Forum Sveta kompjutera  

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Kvarovi

Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima
i nestabilnostima sistema

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 30.5.2011, 1:40   #81
vazquez
Član
 
Član od: 15.8.2006.
Lokacija: Western Serbia
Poruke: 391
Zahvalnice: 23
Zahvaljeno 110 puta na 68 poruka
Određen forumom Re: Problem sa pokretanjem računara?!?

Citat:
Sting kaže: Pregled poruke
Slucajno sam napravio spoj sa jednom zicom na onim iglicama za front panel(power button, reset, hdd led itd.) dok je komp bio ukljucen.
Chlan foruma od 2006. koji "na zivo" ubada sta stigne po MB-u???

Citat:
Sting kaže: Pregled poruke
...i malo je zavarnicilo.
To 'malo' je, uglavnom, sasvim dovoljno... LM, probaj da resetujes BIOS vadjenjem baterije na par minuta... Da li komp uopste POST-uje??? Ako da, jel' daje ikakve zvuchne signale, tipa kratki/dugi beepovi??? Jesi li probao da ubodes grafichku od komsije u PCI-E slot, ili neku servisersku PCI, samo da daje sliku??? Ako nista od ovoga ne menja situaciju, onda sorry, sprzio si plochu...
vazquez je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.5.2011, 7:03   #82
Sting
Član
 
Član od: 22.6.2006.
Poruke: 55
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Re: Problem sa pokretanjem računara?!?

ne daje zvucne nikakve signale, cak i kad izvadim RAM.Ne postuje, bateriju sam vadio, ali opet nista. NE verujem da bi PCI-e graficka nesto promenila, sigurno je ploca otisla... Hvala u svakom slucaju!
Sting je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.5.2011, 8:14   #83
MacGruber
Starosedelac
 
Član od: 16.9.2010.
Lokacija: Ispred dragstora
Poruke: 1.697
Zahvalnice: 139
Zahvaljeno 415 puta na 327 poruka
Određen forumom Re: Problem sa pokretanjem računara?!?

Jbt sta sve covek nece procitati na ovom forumu.

Najbolje sto mozes da uradis u ovom trenutku jeste da se pravis lud i odneses na garanciju, kazes samo nije hteo da se upali..
MacGruber je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.6.2011, 14:49   #84
xp professor
Veteran
 
Član od: 3.6.2009.
Lokacija: Ivy bridge
Poruke: 745
Zahvalnice: 134
Zahvaljeno 35 puta na 28 poruka
Određen forumom Re: Problem sa pokretanjem računara?!?

Ovo i nije neki problem, znalo je i pre da se desava, neko vreme nije, pa sad opet pocelo:
kad se sistem pali, pojavi se neki tekst (vezano za maticnu plocu (proizvodjac..)) i trazi da stisnem F1 da bi kao podigao skroz sistem.
Siguran sam da znate o cemu se radi..

Ovako to izgleda kod mene:
//
xp professor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.6.2011, 14:51   #85
Sass Drake
V.I.P. Zaštita
 
Član od: 30.9.2007.
Lokacija: Hypnos Control Room, Tokyo Metropolitan Government Building
Poruke: 5.762
Zahvalnice: 1.110
Zahvaljeno 1.298 puta na 1.073 poruka
Određen forumom Re: Problem sa pokretanjem računara?!?

Stavi novu bateriju na matičnu.
Sass Drake je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.7.2011, 15:49   #86
analayzer
Starosedelac
 
Član od: 2.6.2008.
Poruke: 1.646
Zahvalnice: 85
Zahvaljeno 283 puta na 266 poruka
Određen forumom Re: Problem sa pokretanjem računara?!?

xp professore mislim da je upitanju dugme baterija na matičnoj ploči već sam viđao to.
analayzer je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.7.2011, 19:20   #87
SWAT07
Novi član
 
Član od: 5.7.2011.
Poruke: 3
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: Problem sa pokretanjem računara?!?

Pozz svima.
Imao sam problem sa avastom jer nisam mogao da se registrujem,zapucavao se. Kad sam probao da ga obrisem preko Add or remove program nisam uspeo i onda sam nasao ovaj link http://www.avast.com/uninstall-utility i na taj nacin ga obrisao. Zatim sam instalirao avast i sve je bilo ok,dok se kompjuter u jednom momentu nije zapucao i ja sam ga restartovao. E sad,kad ga upalim on sve normalno pokrene medjutim pojavi mi se desktop bez ikona i zatim se ekran zacrni sa znakom windows-a i pise "loging off" i onda "saving your setings" (tako nesto) zatim "loading your personal setings" i onda se samo smenjuju ta dva poslednja i nista drugo se ne desava.
Bilo kakva pomoc?
Probao sam i da ga pokrenem iz Safe Moda al ista stvar se desava

Poslednja ispravka: SWAT07 (5.7.2011 u 19:42)
SWAT07 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.7.2011, 22:57   #88
sasa84
Član
 
Član od: 29.6.2011.
Poruke: 32
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
Određen forumom Re: Problem sa pokretanjem računara?!?

