![]() |
![]() |
|
Aplikativni softver Svi programi i alati koji se ne uklapaju ni u jednu od ponuđenih kategorija |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Veteran
Član od: 18.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 12 puta na 5 poruka
|
![]()
Da li znate mozda za neki program koji bi mogao da prepozna o kom se font-u radi sa slike (jpg, bmp...).
npr. ovako: Skeniram neki tekst i ubacim sliku u program koji mi na osnovu unete slike kaze o kom se fontu radi, ili mi bar uporedi taj font sa fontovima koje imam. Unapred hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 19.12.2005.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
|
![]()
abbyy fine reader
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.892 puta na 1.077 poruka
|
![]()
Ako nisi siguran da li font koji želiš da analiziraš imaš na sistemu toplo ti preporučujem site www.myfonts.com na kome imaš opciju WTF
![]() Veruj mi u pitanju je mnogo dobar sajt sa sposobnošću prepoznavanja od oko 95% što najviše zavisi od toga da li pratiš uputstva na sajtu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
Član od: 19.12.2005.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
|
![]()
pogresio sam, sorry...
abbyy je za prepoznavanje texta sa slike. hm... mozda novija verzija skonta i o kom fontu se radi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
Član od: 18.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 12 puta na 5 poruka
|
![]()
@holodoc
Hvala puno! Extra je sajt. Sutra cu probati, pa javljam rezultate. Hvala jos jednom & dobijas jednu pozitivnu ocenu P.S. Ukoliko ima jos neko predlog neka pise |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.892 puta na 1.077 poruka
|
![]()
Nema ne čemu.
Par smernica za MyFonts.com. Kada budeš skenirao sliku podrazumeva se da pošalješ samo jedan deo teksta u određenoj veličini (vidi sajt) koji bi trebalo da sadrži pet-šest slova minimum. Pre negoli pošalješ sliku treba da je malo pripremiš. To podrazumeva sledeće: sliku u Photoshopu obavezno provuci kroz Despecle filter (nalazi se u Filter/Noise meniju) ako si skenirao bilo kakav štampani materijal. Slika mora da bude u grayscale ili dvokolornom modu. Slediš korake: Image/Mode/Grayscale pa onda probaš i Bitmap ako ti se tako čini OK. Osnovni cilj je da slova imaju jasne konture i da ne smeju da se preklapaju. Ako misliš da su slova još uvek nejasno definisana slobodno probaj još nešto ali je ovo + viđenje računa o veličine slike najvažnija stavka. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Život sa kompjuterašem | Marko_L | Cvet kompjutera | 86 | 20.2.2006 1:43 |
mp3 player sa mmc/sd (znam da je bilo, ali...) | xw0lf | ŠDK - Foto i audio/video | 27 | 12.2.2006 22:15 |
Problem Sa Grafikom | Branislav Živaljević | Grafika | 14 | 4.2.2006 17:19 |
prebacivanje slike sa graficke na tv problem | tool.keenan | Grafika | 3 | 12.1.2006 13:18 |