Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > Brbljaonica

Brbljaonica Manje ozbiljno ćaskanje na ostale (kompjuterske i geek) teme... (POSTOVI SE NE BROJE!)
(Pravila pisanja: kliknite ovde.)

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 17.5.2008, 22:35   #661
4th Dimension
Starosedelac

Član od: 22.10.2005.
Zahvalnice: 77
Zahvaljeno 231 puta na 166 poruka
Određen forumom Re: Avioni

Citat:
NjegovaWisost kaže: Pregled poruke
Kad kažem "naše" mislim na srpsku

Vidjeste li onu igračku kolibri što leti?
Pa e i začudio sam se. A a druge strane, bilo koji avion da kupimo CG je premala da se on okrene. Paraglajderi su TAMAN za nas. Ionako imamo dovoljno čuka, samo ih treba naoružat. Praćka svakome, a njih će da proizvodi nečiji rođak koji je posao dobio nadasve transparentno na mutiljavom tenderu.

Ali da neidemo previše u oftopik.

Kolibri?
4th Dimension je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.5.2008, 22:44   #662
NjegovaWisost
Deo inventara foruma

Član od: 2.2.2006.
Zahvalnice: 860
Zahvaljeno 1.729 puta na 992 poruka

Citat:
4th Dimension kaže: Pregled poruke
Pa e i začudio sam se. A a druge strane, bilo koji avion da kupimo CG je premala da se on okrene. Paraglajderi su TAMAN za nas. Ionako imamo dovoljno čuka, samo ih treba naoružat. Praćka svakome, a njih će da proizvodi nečiji rođak koji je posao dobio nadasve transparentno na mutiljavom tenderu.

Ali da neidemo previše u oftopik.

Kolibri?
Jeste, imaš daljinski i vozaš je unaokolo, mogu misliti kako bi se moja vesela baba prepala kad bi joj to čudo počelo oko glave da leti....

NATO je postao čista komercijala, uđeš. oni ti prodaju oružije, i to je to, važno je da radnja radi.
NjegovaWisost je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.5.2008, 13:53   #663
RUSuper
Deo inventara foruma

Član od: 10.11.2007.
Zahvalnice: 2.120
Zahvaljeno 786 puta na 496 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku RUSuper Slanje poruke preko Skypea korisniku RUSuper

Inace zaista se zacudim kada neko poredi ova dva aviona Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	f16_06.jpg
Viđeno:	12 puta
Veličina:	25,1 KB
ID:	21076Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	mig29_12.jpg
Viđeno:	13 puta
Veličina:	24,1 KB
ID:	21077
RUSuper je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.5.2008, 15:53   #664
Rocker
Neozbiljni kolega

Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
Cool Re: Avioni

Iako je Falcon jedan od meni najmrskijih aviona, ne može mu se osporiti da je sasvim upotrebjiv i kao lovac i kao laki bombarder. Protiv 29-ke u dogfightu nema nikakve šanse, iako je i on prilično manevribilan, ali mu samo jedan motor bitno umanjuje šanse za preživljavanje. Naravno, ovo važi kada pilot nije ograničavajući faktor, tj. kad bi piloti bili podjednako iskusni. S druge strane, Ameri nikad ne šalju lovce samostalno, nego imaju debelu podršku AWACS-a, tako da je kao stand off lovac ravnopravan sa 29-kom.
Rocker je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.5.2008, 16:50   #665
NjegovaWisost
Deo inventara foruma

Citat:
Rocker kaže: Pregled poruke
Iako je Falcon jedan od meni najmrskijih aviona, ne može mu se osporiti da je sasvim upotrebjiv i kao lovac i kao laki bombarder. Protiv 29-ke u dogfightu nema nikakve šanse, iako je i on prilično manevribilan, ali mu samo jedan motor bitno umanjuje šanse za preživljavanje. Naravno, ovo važi kada pilot nije ograničavajući faktor, tj. kad bi piloti bili podjednako iskusni. S druge strane, Ameri nikad ne šalju lovce samostalno, nego imaju debelu podršku AWACS-a, tako da je kao stand off lovac ravnopravan sa 29-kom.
I ne samo da ih ne šalju samostalno, nego u krdima od po 15 aviona :/ pa napadni ako smiješ... Ae, kako ste me zainteresovali za avione
Stara 18.5.2008, 17:15   #666
Iilija64
Banned

