![]() |
![]() |
|
|||||||
| ŠDK - Prenosni računari Saveti u vezi sa kupovinom PDA, notebook, laptop i ostalih prenosnih računara |
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#1 |
|
Deo inventara foruma
|
Pozdrav,
kao što sam naslov teme kaže,potreban mi je laptop do 700 eura da može da se nabavi u Beogradu a od karakteristika poželjno bi bilo : - procesor i3,i5 ili i7 (može i novi AMD ekvivalent) - što bolja grafika za igre,photoshop,3d rendering - tv tjuner - 4 gb rama (što više proširivih slotova to bolje) - što jača baterija - što veći ekran - što veći hdd - wifi,bluetooth,hdmi - što manje grijanja i što manje tragova od prstiju,otisaka itd. Dakle,budžet je OKRUGLO 700 eur i ne može "ni euro više" jer sam danas "konvertovao" pare. Kupujem u utorak jer tada dolazim u BG pa bih vas molio da mi javno napišete predloženu konfiguraciju ili pošaljete PM sa tačnom adresom shopa,konfiguracijom i cijenom,da ne lutam. Ako bude i jeftinije,dobro je,ali da se uklope svi "detalji" odozgo,plus-minus tv tjuner ali bilo bi poželjno da postoji. Hvala vam lijepo.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Veteran
Član od: 20.3.2009.
Zahvalnice: 173
Zahvaljeno 168 puta na 139 poruka
|
Nema tv tjuner, nema veliki ekran, ostajace otisci.
http://www.laptopcentar.co.rs/produc...5-13Z-19201002 Mnogo bolji izbor ce biti onaj asus n7xxxx sa hd5730 grafikom i 17" procesorom.Ne znam gde ga ima u prodaji... Kad bi ih stavio jedan pored drugog i isprobao malo, veruje mi odabrao bi prvi model.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Deo inventara foruma
|
Pa ima li onda nešto bez tv tjunera sa što većim ekranom da ne ostavlja otiske i da nije refleksivan (da se ne ogledam u njemu dok radim na njemu)?
Ova 2 modela su mi OK sa karakteristikama ali ipak ne bih htio da mi se otisci lijepe po površini laptopa stalno...ide ljeto,znojenje,povećane temperature,pa još na sve to i mrljavi otisci po laptopu... ![]() P.S. ove tošibe (pogotovo sa amd procesorima) se griju k'o lude... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Veteran
Član od: 24.11.2009.
Zahvalnice: 146
Zahvaljeno 106 puta na 105 poruka
|
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Deo inventara foruma
|
Citat:
Cijene na IT svetu su često simboličnog karaktera (nema ništa dok ne odeš u shop pa se sam raspitaš),a takođe me zanima da li je grafika na ovom modelu dovoljna za pristojno igranje bez sjeckanja,stopanja i sličnih gluposti? |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.953
Zahvaljeno 4.147 puta na 2.711 poruka
|
Jace od 5730 neces naci na nasem trzisu. Ako ne racunao burzuj modele od 100-150.000din.
http://www.notebookcheck.net/ATI-Mob...0.23825.0.html P.S. U odnosu na desktop modele, ta grafa je na nivou 5570 radeona. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Deo inventara foruma
|
Može li mi neko suziti izbor na 2-3 modela sa adresama shopova i detaljima,pošaljite mi na PM da vas ne zezaju oko reklamiranja/oglašavanja.
Treba mi konfiguracija i adresa shopa da ne lutam po BG-u pošto sam dole samo 1 dan - sad u utorak. Hvala unaprijed. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Deo inventara foruma
|
...I ništa od pozitivnog,negativnog ili bilo kakvog drugog feedbacka,ni adrese shopova ("ima ih na sajtu" reći će oni "pametni" ali nemam laptop kojim bih preko neta tokom puta buljio u neki navigacioni sajt)...no,nebitno.
Sutra sam u BG,ako nađem nešto za sebe - kupiću,a ako ne,neću. Hvala veliko ovim ljudima koji su se potrudili da nađu bar ova 2-3 modela. Ostalima,nema na čemu
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
V.I.P. Test Play
|
U Uscu (trzni centar) ima nekoliko filijala firmi koje prodaju laptopove (u slucaju G firme skoro iskljucivo lapopovi, dok ostale prodaju i raznu tehniku). Zgodno mesto za svratiti, videti modele uzivo, a ako bude na lageru sta te zanima, i kupiti. Za adresu vidi PlanPlus.
