | 8 | 19.1.2006 20:17 |