Član od: 20.9.2007.
Zahvalnice: 181
Zahvaljeno 281 puta na 200 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Iilija64

Citat:
NjegovaWisost kaže: Pregled poruke
I ne samo da ih ne šalju samostalno, nego u krdima od po 15 aviona :/ pa napadni ako smiješ... Ae, kako ste me zainteresovali za avione
Pametno. Već je li moguće uništiti američki nosač s eskadrilom od 30 MiG-ova.
Iilija64 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.5.2008, 17:18   #667
RUSuper
Deo inventara foruma

Slanje poruke preko MSN-a korisniku RUSuper Slanje poruke preko Skypea korisniku RUSuper

Ma ljudi ja sam mislio 1v1 a ne 15v1.Sta me briga kako ih salju ameri,sta mislis da ovi nemogu da posalju 15 migova.Nije u tome fora kada ih uporedjujemo,uporedjujemo ih 1v1 a ne 15v1
Stara 18.5.2008, 17:26   #668
Rocker
Neozbiljni kolega

Citat:
Iilija64 kaže: Pregled poruke
Pametno. Već je li moguće uništiti američki nosač s eskadrilom od 30 MiG-ova.
Pa 29-ka baš i nije namenjena napadu ciljeva na zemlji/moru, bar ne tako velikih, mada poslednje revizije nose protivbrodske rakete. LM, za taj posao bi prikladniji bio Su-30. 1-2 dobro plasirane rakete poslednje generacije bi mogle da obave taj posao, pod uslovom da sam avion uspe da priđe dovoljno blizu da bi zahvatio cilj. 30 aviona bi osušilo čitavu flotu!
Citat:
RUSuper kaže: Pregled poruke
Ma ljudi ja sam mislio 1v1 a ne 15v1.Sta me briga kako ih salju ameri,sta mislis da ovi nemogu da posalju 15 migova.Nije u tome fora kada ih uporedjujemo,uporedjujemo ih 1v1 a ne 15v1
Sve je to lepo, viteška borba i te fore, ali mi ovde pričamo o realnim doktrinama upotrebe avijacije. 1 na 1...pogledaj moj prethodni post.
Stara 18.5.2008, 17:50   #669
Iilija64
Banned

Čisto me zanimalo jer sam gledao emisiju o američkim nosačima i u njima stalno ponavljaju da ne postoji sila koja bi mogla uništiti nosač.
Stara 18.5.2008, 18:51   #670
4th Dimension
Starosedelac

Citat:
Čisto me zanimalo jer sam gledao emisiju o američkim nosačima i u njima stalno ponavljaju da ne postoji sila koja bi mogla uništiti nosač.
Nepostoji sinko NIŠTA što se neda uništiti. Jedino bi bilo malo više nego za*****o provući dovoljno aviona kroz CAG i sve ono što će razarači i razne fregate koje čuvaju nosač da ispaljuju na tebe. A da nepričamoo o point defenceu.
Stara 18.5.2008, 19:02   #671
Rocker
Neozbiljni kolega

Citat:
Da propaganda i što većina kaže, da ovome, nije istina!

