![]() |
![]() |
|
Brbljaonica Manje ozbiljno ćaskanje na ostale (kompjuterske i geek) teme... (POSTOVI SE NE BROJE!) (Pravila pisanja: kliknite ovde.) |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Veteran
|
![]()
Pretpostavljam da na ovom forumu ima ljudi koji su sistem administratori, tj ljudi koji su imali prilike da rade sa serverima. Ovom prilikom ne mislim na softver tj na windows i linux servere vec na sam hardver kao sto je na primer ovo
Zanima me kakve obicno poslove obavljaju sistem administratori u serverskoj sali... Vidim recimo da ovi serveri nisu uopste lagani, ovaj sa linka je od 20-30kg. Nekako mi deluje da nije bas lako manipulisati sa njima... da li je problem ugurati ih tako teske u onaj "orman", msm sta ako se desi da ispadnu prilikom toga pa posle jadni pocetnik da radi mesecima da ih otplati. Postoji li neki nacin da se olaksaju, na primer da se povade hardovi ili tako nesto... Ovo je jedna stvar koja je meni zapala za oko, ako imaju jos neke koje bi pocetnicima pravile problem bilo bi lepo kada bi ih neko od iskusnih forumasa podelio sa nama i naveo moguca resenja... Mozda je ova tema nekom ko ima iskustava sa ovim stvarima malo besmislena, ali nekom ko jos uvek nije imao prilike da radi sa time, ali ce mozda jednog dana raditi, ovo je jedini nacin da sazna nesto vise o takvim i slicnim stvarima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 3.391 puta na 2.038 poruka
|
![]()
Ne brini svaki centar je opremljen sa bar 40 patuljaka koji preko noći dok ti spavaš pregledaju listu koju im ostaviš da odrade i onda oni krenu da premeštaju stvari... NOT
![]() Nau sirijosli, govorimo o održavanju servera a ti se sekiraš da ne dobiješ kilu od fizikalisanja? ![]() Minimalna težina je ona koja je minimalno neophodna da bi jedinica (server) mogla uspešno da funkcioniše. To znači apsolutni minimum optičkih uređaja, memorijskih modula i ostalih komponenti koje su potrebne da server može da se uključi. Maksimalna težina je ona koju server ima nakon što se svi njegovi slotovi i raspoloživi priključci za periferije popune. To podrazumeva dodatne hard diskove (koji inače odnose najveći deo težine), memorijske module, specijalne kartice itd. E sad, obrati pažnju da se u nekim data centrima koristi blade arhitektura servera tj. svaki blade je samostalan server koji može nezavisno da se izvadi iz šasije tako da ukupnom težinom servera možeš da smatraš samo kućište iz kojeg su povađeni svi blejdovi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
|
![]()
Građevina bato, jedno leto da se pečeš na +40 mešajući malter i secajući betonske blokove, onda će ove džidža bidžice da ti budu lagane. Preporučuju i da održavaš kondiciju redovno, znači za zagrevanje 3-4 kruga oko stadiona a onda 10-ak km laganog trčanja, svaki drugi dan. To za slučaj da radiš u višespratnoj zgradi pa moraš da ih tegliš sa sprata na sprat pešaka jer je lift u kvaru.
Za jedno 10 godina ćeš verovatno postati šef gomili pitomaca koji će da secaju i gledaju te ko Boga, a ti ćeš da se dereš ˝nosi to na treći sprat, gurni to ovamo, ne bre, reko sam ti sto puta da ne mož´ to bez kabla, jaoooo Gospode Bože i anđeli s neba, vodite meeeee...˝. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Veteran
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Deo inventara foruma
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 1.522 puta na 1.055 poruka
|
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Novi član
Član od: 6.4.2013.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
|
![]()
Poznato je da su svi server administratori bodybuilderi. Moras se roditi za taj posao!
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
World of Tanks | BigBadVuk | Mrežne igre | 32068 | 18.1.2025 16:52 |
Pitanje u vezi sa Facebook-om!? | Aleksandar1987 | Internet tehnologije | 2 | 1.7.2011 23:11 |
Problem sa puštanjem HD filmova sa eksternog HDD-a | Pipboy | Foto i audio/video | 0 | 24.12.2010 21:09 |
Problemi sa efiks-om.. | kwar | Grafika | 2 | 23.12.2008 10:51 |
Pitanje u vezi sa kupovinom - hitno | daneboy | Šta da kupim? | 4 | 25.1.2007 0:36 |