![]() |
![]() |
|
Tekstovi u SK u rubrici Test Drive |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#262 |
Starosedelac
Član od: 20.5.2012.
Zahvalnice: 674
Zahvaljeno 1.841 puta na 1.181 poruka
|
![]()
todos ,bas nemas srece
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Deo inventara foruma
|
![]()
@Sladjan85
Ma valjaju svi, cini mi se da sam i ja imao peticu i to dugo. Medjutim meni treba komercijalna tj. legalna verzija sa svojim naprednim funkcijama koje nema ni jedan drugi slican program. Posedujem legalan Corel x6 koji uparen sa ovim programom cini kompatibilnu i funkcionalnu celinu. Ranijih godina uvek su pominjali bar na pola strane kad izadje nova verzija i samo tek tako su prestali da ih opisuju. Reci ces mozda da postoji alternativa za ovaj program, ja ti tvrdim da je nema u ovakvom obliku. Isto kad bi mi rekao da postoji alternativa za CorelDRAW u obliku raznih DRAW open verzija. Jednostavno nema. Postoji samo Ilustrator ali on je rame uz rame sa Corelom. (Ovi iz redakcije nece propustiti priliku da kazu da je Ilustrator cak i bolji). Poslednja ispravka: todos (7.11.2013 u 5:41) |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku todos na korisnoj poruci: | ||
Zeljko023 (9.11.2013) |
![]() |
#264 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Transcend USB hub TSHUB 3K
Pošto se skoro pojavio a postoje široke potrebe za ovakvim jednim uređajem (HUB). Mogli biste u nekom od narednih brojeva da ga testirate. Mene lično zanima podrška osim za USB 3.0 i za USB 2.0. I sve ono što bi takav jedan tekst imao da prikaže. |
![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Banned
Član od: 26.12.2012.
Zahvalnice: 120
Zahvaljeno 21 puta na 17 poruka
|
![]()
asus direct cu i r9 290
|
![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Banned
Član od: 21.4.2014.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 8 puta na 3 poruka
|
![]()
Mislim da bi trebala da se uvede rubrika "Popravi Sam Svoj PC" jer se svi u svakodnevnom zivotu susrecemo sa manjim ili vecim kvarovima PC-a, zasto ih sami ne bismo uklonili. Evo ja se nudim da pisem tekstove i stavljam slike. Tekstovi bi bili o tome kako zameniti RAM memoriju ili hard disk, kako promeniti termalnu pastu na procesoru, kako promeniti kuler, kako popraviti napajanje... Da malo objasnimo obicnom narodu kako i sta kad dodje do sitnog kvara, vrlo malo ljudi zanima koja je najnovija maticna, graficka, jer nema svako para da to priusti. Tekstove cu da pisem besplatno i ne trazim nista za uzvrat, ako ste zainteresovani posaljite PP pa da se dogovorimo.
|
![]() |
![]() |
Sledećih 5 korisnika se zahvaljuje korisniku Miljan ElectroMAX na korisnoj poruci: | ||
ballerina72 (27.8.2014), bojan1080 (20.6.2014), Butke (12.6.2014), Lord Vucko (19.8.2014), ZoNi (13.5.2014) |
![]() |
#267 |
Član
Član od: 27.3.2013.
Zahvalnice: 1.149
Zahvaljeno 502 puta na 188 poruka
|
![]()
Predlozi, predlozi...
