![]() |
![]() |
|
Brbljaonica Manje ozbiljno ćaskanje na ostale (kompjuterske i geek) teme... (POSTOVI SE NE BROJE!) (Pravila pisanja: kliknite ovde.) |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#661 | |
Starosedelac
Član od: 22.10.2005.
Zahvalnice: 77
Zahvaljeno 231 puta na 166 poruka
|
![]() Citat:
Ali da neidemo previše u oftopik. Kolibri? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#662 | |
Deo inventara foruma
Član od: 2.2.2006.
Zahvalnice: 860
Zahvaljeno 1.729 puta na 992 poruka
|
![]() Citat:
NATO je postao čista komercijala, uđeš. oni ti prodaju oružije, i to je to, važno je da radnja radi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#663 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#664 |
Neozbiljni kolega
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
|
![]()
Iako je Falcon jedan od meni najmrskijih aviona, ne može mu se osporiti da je sasvim upotrebjiv i kao lovac i kao laki bombarder. Protiv 29-ke u dogfightu nema nikakve šanse, iako je i on prilično manevribilan, ali mu samo jedan motor bitno umanjuje šanse za preživljavanje. Naravno, ovo važi kada pilot nije ograničavajući faktor, tj. kad bi piloti bili podjednako iskusni. S druge strane, Ameri nikad ne šalju lovce samostalno, nego imaju debelu podršku AWACS-a, tako da je kao stand off lovac ravnopravan sa 29-kom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#665 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#666 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#667 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ma ljudi ja sam mislio 1v1 a ne 15v1.Sta me briga kako ih salju ameri,sta mislis da ovi nemogu da posalju 15 migova.Nije u tome fora kada ih uporedjujemo,uporedjujemo ih 1v1 a ne 15v1
|
![]() |
![]() |
![]() |
#668 | |
Neozbiljni kolega
|
![]()
Pa 29-ka baš i nije namenjena napadu ciljeva na zemlji/moru, bar ne tako velikih, mada poslednje revizije nose protivbrodske rakete. LM, za taj posao bi prikladniji bio Su-30. 1-2 dobro plasirane rakete poslednje generacije bi mogle da obave taj posao, pod uslovom da sam avion uspe da priđe dovoljno blizu da bi zahvatio cilj. 30 aviona bi osušilo čitavu flotu!
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#669 |
Banned
|
![]()
Čisto me zanimalo jer sam gledao emisiju o američkim nosačima i u njima stalno ponavljaju da ne postoji sila koja bi mogla uništiti nosač
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#670 |
Starosedelac
|
![]()
Nepostoji sinko NIŠTA što se neda uništiti. Jedino bi bilo malo više nego za*****o provući dovoljno aviona kroz CAG i sve ono što će razarači i razne fregate koje čuvaju nosač da ispaljuju na tebe. A da nepričamoo o point defenceu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#671 | |
Neozbiljni kolega
|
![]() Citat:
![]() I za Titanik su pričali da je nepotopiv! ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#672 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
A na zalost imao sam uzivo priliku, kao i vecina Vas da vidite kako ti ****ni fantomi napadaju. Stvarno idu u krdima. Jedan se obrusi na metu, a ostali prate reakciju radara, ili PVO-a. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#673 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#674 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#675 |
Neozbiljni kolega
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#676 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Nema pravila? Baš je moja sestra od tetke polagala u aprilu Krivično, mislim posebni dio, i po pravima i običajima rata zabranjeno je pucati u vojnika koji nema pri ruci oružije, kao i u leđa
![]() Bio ne bio bolji Mig, jasno je da je bolje imati 15 F16ki nego jedan avion.... He he he, Ameri su 1989. naručili oko 150 super galeba, al mi seljaci nismo imali kapaciteta da ih isporučimo.... Inače, da se nadovežm, mali off: Kuvajt je istovremeno naručio 500 tenkova, mi debelo kasnili sa isporukom, i dali im nepunih 100, i onda ih je zauzeo Sadam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#677 |
