![]() |
![]() |
|
ŠDK - Zvuk na računaru Saveti u vezi sa kupovinom zvučnih karti, zvučnika, slušalica... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Deo inventara foruma
|
![]()
1. Interesuje me koliko bi po vama bilo isplativo nabaviti u neko dogledno vreme spomenuti Behringer umc22 Link ili pak neki slican audio interface a da se koristi kao dac/amp combo sa Isk HF2010 to bi bio jedini zadatak koji bi ispunjavao uredjaj.
Za razliku od zvucnih i dac/amps comboa o kojima sam dugo dugo drljao svugde o Audio Interface uredjajima znam virtuelno blizu 0 Pa mi je malo sa jedne strane nezgodno da uzimam nesto od cega necu koristiti vecinu ostalih portova/mic preamps i td tj nedorastao sam uredjaju. ![]() Medjutim zapalo mi je za oko posto je cena relativno pristojna a cenim da bi trebalo da jos vise unapredi, stanje sa Isk premda sam i sada veoma zadovoljan sa Xifi Go Pro kao izvorom lepo to gura sluske sto se kvaliteta a i outputa tice odlicno je sve to i sto se tice portabilnosti tice svugde mogu vukljam jos sa Fiio A1 ponekad u kombinaciji. Ali naravno kako to obicno biva kad neko zagrize kolac koji ranije nije probao obicno je otvoren i za repete. Toliko sam odusevljen sluskama da sam se nakon ko zna koliko sesija sa kezom zapitao sta bi tek bilo da im se priblizim limitu onog sto mogu teraju . ![]() 2. S druge strane druga neka varijanta za home only use bi mi bila Creative Omni, volim sto je eksterna jos ima 2 mikrofona vec ugradjena unutra pa je zgodno resenje kad zafali i to, premda ne racunam na bog zna kakav quality istih,najglavnije je sto je Amp unutra slican kolko sam citao kao i Soundblaster Z,pa mi to uliva poverenje da bi takva neka karta izvlacila prakticno the most of it za HF2010 . Cena je osetno veca u odnosu na behringer though al ne svemirski veca. Citao sam recenzije gde je uparivana sa Hd 650/HD600/DT990 250ohm verzija i cak jednim Yamaha YH100 koje vaze da su veoma teske za drive, i samo kod ovih poslednjih je review lik rekao da su slightly under powered u odnosu na neko njegovo custom pojacalo pa se postavlja kao safe bet s obzirom da je U7 skuplja sada od spomenute za 2500- 3000+ . 3. Svestan sam i da postoje Dac/amp combo uredjaji Fx 3/FX 6 sa KP od tamo nekog lika ali to sigurno nema garanciju nikakvu pa ako nesto nastrada (premda kontam da tu jedino moze cela plocica da ode ) mogu da se pozdravim i bacim u kantu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.11.2008.
Zahvalnice: 726
Zahvaljeno 4.351 puta na 3.592 poruka
|
![]()
Teško da ti neko ovde ko nije probao navedene uređaje može reći bilo šta konkretnije. Da li si razmišljao o Behringer UMC202HD za 9k? Trebalo bi da ipak bude solidno parče hardvera, barem ja bih se pre odlučio za njega nego za tu Creative ... Što ne odeš u Audiopro sa slušalicama i pitaš ih za mali test na licu mesta ako je moguće?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Hvala na sugestijama.