moj prvi, jubilarni post na ovom forumu ću započeti konstruktivno... ![]() ...ili ću se barem truditi da to budem ![]() 1. Istorijat sveta kompjutera povodom 30 godina od prvog broja sa akcentom na sam nastanak, početne ideje i zanimljivosti kroz koje ste prošli tokom ovih 30 godina... ne bi bilo loše i akcentovati to kako ste uspeli da izgurate ratne devedesete... 2. Mini serijal tekstova o domaćem računarstvu, kako hardverskom (Galaksija, PEL Varaždin "Galeb", Ivo Lola Ribar "Lola 8"), tako i softverskom (od nekih početaka, pa do stvari kao što su Genesis Rising) 3. Bar neki tekst o uticaju korišćenja računara na zdravlje i o uputstvima za zdravije korišćenje istih... znam da ovo možda deluje nekome bez veze, ali zapanjili biste se koliko mladih (a i starijih) ima nepravilno držanje, smetnje u vidu i mnogo šta još, a sve zbog nepridržavanja nekih osnovnih stvari vezanih za koliko toliko zdravo korišćenje IT čudesa ![]() 4. Tekst o tome na koje načine je moguće podići svest ljudi u sferi reciklaže IT opreme i na koji način je reciklaža ove vrste otpada moguća u Srbiji. Danas smo više nego ikad zatrpani IT opremom i posve je logično razmišljati o održivosti i reciklaži stare i neuslovne IT opreme. 5. trenutno ništa mi ne pada na pamet pod stavku pet... valjda zato što ovaj post pišem na blic, pet minuta pre kraja radnog vremena ![]() Sve u svemu, nadam se da će neko ovo pročitati i uzeti u razmatranje. Ako se setim još nečega, biće mi drago da to nakuckam ovde, makar to niko i ne pročitao ![]() Pozdrav za sve čitaoce, članove redakcije i članove ovog foruma... P.S. Eto, u prvom postu napravih grešku... ja pročitah u naslovu teme "teKstove" umesto "testove" ![]() Eto napravih ja inicijalni fail, a nisam se pošteno ni registrovao kako treba ![]() ![]() Poslednja ispravka: Yonai (4.7.2014 u 16:03) |
![]() |
![]() |
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku Yonai na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#268 |
Neozbiljni kolega
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
|
![]()
I testovi su teXtovi!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Podstakao me vrhunski tekst o Genius misevima iz broja 07.2014 da napravite test listu iz dole prilozenih kategorija.
Kategorija: Internet, ofis... Igre, 2D vektorska i 3D grafika, Univerzalni modeli. Mnogo tih periferija ima, narocito manje poznatih na koje mi vecina imamo slab uvid i znanje o mogucnostima manana i kvalitetima istih. |
![]() |
![]() |
![]() |
#270 | |
Veteran
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#271 |
Veteran
Član od: 29.10.2008.
Zahvalnice: 242
Zahvaljeno 77 puta na 71 poruka
|
![]()
Sampro zvucnici,s obzirom da su "domaci" brend uz to i povoljni.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Da li mozete da testirate Transcend USB HUB sa 4 USB 3.0. i napajanje? U pitanju je jedan jedini model koji je na trzistu i relativno nov.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Član
|
![]()
Da li možete da ubacite i malo robotike?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Neozbiljni kolega
|
![]()
^Bilo je takvih testova s vremena na vreme. Poslednji je, ako se dobro sećam, onaj Samsungov robotizovani usisivač koji "ume da nauči" raspored nameštaja i da izbegava prepreke, a nakon obavljenog posla da se sam vrati na punjač i dopuni baterije. Kad god nam se ukaže prilika za nabavku nekog robota, sigurno je nećemo propustiti.