Probaj da pokrenes Last known good configuration.
sasa84 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.7.2011, 0:49   #89
SWAT07
Novi član
 
Član od: 5.7.2011.
Poruke: 3
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: Problem sa pokretanjem računara?!?

Citat:
sasa84 kaže: Pregled poruke
Probaj da pokrenes Last known good configuration.
probao,sve sto imam ponudjeno tu sam probao i nista nece,isto se ponavlja stalno
SWAT07 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.7.2011, 1:15   #90
sasa84
Član
 
Član od: 29.6.2011.
Poruke: 32
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
Određen forumom Re: Problem sa pokretanjem računara?!?

Probaj da spojis hard disk na drugi racunar i obrisi sve Avast foldere. Posle toga na svom racunaru probaj da udjes u Safe mode pa idi u Start pa kucaj msconfig. Idi na startup iskljuci sve procese vezano za avast, nesto tipa ashweb itd. Pre toga vidi da li ce uopste da udje u safe mode posle brisanja foldera.
sasa84 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.7.2011, 22:31   #91
SWAT07
Novi član
 
Član od: 5.7.2011.
Poruke: 3
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: Problem sa pokretanjem računara?!?

Ipak sam ga odneo u servis i kazu da je HDD crko i da mora da se menja
hvala u svakom slucaju
SWAT07 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.8.2011, 10:01   #92
Gwynbleidd
Član
 
Član od: 13.10.2010.
Poruke: 55
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: Problem sa pokretanjem računara?!?

Evo i kod mene klasičnog problema koji je ovde često opisivan:


Kada se uključi računar, ploča ima napon, ventilatori se propisno zavrte, hardovi pokrenu motore, ali nema znakova života od BIOS-a - nema POST procedure, monitor ostaje bez ikakvog signala, niti ima bilo kakvog zvučnog signala, nema POST bipova.


Ono na šta sam prvo pomislio je:

- Napajanje je nedovoljno.
To je neko Antecovo prilično staro napajanje od 350W koje nije EATX nego ATX (ima četiri pina manje na konektoru za ploču). Dva harda, ATI Radeon 2xxx koja nije nešto zahtevna sa strujom (nema svoje dodatne konektore).
Nisam još u potpunosti isključio ovu mogućnost, ali sam probao još jedno napajanje, koje takodje nije najnovije ili najbolje, LC POWER od 420W switching, ali situacija je ostala ista.

- Baterija BIOS-a je otišla.
Ovo sam pomislio zato što je prilikom poslednjeg paljenja koje je uspelo da podigne sistem (pre par dana) postojao neki problem sa BIOS-om (mislim čak da je rekao incorrect CPU voltage) i morao sam da učitam default settings, nakon čega je sve radilo kako treba (ta mašina nikada nije overklokovana). Pa sam očistio CMOS (s džamperom), promenio bateriju, i bi ništa.

- Ploča je riknula.
Asus P5LD2. To je jedino što mi pada na pamet.
Kompjuter je radio bez problema do pre nekoliko dana sa istom konfiguracijom. Da je neka druga komponenta u pitanju bilo bi bipova od BIOS-a. U medjuvremenu se desila oluja, ali je mašina na UPS-u.

_________________________

Da li treba proveriti još nešto?

Da li ima još neki uzrok ovih simptoma koji mi nije pao na pamet?
__________________________________________
Gwynbleidd je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.8.2011, 20:13   #93
Helingen
Član
 
Član od: 28.2.2006.
Lokacija: Beograd
Poruke: 114
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 11 puta na 4 poruka
Određen forumom Re: Problem sa pokretanjem računara?!?

Citat:
matrix_ninja kaže: Pregled poruke
Imam problem, sklopio sam konfu od starih dijelova koje vise ne koristim (1 gb rama, amd 3800 x2, ati x550) imao sam nekih manjih problema sa ramom ali to sam lako resio jer je pc prilikom paljenja pistao pa sam znao odprilike o cemu se radi.
A sad kad ukljucim, samo pisne jednom kao da je sve u redu, i pali se sistem potpuno normalno samo sto nema slike na monitoru (znam zato sto zvucnik ispusti welcome zvuk, a mogu i da iskljucim pc preko tastature ili pokrenem nesto nasumicnim pritiskanjem)
Dok kad ukljucim monitor u integrisanu graficku pojavi se slika na monitoru, samo sto treba jedno po minute - minut da pocne da se dize sistem prije nego se pojavi slika, a i dvd mi ispusta neke cudne zvukove za to vrijeme