Starosedelac
Član od: 21.4.2006.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 624 puta na 388 poruka
|
![]()
@Ilija 64:
Jedine stvarcice koje mogu da potope americke nosace aviona su dve ruske rakete , inace radjene za taj posao. To su P500 Bazalt i P700 Granit. I to ne ide na avione. Jednostav no, prva ima masu od 5 tona i bojevu glavu od 1 tone eksploziva, domet oko 550km, brzina 2.5M- 2.8M ( ili ti 835-935m/s). Druga je mase 7 tona i ima bg od 750 kg eksploziva, iste brzina kao i prethodna sa dometom 650 km. Naravno, obe mogu da budu opremljene ( u praksi vecina je i opremljena) sa nukllearnim bg. Kada pogledas masu tada ti je jasno da one ne mogu ni na jedan avion da se stave, i da se lansiraju sa kopna ili sa brodova tipa krstarica. Usput receno, verovatno oruzja koja nemoze nikako da zaustave ni njihovi avioni, ni rakete ni odbrana broda. Kolika je to sila: pa ovako, jedna artiljerska granata za haubicu 152mm napravi u zemlji krater precnika 20ak metara, a ima masu od 50ak kilograma. 1 tona eksploziva u kombinaciji sa pomenutim brzinama bi bila dovoljna da napravi, pa recimo, dovoljnu stetu na nosacu ![]() Od raketa koje idu na avione, verovatno bi na Mig 29 mogla da se stavi neka modifikovana verzija nove rakete Kh90 meteorit sa klasicnom bg i da budes siguran da bi sigurno sa dve tri rakete toliko ostetila nosac aviona da bi morao da se povuce iz borbe. PO svojoj masi je to moguce, ona ima masu 2 tone, ima dobru brzinu od 5 Maha, domet rakete je oko 3000km, inace krstareca raketa sa 2 nuklearne bg od 200KT, to je sadasnji original. Kada bi se smanjio domet i time i duzina rakete, mogla bi da stane i na Mig 29. @ Todos: Razlog zasto ima toliko aviona je u organizaciji napadnih formacija NATO avijacija. To je oko 50% aviona namenjeno za zastitu , ili ti to su lovci, a ostatak je podeljen ravnopravno izmedju aviona za radarsko ometanje i unistavanje radara i aviona za napad na zemaljski cilj. Nista se ne prepusta slucaju nikada. |
![]() |
![]() |
![]() |
#678 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Malo van teme ali otprilike da se zna kakve su sile te ruske rakete na ruskom je ali nemorate ni da razumete da bi shvatili koliko je ovo mozno.Inace ta borba na moru se izmedju amera i rusa zavrsila jos krajem 70-tih godina.Mislim da su krenuli sada da se takmice u vazduhu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#679 |
Veteran
Član od: 19.3.2006.
Zahvalnice: 1.236
Zahvaljeno 762 puta na 295 poruka
|
![]()
^Da se takmiče Rusi i Ameri, ni po jada. Sad su počeli da se takmiče MIG i SUHOJ. Mikojan-Gurjevič ozbiljno "preti", što možete ovde pogledati: http://www.youtube.com/watch?v=eeiqM...eature=related
Sada je MIG na korak od VTOL "mašinčine" sa kojom u vazduhu već sada može da se uradi, da ne kažem, šta hoćeš. Pažljivo slušajte komentar, na engleskom je... Ne samo što se govori o avionu generalno, već i o dogfightu, o čemu je ovde nedavno bilo diskusije. Naravno, i slika je za uživanje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#680 |
Starosedelac
|
![]()
Najviše što mrzim ko ovih snimaka aeroskupova je to što kamerman manijački zumira kameru tako da pošto je pozadina (nebo) plava i jednolična imaš slabu perspektivu. Čak ni onaj dom ne pomaže mnogo. Izgleda kao da avion skoro stalno stoji i da ga neko okreće.
Mislim da bio bio bolji spektakl da su uzletjeli dva miga (jedan sa konvencionalnim motorima) i demonstrirali vektoring tako što bi pokazali kako bi se ovaj mig sa novim motorima lako izvukao iz situacije kada mu je konvencionalni avion za repom. Tako bi imali perspektivu KOLIKI je pomak načinjen. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
avijacija, avioni |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|