![]() |
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Rocker na korisnoj poruci: | ||
ballerina72 (28.9.2014), Wolverine (26.9.2014) |
![]() |
#275 |
Član
|
![]()
Ma nisu toliko zanimljivi oni roboti usisivači
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Član
Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 52 puta na 36 poruka
|
![]()
Ja bih voleo da vidim veliki uporedni test SSD-ova sa akcentom na real time performansama (ne na benchmarkovanju).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#277 | ||
Neozbiljni kolega
|
![]() Citat:
![]() Citat:
Naravno, kad dobijemo neki "enterprise" model, poput Intelovog 730, napomenemo njegove prednosti vezane za brzinu upisa jako sitnih fajlova (4KB) i izdržljivost u vidu garantovane količine podataka na dnevnom nivou i broju godina za koliko proizvođač garantuje da će raditi u tako zahtevnom režimu. Veliki problem ograničenja brzine kod SSD-a je SATA (3) interfejs, jer današnji modeli lako dostižu njegove maximalne brzine, pa čak i ako su brži od toga, ne mogu to da pokažu. Budućnost je u SATA Express interfejsu, koji kombinuje brzine nekoliko SATA portova i tako eliminiše ograničen protok kao usko grlo, ali ima i ozbiljnog konkurenta u vidu M.2 uređaja koji koriste PCI-E magistralu. Ovi uređaji, a i ploče su još uvek retki kod nas, ali postaraćemo se da dođemo do nekog modela i napišemo nešto i o njima. ![]() |
||
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Rocker na korisnoj poruci: | ||
Oggy (29.9.2014) |
![]() |
#278 |
Član
Član od: 28.7.2012.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 17 puta na 17 poruka
|
![]()
Krece digitalizacija, pa shodno tome predlozio bih uporedni test USB DVB-T2 tjunera koji se mogu naci kod nas. Naravno moze i internih, kao i SetTopBox-ova, pa cak i android TV box-ova, ali to dosta prosiruje tematiku, pa ne bi bilo lose staviti akcenat na USB. USB pre svega sto moze na laptop, cime dajemo laptopu nove mogucnosti. Pretpostavljam da vecina vas i ne prati tv program pogotovo ne preko analogne antene ali ima nas i takvih i bilo bi super kad bi se ispratila ta ponuda tjunera.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Član
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 88
Zahvaljeno 69 puta na 60 poruka
|
![]()
Ja bih da napomenem da ako se radi test SSD memorija (jer to nisu diskovi više) , da se uzme u obzir pri testiranju ponašanje SSDova što se tiče šta oni zaista upisuju a o čemu lažu,
pošto je potvrđeno da samo serverski SSD upisuju i obavljaju do kraja poslate im operacije dok potrošački SSD redovno lažu o tome šta su zaista uradili. Dakle, ako se formatiraju po NTFS i onda im se meri "brzina" to nema veze sa stvarnošću da li oni unutra to zaista i upisuju itd. Stariji Intel SSD su imali i u potrošačkom rangu dobre osobine a danas ste sigurni samo ako kupite "serverski" SSD a ovi potrošački prosto lažu kad im se šalju komande. Takođe, nemoguće je zaista obrisati podatak sa SSD (!). Jer takođe lažu čak i kada kažu da su upisali podatak PREKO postojećeg i navodno ga obrisali, zato što - LAŽU, oni to u stvari nikada ne rade. JEDINI način da imate zaista obrisan podatak sa SSD jeste da ga u PUNOM kapacitetu popunite od početka do kraja preudoslučajnim (random) sadržajem i onda nema kud nego da presnimi svaki bajt drugim sadržajem. U realnom radu jedino je ENKRIPCIJA i to ona koja se radi unared i pre bilo kakvog upisivanja sadržaja na disk, pouzdan način da se posle brisanja popdatka u fajl sistemu, sadržaj zaista može smatriti nedostupnim, jer nema ključa za otključavanje sadržaja, tj i prostor van prostora gde su fajlovi i prostor s fajlovima je pseudoslučajan. Dakle, ako se pojavi test "komercijalnih" SSD memorija za laptope i desktope a nema osvrta na ovaj problem, već se samo pojave glupavi grafikoni sa još glupljim NTFS, onda nije dobro urađen posao, tj u praksi je to medveđa usluga. Standardno brisanje sadržaja kod SSD ne znači apsolutno ništa: http://cseweb.ucsd.edu/~swanson/pape...11SecErase.pdf Bez enkripcije nema brisanja: http://www.sophos.com/en-us/support/...se/113334.aspx Poslednja ispravka: nikolam (25.11.2014 u 19:21) |
![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Neozbiljni kolega
|
![]()
Uh, uh...ajd' malo pojasni to "pošto je potvrđeno da samo serverski SSD upisuju i obavljaju do kraja poslate im operacije dok potrošački SSD redovno lažu o tome šta su zaista uradili."
![]() Serverski SSD-i (i, da, niko ih ne naziva diskovima, nego uređajima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Predlozi i sugestije za SK | ezenkiel | O SK-u uopšte | 1 | 6.10.2006 1:51 |