![]() |
![]() |
|
Osnovne komponente Procesori, ploče, memorije... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 5.2.2010.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Evo ovako,simptom racunara je da se iznenada ugasio,posle toga startovanje vise nije bilo moguce,naravno odmah je ukazivalo da je eventualno napajanje u pitanju tako da je kupljeno novo 500w!Medjutim i posle stavljanja novog napajanja racunar ne reaguje,poskidao sam sve komponente osim grafike memorije(zamenio),procesora ili isao redom i dalje nema efkta dakle ploca je jednostavno mrtva cooler ne okrece !!!Medjutim sam isprobao i dalo je nekog efekta staro napajanje ATX 300w koje je pri samom prikljucivanju na plocu pokrenulo cooler na procesoru(nisam startovao power prekidac)!Pokusao sam i sa drugim proverenim napajanjem medjutim nema efekta!!!Tako da sam sad definitivno pomalo zbunjen i da li je neko imao slicno iskustvo sa pomenutim problemom!Maticna ploca je GYGABITE Ga-k8ns ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
|
![]()
99% maticna
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
Imam problem pri ukljucivanju racunara. Ucitava se bios, dodje do dijela gdje prikazuje hard diskove i onda se resetuje. Vecinom se iz drugog puta pokrene normalno. Mijenjao sam hard disk, imam MAXTOR ATA od 80 GB kao C particiju i WESTERN DIGITAL SATA 2 320 GB kao D particiju. Ploca je VNF3-250 CHAINTECH. Procesor je AMD Athlon 3000+ , overklokovan 10%. Napajanje je 250 W, polovno, izvadjeno iz nekog Fujitsu Siemens racunara. Ne znam naziv. Sistem radi normalno kad se podigne, tako da mislim da nije do napajanja. Testirao sam sistem u Everestu, sve radi normalno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
|
![]()
za pocetak vrati sve na def u biosu..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
Promijenio sam mjesto SATA konektora na ploci. Sad sve radi normalno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Novi član
Član od: 24.3.2010.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Imam problem