![]() |
![]() |
|
Nosači podataka Hard diskovi, optički uređaji (CD/DVD), flash diskovi, floppy... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 15.10.2008.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Pozz
Poceo sam da oslobadjam hdd na laptopi i kupio sam dvd omega diskove od 8.5 gb, i kada sam poceo da narezujem (nero 9) dodje do nekih 2% i tu zablokira, i prikazuje gresku kao Burning Leyer 1. Inace u pitanji je HL-DT-ST DVDRAM GSA-T50L. Otvorio sam u everestu i tu mi pokazuje da podrzava sve DVD+R9 dual layer i DVD-R9 dual layer, cita + pise. Posle toga sam uzeo novi disk Pro Media, i istu stvar mi pokazuje, nakon toga sam presao u CDBurner XP, opet ne mogu da narezem, izbaci mi nesto u smislu da cd nije kompatibilan sa drajvom. Pa me interesuje da li je mozda do diska, rezaca ili programa, nisam nigde trenutno nasao Verbatimove dvd8.5 mozda bi sa njima uspeo.. Ako je neko imao slicnih problema volio bi da mi pomogne.. Hvala I jos jedna stvar, jedan od diskova omega sam ubacio na kucni destop racunar i poceo mi je da reze, i iskoristio sam, ne verujem da je do rezaca na laptopu jer mi bez problema reze sve ostale cd i dvd 5gb |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 9.8.2007.
Zahvalnice: 31
Zahvaljeno 75 puta na 66 poruka
|
![]()
Da li ti je ikada taj rezac narezao dual layer? To sto on reze obisne CD i DVD ne znaci da je u mogucnosti i dual da nareze ispravno.
Proveri s ovim programom da li ti rezac podrzava uopste iste (nisam nasao specifikacije istog na netu). |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Banned
Član od: 14.2.2010.
Zahvalnice: 43
Zahvaljeno 13 puta na 8 poruka
|
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Novi član
|
![]()
Ovo je prvi put da sam pokusao da narezem DL, inace u pitanju je lap-top hp 6830s, koji sam kupio pre nekih 4-5 meseci, tako da ne bih cackao oko izmestanja i sl.. evo postavicu 2 izvestaja jedan od infotool-a jedan od everesta, koliko sam ja razumio i shvatio izgleda da podrzava..
![]() Drive : HL-DT-ST DVDRAM GSA-T50L Type : DVD±R/RW DL Recorder Firmware Version : SC05 Buffer Size : 2 MB Date : ? Serial Number : K008AED0859 Vendor Specific : Drive Letter : F:\ Location : 3:0 Mechanism : Tray Read Speed : 24 , 20 , 16 , 10 X Write Speed : 24 , 16 , 10 , 4 X Read CD Text : Yes Return C2 Pointers : Yes Read CD-R : Yes Read CD-RW : Yes Read DVD-ROM : Yes Read DVD-RAM : Yes Read DVD-R : Yes Read DVD-RW : Yes Read DVD-R DL : Yes Read DVD+R : Yes Read DVD+RW : Yes Read DVD+R DL : Yes Read BD-ROM : No Read BD-R : No Read BD-RE : No Read HD DVD-ROM : No Read HD DVD-R : No Read HD DVD-R DL : No Read HD DVD-RAM : No Read HD DVD-RW : No Read HD DVD-RW DL : No Read HD-BURN : No Read Digital Audio : Yes Read CD+G : Yes Read VideoCD : Yes Write CD-R : Yes Write CD-RW : Yes Write DVD-R : Yes Write DVD-RW : Yes Write DVD-R DL : Yes Write DVD+R : Yes Write DVD+RW : Yes Write DVD+R DL : Yes Write DVD-RAM : No Write DVD-RAM : Yes Write BD-R : No Write BD-RE : No Write HD DVD-R : No Write HD DVD-R DL : No Write HD DVD-RAM : No Write HD DVD-RW : No Write HD DVD-RW DL : No Write HD-BURN-R : No Write HD-BURN-RW : No Buffer Underrun Protection : Yes Mount Rainier : No SolidBurn : No Labelflash : No LightScribe : Yes Modes : Packet, TAO, DAO, SAO, RAW SAO, RAW DAO, RAW SAO 16, RAW SAO 96, RAW DAO 16, RAW DAO 96 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Novi član
|
![]()
Everest Everest