![]() U pravu si to stoji naravno da licna iskustva drugih znace dosta, ali eto pitanje je dosta fleksibilno ne mora se vezivati samo za behringer vec i mozda nesto slicno u tom rangu od audio interfacea a da je neko cackao u kombinaciji sa nekim superlux modelom il presonus / necim trecim. Sto se tice ovog modela koji si dodao , i on mi je u razmatranju al cim sam video da je jos nabudzeniji sa kolicinom inputa , odma sam pomislio daj dal je realno da drzim ovako nesto za moje proste namene. ![]() Ne zurim se ima vremena dosta da se sve dobro izvaga, nije ti predlog los da pitam da procackam malo na licu mesta/ probam koju pesmu. Al to bas kad budem imao komplet vikend posto ovako radnim danima nemam vollje se petljam mnogo a ne volim nabrzaka da smandrljam pa da napravim impulsive buy. Kontam da audiopro ima bas onako odvojene rafove il nesto gde moze na miru se to proba, ova radnja na M koja je glavni distributrer Isk za nas iako ima super izbor/cene, velicina objekta je ko prosecni pet shop pa proba za HF2010 nije bila opcija. ![]() Poslednja ispravka: sale94 (20.7.2018 u 18:59) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Starosedelac
Član od: 20.4.2013.
Zahvalnice: 142
Zahvaljeno 173 puta na 157 poruka
|
![]()
Ne reklamiram ih, ali cuo sam da su ovi u Audiopro jako ljubazni i verujem da ce da ti dozvole da probavas raznorazne uredjaje. Ovi na M su baksuzi. Znam lika koji je otiso tamo da kupi gitaru, uzeo nekog nesto skupljeg Dzeksona, prodavac mu je priso i reko "dzabe ga probavas kad nemas pare da ga kupis"
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Znas kako radi se o tome da Jedini Dac uredjaji koje sam gledao da imaju kod nas sa garancijom a da mi pasuju su Fiio E10k koji je odlican ali za 10500 mislim da bi mi vec preslo granicu koju bih izdvojio a to je tu 9000-9500 sto mislim da je razumno posto mi ovaj portable combo Fiio A1 i ovaj Xi-fi go pro sto imam mi zajedno kostaju 9k.
Slican slucaj je i sa Esi Maya22 koja ima u radnji na P. Kao i Fiio Q1 koji mi je cak i interesantniji od e10k zato sto moze i na fonu da radi. Al opet svi oni se po ceni kolju sa spomenutim creative omni ( 9500) i behringerom umc220hd I 6000 za umc22 model. Sto se tice radnje na M tj musicstop bili su ljubazni u smislu da te detaljno pitaju za namenu dal ce ti odgovarati objasne ako te nesto interesuje u slucaju zamene sve normalno, mada to je sve od slucaja slazem se. Mozda je tako bilo jer sam sa vrata odma pitao dal ima modela za probu. Poslednja ispravka: sale94 (21.7.2018 u 6:57) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Starosedelac
Član od: 20.4.2013.
Zahvalnice: 142
Zahvaljeno 173 puta na 157 poruka
|
![]()
Ja sam mislio na drugu firmu na M (Mitros Music). Oni mislim da imaju najveci izbor audio opreme i instrumenata kod nas. Ali su i najskuplji. Kod tih drugih na M sam kupovao zice i zadovoljan sam bio...
Sto se dac-ova tice, jako je slab izbor novih u radnji. Ipak ti ostaju interfejsi. Iskreno, malo je falilo da ja uzmem takav berindzer, primarno za muziku takodje, ali i za snimanje kojekakvih gluposti. Onda sam razmislio i doso do zakljucka da za to nesto sto sam ja zamislio mi treba maltene ceo muzicki studio, sto cu mozda i da realizujem u nesto daljoj buducnisti i razmanuo sam, da bi uzeo polovnu SoundBlaster X-Fi Titanium karticu, sa kojom sam jako zadovoljan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Nabavio sam na kraju Fiio Q1 . Bukvalno sam iscimao prodavce u jedinom mestu gde trenutno je moglo da se nadje na stanju bas ovaj model prvi, i to sam funny story morao prvo da po obicaju kad su malo egzoticniji uredjaji u pitanju, da im pokazem sa Fona Offline stranicu sa tacnim nazivom uredjaja/bar kodom i sve da bi uopste se setili sta zapravo imaju u ponudi.