EDIT: Bojim se da sam zakansio. Sad je sutra.
Poslednja ispravka: player1 (25.5.2010 u 11:51) |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 2.2.2006.
Zahvalnice: 861
Zahvaljeno 1.729 puta na 992 poruka
|
Javi šta si uzeo
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Deo inventara foruma
|
Citat:
Evo dakle : ASUS K72JR-TY064 procesor i3 17.3 ekran 4 gb ddr3 1066mhz 1 gb gpu ati 5470 ddr3 320 gb hdd usb,bluetooth,vga out,no os (danas instalirao win7) baterija 6 ćelija čitač kartica webcam 2mpix i ona forica sa prepoznavanjem lica Altec Lansing zvuk troprsni touchpad (8 pravaca kretanja & stuff) Ovih dana ću da izvrtim neke zahtjevnije igre na njemu (fear,rainbow six,zadnji fallout,gta 4 itd.,pa se nadam da me neće razočarati,a laptop me je izašao (svega) 66000 dinara + carinski troškovi. Bio je u ponudi i neki sa Nvidia 325 GT grafikom ali sam ipak ostao mišljenja da je ovaj radeon bolji.Gdje ih mogu uporediti da vidim da li sam se prevario? P.S. ne nađoh HDMI i tv tjuner za te predviđene pare (do 700 eura) na laptopu sa ekranom preko 16 inča a po BG je tog dana bio takav saobraćajno-prostorno-vremenski kolaps da sam "puk'o k'o lajsna" od svega i ipak ispazario navedeni laptop posljednjim snagama nakon bazanja po shopovima...quoth the raven,nevermore. |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
V.I.P. Test Play
|
E zeznuo si se sto se tice GT325. On je definitivno bolja karta (Asus sa GT325 je po meni best buy to pitanju cena/performanse). 5470 je ko 4570 sa DDR3 memorijom, plus DX11 (koji i ne znaci bas sta). Mada ces moci i na njemu da se poigras uz stezanje kajsa (detalja i rezolucije).
http://www.notebookcheck.net/ATI-Mob...0.23698.0.html http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-...M.24062.0.html Sve ostalo na lapotpu, je vise nego pristojno. Poslednja ispravka: player1 (27.5.2010 u 8:32) |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ex Parrot
|
A koji linux ćeš instalirati?
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 2.2.2006.
Zahvalnice: 861
Zahvaljeno 1.729 puta na 992 poruka
|
Pa fin je =) Ja razmišljam na jesen da uzmem neki lapotop novi, i mislim da neću uzeti ništa a da nije iz MSi G serije. Jeste da imaju slabe grafe za cijenu od 700e ali barem imaju aluminijsko kućište koje mi je najbitnije.
A taj saobraćano-prostorni-vremenski kolaps je svaki dan osim nedelje, kada ništa ne radi
|
|
|
|
|
|
#15 | ||
|
Deo inventara foruma
|
Citat:
![]() Već je instaliran najnoviji mint uz dual boot sa win 7 zbog igara,photoshopa i corela prvenstveno,jer u tim programima planiram raditi...Možda se "ubode" i puppy sa usb-a ili neka treća varijanta jer na njemu mi ne škodi da sve probam,imam sve preduslove za glatko "igranje" sa bilo kojom distribucijom linuxa ![]() Citat:
Ipak,daj Bože da se srede one rupčage na ulazu u grad i parking-tajmeri koji su riknuli dok sam bio u BG ("znaš drugar evo ga sad će ovaj momak što naplaćuje parking" a njega nema 2 sata) itd... |
||
|
|
|
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Pesma/e koja vas najviše dirne? | Wolverine | Opšta kultura | 1131 | 5.9.2019 15:13 |
| Smešni, interesantni tekstovi o raznim geek temama | NjegovaWisost | Cvet kompjutera | 286 | 20.2.2010 13:18 |
| laptop od 30000 do 35000 hitno | Chuck Norris | ŠDK - Prenosni računari | 7 | 14.2.2010 16:44 |
| Pomoć pri kupovini laptopa do 800 € | Marko069 | ŠDK - Prenosni računari | 19 | 21.10.2008 18:27 |
| Hitno mi je potrebna pomoć u kupovini laptop računara! | markoo_88 | ŠDK - Prenosni računari | 8 | 22.5.2008 12:02 |