![]() |
![]() |
|
Brbljaonica Manje ozbiljno ćaskanje na ostale (kompjuterske i geek) teme... (POSTOVI SE NE BROJE!) (Pravila pisanja: kliknite ovde.) |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#3921 |
Starosedelac
Član od: 8.12.2007.
Zahvalnice: 611
Zahvaljeno 688 puta na 523 poruka
|
![]()
Kako uvezosmo onomad. Rusija je odavno pod sankcijama, a ne znam ni šta nam je sad od jednom tolika frka i potreba za tolikim avionima. Ili je ova sad situacija samo izgovor da bi se uzelo iz nato članica. Mnogo ali mnogo je komplikovanije preći sad na druge borbene avione osim migova.
Što @perablenta pritisci su tu glavni faktor. Nebi me začudilo da nam pošalju neke koji su leteli baš te 99e i glumatali milosrdnog anđela. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3922 |
Deo inventara foruma
|
![]()
1. Nije hitno, ima vremena, na političkoj sceni su stalno promene
2. Ako Crnogorci/Albanci mogu hekta tone droge moju i koju tonu aviona 3. Leteli su i ranije pod oznakom humanitarna pomoć 4. Aero miting, dolete piloti, odrade miting, i ostave avione Poslednja ispravka: perablenta (17.4.2022 u 20:19) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3923 |
Starosedelac
|
![]()
Avioni moraju da se poruče unapred jer manje više sve zapadne kompanije imaju bukirano 5-10 godina unapred. F-35 i duže od toga. Francuzi su isto bukirani 10 godina unapred ali oni su najavili da će podići proizvodnju Rafala pa su pretpostavke da bi mogli dobiti te avione za 5 godina.
Trenutnim migovima ističe upotrebna vrednost 2030. godine. Mi ako ne naručimo u naredne 2 godine doći ćemo opet u poziciju da moramo da kupujemo neku starudiju i da to plaćamo kao pola novih aviona. Nije komplikovan prelazak na druge avione. Obično se ugovori da par godina ranije prva tura pilota prođe komplet obuku u Francuskoj i posle će oni da obučavaju ostale. Pored aviona naš "vođa" ovim kupuje i podršku Francuske tako da jednim udarcem "ubija" dve muve. Rusija teško da će se izvući iz sankcija u narednih nekoliko godina. Mi smo iz Rusije dobili samo ono što je ugovoreno pre sankcija i neke sitnice za koje je NATO dao pristanak. Nove avione nam sigurno ne bi dao da uvezemo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3924 |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.603
Zahvaljeno 10.860 puta na 6.955 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3925 |
Starosedelac
Član od: 8.12.2007.
Zahvalnice: 611
Zahvaljeno 688 puta na 523 poruka
|
![]()
Ako rusi izadju direktno na dunav onda nema prepreke za bilo sta.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3926 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3927 |