Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Operativni sistemi

Operativni sistemi Windows, Mac OS, DOS...

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 1.1.2010, 20:20   #1
dragan025
Novi član
 
Član od: 27.12.2008.
Poruke: 17
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Grub, problem, hitno

Konfiguracija

asus p5q DELUXE

CPU Intel Q9400 2.6

Nvidia 9600GT

RAM 2x2GB Geil 1066mhz

HDD 1x1TB Samsung / 2x500GB Samsung

Napajnje Codegen 600w

Problem je sledeci:

Windows instalacija i podizanje istog tece bez ikakvih problema, medjutim Linux nema teorije da podignem.
Instalacija Arch-a prolazi bez problem, grub se lepo instalira, ali posle prvog reboot-a dobijem poruku

grub...error read

Sve komponente su ispravne postavke u BIOS-u sam cackao gledao, podesvao ali nikako ne mogu da nadjem pravu kombinaciju.Ukoliko je do BIOS-a ali ja iskreno mislim da tu lezi problem.
BIOS je apdejtovan na najnoviju verziju.
Sto se grub-a tice sve je u najboljem redu

u /boot/grub/menu.lst sve stoji kako treba, znaci bez geske.

Opet kazem mislim da se nesto u BIOS-u treba podesiti da bi radilo, posto sam na netu nasao brdo ljudi koji imaju taj problem ali ne i resenje iz razloga sto google translate nerevodi 100% ispravno i nerazumem u potpunosti eng.

Hvala svima unapred, vicite ako su jos neki podaci porebni
dragan025 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.1.2010, 20:43   #2
na12
Veteran
 
Član od: 4.10.2008.
Lokacija: /tmp/srbija/sabac Sistem:ArchLinux x86_64
Poruke: 834
Zahvalnice: 20
Zahvaljeno 196 puta na 181 poruka
Određen forumom Re: Grub, problem, hitno

Prvo postavi ovda tacno sta ti izbaci prilikom boot-a,bez ovih tackica i postavi menu.lst.Neko neka prebaci ovo gde mu je mesto.
na12 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno


Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
laptp dell inspirion400 problem hitno! muha_muha Prenosni računari 2 27.12.2009 13:41
Problem oko zvuka molim vas pomoc hitno! dzoni!Firma! Kvarovi 2 13.11.2009 22:42
HDD Problem! Veeeeliki dosadni frustrirajuci problem!!! paretimpar Nosači podataka 6 18.6.2007 1:42
Grub error 17 kod SuSe 10 problem Milos_SD Slobodni softver 12 6.6.2006 16:58


Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 20:17.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2022, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com