[ F:\ HL-DT-ST DVDRAM GSA-T50L ] Informacije o optičkim uređajima: Opis uređaja HL-DT-ST DVDRAM GSA-T50L Serijski broj K008AED0859 Firmware Revizija SC05 Firmware Datum 06.03.09 Veličina buffera 2 MB Proizvođač Hitachi-LG Tip uređaja DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM Interfes SATA Dodatne funkcije LightScribe Regionalni kod Nema Preostali deo korisničke izmene 5 Preostali dĺo izmena kupca 4 Brzina upisivanja: DVD+R9 Dual Layer 6x DVD+R 8x DVD+RW 8x DVD-R9 Dual Layer 6x DVD-R 8x DVD-RW 6x DVD-RAM 5x CD-R 24x CD-RW 24x Brzina učitavanja: DVD-ROM 8x CD-ROM 24x Podržavani tipovi diskova: BD-ROM Nije podržano BD-R Nije podržano BD-RE Nije podržano HD DVD-ROM Nije podržano HD DVD-R Nije podržano HD DVD-RW Nije podržano DVD-ROM Čitaj DVD+R9 Dual Layer Čitaj + Piši DVD+R Čitaj + Piši DVD+RW Čitaj + Piši DVD-R9 Dual Layer Čitaj + Piši DVD-R Čitaj + Piši DVD-RW Čitaj + Piši DVD-RAM Čitaj + Piši CD-ROM Čitaj CD-R Čitaj + Piši CD-RW Čitaj + Piši Optičke osobine uređaja: Buffer Underrun Protection Podržano C2 Error Pointers Podržano CD+G Nije podržano CD-Text Podržano Hybrid Disc Nije podržano JustLink Nije podržano LabelFlash Nije podržano Layer-Jump Recording Podržano LightScribe Podržano Mount Rainier Nije podržano SMART Podržano CSS Podržano CPRM Podržano AACS Nije podržano VCPS Nije podržano BD CPS Nije podržano Proizvođač uređaja: Naziv Kompanije LG Electronics |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Novi član
|
![]()
Ubacio bih i sliku konfiguracija, ali ne znam kako
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
V.I.P. Zaštita
Član od: 30.9.2007.
Lokacija: Hypnos Control Room, Tokyo Metropolitan Government Building
Zahvalnice: 1.178
Zahvaljeno 1.318 puta na 1.092 poruka
|
![]()
Da li si pokušao da narezuješ Verbatimove DL diskove.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.977
Zahvaljeno 4.828 puta na 2.785 poruka
|
![]()
Imam sličan rezač (isto LG) i isto je problematičan sa dual lejer diskovima. Reže uspešno samo Verbatime, i to ne uvek. Tako da problem je do rezača, kupuj Verbatime i reži na 4x max.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku voodoo_ na korisnoj poruci: | ||
milankk (23.6.2010) |
![]() |
#9 |
Novi član
|
![]()
Nisam nikada rezao Verbatime, ovo mi je prvi put, a kada sam kupovao nije bilo Verbatime.. E sada me interesuje da li je ovo neki nedostaka da mogu da reklamiram rezac, ili je to cesta pojava inace i kod drugih rezaca???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.977
Zahvaljeno 4.828 puta na 2.785 poruka
|
![]()
Možda i možeš da reklamiraš, ali ako ti zamene za LG, opet ćeš imati problema. Jedino ako budu hteli da ti izađu u susret i zamene za neku drugu marku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Novi član
|
![]()
Probacu sa Verbatim diskovima, ako bude bilo problema reklamiracu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Novi član
|
![]()
123456
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.10.2006.
Zahvalnice: 579
Zahvaljeno 1.747 puta na 1.039 poruka
|
![]()
To ti je jedino nekompatibilnost izmedju rezaca i diskova i nista vise posto i sam vidis da generalno gledano on nema problem sa DL diskovima.
Nesto slicno se desava i kod mene stim da recimo nikako nece da nareze apsolutno nijedan Maxell DVD dok ostale diskove (bez obzira da li su +R, -R, +RW ili -RW) reze bez problema. A da nisu losi diskovi govori i to sto ih na desktopu rezac reze iz prve. Znaci probaj sa nekim drugim diskovima posto ti menjanje rezaca na laptopu pogotovo ako je jos u garanciji i nije bas ajsrecnije resenje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.11.2008.
Zahvalnice: 652
Zahvaljeno 4.319 puta na 3.565 poruka
|
![]()
A da flesne novi firmware (ako ga ima)?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Novi član
|
![]()
Ma udario sam ja i najnoviji firmware, mislim najnoviji izasao 2009-te god, ali ista stvar.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Nokia e71 i problem sa USB konekcijom | PsyDuck | Aparati i oprema | 5 | 1.12.2010 15:17 |
Problem sa Adobe Flash performansama na Windows Vista x64 Home Premium OS-u | VladimirBalt | Kvarovi | 0 | 23.8.2009 0:29 |
Problem sa TASKBAROM | Dapper | Operativni sistemi | 6 | 11.12.2008 17:01 |
Problem sa reprodukcijom DVD materijala | Dimo | Kvarovi | 7 | 27.4.2008 16:05 |
problem sa ramom i klokom procesora | mad_skillz | Kvarovi | 1 | 18.7.2006 10:50 |