I za Titanik su pričali da je nepotopiv! Da je stvarno tako, onda bi nosači sami išli da prave ratove po svetu, ne bi ih pratilo i štitilo još 50 drugih plovila. Postoje i protivbrodske rakete sa taktičkim nuklearnim bojevim glavama...one npr. služe za neutralisanje čitave flote, a i ove sa konvencionalnim explozivima sasvim lepo rade posao.
Stara 18.5.2008, 19:39   #672
todos
Deo inventara foruma

Član od: 9.12.2005.
Zahvalnice: 4.527
Zahvaljeno 2.604 puta na 1.556 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku todos

Citat:

I za Titanik su pričali da je nepotopiv! Da je stvarno tako, onda bi nosači sami išli da prave ratove po svetu, ne bi ih pratilo i štitilo još 50 drugih plovila. Postoje i protivbrodske rakete sa taktičkim nuklearnim bojevim glavama...one npr. služe za neutralisanje čitave flote, a i ove sa konvencionalnim explozivima sasvim lepo rade posao.
Sto se titanika tice, samo se ceka zvanicna potvrda da nije udario u santu, vec je potopljen zato sto se raspao.
A na zalost imao sam uzivo priliku, kao i vecina Vas da vidite kako ti ****ni fantomi napadaju. Stvarno idu u krdima. Jedan se obrusi na metu, a ostali prate reakciju radara, ili PVO-a.
todos je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.5.2008, 19:40   #673
Iilija64
Banned

Citat:
Dobro je. Već sam se zabrinuo.
Stara 18.5.2008, 21:12   #674
RUSuper
Deo inventara foruma

Citat:
Pa 29-ka baš i nije namenjena napadu ciljeva na zemlji/moru, bar ne tako velikih, mada poslednje revizije nose protivbrodske rakete. LM, za taj posao bi prikladniji bio Su-30. 1-2 dobro plasirane rakete poslednje generacije bi mogle da obave taj posao, pod uslovom da sam avion uspe da priđe dovoljno blizu da bi zahvatio cilj. 30 aviona bi osušilo čitavu flotu!

Sve je to lepo, viteška borba i te fore, ali mi ovde pričamo o realnim doktrinama upotrebe avijacije. 1 na 1...pogledaj moj prethodni post.
Ovo sa viteskom borbom me je nasmejalo.Ma dobro sad nije fora 15v1 to moras priznati
Stara 18.5.2008, 21:16   #675
Rocker
Neozbiljni kolega

Citat:
RUSuper kaže: Pregled poruke
Ovo sa viteskom borbom me je nasmejalo.Ma dobro sad nije fora 15v1 to moras priznati
Kvarimo temu ovim chit-chatom, ali evo jednog citata koji je prikladan za ovu priliku.
Citat:
U ratu i ljubavi nema pravila!
Stara 19.5.2008, 9:33   #676
NjegovaWisost
Deo inventara foruma

Nema pravila? Baš je moja sestra od tetke polagala u aprilu Krivično, mislim posebni dio, i po pravima i običajima rata zabranjeno je pucati u vojnika koji nema pri ruci oružije, kao i u leđa Uzmi pušku da te ubijem.

Bio ne bio bolji Mig, jasno je da je bolje imati 15 F16ki nego jedan avion....

He he he, Ameri su 1989. naručili oko 150 super galeba, al mi seljaci nismo imali kapaciteta da ih isporučimo....

Inače, da se nadovežm, mali off: Kuvajt je istovremeno naručio 500 tenkova, mi debelo kasnili sa isporukom, i dali im nepunih 100, i onda ih je zauzeo Sadam Stvarno, obožavam našu vojnu industriju i industriju uopšte
Stara 19.5.2008, 9:33   #677
vasiljevic
Starosedelac

Član od: 21.4.2006.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 624 puta na 388 poruka

@Ilija 64:

Jedine stvarcice koje mogu da potope americke nosace aviona su dve ruske rakete , inace radjene za taj posao. To su P500 Bazalt i P700 Granit. I to ne ide na avione. Jednostav no, prva ima masu od 5 tona i bojevu glavu od 1 tone eksploziva, domet oko 550km, brzina 2.5M- 2.8M ( ili ti 835-935m/s). Druga je mase 7 tona i ima bg od 750 kg eksploziva, iste brzina kao i prethodna sa dometom 650 km. Naravno, obe mogu da budu opremljene ( u praksi vecina je i opremljena) sa nukllearnim bg. Kada pogledas masu tada ti je jasno da one ne mogu ni na jedan avion da se stave, i da se lansiraju sa kopna ili sa brodova tipa krstarica. Usput receno, verovatno oruzja koja nemoze nikako da zaustave ni njihovi avioni, ni rakete ni odbrana broda. Kolika je to sila: pa ovako, jedna artiljerska granata za haubicu 152mm napravi u zemlji krater precnika 20ak metara, a ima masu od 50ak kilograma. 1 tona eksploziva u kombinaciji sa pomenutim brzinama bi bila dovoljna da napravi, pa recimo, dovoljnu stetu na nosacu .

Od raketa koje idu na avione, verovatno bi na Mig 29 mogla da se stavi neka modifikovana verzija nove rakete Kh90 meteorit sa klasicnom bg i da budes siguran da bi sigurno sa dve tri rakete toliko ostetila nosac aviona da bi morao da se povuce iz borbe. PO svojoj masi je to moguce, ona ima masu 2 tone, ima dobru brzinu od 5 Maha, domet rakete je oko 3000km, inace krstareca raketa sa 2 nuklearne bg od 200KT, to je sadasnji original. Kada bi se smanjio domet i time i duzina rakete, mogla bi da stane i na Mig 29.

@ Todos:

Razlog zasto ima toliko aviona je u organizaciji napadnih formacija NATO avijacija. To je oko 50% aviona namenjeno za zastitu , ili ti to su lovci, a ostatak je podeljen ravnopravno izmedju aviona za radarsko ometanje i unistavanje radara i aviona za napad na zemaljski cilj. Nista se ne prepusta slucaju nikada.
vasiljevic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.5.2008, 22:19   #678
RUSuper
Deo inventara foruma

Malo van teme ali otprilike da se zna kakve su sile te ruske rakete na ruskom je ali nemorate ni da razumete da bi shvatili koliko je ovo mozno.Inace ta borba na moru se izmedju amera i rusa zavrsila jos krajem 70-tih godina.Mislim da su krenuli sada da se takmice u vazduhu.
Stara 19.5.2008, 23:35   #679
aerochivija
Veteran

Član od: 19.3.2006.
Zahvalnice: 1.236
Zahvaljeno 762 puta na 295 poruka

^Da se takmiče Rusi i Ameri, ni po jada. Sad su počeli da se takmiče MIG i SUHOJ. Mikojan-Gurjevič ozbiljno "preti", što možete ovde pogledati: http://www.youtube.com/watch?v=eeiqM...eature=related
Sada je MIG na korak od VTOL "mašinčine" sa kojom u vazduhu već sada može da se uradi, da ne kažem, šta hoćeš.
Pažljivo slušajte komentar, na engleskom je... Ne samo što se govori o avionu generalno, već i o dogfightu, o čemu je ovde nedavno bilo diskusije. Naravno, i slika je za uživanje...
aerochivija je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.5.2008, 0:11   #680
4th Dimension
Starosedelac

Najviše što mrzim ko ovih snimaka aeroskupova je to što kamerman manijački zumira kameru tako da pošto je pozadina (nebo) plava i jednolična imaš slabu perspektivu. Čak ni onaj dom ne pomaže mnogo. Izgleda kao da avion skoro stalno stoji i da ga neko okreće.

Mislim da bio bio bolji spektakl da su uzletjeli dva miga (jedan sa konvencionalnim motorima) i demonstrirali vektoring tako što bi pokazali kako bi se ovaj mig sa novim motorima lako izvukao iz situacije kada mu je konvencionalni avion za repom. Tako bi imali perspektivu KOLIKI je pomak načinjen.
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
avijacija, avioni

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 3:51.