![]() |
![]() |
|
ŠDK - Zvuk na računaru Saveti u vezi sa kupovinom zvučnih karti, zvučnika, slušalica... |
Pregled rezultata glasanja: Dakle: | |||
Behringer |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 2,50% |
Yamaha |
14 | 35,00% |
Sennheiser |
23 | 57,50% |
Koss |
2 | 5,00% |
Glasova: 40. U ovom glasanju ne možete da učestvujete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Starosedelac
Član od: 25.10.2005.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 28 puta na 20 poruka
|
![]()
Znaci imam 3.000 za slushalice. AKG-a nema. Sta da uzmem od ova 3. Slusalice su u istom cenovnom, a pretpostavljam i kvalitativnom rangu. Molim savete strucnih ljudi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Ja sam ti lepo savetovao za AKG dok ih je bilo. Uostalom pogledacu pa javljam. U obzir od navedenih dolazi jos Kos i Sony ( malo su skuplje ). Verujem ( uz duzno postovanje ostalih clanova foruma ) da sam najvise radio stanica obisao i da vecina njih koriste AKG K-66. Koliko vrede saznaces posle sat vremena miksovanja muzike i razgovora telefonom uz neobilazni shum. Koje god uzmes od navedenih neces pogresiti samo da ih ima za tu kintu. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() Stalno kad uzmem kintu nesto mi prece te grafika, te monitor te memorija ![]() Citat:
Inace ja sam im poslao mail i rekli su mi da nema AKG-a... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
Član od: 20.12.2005.
Zahvaljeno 164 puta na 141 poruka
|
![]()
ja sam uzeo juce Altec Lansing slusalice model AHP 512 IE (1500din) i mogu ti reci da nisu lose. koliko tara toliko muzike.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Druze, ajd pogledaj ovaj link:
www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=97912 Nadam se da ces nesto izabrati a da ce ti odgovarati! Pozdrav! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
Član od: 10.12.2005.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 12 puta na 10 poruka
|
![]()
Technics!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Novi član
Član od: 19.4.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
imam nekog iskustva sa pomenutim sluskama pretpostavljam da su to za obicno slusanje preporucujem seinheisser jer ima flat zvuk zavisi opet od modela koji ces uzeti ili si vec uzeo ;] i posle 6 sati nema zamora u usima niti u ravnotezi ;] definitivno isprobano ;]]]] naravno najbolji model su HD-25(s) preporucio bi ti neke sa otvorenim konkavnim oblikom da ti niske frekvencije ne ostete sluh
evo nekoliko linka http://www.4audio.co.yu/sennheiser/slusalice/hd477.php http://www.4audio.co.yu/sennheiser/slusalice/hd437.php ja se izvinjavam moderatorima na linkovima |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Starosedelac
Član od: 28.4.2006.
Zahvalnice: 195
Zahvaljeno 273 puta na 224 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Osim zvuka bitna je i ergonomija tako da pri visesatnom slusanju ne dolazi do zamora ushiju niti osecaj da te nesto steze. Evo mojih kao primer kako trebaju da izgledaju ergonomski dobro uradjene sluske. Kvalitet zvuka je na zavidnom nivou a o boji zvuka svakako ne treba raspravljati jer je to licni izbor svakoga od nas. Inace model je Sennheiser HD515 sa 5m kabla sto znaci velika autonomija takodje bitna kod sluski. Pozdrav! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Novi član
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
Juce sam obisao BG uzduz i poprijeko i mogu reci da je ponuda katastrofalna pa cak i u prodavnicama gdje se ocekuje kvalitet. Da ne navodim brisace mi post. Rijec 'lager' vise nije u trendu, 'sutra svi dobijaju'.
Da li je sennheiser HD 205 (53 evra) naslednik 202 (45e), koji se vise ne proizvodi, kako mi rekose? Potpuno su drugacijeg izgleda. Ja sam razmisljao o HD 202 i AKG K 66 (40 evra) ali ih nemam gdje cuti. Ili bolje reci samo ih na jednom mjestu u gradu ima ali ne daju da se proba. HD 205 sam cuo i super zvuci na tamo nekom sistemu u odnosu na moje trenutne drekavce na kompu sa losom zvucnom. Inace slusalice koristim obicno ne vise od sat vremena neprestalno a pritom najvise slusam elektronsku muziku u mp3 formatu. Da li mi se onda isplati kupovati recimo HD 205? I da li uopste da razmatram AKG u odnosu na sennheiser posto mi je bitan bas? Koss ima samo na jednom mjestu ali koliko mi se cini value za njih je samo u visokim kategorijama. Grado, beyerdynamic, shure... nista na nasem trzistu. E da, zanimaju me samo sluske zatvorenog tipa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
U svakom slucaju zamolio bih te da se javis Reloaderu za te AKG K66 i da mu kazes gde ima da se uzmu. On je trazio ali ih nije nasao. ![]() A covek vec 6 meseci trazi sluske pa nikako da ih nadje. ![]() ![]() ![]() Pozdrav! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Starosedelac
|
![]()
Cisto da vas obavestim, uzeo sam AGK K 66, nisu loshe, i zvucnu Genius SoundMaker 5.1 (usput - kakva je ona?) jer nista drugo nema u mom gradu osim besnih stvari tipa 50+ €.