Dakle jedan jedini na stanju i to sam nakon sto sam ga preuzimao objasnjavao prodavcu (i to na njegovo direktno pitanje a ovo je zapravo pojacalo eksterno al i jos nesto?) znaci ono mnogo je interesantna interakcija bila u pitanju kad sam mu u par reci jos dodao kako je moguce koristiti/povezivati uredjaj. Sami utisci prvi su veoma pozitivni smatram i dalje da je cena kod nas po obicaju Rip off, ali sam uredjaj daje jako cist signal trudio sam se da iskopam slucajeve kad se javlja/noise/pucketanje/emi il bilo sta slicno nista, stvarno s te strane opravdava sebe. Vrlo organski/balansiran zvuk , poput ove moje xifi go pro zvucne ali cistoca je jasno na strani Fiia i to jednostrano iako je i go pro cista vecinom . Kao i separacija instrumenata koja je ocigledno jos nesto za nijansu smoother u odnosu kad su nagli prelazi u pitanju. Takodje low end dobija na mesnatosti delimicno jos al opet nije postao ni sad preteran i zagusen, dakle Dac kida po meni nije ni cudo sto ga stavljaju sa e10k rame uz rame . Amp segment je tek lud, tj kad je povezan kao Usb/SPDIF interface na komp, bukvalno je dovoljno drzati digital slajdere tipa windows/player u kom pustate na 70-100% i onda saltati tockic na samom uredjaju izmedju 3.5 i 5 od 9 il 10 podesavanja posto sve preko je bukvalno haos koliko energije doprema na ovom modelu. Takodje sam isprobavao kako se ponasa uredaj kao Amp samostalno preko Aux i mini kabla sa 2 kraja utaknutog u Lenovo K5 koji ima problem sa niskom voltazom koju doprema generalno cak i sa 16ohms ali zato ima poprilicno cist balansiran signal sa svojim Dac-om , pa je u kombinaciji sa ovim dalo poprilicno fin rezultat na ovim Iem Sony MDREX110AP koje su mi i do sada zvucale stvarno dobro (ali samo kada se koristi Dolby i kad se bas modifikuje EQ i dosta izdignu slajderi svi posto sam Dac kad se koristi jednostavno Output je muffled nekako bas zbog toga sto je undervoltage po meni bez obzira na volume) a sada zvuce nikad bolje cak i sa svim na OFF kvalitet je strasan i ubedljiv tek sada mislim da su prave boje pokazale i prodisale do kraja na fonu bukvalno tolko dobro su kontrolisane sada, definicija celog spektruma je ociscena, eksplozija generalno posto i ove sluske imaju svega nisu suvise obojene ne samo boomy profil ko mnoge Iem . U pakovanju mi nije dosao OTG kabl pa nisam ni mogao testirati kao bi radio Q1 sa lenovo u Usb/Dac modu. Premda znatno bolje Q1 pokazuje sta sve moze kad se upotrebljava i Dac/amp ne samo analog amp. Nisam isprobavao one dodatke slajdere i to, a zgodna stvar je i On/Off Switch za punjenje kad se koristi na kompu. Dodatni cool faktor je sto mi izgleda ko pljoska, a i lepo lezi u ruci s obzirom da ima aluminijuma dosta. Poslednja ispravka: sale94 (6.8.2018 u 21:35) |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Pitanje u vezi IP adresa | Kisr | Internet tehnologije | 32 | 25.8.2007 23:41 |
pitanje u vezi igara tj. hostovanja preko neta | Ekiman | Mrežne igre | 6 | 23.8.2007 23:37 |
Pitanje u vezi sa kupovinom - hitno | daneboy | Šta da kupim? | 4 | 25.1.2007 0:36 |
Pitanje u vezi s laptopom, trenutno stanje | sergej | ŠDK - Prenosni računari | 0 | 13.11.2006 4:05 |
Pitanje u vezi Asus P5B DVD-RW i IDE HDD! | cur3 | Nosači podataka | 5 | 19.9.2006 23:23 |