![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 17.2.2014.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Imam problem sa blokiranjem racunara,zamrzne se slika posle odredjenog vremena i ne reaguje ni na sta,graficka nema artifakte,ne pregreva se ali uvek u 3d mark 06 zablokira na pola,zabrzne...probao furmark onaj stres test za nju prosao bez problema...u pitanju je HD4770...memtest prosao takodje...sumljam na ovaj nenormalni uefi BIOS ili nekompatibilnost ploce sa grafickom?????........sistem je w7 64b .UEFI bios je tek za posmatranje...ako namestim first boot device dvd a drugi Hard nema sanse da digne sistem,odmah blokada na 20-40% cim postavim samo DVD a HDD iskljucim kao sekundarni boot sve u redu,podigne sistem...mislim da je ili do drivera ili do podesavanja tog famoznog UEFI Biosa.........napajanje MS 550w,procesor dual intel 3 a mem ddr3 4gb
Da se nadovezem...izgasio sam u UEFI biosu opciju FASTBOOT,rekoh da prilikom podizanja sistema vidim ima li kakvih gresaka....izbacilo je sledece:"The VGA card is not supported by UEFI driver"...citam na netu da treba neki drajver ubaciti u bios ali koji i kako ne mogu naci...verujem da je ovo razlog blokiranja...da li moze neko predloziti kako da resim ovaj problem |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 2.6.2008.
Zahvalnice: 93
Zahvaljeno 311 puta na 294 poruka
|
![]()
Ukratko trebalo bi da imaš drivere na cd od ploče ili sajt proizvođača instaliraj updatuj bios novom verzijom.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku analayzer na korisnoj poruci: | ||
F.E.A.R (28.2.2014) |
![]() |
#3 |
Novi član
|
![]()
Hvala sto si se javio...dugo cekam na bilo kakvu pomoc
Instalirao drajvere,update biosa je najnoviji...sve isto...blokira u radu...3d mark 2006 uvek fur mark prolazi bez problema,da li je moguce da postoji nekopaktibilnost graficke HD4770 sa ovom konfiguracijom i plocom asush61m-c,procesor g2030.....graficka je 100% ispravna testirana u drugoj konfiguraciji...sve radi normalno dok nisam instalirao cipset drivere,tad pocinju problemi...kad ne instaliram 1.pci simple controler 2.SM bus controller 3.univerzal serial bus controller Bez ovoga radi normalno Ploca je nova...ako bilo ko ima ideja znacilo bi mi jer se 7 dana lomim oko ovog problema |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Novi član
|
![]()
Najnovija situacija:
Instalirao sistem i ne blokira tek kad sam iskljucio usb reader prikljucen na plocu(USB 1),najverovatnije je on pravio problem,sad mi ostaje jos samo situacija PLOCA ASUS h61m-c VS. Saphire radeon hd4770 512 ddr5...da li neko zna sajt da gde se moze proveriti kompaktibilnost ove kartice i ploce? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
Član od: 26.5.2008.
Zahvalnice: 752
Zahvaljeno 1.426 puta na 1.083 poruka
|
![]()
Пре свега, каже се "Kompatibilnost". Даље, ја бих рекао да плоча није сасвим исправна.. Блокира ако прикључиш нешто на УСБ и ради како треба када искључиш? Шта ти ту није јасно онда?
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Rockstar na korisnoj poruci: | ||
F.E.A.R (28.2.2014) |
![]() |
#6 |
Novi član
|
![]()
Rockstar druze
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
Član od: 16.5.2010.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 12 puta na 12 poruka
|
![]()
Glasao bih i ja za plocu posto bez te kartice izbacuje te vertikalne linije
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku worldwideweb na korisnoj poruci: | ||
F.E.A.R (28.2.2014) |
![]() |
#8 |
Novi član
|
![]()
Verovali ili ne nije do ploce,kao sto rekoh kupio sam novu i isto se ponasa...problem sam resio a resenje je neverovatno...u biosu sam podigao shared memory za integrisanu graficku na sa 64 na 128mb...sve sad radi kao podmazano,24h ni jedna jedina blokada...3d mark je uvek blokirao a sad 10 zaredom bez i jedne blokade..nikad ne bih ni predpostavio da je problem u tome..cudno mi je bilo zasto aida64 extrime ne vidi ni jednu gresku a satima vrti a cim pustim 3d mark blokira...hvala ovima koji su ucestvovali u raspravi...zamo jos da vam se i na forumu zahvalim...
P.S. Jos jewdno pitanje:Intel Rapid Start Tehnology podrzava ploca ali prilikom instalacije napise nije ispostovana min konfiguracija...mozda procesor G2030 ne podrzava...i ploca podrzava memoriju preko 2200OC(standard 1333,1600) medjutim meni stoji uvek u biosu 1333 da li procesor takodje ne dozvoljava vecu brzinu memorije? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Ne mogu da apdejtujem BIOS! | toci1980 | Osnovne komponente | 3 | 28.7.2010 14:16 |
Bios Fail | Otherside | Kvarovi | 15 | 29.4.2010 0:36 |
Kako da znam da li je laptop ukraden? | Branislav Gavric | Prenosni računari | 11 | 19.12.2009 13:27 |
KBV-X ploča i BIOS checksum error | LoneWolf | Kvarovi | 3 | 17.7.2009 18:07 |
BIOS pomoc!!!!! | buyjoon | Operativni sistemi | 4 | 15.1.2006 14:08 |