Da napomenem da do graficke nije, probao sam jos ovu koju trenutno koristim, isti slucaj sa monitorom, napajanjem i ramom. Ploca je nova pa ne bi trebalo da je nesto do nje, ali ne znam moguce je.
Ako bilo ko ima kakav prijedlog sta da pokusam jos ili zna u cemu je stvar nek spasava, smorio sam se isprobavajuci komponente cjeli dan
Imam vrlo slican problem. Kupio sam nov hdd wd 10ealx na njega instalirao windows 7, uvece ga ugasio, ujutru da upalim svi kuleri rade, narocito onaj na grafickoj se cuje, sistem se podize (znam po muzici) ali nema slike na monitoru... Opet probam da upalim, ovaj put hoce. Pomislim da je u pitanju novi os, vratim stari win xp, radi jedno pola sata i odjednom se ugasi s tim sto se kuleri cuju. Probam da otkacim novi hdd pa samo sa starog da ucitam os ali opet isto. Znaci kad upalim cuju se kuleri, podize se sistem ali nema slike na monitoru... Cuje se i jedno dugo beep pa odmah zatim i kratko... Bojim se da nije grafa Nemam rezervnu da proverim...

Zaboravih da kazem da mi je napajanje apx 630w, graficka asus ati hd4770, drugi hdd wd 160gb, procesor e4500...

Poslednja ispravka: Helingen (22.8.2011 u 20:53)
Helingen je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 31.8.2011, 17:40   #94
Jacob
Član
 
Član od: 18.1.2007.
Poruke: 244
Zahvalnice: 24
Zahvaljeno 38 puta na 21 poruka
Određen forumom Re: Problem sa pokretanjem računara?!?

Imam problem s jednom starom konfom:

MSI ploca ne znam tacno koja

1.7 ghz CPU Intel pentium

2 X po 512 mb Ram kingston.

Kad ga ukljucim sve se pokrene, svetli ploca, hard, radi fan ali se sitem ne dize, ekran je crn kao da ne prima signal. Daje jedan beep kratak.

E sad kad sam cackao ram i menjao im mesta onda je zapistao sa dva dugacka beepa, kad vratim memoriju na mesto opet jedan kratak.
Jacob je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.9.2011, 11:00   #95
MacGruber
Starosedelac
 
Član od: 16.9.2010.
Lokacija: Ispred dragstora
Poruke: 1.697
Zahvalnice: 139
Zahvaljeno 415 puta na 327 poruka
Određen forumom Re: Problem sa pokretanjem računara?!?

probaj sa drugom grafikom
MacGruber je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku MacGruber na korisnoj poruci:
Jacob (1.9.2011)
Stara 1.9.2011, 13:14   #96
Jacob
Član
 
Član od: 18.1.2007.
Poruke: 244
Zahvalnice: 24
Zahvaljeno 38 puta na 21 poruka
Određen forumom Re: Problem sa pokretanjem računara?!?

Jeste bila grafika, normalno se ukljucio posle menjanja grafike ali fora je sto se sledeci put nije ukljucio i zapistao je jednim dugim beepom.

Kad sam ga iskljucio pa ponovo ukljucio normalno se ukljucio opet.
Jacob je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.9.2011, 13:22   #97
MacGruber
Starosedelac
 
Član od: 16.9.2010.
Lokacija: Ispred dragstora
Poruke: 1.697
Zahvalnice: 139
Zahvaljeno 415 puta na 327 poruka
Određen forumom Re: Problem sa pokretanjem računara?!?

Verovatno napajanje neki dotrajali kinez.
MacGruber je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.9.2011, 13:49   #98
Jacob
Član
 
Član od: 18.1.2007.
Poruke: 244
Zahvalnice: 24
Zahvaljeno 38 puta na 21 poruka
Određen forumom Re: Problem sa pokretanjem računara?!?

I ja sumnjam na napajanje ali trenutno nemam rezervu
Jacob je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.9.2011, 14:11   #99
MacGruber
Starosedelac
 
Član od: 16.9.2010.
Lokacija: Ispred dragstora
Poruke: 1.697
Zahvalnice: 139
Zahvaljeno 415 puta na 327 poruka
Određen forumom Re: Problem sa pokretanjem računara?!?

Nista, nadji neko drugo verovatno je ono preslabo pa ti je problem bio i sa grafom, tj nije moglo da je izgura.. nadji neko kvalitetnije pa probaj.
MacGruber je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.9.2011, 14:02   #100
Pucko
Veteran
 
Član od: 15.5.2010.
Lokacija: Velika Bresnica/Pozarevac
Poruke: 1.068
Zahvalnice: 243
Zahvaljeno 63 puta na 48 poruka
Određen forumom Re: Problem sa pokretanjem računara?!?

here we go again ... :rofl :
Pucko je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno


Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Problem sa mišem Natasa Ostale komponente 8 31.12.2015 1:36
Problem sa kablovskom konekcijom! Nikola_BN Internet usluge 5 17.5.2006 22:04
Problem sa video capture karticom LoneWolf Video/TV softver 4 14.1.2006 14:47


Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 12:42.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2019, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com