![]() |
![]() |
|
Registracija | Uputstvo | Spisak korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje poruke | Označi forume kao pročitane |
ŠDK - Ostale komponente Saveti u vezi sa kupovinom kućišta, napajanja, periferija, štampača, skenera, tastatura, miševa, džojstika... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Deo inventara foruma
Član od: 19.7.2006.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 991 puta na 765 poruka
|
![]()
Bratu cu verovatno za mecec dana pokloniti moje napajanje Chieftec GPS 550W AB A. Za moj kompjuter planiram neko bolje.
Razmisljam o napajanju Chieftec CFT 600W. Ako postoji neki bolji predlog za te pare (oko 80 evra) voleo bih da ga cujem. U mom javnom profilu pise za kakvu konfiguraciju je potrebno. Ako mislite da je Chieftec CFT 600W najbolji izbor za 80 evra koliko verovatno vredi kazite sta mislite o njemu. Ako smatrate da ima boljih napajanje za 80 eura kazite mi koja su da se raspitam da li mogu da se nabave u mom gradu i kazite mi sta mislite o njima. Poslednja ispravka: Nergal (12.8.2008 u 20:45) Razlog: Katalog maloprodajne firme nije dozvoljen... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 12.11.2006.
Zahvalnice: 1.090
Zahvaljeno 2.020 puta na 1.629 poruka
|
![]()
pa trebao bi da za te pare moze da se nadje neki corsair vx550
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
Član od: 10.7.2006.
Zahvalnice: 788
Zahvaljeno 1.618 puta na 1.389 poruka
|
![]()
Ovo ti je najbolje napajanje(~83e), em je tise em ima vise W em bolju efikasnost i moze da isporuci jos vise W nego sto je deklarisano. 2 8pinska konektora za grafe ima(6+2) brdo sata i molex prikljucaka, prava suma kablova. Dosta bolje od tog Chiefteca mada nije ni on losa kupovina ako ti ovaj Corsair nije dostupan a ima ga na nekoliko mesta u BG.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ukimafija na korisnoj poruci: | ||
ivanza (13.8.2008) |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Video sam jos jedno interesantno napajanje. Zove se OCZ StealthXStream 600W. Njegove specifikacije su na linku.
http://www.ocztechnology.com/drivers/600wchart.JPG Cini mi se da su te specifikacije cak i bolje od chieftec cft 600w. To se isto odnosi na OCZ GameXStream 600W. http://www.ocztechnology.com/drivers...600W_chart.jpg Mada mi je manja cena od chiefteca sumnjiva u pogledu kvaliteta i ako je 600w. Mada bih u sustini najvise voleo da nadjem Corsair tx650w jer je definitivno jace od vx550w, pa onda, u zavisnosti sta kazete, ocz ili chieftec. Chieftec cu sigurno naci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Povlacim rec za ocz napajanje. Necu ni da razmisljam o njemu. Pretrazio sam neke forume i video da je vrlo bagovito.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Starosedelac
|
![]()
Iako se mnogi ljudi kunu u chieftec-ova napajanja, ja imam veoma veliko i lose iskustvo sa istim, naime u vreme kada me nije interesovalo da se bakcem oko sastavljanja kompova na poslu, u vecinu masina su stavljana chieftecova napajanja. Elem, napajanja su u rangu od 550-600w. Prva stvar je da su napajanja na svim kompovima (sem jednog a ima ih 8) pre ili kasnije menjana, zbog crkavanja, iako u njima nisu bile neke high end komponente sto se potrosnje tice. Serviseri su nam pricali price da je to do nase lose struje, pa smo onda uzeli usp-ove i stabilizatore da bi smo sredili tu losu struju.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku muki85 na korisnoj poruci: | ||
ivanza (13.8.2008) |
![]() |
#8 |
Član
Član od: 30.10.2005.
Zahvalnice: 73
Zahvaljeno 82 puta na 66 poruka
|
![]()
Nije nekompatibilnos upseva i napajanja nego su UPS-ovi, najverovatnije, preslabi za ta napajanja, imao sam priliku da iskusim tako nesto, posebno sa losijim UPS-evima, radi par meseci pa vise nece, oslabile baterije kazu, ili dva nova upsa rade a treci nece na istoj masini, granicne vrednosti my friend.
Ja imam dijametralno suprotno iskustvo sa Chieftec napajanjima, ni jedan jedini problem (osim sa losim upsevima, ali to je krivica...pa, moja... ![]() Ono sto je kod chieftec-a definitivno lose je odnos cena-performanse, precenjen je. Za te novce moze bolje. Ali su napajanja sama po sebi OK. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Samo u jednoj prodavnici u Zajecaru ima Corsair napajanja samo sto vx550w kosta skoro 8500 dingera, Tx750 nesto malo preko 10000 dingera ali zato Chieftec CFT 600W ima za skoro 6500 dingera a CFT 650W za skoro 6800 dingera.
Nemam toliko novcanih mogucnosti da se osamarim po dzep za Corsair napajanje tako da sam se oprdedelio za Chieftec CFT ili 600W ili 650W a najverovatnije 650W i to verzija za 14cm kulerom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Slobodno uzmi Jedan od tih Chiefteca iz CFT serije, to su CWT build napajanja, snazna, pouzdana dobrog kvaliteta.Ja bih isao na jace posto je mala razlika u ceni ako vec neces da se zezas sa Corsairom da ti da salju Cityjem iz nekog dugom mesta...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Samo da dodam da ljudi kod nas uglavnom ako kupe Chieftec kupe ga iz dosta losije i jeftinije GPS serije koja nije ni prici kvalitetu CFT serije...Pogledati temu o napajanjima http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=21743
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Preporuka za napajanje od 600-650W , šta mislite o (CHIEFTEC CFT-650-14C) | stewazy | ŠDK - Osnovne komponente | 21 | 18.12.2007 22:27 |
Vredi li kupiti Kynio HT-511 zvučnike? | Constantine | ŠDK - Zvuk na računaru | 14 | 21.10.2007 21:59 |
Da li vredi kupiti 64-bitni procesor? | Andross | ŠDK - Osnovne komponente | 36 | 19.12.2005 21:43 |