Inace, jos uvek ima AGK K66 ako nekog interesuje u Brankovoj, juche sam isao sa ortakom da on uzme ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Član
Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 64
Zahvaljeno 55 puta na 33 poruka
|
![]()
Ја имам АКГ К55, и сасвим су ОК.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Meni i ove za 90e u Becu, odradjuju sasvim korektno posao vec godinu i nesto dana. ![]() Za Tehnics sam rekao da oni stvarno nista posebno ne rade ( osim vrhunskih gramofona za vinile ) jedino sto su cenom pristupacni i tako su stekli neko ime na nasem jadnom trzistu. Nisam opet govorio o zvuku nego o losim sundjerima. Ako ti uvo ne upadne u sluske ne racunaj da su dobre pa ma kakav zvuk imale. Ponavljam ergonomija je jako bitna kod slusalica. A matorom audiofilu koji ima system ( mozes pogledati fotku u ovoj sobi ) u cetvorocifrenom iznosu ne treba pricati sta je dobro a sta ne. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Veruj mi da vecina radio stanica ima bas AKG K66 i po dizajnu i po zvuku siju mnogo skuplje modele i imena. Uostalom vidi ko ima neku Audigy karticu u kompu pa probaj sluske i videces da li ima i kakve su razlike. Pozdrav! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Lepo je sto se bavis audio produkcijom i sto imas zvucnu od 1200e sto pokazuje da znas o materiji koju pisemo. Inace video sam / bio u jednom takvom studiu i znam kako izgleda i radi takva oprema. Kucni uslovi su sasvim nesto drugo. Pa da li bi ti tek tako dao toliki novac za audio opremu ako nemas pojma sta je dobro za ulozeni novac. Cevasto pojacalo koje imam ( postovacu ti sliku ) radi u A klasi sa Infinity zvucnicima. Mislis da to ima u svakoj radnji u svakoj ulici. ![]() Ti bi trebao da znas sta je dobro a sta ne. Kako sam se ja slozio sa tobom da je HD25 najboje od Senna za kucu. Dok god covek moze da ostane dete dotle je ljudsko bice. Kad duhom omatori, postane zakeralo, sve mu smeta..... Hvala na komplimentu da sam detinjast. ![]() BTW Nije vazno samo imati skupu opremu. Da samo znas koliko sam HI-FI zvucnih kutija napravio dok sam jos imao volje za tako nesto. Umrtvljivanje stranica raznim materijalima i gredicama, proracun skretnica i sto je najgore estetika da sve to na nesto lici. Ovo navodim jel je i praksa jako bitna a ne kes u dzepu. Pozdrav i uspesan rad na produkciji. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Član
Član od: 4.12.2005.
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
@AstraLogos
draaagi astra. ti bas volis da hejtujes. u svakom slucaju, one tehniksove slusalice sam i ja sticajem okolnosti probao. i zaaaaista im se nema sta mnogo prigovoriti osim sto nisu sennheiser. mislim, sve je to sjajno, i ja bih kupovao slusalice od 280e, ali mislim da prvo hocju kucju, kola, garazu na sprat. ponekada i neko drugi osim tebe moze nesto pametno da kaze. da se razumemo, meni je samo malo zasmetalo sto skaces na ljude tako. a da je sennheiser bolji, tu nema mnogo sta da se kaze. ali da technics u ovom slucaju mozda nudi malko vise za podosta manje para.... cini mi se da je i to istina. pa cisto da se ljudi ne tripuju da je zguzvan sundjer presudan, znas. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
philips gaming HG100 slusalice | fruit23 | ŠDK - Zvuk na računaru | 0 | 25.3.2006 2:35 |
Isplati li se da uzmem AMD Athlon 64 X2 4400+ | Kostarum Rex Persia | ŠDK - Osnovne komponente | 40 | 9.2.2006 1:58 |
Koji Procesor Da Uzmem. | G-unit | ŠDK - Osnovne komponente | 14 | 28.12.2005 12:28 |
sundjer za slusalice?!? | oluja | ŠDK - Zvuk na računaru | 4 | 7.12.2005 13:38 |